ساعدنیوز
ساعدنیوز

رصد زیر آبی زیردریایی یواس‌اس جورجیای آمریکا از اعماق خلیج فارس

  پنجشنبه، 04 دی 1399 ID  کد خبر 124267
رصد زیر آبی زیردریایی یواس‌اس جورجیای آمریکا از اعماق خلیج فارس
ساعد نیوز: توان دفاع دریایی ایران یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های دفاعی کشورمان به شمار می‌رود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، عصر دوشنبه اول دی ماه امسال بود که خبری در رسانه ها منتشر شد مبنی بر حضور حضور ناوگان دریایی آمریکا در خلیج فارس. در خبرها آمده بود نیروی دریایی آمریکا اعلام کرده است که زیردریایی «یو اس اس جورجیا» مجهز به موشک های هدایت شونده با همراهی چند کشتی جنگی آمریکایی از تنگه هرمز عبور کرده و وارد خلیج فارس شده است. در بیانیه نیروی دریایی آمریکا گفته شده حضور زیردریایی سوخت هسته ای جورجیا در منطقه عملیاتی ناوگان پنجم آمریکا «نشان دهنده توان نیروی دریایی ایالات متحده برای تردد و عملیات در هر کجاست که قوانین بین المللی اجازه می دهد.»

تصویر

نیروی دریایی آمریکا در ادامه بیانیه خود آورده است که این زیردریایی قادر به پشتیبانی از عملیات های روتین و احتمالی در آب های منطقه است و نشانگر تعهد آمریکا به شرکای منطقه ای و امنیت دریایی با طیف کاملی از توانایی هاست که آماده دفاع در برابر هر گونه تهدید در هر زمانی است. نیروی دریایی آمریکا در بیانیه خود ادامه می دهد که زیردریایی جورجیا «مجهز به قابلیت های ارتباطی برتر است و می تواند تا ۱۵۴ موشک کروز تاماهاوک را حمل کند.» این زیردریایی همچنین امکان جا دادن ۶۴ نیروی عملیاتی ویژه را هم دارد.

تصویر

آیا کشورهای فرامنطقه ای می توانند امنیت خلیج فارس را تامین کنند؟

هنگامی که به تاریخچه حضور نیرو های خارجی و فرامنطقه ای در منطقه خلیج فارس نگاه می کنیم این مورد به وضوح مشاهده می شود که حضور نیرو های فرامنطقه ای به ویژه نیرو های آمریکایی در خلیج فارس هیچ گاه امنیت آفرین نبوده؛ این در حالی است که این نیرو ها همواره با ادعای اینکه هدفی جز تامین صلح ندارند وارد منطقه خلیج فارس شده اند. این بار نیز از حضور زیردریایی آمریکایی چنین هدفی متبادر می شود به خصوص اینکه چند ساعت پس از این خبر مطلب دیگری توسط کانال ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام شد که گویا قرار است تا ارتش رژیم صهیونیستی هم یک فروند زیردریایی خود را به منطقه خلیج فارس اعزام کند.

تصویر

همه این تحرکات نشان دهنده آن است که گویا نیرو های تروریستی آمریکا قصد خروج از منطقه غرب آسیا را ندارند و در واقع به نوعی بزرگ ترین مانع بازگشت امنیت و صلح به منطقه غرب آسیا هستند.

تصویر

این نکته ای است که بار ها توسط مقامات نظامی ایران به ویژه امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش و سایر فرماندهان نظامی ایران اسلامی به وضوح اعلام شده است. دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش ۱۸ مهرماه ۹۸ در حاشیه نشست فرماندهان نیرو های دریایی کشور های حوزه خزر در روسیه گفت: خلیج فارس بسیار امن است و برای تامین امنیت آن نیاز به کشور های فرامنطقه ای نیست. کشور های فرامنطقه ای به بهانه تأمین امنیت عبور و مرور کشتی های تجاری در تنگه هرمز و خلیج فارس اقدام به تشکیل یک ائتلاف کردند، اما بدانند این توطئه های پلید آن ها به شکست خواهد انجامید.

رزمایش های نظامی کشور های منطقه برای تامین امنیت در غرب آسیا

طراحی و برگزاری رزمایش های مختلف یکی از فعالیت های مهمی است که در سراسر جهان برای حفظ و ارتقای آمادگی رزمی نیرو های مسلح انجام می شود. نیرو های مسلح جمهوری اسلامی ایران هم در طول سالیان گذشته رزمایش های بسیاری را اجرا کرده است. رزمایش مرکب ایران، روسیه و چین یکی از رزمایش های طراحی شده توسط نیرو های مسلح ایران است که با همکاری دو کشور مهم روسیه و چین طراحی و در جنوب کشور اجرا شد.

تصویر

این نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که جمهوری اسلامی ایران رزمایش مرکبی با دو قدرت دریایی بزرگ جهان و در چنین سطحی برگزار می کند و قطعا کشور هایی که از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، دفاعی و امنیتی نزدیکی بیشتری با هم دارند، دست به دست هم می دهند تا برقراری امنیت و جمعی بودن آن میسر شود. البته این نخستین رزمایش ایران در خلیج فارس نبود و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در ۲۹ فروردین ماه سال ۱۳۹۸ و در کنار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران رزمایش مشترکی با نیروی دریایی ارتش عمان برگزار کرد.

تصویر

واحد های شرکت کننده در این رزمایش شامل یگان هایی از نیرو های دریایی، هوایی و مرزبانی عمان و همچنین یگان هایی از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودند. در این رزمایش که در چارچوب توافقات کمیسیون مشترک دوستی نظامی ایران و عمان صورت گرفته، یگان های شرکت کننده با اجرای سریال های رزمایش به تبادل تجربیات پرداخته و با موفقیت رزمایش را به پایان رساندند.

