ترشی انبه یکی از انواع ترشی های خوشمزه و بسیار محبوب جنوب کشورمان است که با مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با ساعد نیوز همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی انبه زعفرانی با قیسی
- انبه سبز ۵۰۰ گرم
- زردچوبه ۱/۲ ق چای خوری
- عسل ۱ ق غذا خوری
- نمک ۱ ق چای خوری
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- قیسی ۱۰۰ گرم
- سیر ۳ حبه
- سیاه دانه ۱ ق چای خوری
- تخم گشنیز ۱ ق چای خوری
- فلفل هندی به دلخواه ۵ عدد
- سرکه سفید به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی انبه زعفرانی به صورت خلالی با قیسی
انبه های خرد شده را داخل یک کاسه متوسط ریخته و زعفران دم کرده را به همراه عسل و زردچوبه و نمک اضافه کنید و هم بزنید تا انبه ها خوشرنگ شوند. کاسه مورد نظر را برای ۱ ساعت جلو آفتاب قرار دهید و صبر کنید تا کمی خشک شوند.
در ادامه سیر ها را پوست بگیرید و خلالی یا ورقه ای خرد کنید. قیسی را نیز خوب بشورید و به انبه ها اضافه کنید و هم بزنید. حالا باید فلفل سیاه و تخم گشنیز و فلفل هندی یا معمولی را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
حالا باید مواد مخلوط شده را داخل یک شیشه تمیز ریخته و روی مواد را با سرکه سفید پر کنید و درب آن را بسته و برای ۷ الی ۱۰ روز در یخچال قرار دهید تا برسد و بعد مصرف کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه ترشی انبه زعفرانی
- می توانید قیسی را حذف کنید و به صورت ساده این ترشی را تهیه کنید.
- می توانید از سرکه قرمز یا سرکه خانکی نیز استفاده کنید ولی سرکه سفید باعث حفظ رنگ ترشی می شود.
- می توانید بجای فلفل هندی از فلفل معمولی به مقدار دلخواه استفاده کنید.
خواص انبه و مضرات آن چیست؟
انبه در زمره پرمصرف ترین میوه های سراسر جهان لقب گرفته است. از خواص انبه می توان به کاهش ابتلا به مرض چاقی و بیماری های منجر به مرگ، دیابت، بیماری های قلبی نام برد همچنین پوست و مویی سالم را برایتان به ارمغان آورده، انرژی بدن را افزایش داده و در کل منجر به کاهش وزن خواهد شد. از خواص انبه موارد دیگری را هم باید نام برد که شامل:
- جلوگیری از زوال شبکیه ناشی از افزایش سن: آنتی اکسیدان موجود در انبه موسوم به زیاکسانتین، مانعی در برابر تشعشات نورهای آبی مضر بوده و نقش محافظ را برای حفظ سلامت چشم ایفا می کند.
- خواص انبه برای پیشگیری از آسم: خطر پیشرفت آسم در افرادی که مقدار فراوانی از مواد مغذی ویژه ای مصرف می کنند بسیار پایین است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتین است که در انبه، پاپایا، زردآلو، بروکلی، طالبی، کدوحلوایی و هویج یافت می شود.
- سرطان و خواص انبه: برنامه غذایی سرشار از بتاکاروتین، نقش یک مدافع را در برابر ابتلا به سرطان پروستات ایفا می کند و همچنین مصرف بتاکاروتین نتایج معکوسی را در پیشرفت سرطان روده و سینه حاصل می کند.
- سلامت استخوان ها: جذب ویتامین K ناکافی خطر شکستگی استخوان را افزایش می دهد. جذب ویتامین K به میزان کافی با مصرف به موقع میوه ها و سبزی ها تأمین می شود و برای بهبود جذب کلسیم بدن برای سلامت کامل استخوان ها ضروری است.
- خواص درمانی انبه برای دیابت: میزان گلوکز خونِ افراد مبتلابه دیابت نوع ۱ که از برنامه غذایی حاوی فیبر فراوان پیروی می کنند، پایین تر بوده و مصرف فیبر فراوان، شاخص قند خون، چربی و میزان انسولین را در افراد دارای دیابت نوع ۲ بهبود می بخشد.
- تأثیر بر گوارش: ازآنجایی که انبه حاوی مقادیر فراوانی فیبر و آب هست، به پیشگیری از یبوست کمک شایانی کرده، موجب دفع منظم شده و دستگاه گوارشی سالم را برایتان به ارمغان می آورد.
- خاصیت انبه بر بیماری های قلبی: فیبر، پتاسیم و ویتامین های موجود در انبه مدافعی در برابر ابتلا به بیماری های قلبی محسوب می شود. افزایش جذب پتاسیم و کاهش جذب سدیم از مهم ترین تغییرات در برنامه غذایی است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را در فرد کاهش می دهد.
- انبه و پوست و مو: یکی از خواص انبه تقویت مو است چراکه حاوی ویتامین A یعنی ماده مغذی موردنیاز در تأمین چربی پوست بوده که رطوبت موها را نیز تأمین می کند. همچنین ویتامین A برای رشد نسوج بدن ازجمله پوست و مو حیاتی است.
اگرچه این میوه به عنوان پرخاصیت ترین میوه های گرمسیری شناخته شده اما مضرات انبه نیز وجود دارد که باید به آن ها توجه کرد.
- قبل از خوردن انبه پوست آن را جدا کنید، زیرا پوست و عصاره انبه باعث حساسیت می شود.
- افرادی که طبع گرم دارند، در مصرف انبه نباید زیاده روی کنند.
- مصرف انبه به خصوص ترشی آن با معده خالی، ایجاد ناراحتی معده می کند؛ بنابراین بهتر است آن را بعد از غذا و ترشی آن را همراه با غذا میل کرد.
- این میوه در افراد دیابتی بااحتیاط مصرف شود زیرا با خوردن این میوه نیاز به انسولین افزایش پیدا می کند.
- برای رسیده کردن انبه برخی از فروشندگان از کاربرد کلسیم استفاده می کنند که باعث ایجاد مشکلات جدی برای سلامتی می شود به همین علت استفاده از انبه ارگانیک بهتر است.
- ازآنجاکه انبه از خانواده ی پسته یا بادام هندی است، اگر به پسته یا بادام هندی آلرژی دارید، احتمالاً باید از انبه اجتناب کنید.
- انبه همچنین حاوی مقادیر بسیار کمی اوروشیول است که ممکن است باعث بروز درماتیت در افراد حساس شود.
- یکی از مضرات انبه این است که پتاسیم زیادی دارد. اگر کلیه هایتان به خوبی کار نمی کنند، بهتر است مراقب باشید. پتاسیم بیش ازحد اگر کشنده نباشد، ممکن است خطرناک باشد، چون کلیه ها ممکن است در خارج کردن پتاسیم اضافی از خون دچار مشکل شوند.
- انبه در تأثیر قرص های وارفارین اختلال ایجاد می کند، اگر در حال مصرف این دارو هستید در مصرف این میوه احتیاط کنید.