چراغ دکوراتیو چیست
دکوراسیون و نورپردازی داخلی منازل، محیط کار، اتاق خواب، آشپزخانه و … از اهمیت ویژه ایی برخوردار است. چراغ دکوراتیو را می توان به عنوان “جواهرات معماری” تعریف کرد. در بسیاری از ساختمان ها، نورپردازی های تزئینی نقش مهمی در ایجاد سبک های طراحی ایفا می کند. هدف اصلی در طراحی نورپردازی با چراغ های دکوراتیو، جذابیت چشم و زیبایی فضا است. و این چراغ ها نقش بسیار مهمی در طراحی داخلی و محیط ها دارد. از دیگر کاربردهای چراغ دکوراتیو می توان برای نمایش جلوه بیشتر مبلمان، اثاثیه و سایر اشیاء در یک اتاق و یا ساختمان نام برد. اما میبایست به گونه ای انتخاب گردند که بیشترین هماهنگی با طراحی فضا را داشته باشند. مثلا اگر دکوراسیون خانه ما مدرن باشد باید بدنبال طرح هایی باشیم که ترکیبی از سبک صنعتی و مدرن در طراحی خود داشته باشند. نوع دیگری از چراغ های سقفی که به عنوان چراغ دکوراتیو نیز مورد استفاده قرار می گیرند چراغ های خطی هستند که این چراغ ها معمولا به صورت ردیفی داخل یا روی سقف ها نصب می شوند و ضمن تامین نور محیط می توانند به زیبایی فضا نیز بیفزایند. انواع چراغ خطی از این جهت در دسته چراغ های تزئینی نیز قرار می گیرند که می توانند به صورت نوارهای نورانی با اشکال مختلف روی سقف یا روی دیوارها کشیده شوند. استفاده از چراغ های دکوراتیو یا چراغ های تزیینی در این روزها بسیار معمول شده است زیرا این چراغ ها با داشتن اشکال مختلف هندسی و همچنین با دارا بودن تنوع بالای رنگی در ال ای دی ها می توانند علاوه بر تامین نور محیط در زیبایی آن نیز تاثیر به سزایی داشته باشند.
انواع چراغ دکوراتیو در دکوراسیون داخلی
اگر اتاقی در خانه شما وجود دارد که سایه ایجاد می کند یا تابش بد نور را تجربه می کند، یک چراغ دکوراتیو مناسب می تواند راه حلی باشد که شما به دنبال آن بوده اید. با سایه های روشن، می توان کل فضای اتاق را از حالت عادی خارج کرد. نورپردازی دکوراتیو راهی برای افزایش زیبایی فضای داخل یا هر فضای زندگی در داخل و خارج از محیط است. برای اینکه یک فضا بی نقص باشد، داشتن یک طرح روشنایی خوب بسیار ضروری است. استفاده از نورپردازی های دکوراتیو در زمان مهمانی ها، رویدادها و یا مناسبت های خاص می تواند بسیار مناسب باشد؛ اما امروزه صاحبان املاک می خواهند فضاهای زندگی آن ها منعکس کننده سبک و سلیقه خودشان باشد. امروزه هیچ کمبودی برای گزینه های روشنایی دکوراتیو وجود ندارد و هر خانه ای خاص و زیباست. این مهم یک بازتاب از افراد ساکن در آن است. در نورپردازی دکوراتیو، همه چیز مربوط به ایجاد روحیه و افزایش علاقه به فضاست. برای مثال، با برجسته کردن اشیا و مناطق مختلف در اتاق می توان این نوع چراغ ها را کاربردی نشان داد. وسایل تزیینی را می توان در هر فضایی اعم از مسکونی یا اداری استفاده کرد. در استفاده از چراغ دکوراتیو، فاکتورهای مختلفی مانند فضا، چیدمان مبلمان، رنگ اتاق و کاربری اتاق را باید در نظر گرفت. به عنوان مثال، یک اتاق مطالعه دارای سبک متفاوتی از نورپردازی تزیینی در مقایسه با سبک روشنایی آشپزخانه است نظر طراحی ، چراغ دارای ویژگی ها و جلوه های مختلف نور نیز می باشد. ارتفاع ، طرح و هدف از نصب نیز بسیار مهم است که باید ذکر شود. با توجه به گزینه های زیاد موجود در بازار توضیحاتی را برای شما آماده کرده ایم:
- چراغ دکوراتیو دیواری: چراغ های دیواری مختلفی برای اتاق موجود است. چراغ های دکوراتیو رو به پایین می توانند برای روشنایی خاص استفاده شوند ، چراغ های دکوراتیو رو به بالا به عنوان چراغ های شب و نور مکمل استفاده می شوند. این چراغ های دیواری دکوراتیو بسته به طراحی دکوراسیون می توانند در هر جایی از خانه شما قرار بگیرند. بعنوان مثال برای روشنایی شب می توانید آن را در اتاق نشیمن یا بالای سر تخت خواب خود نصب کنید.
