رعایت آداب معاشرت در محیط کار

  پنجشنبه، 03 مهر 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
رعایت آداب معاشرت در محیط کار
آداب معاشرت یکی از آن دسته از مفاهیمی است که اغلب مردم به آن اهمیت می‌دهند و دوست دارند کارهایی که دیگران نمی‌پسندند را انجام ندهند. درست همانطور که در خانواده بخش جدی از تربیت خانواده‌ها صرف یاد دادن آداب صحبت و رفتار می‌شود.

معرفی افراد به یک دیگر

همیشه وقتی در نقش واسطه میان چند فرد قرار می گیرید، آنها را به هم معرفی کنید. حتی اگر افراد مذکور از قبل همدیگر را می شناسند، باز هم از معرفی آنها غافل نشوید. این کار باعث می شود افراد احساس کنند که فارغ از جایگاه و موقعیتی که دارند، برای شان ارزش قائل هستید.

کنترل سبک صحبت کردن

امروزه استفاده از کلماتی که غیر رسمی و خودمانی تر هستند بسیار رایج شده است اما در محل کار باید سبک صحبت و جملات خود را با هوشمندی تمام انتخاب کنیم تا نوع آن بی ادبی تلقی نشود و آزارنده نباشد. در موقعیت های رسمی حتما از جملات و ترکیبات رسمی استفاده کنید تا نهایت احترام را برای همکاران خود قائل شوید.

با روی خوش به یکدیگر سلام کنیم

در محیط های کاری سلام و احوالپرسی حس خوشایندی را به طرفین القا می کند. ما زمانی که با روی خوش به یکدیگر سلام می کنیم ارتباط مثبتی را ایجاد کرده ایم که این کار مانند یخ شکن قوی عمل می کند. حتی اگر حال و حوصله سلام دادن ندارید و روز خوبی را شروع نکرده اید، جواب سلام همکاران خود را بدهید و خود را به ندیدن و نشنیدن نزنیم که کار محترمانه ای به شمار نمی رود. سلام و احوالپرسی حس آشنایی خوبی را بین ما در محیط های کاری ایجاد می کند.

دقت در پیام های نوشتاری

پیام نوشتاری بسیار مهم است چراکه تاثیرات بیشتری را در میان همه ارتباطات دارد. حواستان باشد که اصلا در نوشتار خود غلط املایی نداشته باشید و از جملاتی استفاده کنید که امکان برداشت خطا از آن ها تقریبا صفر باشد. لحن و محتوای نوشته خود را قبل از ارسال به خوبی بررسی کنید.

وقت شناس باشید

ممکن است برای همه ما کارهایی پیش بیاید که سرمان شلوغ شود. اما باید توجه داشته باشید که بهتر است در هر زمینه ای برنامه خود را به طوری تنظیم کنید که دیگران بدانند شما برای زمان آن ها احترام کافی را قائل هستید. به موقع حاضر نبودن در یک قرار کاری نشان دهنده بی مسئولیتی شماست.

به صفحه کامپیوتر همکار خود نگاه نکنیم

بسیاری از ما نمی دانیم که نگاه کردن به صفحه کامپیوتر دیگران ورود به حریم شخصی آنان است. شاید کنجکاوی ما و حس رقابت ما قلقلک داده شده که ببینیم در کامپیوتر همکارمان چه می گذرد. هرچه هست این کار را ترک کنیم زیرا این کار ورود به حریم شخصی همکارمان است. در بسیاری از مواقع احتمالاً همکار ما متوجه کنجکاوی ما بشود و همین اتفاق می تواند اعتماد متقابل ما را از بین ببرد. به طور کلی بهتر است در محیط کار سرمان به کار خودمان باشد.

لباس مناسب و بهداشت را رعایت کنیم

هر محیط کاری لباس مناسب خود را دارد. بعضی از فضاهای کاری هستند که فرم مخصوص خود را دارند. در هر شرایطی و با هر پوششی همینطور که ما از بوی زننده دیگران اذیت می شویم، بهتر است حواسمان به آسایش همکارانمان هم باشد و مراقب بهداشت لباس و بوی بدنمان و منظم بودن موی خود باشیم. لباس و کفش مناسب و تمیز در محیط کار، به نحوی که از پوشیدن آن اذیت نشویم و مجبور نباشیم در میانه روز در محیط رسمی کاری کفش خود را درآوریم، اهمیت زیادی دارد.

از واژه های «سپاسگزارم» و «لطفا» استفاده کنید

اهمیت استفاده از این واژه ها (یا معادل های آنها) بر کسی پوشیده نیست. حتی در محیط های غیررسمی نیز از این واژه ها غافل نشوید. فرستادن پیام الکترونیکی تشکر یا ایمیل قدردانی، کاری متداول است اما یک پیغام تشکر کاغذی معجزه می کند!

به دیگران کم محلی نکنید

وقتی شخصی به شما نزدیک می شود، به او توجه کنید. سلام وعلیکی ساده را فراموش نکنید و اگر فعلا سرتان شلوغ است، از او بخواهید چند دقیقه صبر کند.

وقتی در راهرو و … آشنایی را می بینید، به بهانه ی کمبود وقت به او بی محلی نکنید که اصلا بهانه و دلیل خوبی برای بی توجهی به دیگران نیست.

با تازه واردها صمیمانه رفتار کنیم

همه ما روزی در محیط کاری تازه وارد محسوب می شدیم. اگر فکر کنیم ممکن است به خاطر بیاوریم چقدر از رفتار دیگر همکاران رنجیدیم. تازه واردهای هر محیط کاری هیزم تری به ما نفروخته اند و قرار نیست میز ما را اشغال کنند. همانطور که در اغلب محیط های دیگر با تازه واردها مهربان هستیم، سعی کنیم فضای خوب و به دور از تنشی برای آنان فراهم کنیم.

با همه با عزت و احترام رفتار کنید

اگر در محل کارتان، همکارانی هستند که برقراری ارتباط و تعامل با آنها کمی دشوار است، با آنها بدرفتاری نکنید. این کار ناخودآگاه بر فرصت های شغلی شما در محل کارتان تأثیر منفی می گذارد. به یاد داشته باشید که استخدام همکاران تان نیز مانند استخدام شما با دقت صورت گرفته است، بنابراین اگر به آنها بی احترامی کنید، یعنی شعور کارفرمایتان را نادیده گرفته اید و در واقع به او اهانت کرده اید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها