ترشی تمر هندی از ترشی های چهار فصل در میان ایرانیان است که معمولا در کنار غذاهای سنتی سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ترشی تمر هندی در ادامه با ساعد نیوز همراه باشید.
مواد لازم برای ترشی تمر هندی
- تمر هندی یک بسته
- موسیر ۵۰ گرم
- هویج ۳ عدد
- خیار ۳ عدد
- رب انار ترش ۱ لیوان
- سیر یک بوته
- کرفس ۲ الی ۳ شاخه
- بادمجان با سایز متوسط ۳ عدد
- گل کلم یک کیلو
- فلفل سبز ریز ۵۰ گرم
- سیب زمینی ترشی نیم کیلو
- ادویه ترشی ۲ قاشق چای خوری
- گوجه فرنگی نارس ۵ عدد
- آب گوجه فرنگی رسیده ۱ لیوان
- سبزی معطر رد شده ۱ لیوان
- سرکه به میزان لازم
طرز تهیه ترشی تمر هندی
برای این که ترشی خوشمزه ای داشته باشید بهتر است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.فلفل سبز ها را با کمی نمک و سرکه به طور کامل بجوشانید. بعد تمر هندی را درون ظرف بریزید و با مقدار کمی سکه به خوبی مخلوط کنید. تمر هندی ها را درون صافی ریخته و اجازه دهید آب آن ها خارج شود و بعد هسته هایشان را جدا کنید.
گوجه فرنگی های نارس را به صورت نگینی خرد کنید. سپس هویج، سیر و سیب زمینی را نیز هر طور که دوست دارید خرد کنید ولی بهتر است میزان آن ها متوسط باشد تا ترشی یک دستی داشته باشید.برگ های کرفس ها را جدا کرده و ساقه های آن ها را خرد کنید. پس از آن موسیر ها را به مدت ۵ ساعت در آب خیس کنید تا حالت خشکی خود را به طور کامل از دست بدهند. بعد از این کار باید سعی کنید بخش های اضافی را جدا کرده و آن ها را نیز مانند مواد قبلی خرد کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه ترشی تمر هندی باید خیارها را پوست کرده و خرد کنید و درون مقداری نمک قرار دهید و صبر کنید تا آب اضافی آن خارج شود. بوته های گل کلم را جدا کرده و آن ها را نیز خرد کنید.بادمجان ها را نیز همانند مواد دیگر خرد کنید و می توانید این کار را حتی بدون پوست کندن انجام دهید. به هر حال طعم و مزه بادمجان ها با پوست گرفتن و یا نگرفتن آن ها تغییری نمی کند. سپس ادویه ترشی را به همراه آب گوجه فرنگی و تمر هندی و سرکه به مودتان اضافه کند.
مخلوط ایجاد شده را خوب هم بزنید و درون دبه های ترشی بریزید. بعد نمک را به حدی باید در این ترشی بریزید که شور نشود. البته بالا بودن میزان نمک می تواند به ماندگاری بیش تر ترشی ها کمک کند.
درست کردن ترشی دردسر های خاص خود را دارد و بر اساس ذائقه خود می توانید اقدام به تهیه انواع ترشی نمایید. به طور کلی خشک بودن مواد ترشی به ماندگاری بالای آن کمک بسیار زیادی می کند بنابراین بهتر است دو الی سه روز قبل از این که ترشی تهیه کنید می توانید مواد آن را شسته و رطوبت آن را از بین ببرید.
مضرات استفاده از ترشیجات
باید به این نکته توجه کنید که مصرف زیاد آب ترشی حتی برای بهره مندی از خواص درمانی آن ممکن به دلیل مقدار زیاد سدیم و نمک موجود در آن بسیار خطرناک باشد و باعث افزایش فشار خون مخصوصا برای بیماران دارای فشار خون شود.
همچنین آب ترشی که می تواند به کاهش درد معده کمک کند، اگر برای افراد دارای بیماری زخم معده استفاده شود، علاوه بر این که فایده ای در تسکین درد نخواهد داشت، باعث افزایش خطرات و آسیب های معده خواهد شد.
نمک زیاد در ترشی می تواند باعث مصرف آب بیش از حد برای افراد شوند که این عمل باعث تورم و ایجاد نفخ خواهد شد. همچنین مصرف آب زیاد بعد از خوردن ترشیجات می تواند به افزایش گردش خون و افزایش فشار خون منجر شود.
سوءهاضمه نیز می تواند یکی دیگر از عوارض مصرف ترشیجات باشد زیرا مصرف ترشی و در پی آن آب زیاد، منجر به ایجاد گاز و درد معده و اسهال شود. توجه داشته باشید که مصرف ترشی های تند علاوه بر همه خواص گفته شده می توانند به تشدید بیماری های معده و اختلال در کنترل فشار خون و افزایش فشار خون منجر شوند. برخی پزشکان معتقدند مصرف آب زیاد بعد از خوردن ترشیجات باعث اختلال در تعادل الکترولیتها شده و گرفتگی های بدن را تشدید خواهند کرد.
باید بدانید که افزودن مواد نگهدارنده بیش از حد مجاز در برخی محصولات بسته بندی میتواند خطرات جبران ناپذیری برای بدن داشته باشد. زیرا با مصرف آنها حجم زیادی از تری گلیسیرید به بدن وارد میشود که سلامتی را به خطر می اندازد. مصرف روزانه ترشی نیز میتواند عملکرد نرمال دستگاه گوارش با با اختلال مواجه کند و باعث نفخ و درد شکم شود.
همچنین ترشی های بی کیفیت و نامرغوب که فقط با مصرف حجم زیاد ادویه طعم دار شده اند میتوانند برای دستگاه گوارش خطرناک باشند و منجر به ایجاد اسهال شدید در افراد شوند.