- چراغ دکوراتیو رشته ای: امروزه چراغ های رشته ای که به آنها چراغ های پری نیز گفته می شود ، بسیار مد هستند. از نورهای رشته ای که در رنگ ها و اشکال مختلف موجود است ، می توان برای روشنایی مکمل یا حتی روشنایی شب استفاده کرد ، البته به شرطی که خیلی روشن نباشند. همچنین یکی از مقرون به صرفه ترین گزینه های نورپردازی برای جوانان و زوج های جوان است که قصد ندارند هزینه زیادی برای نورپردازی بپردازند.
-
چراغ سقفی: چراغ های سقفی در طراحی دکوراسیون داخلی از اهمیت زیادی برخوردار هستند ، زیرا جلوه زیبایی به فضای اتاق می دهند. همچنین ، هزینه نصب کمی داشته و خریداران این چراغ ها را بیشتر ترجیح می دهند.
-
لامپ: از این وسایل روشناییِ همیشه سبز می توان در هر مکان و هر اتاق استفاده کرد. چه برای میز کنار یا میز ناهارخوری ، میز کار یا میز عسلی ، لامپ هایی با سایز و اندازه های مختلف در بازار موجود هستند. هنگامی که صحبت از اتاق نشیمن یا اتاق مطالعه می شود ، لامپ ها یک وسیله تزئینی ترجیحی در آن هستند. گزینه های شیک هم برای اتاق کودکان بسیار زیاد است.
-
لوستر: یک لوستر ، به ویژه یک لوستر کریستالی ، می تواند یک خانه را به زیبایی تزئین کند. از لوسترهای مینیمالیستی گرفته تا لوسترهای کلاسیک با ظرافت ، طیف گسترده ای از گزینه ها در بازار وجود دارد و صاحبان خانه و طراحان دکوراسیون داخلی می توانند این چراغ دکوراتیو را در تزئین اتاق و خانه استفاده کنند.
