دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / موفقیت / مهارت های ارتباطی /

رفتارهای اشتباه در محیط کار که همکارانتان را کلافه می‌کند 

جمعه، 06 خرداد 1401
دزدیدن غذای دیگران از یخچال مشترک، بوی بد دهان یا بدن، و سخن‌چینی درباره همکاران از نمونه‌ رفتارهای آزاردهنده در محیط کارند. شاید هرکدام از ما نیز سهوا برخی از آنها را انجام دهیم، بدون آنکه به عواقبش فکر کنیم یا متوجه شویم سایر همکاران را می‌آزاریم. در این یادداشت، عادت های ناپسند در محیط کار را معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

بعد از خانواده و مدرسه، محیط کار مهمترین فضایی است که یک فرد عمر خود را در آن سپری می کند. تعامل مناسب با همکاران می تواند کارکردن را لذّت بخش تر نماید. امّا برخی از رفتارهای اشتباه در محیط کار موجب خستگی و نارضایتی در بین همکاران می شود. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی برخی از این رفتارها بپردازیم.

  1. استفاده از بلندگو در محیط عمومی جایز نیست؛ پس در محیط کار هم نباید باشد. این کار علاوه بر دور از ادب بودنش، حواس دیگر همکاران را هم پرت می کند.
  2. شاید خودتان متوجه نشوید، اما واکنش هایی مانند خیره شدن، تکان دادن سر و نجواکردن همکاران نشان دهنده این مسئله است.
  3. پاسخ ندادن به تماس ها و صدای مکرر تلفن، برای سایر همکاران آزاردهنده است. شاید این حس را به آنها منتقل کنید که شما مهم تر از آن هستید که بخواهید به تماس های آنها پاسخ بدهید!
  4. برخی افراد از اینکه تعداد زیادی یادآور روی صفحه گوشی شان ظاهر می شود احساس غرور می کنند. اینکه شما چه تعداد پیام دریافتی از شبکه های اجتماعی دارید، برای دیگران مهم نیست. آنچه مهم است صدای مدام این یادآورهاست که اعصاب بقیه را به هم می ریزد. آنها را قطع کنید.
  5. داشتن دوست در محیط کار اشکالی ندارد؛ اما نباید همه چیز را در محیط کار با سایر همکاران در میان گذاشت. خیلی از مطالب بهتر است در محیط های دوستانه مطرح شوند، نه در محیط کاری.
  6. تقریبا، در هر محیط کاری، یک یا دو نفر پیدا می شوند که چندان به حریم شخصی دیگران توجه نمی کنند. بیش ازحد نزدیک شدن، لمس کردن، شوخی های نامناسب و… از مصادیق تجاوز به حریم همکاران است.
  7. شنود مکالمات سایر همکاران هم از آن کارهای آزاردهنده در محیط کار است که وجهه شما را خراب می کند. وقتی وسط مکالمه دو نفر مداخله می کنید یا نکته ای درباره مکالمه شنیده شدۀ دو همکار را با کسی دیگر در میان می گذارید، در حال تخریب وجهه خود هستید.
  8. متأسفانه در هر محیط کاری، شاید یک یا دو سلطان شایعه پراکن حضور داشته باشند؛ افرادی که منتظرند گوشی پیدا کنند و آنچه را دیده و شنیده اند با چاشنی های اضافه برای دیگران تعریف کنند. امید که شما جزو این گروه نباشید.
  9. برخی از شایعه پراکن ها هستند که اعتمادتان را جلب و در ظاهر به شما اظهار دوستی می کنند؛ اما به تدریج رازهای شما را با دیگر همکاران در میان می گذارند. باید مراقب این دسته از شایعه پراکنان بدجنس باشید.
  10. این هم نوع جدیدی از شایعه پراکنی در محیط کار است که خودش را در فضای مجازی نشان می دهد. هرچند مجازی، اما به اندازه شایعه پراکنی واقعی آزاردهنده است.
  11. در محیط هایی که میز کاری به صورت اشتراکی استفاده می شود، بی توجهی یک نفر به مرتب بودن وسایل روی میز کار، مثل بیماری ای مسری به سرعت به محدوده همکارتان تسری می یابد.
  12. اگر هنگام غذاخوردن، تکه های آن روی میز یا زیر میز پخش وپلا شدند، آنها را جمع وجور کنید.
  13. آیا آشپزخانه خانه شما مملو از کیسه های چای استفاده شده، لیوان های نشسته و ظرف های کثیف غذاست؟! اگر جواب منفی است، در محیط کار هم باید چنین مرتب و پاکیزه باشید.
