چگونه مژه ها را بلند و قوی کنیم؟
برای افزایش رشد و تقویت مژه ها راهکارهای خانگی متنوعی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید. مواد و محصولات مختلفی برای تحریک رشد مو وجود دارند که می توانید آن ها را روی خط رشد مژه بکشید تا آن ها را تقویت کرده و رشدشان را زیاد کند. البته نباید فراموش کنید که قبل از استفاده از هر نوع تقویت کننده ی رشد مژه حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید. همچنین لازم است پزشک دلیل عدم رشد مژه ها را بررسی کند و مطمئن شوید که هیچ دلیل پزشکی و سلامتی خاصی در این اتفاق دخالت ندارد. بعد از بررسی با پزشک و انتخاب روش تقویت، باید آن را با حوصله و مکرر استفاده کنید تا نتیجه ی آن را بعد از گذشت مدت زمانی ببینید. در ادامه چند راز برای رشد و پرپشت شدن مژه ها را به شما معرفی می کنیم.
چرا مژه ها رشد نمی کنند یا می ریزند؟
دکتر شاین هاوس، متخصص پوست در لس آنجلس، معتقد است مژه ها به چند دلیل کوتاه و کم پشت باشند. او می گوید: «مژه های شما به دلیل استفاده از محصولاتی مثل ریمل یا قطره های چشمی شکننده و سست شوند. این مواد می تواند مژه ها را خشک کرده و باعث شکسته شدنشان شوند.» پس بهتر است در زمان استفاده از محصولات چشمی روزانه مراقب محصولی که استفاده می کنید باشید. همچنین دکتر شاین هاوس می گوید: «مالیدن دست ها روی چشم به صورت مکرر و پشت هم می تواند مژه ها را شکسته و کم پشت کند. چرخه ی رشد مژه ۴ تا ۸ هفته است و اگر قبل از رشد مژه ی جدید باعث کنده یا شکسته شدن مژه ی قبلی بشوید، مژه ها کوتاه و کم پشت می شوند.»
اختلالات تغذیه ای
یکی از اصلی ترین دلایل ریزش مژه ها کمبود مواد مغذی موردنیاز آن هاست که در اثر تغذیه نامناسب افراد ایجاد خواهد شد. پروتئین، بیوتین و آهن از اصلی ترین مواد معدنی موردنیاز برای داشتن مژه هایی بلند و پرپشت هستند که کمبود آن ها باعث ریزش مژه ها می شود. علاوه بر این انواع ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها نیز می توانند در نرمی و افزایش سرعت رشد مژه ها تاثیر داشته باشند و مژه های پرپشت تر را به شما هدیه دهند.
وجود عفونت ها یا برخی بیماری ها
وجود عفونت هایی مانند سیفلیس یا بیماری های ویروسی مانند تب خال فعال و جذام می تواند باعث ریزش مژه ها شود. عفونت های قارچی و انگلی نیز از دلایل اصلی ریزش مژه ها به شما می روند. درصورتی که ضربه ای به مژه ها وارد شود یا تروما رخ دهد نیز مژه ها شروع به ریزش خواهند کرد. برخی افراد مبتلا به سندروم تریکوتیلویانیا هستند که در شرایط استرس یا زمانی که نیاز به تمرکز دارند مژه های خود را می کنند. یکی دیگر از بیماری هایی که می تواند باعث از دست دادن مژه ها شود التهاب لبه پلک است؛ در این بیماری پلک ها ملتهب و متورم هستند و این موضوع باعث می شود که مژه ها راحت تر از حد معمول کنده شوند و حتی در زمان استفاده از ریمل، شستشو یا خاراندن و مالش پلک ها بریزند. بیماری های عفونی، آلرژی، ضربه به چشم، درماتیت سبوره و دست کاری پلک ها با دستان آلوده می تواند از دلایل اصلی ایجاد التهاب در پلک ها و مقدمه ریزش مژه ها باشد. در ادامه بعضی از نشانه های بیماری های رایج که می توانند باعث بروز مشکل ریزش شوند را بیان می کنیم.
- التهاب پلک : قرمزی تورم لبه های پلک که به آن بلفاریت هم گفته می شود. در صورت عدم توجه به این مشکل تورم گسترش پیدا می کند و پلک ها کاملا متورم و ملتهب می شوند.
- درماتیت سبوره : این مشکل معمولا با تورم پلک و پوسته ریزی همراه است. خشکی پلک ها و خارش لبه های آن و احساس سوزن سوزن شدن در لبه پلک ها از دیگر نشانه های این بیماری است. درصورتی که درماتیت سبوره به موقع درمان نشود منجر به گسترش عفونت انگلی در چشم ها خواهد شد و حتی ممکن است به بینایی شما هم آسیب برساند.
