رنج اکستندر دقیقا چه کار می کنه ؟
اکستندر با دریافت اینترنت از روتر و انتشار دوباره ی اون به نقاط دورتر، شبکه ی وای فای شما رو گسترش میده و تقویت می کنه. اکستندرها به راحتی نصب و آماده به کار میشن؛ فقط کافیه نقطه ی مناسبی رو پیدا و دستگاه رو به برق وصل کنید و به کمک قابلیت WPS اون رو با روتر خودتون هماهنگ کنید. با این کار، سیگنال های وای فای به نقاط دورتری میرسن و مکان هایی که قبلا تحت پوشش شبکه نبودن، حالا می تونن به اون متصل بشن. ضمن اینکه نقاط کور شبکه هم با استفاده از رنج اکستندر به امواج نسبتا قوی تری دسترسی پیدا می کنن که میتونه مشکل اون ها رو حل کنه.
ویژگی های Wireless Range Extender
گسترش دهنده ی وای فای مثل هر وسیله ی دیگه ای، خوبی ها و ایرادهای خودش رو داره و باید با اطلاعات کافی سراغش برید تا گزینه ی درست و مناسب رو انتخاب کنید. در ادامه به مهم ترین ویژگی های مثبت و منفی اکستندر اشاره می کنیم.
برتری ها
مهم ترین نکته ای که رنج اکستندر رو به وسیله ای ارزشمند تبدیل می کنه، انتقال اینترنت به نقاط دورتر بدون نیاز به کابل کشی مجدده. اگه در منزلتون این امکان وجود داشته باشه که روتر رو به نقطه ی دیگه ای منتقل کنید، شاید با جابه جایی بتونید مسئله رو رفع کنید و محل موردنظرتون رو تحت پوشش شبکه قرار بدید. اما اگه فقط در یک نقطه از خونه امکان استفاده از روتر رو داشته باشید، اون موقع یا باید کابل کشی ساختمون رو بررسی کنید، یا راه کم هزینه و کم دردسر استفاده از اکستندر رو انتخاب کنید. در چنین موقعیت هایی Extender گزینه ای ایدئال برای رسیدن به هدف گسترش پوشش شبکه محسوب میشه.
کاستی ها
وای فای اکستندر در کنار خوبی هاش، معایبی هم داره که شاید شما رو از خرید اون منصرف کنه. مهم ترین نقطه ضعف Extender اینه که وقتی در کنار روتری قدیمی قرار می گیره که سیگنال هاش ضعیف هستن، نمیتونه برای تقویت امواج هیچ کاری انجام بده. خیلی از کاربرها به این نکته اشاره کردن که برخلاف ادعای سازنده های اکستندرها، در بسیاری از مواردی که برند اکستندر و روتر یکی نبوده، دستگاه ها با هم سازگار نشدن و مشکلات زیادی رو برای دستگاه های متصل به شبکه ایجاد کردن.
تفاوت گسترش دهنده وایرلس با WiFi Repeater
خیلی از کاربرها اکستندر و ریپیتر رو با هم اشتباه می گیرن و حتی موقع خرید گزینه ی اشتباهی رو انتخاب می کنن. برای همین لازم دونستیم تفاوت های این دو دستگاه رو که به عنوان WiFi Booster شناخته میشن براتون توضیح بدیم.
روش کار رنج اکستندر به این صورته که سیگنال های موجود رو از طریق کابل کواکسیال یا اترنت از روتر می گیره و اون رو در کانالی جدید منتشر می کنه.
وای فای ریپیتر کاری شبیه به اکستندر انجام میده با این تفاوت که از طریق امواج وایرلس و در همون فرکانس به روتر متصل میشه. از اون جایی که این ارتباط به صورت بی سیم شکل می گیره، پهنای باند به دلیل تداخل دستگاه های الکترونیک کم میشه و تقریبا به نصف میرسه.
معیار انتخاب رنج اکستندر چیست؟
با توجه به مساحت و نقشه ی خونه یا محل کارتون، باید اکستندری رو انتخاب کنید که پوشش مورد انتظار شما رو فراهم کنه. البته یادتون باشه معمولا در ساختمون هایی که با استفاده از آجر، بتن، گچ و آهن ساخته شدن، ضعیف شدن امواج اتفاق میفته. همچنین خونه هایی که طبقات و دیوارهای متعددی دارن، بیشتر از ساختمون های یک طبقه و دارای فضای باز، مستعد افت سیگنال هستن. نکته ی دیگه ای که باید در نظر داشته باشید، انتخاب Extender مناسب برای استفاده از امکانات روتره. مثلا اگه روتر شما دوبانده است، بهتره اکستندر دوبانده تهیه کنید تا هزینه ای که بابت خرید روتر پرداخت کردید، حیف نشه. در مورد امکانات دیگه مثل MU-MIMO هم اوضاع به همین ترتیبه.
انواع Wifi Range Extender
رنج اکستندرهای وایرلس در دو گروه کلی رومیزی و آداپتوری دسته بندی میشن. خیلی از اکستندرهای رومیزی شبیه مودم روترهای معمولی هستن؛ یعنی آنتن خارجی قابل تنظیم، چند پورت LAN و احتمالا پورت USB برای اتصال به حافظه ی فلش یا پرینتر دارن. Extender های آداپتوری کوچیک تر از نوع رومیزی هستن و برخلاف اون ها، اکثرا به آنتن های داخلی مجهز میشن. کوچیک بودن اندازه ی اکستندر آداپتوری باعث شده اکثر اون ها فقط یک پورت لن داشته باشن و از وجود پورت USB محروم بمونن.