نحوه استفاده از چراغ دکوراتیو در دکوراسیون داخلی
اگر اتاقی در خانه شما وجود دارد که سایه ایجاد می کند یا تابش بد نور را تجربه می کند، یک چراغ دکوراتیو مناسب می تواند راه حلی باشد که شما به دنبال آن بوده اید. با سایه های روشن، می توان کل فضای اتاق را از حالت عادی خارج کرد. نورپردازی دکوراتیو راهی برای افزایش زیبایی فضای داخل یا هر فضای زندگی در داخل و خارج از محیط است. برای اینکه یک فضا بی نقص باشد، داشتن یک طرح روشنایی خوب بسیار ضروری است. استفاده از نورپردازی های دکوراتیو در زمان مهمانی ها، رویدادها و یا مناسبت های خاص می تواند بسیار مناسب باشد؛ اما امروزه صاحبان املاک می خواهند فضاهای زندگی آن ها منعکس کننده سبک و سلیقه خودشان باشد. امروزه هیچ کمبودی برای گزینه های روشنایی دکوراتیو وجود ندارد و هر خانه ای خاص و زیباست. این مهم یک بازتاب از افراد ساکن در آن است. در نورپردازی دکوراتیو، همه چیز مربوط به ایجاد روحیه و افزایش علاقه به فضاست. برای مثال، با برجسته کردن اشیا و مناطق مختلف در اتاق می توان این نوع چراغ ها را کاربردی نشان داد. وسایل تزیینی را می توان در هر فضایی اعم از مسکونی یا اداری استفاده کرد. در استفاده از چراغ دکوراتیو، فاکتورهای مختلفی مانند فضا، چیدمان مبلمان، رنگ اتاق و کاربری اتاق را باید در نظر گرفت. به عنوان مثال، یک اتاق مطالعه دارای سبک متفاوتی از نورپردازی تزیینی در مقایسه با سبک روشنایی آشپزخانه است
نکات مهم در انتخاب چراغ دکوراتیو
نورپردازی تزیینی به فضا شخصیت و استایل می بخشد. وسایل روشنایی دکوراتیو شامل لوستر یا چراغ های رومیزی مانند لامپ هاست. همچنین می توان چراغ آویزهای سقفی و دیواری را نیز به این دسته اضافه کرد. اگر در حال خرید یک چراغ دکوراتیو برای فضای ناهارخوری خود هستید، از منابع روشنایی مانند چراغ آویزهای سقفی استفاده کنید تا میز را از بالا روشن کنند و نه از کنار! برای حمام، از چراغ های دیواری استفاده کنید. برای اتاق نشیمن، منبع اصلی روشنایی می تواند یک لوستر دکوراتیو زیبا باشد تا بتواند محل نشستن افراد را روشن کند. همچنین می توانید از گیاهان، نقاشی ها و سایر قطعات نمایشی به عنوان کنتراست برای ایجاد جلوه ای چشمگیر در فضا استفاده کنید. برای روشنایی اتاق خواب، چراغ های کنار تخت که می توانند روی دیوار نصب شوند یا از لامپ های رومیزی استفاده کنید. مهم است در اتاق خواب برعکس دیگر فضاها، به کاربردی بودن چراغ بیش از زیبایی توجه شود، زیرا در اتاق خواب اغلب افراد در حال مطالعه یا انجام کارهای مهم خود هستند.
ویژگی ها و مزایای چراغ دکوراتیو چیست :
- این چراغ ها دارای قیمت نسبتا پایین و مقرون به صرفه می باشند.
- هماندد لامپ های ال ای دی، انرژی بسیار کمی مصرف می کنند، در نتیجه هزینه های برق مصرفی را تا حد زیادی می کاهند.
- بازده نوری آن ها 8 برابر لامپ های معمولی هالوژنی است.
- طول عمر بسیار بالایی دارند.
- پرتاب نور آن ها مناسب است.
- ظاهر شیک و زیبایی دارند و برای دکوراسیون فضاهای مدرن و شیک و مجلل بسیار کارآمد هستند.
- بسیار با دوام هستند در برابر شکستگی مقاوم می باشند.
- دارای رنگ های مختلفی هستند و می توان در طیف مختلفی از رنگ ها از آن ها استفاده کرد.
- کاملا دوست دار طبیعت هستند و در تولید آن ها از هیچگونه مواد سمی استفاده نشده است.
- به هیچ عنوان گرما تولید نمی کنند، در حقیقت حدود 90 درصد از انرژی مصرفی آن ها به نور تبدیل می شود، در نتیجه هنگام لمس، دست را نمی سوزانند.
- دارای اندازه ی نسبتا کوچکی هستند و می توان از آن ها به صورت سقفی، دیواری و … استفاده کرد.