  14. برخی ها انگار نمی توانند از توالت محیط کار به درستی استفاده کنند. شاید باید یک به یک نکات را به آنها گوشزد کرد، نکاتی مانند: لطفا سیفون را بکشید، لطفا دستمال توالت را به اندازه استفاده کنید، لطفا پس از تمام کردن دستمال توالت آن را جایگزین کنید، و… .
  15. شاید برای مدیرتان مهم نباشد، اما برای همکاران آزاردهنده است که به خاطر دیرآمدن شما، مجبور باشند صحبت های ردوبدل شده در جلسه را تکرار کنند.
  16. آنهایی که همیشه وقت شناس هستند و به موقع سر کار حاضر می شوند به احتمال زیاد از دیررسیدن دیگران آزرده خاطر می شوند؛ به خصوص اگر برخوردی با دیرکنندگان صورت نگیرد.
  17. همه ما دوست داریم وقت بیشتری را صرف ناهارخوردن کنیم؛ اما چنین چیزی در محیط کاری امکان پذیر نیست.
  18. کدام یک آزاردهنده تر است؟ به هم ریختن آشپزخانه یا یادداشت هایی از همکاری که همه جا سروکله شان پیدا می شود؟
  19. وقتی همکاری دیر می کند، آن هم فقط برای چند دقیق، بی انصافی است که به او متلک بیندازیم و از واژه هایی مثل ظهربه خیر یا رسیدن به خیر استفاده کنیم.
  20. ارسال ایمیل هایی به رئیس یا همکاران، که در آن درباره یکی از همکاران بدگویی کرده اید یا اشتباهاتش را گوشزد کرده اید، از مصادیق رفتارهای آزاردهنده در محیط کار است. آزاردهنده تر آنکه ایمیل را به خود آن همکار هم ارسال کنید.
  21. اگر به واسطه صدای موزیک صدای همکاران را نمی شنوید، صدای موزیکتان خیلی بلند است. اگر همکاران نگاه های خنده دار به شما می اندازند یا به شما می گویند چه ترانه های بدی گوش می کنید، پس بازهم صدای موزیکتان حتما خیلی بلند است.
  22. هنگام گوش کردن به موزیک هم خوانی می کنید. این عادت، از بلندبودن صدای موزیک، خیلی بدتر و آزاردهنده تر است.
  23. مدام به دستان یا پایتان ضربه می زنید. این عادت آزاردهنده معمولا با نجواکردن همراه می شود. این کار به همان راحتی که انجام می شود، حواس بقیه را هم پرت می کند.
  24. اگر شما از آن دست آدم هایی هستید که هنگام خندیدن صداهای عجیب غریب از گلویشان خارج می کنند، دست کم سعی کنید تن صدای خنده تان را پایین بیاورید.
  25. هیچ کس از صدای بلند خردشدن غذا در دهان شما لذت نمی برد.
  26. هر محیط کاری، حداقل یک نفر کارمند دارد که مدام فین فین می کند، و دست کم یک نفر هم که از این کار متنفر باشد پیدا می شود. بینی خودتان را تخلیه کنید.
  27. از آوردن غذاهایی با عطر و بوی تند پرهیز کنید. شاید کسی به آن بوها حساسیت داشته باشد.
  28. صرف نظر از غذاهای بودار، بودادن بدن یا لباس شما در محیط کار اصلا نکته خوشایندی نیست. شاید شما دیشب دیروقت به خانه رفتید، اما این دلیل نمی شود که دوش نگرفته به سر کار بیایید.
  29. هرچند بوی عطر و ادکلن از بوی غذاهای تند و بدن بهتر است، این به معنای استفاده بی رویه از خوش بوکننده ها نیست. حتی بوی خوشایند این چیزها هم اگر بیش ازحد استفاده شود، حساسیت برانگیز و آزاردهنده خواهد شد.
  30. وقتی قصد دارید دمای محیط کار را تغییر دهید، کمترین کاری که می توانید انجام دهید اطلاع دادن به سایر همکاران است. از دیگران بپرسید و پس از جلب نظر اکثریت، دما را تغییر دهید.
  31. در محیط کاری افراد معمولا امکان درآوردن تعداد محدودی لباس برای خنک نگه داشتن خود دارند؛ پس اگر بقیه احساس گرما می کنند، بگذارید کولر را روشن کنند.
  32. در محیط کاری افراد نمی توانند تعداد زیادی لباس بپوشند تا از خودشان را از سرما محافظت کنند؛ پس اگر اغلب آنها احساس سرما می کنند، اجازه بدهید کولر را خاموش کنند. در عوض شما کت خود را دربیاورید.
  33. احتمال اینکه کسی با خوردن آخرین کلوچه از سوی شما مخالفت کند خیلی کم است؛ اما به هرحال ادب حکم می کند قبل از خوردنش تعارف کنید. شاید برخی هنوز سهمی از آن نصیبشان نشده باشد.