- سل پوستی یا جذام : نشانه های این بیماری ها مشخص است و اغلب با دانه های ریز در اطراف پلک ها و احساس خارش و تورم آغاز خواهند شد. این بیماری ها از دلایل شایع ریزش مژه ها نیستند و روش های مختلفی برای درمان آن ها وجود دارد که قبل از اینکه به چشم ها و مژه ها برسند درمان یا حداقل کنترل خواهند شد.
- عفونت های باکتریایی : بیماری هایی مانند تب مخملک، سرخک یا آبله هم می تواند باعث نازک شدن مژه ها و درنهایت ریزش آن ها شود. البته این ریزش موقتی است و معمولا بعد از درمان بیماری و از بین رفتن نشانه های آن به طور کامل برطرف خواهد شد.
- سندروم تریکوتیلویانیا : این اختلال منشا روانی دارد و لازم است که فرد برای درمان آن به روانشناس یا روان پزشک مراجعه کند. درصورتی که متوجه شدید که در طول شرایط خاص مانند تمرکز بر روی یک موضوع خاص یا استرس مژه های خود را می کنید و چشمانتان را بیش ازحد می مالید باید به وجود این اختلال شک کنید.
- مشکلات هورمونی : کم کاری یا پرکاری تیروئید، کم کاری هیپوفیز، کم کاری پاراتیروئید و مشکلات مربوط به تغییرات هورمونی در زنان به خصوص در دوران بارداری و یائسگی می تواند از عوامل اصلی ریزش مژه ها باشد. با کنترل این مشکلات می توان از ریزش مژه جلوگیری کرد؛ البته اگر مشکل ناشی از تغییرات هورمونی بارداری و شروع یائسگی باشد، بعد از طی شدن این دوران و ثابت شدن هورمون های بدن دیگر چنین مشکلی وجود نخواهد داشت.
برخی داروهای خاص
معمولا داروهایی مانند رتینوئیدها، هپارین، آندروژن ها، درمان های هورمونی، پروسپرانول، اسید والپروئیک، ضد تیروئید، ضد کلسترول، ایندرال و داروهای ضدانعقادی باعث ایجاد ریزش موها می شوند و طبیعتا مژه ها نیز بعد از استفاده از آن ها دچار ریزش خواهند شد. ریزش موها و مژه ها یکی از عوارض اصلی شیمی درمانی و رادیوتراپی است و داروهای مربوط به کنترل بیماری های خود ایمنی یا دیابت نیز می توانند مژه های شما را ضعیف تر کنند. گاهی اوقات نیز ممکن است مسمومیت ها یا حساسیت به بعضی داروها باعث ایجاد چنین مشکلی شود. عوارض داروهایی مانند بیسموت و آرسنیک بر روی افراد مختلف متفاوت است؛ اما بروز حساسیت ریزش مژه ها یکی از شایع ترین عوارض آن خواهد بود. در صورت مشاهده نشانه ها حساسیت به داروها حتما به پزشک معالج خود اطلاع دهید تا آسیبی به بدنتان وارد نشود.
راز چهارگانه بلند کردن مژه
یکی از بهترین راه ها برای زیبایی و جلوه ی بیشتر چشم ها بلند تر و کشیده تر شدن مژه ها می باشد. این کار باعث دو چندان شدن زیبایی چشم ها می شود و بیشتر ستاره های سینما همیشه زیبایی خود را با آرایش کامل مژه هایشان تکمیل می کنند.
-
روغن گیاهی برای بلند کردن مژه ها: افزودن مقداری روغن گیاهی مثل روغن های زیتون یا بادام به ریملی که استفاده می کنید باعث کشیده تر شدن مژه ها می شود.
- نحوه ریمل زدن برای بلند کرد مژه ها: هنگام ریمل زدن همیشه پایین را نگاه کنید و ۳ مرتبه مژه ها را از ریشه ی مژه ها به سمت انتهای مژه ها ریمل بزنید.
- استفاده از برس های موثر در بلند کردن مژه ها : از برس مژه ای استفاده کنید، که دارای موهای نازکی باشد و براحتی در بین مژه ها نفوذ کند و مژه هایتان را بلند تر و کشیده تر کند.
- تغذیه ممناسب برای بلند کردن مژه ها: البته لازم بذکر می باشد که مژه ها باید کاملا تغذیه شوند تا بتوانید به کمک آرایش بلندی آن ها را به حداکثر برسانید بنابراین حتما سعی کنید برنامه ی غذایی سالم و کاملی داشته باشید.