  34. پاکت شیر، کیسه های چای، قهوه و شکر از جمله خوراکی هایی اند که از یخچال های مشترک در محیط کار سرقت می شوند. شاید احساس کنید برداشتن کیسه ای چای کوچک که به جایی برنمی خورد؛ اما اگر همه مثل شما فکر کنند، بسته چای کیسه ای متعلق به همکارتان در ۱ ساعت خالی خواهد شد.
  35. اغلب افراد از اینکه به دیگران کمک کنند خوش حال می شوند؛ اما هر چیزی حدی دارد. اگر بخواهید هر هفته از همکاران پول قرض کنید، رفتارتان آزاردهنده خواهد شد.
  36. ایستادن جلوی همکاری که دارد کیف پولش را وارسی می کند تا مثلا برای گرفتن تولد برای فلان همکار که اصلا او را نمی شناسد پول بدهد امری آزاردهنده است. اینکه شما می خواهید برای کسی جشن تولد بگیرید به این معنا نیست که همه حتما باید مشارکت کنند.
  37. وقتی سر کار مدام عطسه یا سرفه می کنید و تازه دست یا دستمالی هم جلوی دهانتان نمی گیرید، انتظار نداشته باشید که دیگران کار شما را تأیید کنند.
  38. شاید فکر کنید حاضرشدن سر کار هنگام ابتلا به بیماری، خصوصا بیماری که واگیردار هم باشد، نشانه جدیت شما در کار است. این طور نیست. بهتر است تا زمانی که خوب نشدید، سر کار نروید.
  39. فقط در صورتی کفشتان را دربیاورید که از بی بویی پایتان مطمئن باشید.
  40. طرح پرسش هایی که جواب آنها در اینترنت وجود دارد روش مناسبی برای شروع مکالمه با همکار نیست. شاید شما این سؤال ها را می پرسید تا اجتماعی به نظر برسید؛ منتها این روش چندان مطلوب نیست.
  41. یکی از موارد بسیار آزاردهنده در محیط کار پرسیدن مداوم درباره انجام یک کار مشخص است. اگر کاری که به شما سپرده شده پیچیده است، روش انجام آن را یادداشت کنید یا از اینترنت کمک بگیرید.
  42. طرح پرسش های زیاد در محیط کار، چه به شغل مربوط باشد و چه نباشد، دیگر همکاران را آزار می دهد. پیش از پرسیدن هر سؤالی، به این فکر کنید که آیا این سؤال ارزش طرح شدن دارد یا خیر.
  43. شاید همکاران شما هم در شغلی که حاضرند چندان خشنود نباشد، اما پیش کشیدن مدام این مسئله و تأکید بر اینکه همه چقدر در این شغل ناراضی اند کمکی به دیگران نمی کند.
  44. این هم مثل مورد قبل، مسئله را حل نمی کند. اگر از وسایل حمل ونقل عمومی یا مسیری که طی می کنید تا به محل کار برسید ناراضی هستید، کاری برای حل آن انجام دهید.
  45. همین نیم ساعتی را که صرف غرزدن درباره شلوغ بودن برنامه تان صرف کردید، می توان برای کاهش حجم کاری تان استفاده کنید؛ به خصوص اگر واقعا سرتان آن قدرها که ادعا می کنید شلوغ نباشد.
  46. اگر قصد ندارید برای همکاران چای دم کنید، از ابتدا درخواست آنها برای دم کردن چای برای خودتان را نیز نپذیرید.
  47. با توجه به امکانات محیط کار چای خود را به همکارتان سفارش دهید. به احتمال زیاد، غیر از پررنگ یا کم رنگ بودن و تعداد قندها، گزینه دیگری وجود ندارد.
  48. این احتمالا آزاردهنده ترین عادتی است که می توانید در محیط کاری داشته باشید. اینکه هرچه ایشان بگویند شما تأیید کنید، هنگامی که جلوی چشمشان هستید از خودتان ظاهری سخت کوش نشان دهید، دیگر همکاران را کوچک بشمارید تا خودتان را بزرگ جلوه دهید، و… از جمله مواردی است که سایرین از شما بیزار می شوند. طنز قضیه اینجاست که اگر مدیران شما آدم هایی زیرک و کاربلد باشند، متوجه این رفتارهای شما خواهند شد و این ممکن است برای شما پیامدهایی به دنبال داشته باشد.
  49. سخن چینی و نقشه کشیدن برای زمین زدن سایر همکاران نیز جزو بدترین عادت هایی است که شاید داشته باشید. حتی رؤسایی که چنین عادتی دارند نیز به سرعت به فردی منفور در محیط کار تبدیل می شوند.

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
مراحل اکسپت مقاله
گام به گام مراحل چاپ کتاب