برخی تحلیلگران معتقدند که حضور بی سابقه نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یک رزمایش دوجانبه و در سواحل یک کشور خارجی، نشان دهنده شکست فضاسازی های آمریکا و دشمنان جمهوری اسلامی ایران علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک نهاد نظامی قدرتمند و بااعتبار در منطقه و جهان است.

تصویر

رزمایش مشترک ذوالفقار ۹۹ نیز دیگر رزمایش مهم ایران در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان بود که توسط نیرو های دریایی، هوایی و پدافندی ارتش جمهوری اسلامی ایران اجرا و عملیاتی شد. در این رزمایش توان دفاعی ایران در همه زمینه ها آزموده شد و برخی از دستاورد ها مانند پهپاد کمان ۱۲، زیردریایی فاتح و پهپاد سیمرغ به صورت عملیاتی بهره برداری و وارد رزم شدند.

همه این موارد نشان از حضور قدرتمند ایران در خلیج فارس برای تامین امنیت آن دارد؛ حضوری که نه تنها برای تامین امنیت ایرانیان اجرا می شود، بلکه همواره به کشتی های سایر کشور های عبوری از خلیج فارس از چنگال دزدان دریایی نیز کمک های شایانی انجام داده است.

تصویر

توان زیرسطحی ایران؛ از سخن تا عمل

واحد های و یگان های دریایی در نیرو های مسلح جمهوری اسلامی ایران در دو نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تجمیع شده که این دو نیرو نقش مهمی در تامین امنیت خلیج فارس و ناوگان های عبوری از آن دارند. باید به این نکته اشاره کرد توان زیر سطحی تنها به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اختصاص دارد، البته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در سال های اخیر گام های خوبی را برای داشتن یگان زیرسطحی از جمله زیردریایی داشته است که به نظر می رسد با توجه به توان بالای تحقیقاتی و علمی نیروی دریایی سپاه این مهم نیز به زودی محقق خواهد شد.

در ادامه قصد داریم که ناوگان زیرسطحی ایران را معرفی کنیم.

تصویر

زیردریایی کلاس غدیر

این زیردریایی ها از رده زیردریایی های سبک ساخت صنایع دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است که توان عملیاتی - تاکتیکی بسیار بالایی را برای یگان های تکاور دریایی و زیرسطحی فراهم می کند.

نوع: میدجت.

طول: ۲۹ متر.

عرض: ۲متر و ۷۵ سانتی متر.

بارگیری استاندارد: ۱۱۵ تن.

سرعت: ۲۰ کیلومتر بر ساعت بر روی آب و ۱۵ کیلومتر بر ساعت در زیر سطح.

بُرد عملیاتی: ۱۰۱۰ کیلومتر بر روی آب و ۳۰۰ کیلومتر زیر سطح.

تسلیحات: دو اژدر ۵۳۳ میلی متری والفجر و ۸ جایگاه پرتاب مین دریایی.

قیمت تقریبی: ۱۸ میلیون دلار.

قابلیت های عملیاتی: جداسازی در کم تر از ۳۰ ثانیه از اسکله، طراحی براساس شرایط خلیج فارس و پدیده های فیزیکی آن، استفاده از حسگرهای مختلف برای ارسال اطلاعات پردازش شده، جابجایی سریع نیرو، رهگیری شناور های سطحی و زیر سطحی دشمن، قابلیت شناسایی اهداف نظامی و حمل نیرو های تکاور و مدت زمان ماندگاری مناسب در زیر آب.

تصویر

زیردریایی کلاس فاتح

زیردریایی نیمه سنگین کلاس فاتح دیگر زیردریایی بومی و ساخت سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو های مسلح است که امیر دریادار سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش از رونمایی نخستین بار آن در رزمایش ذوالفقار ۹۹ ارتش در شهریورماه امسال خبر داد.

تناژ سطحی: ۵۲۷ تن.

تناژ زیر سطحی: ۵۹۳ تن.

عمق عملیاتی: ۲۰۰ متر.

حداکثر عمق: ۲۵۰ متر.

سرعت سطحی: ۱۱ نات.

سرعت زیرسطحی: ۱۴ نات.

مدت دریانوردی: ۳۵ روز.

تعداد قطعات: ۴۱۲ هزار قطعه.

نوع موتور: توربوژنراتور.

سیستم های شناسایی و پایش: ۱۲ نوع سونار مختلف فعال (اکتیو) و غیرفعال (پسیو)، سیستم ESM.

تسلیحات: موشک های زیرسطحی، موشک های دوش پرتاب سطح به هوا، ۴ اژدر ۵۳۳ میلی متری والفجر، ۸ مین دریایی.

ویژگی های عملیاتی: انتقال نیرو های تکاور به سوی نقطه عملیات، اجرای عملیات زیرسطحی در خلیج فارس و دریای عمان، استفاده از ۷۶ عنوان فناوری روز دنیا، حضور به عنوان یگان جلودار با دشمن و بسیاری قابلیت دیگر.

تصویر

زیردریایی کلاس کیلو

این کلاس از زیردریایی های سنگین ایران که از سال ۱۳۷۱ وارد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی شد و سه فروند از آن ها با نام های یونس، طارق و نوح در ناوگان زیرسطحی ایران حضور دارد. این زیردریایی های ایران نقش بسیار مهمی در تامین امنیت آب های ایران دارد.

نوع: کلاس سنگین

وزن: ۲ هزار و ۳۰۰ تا ۲ هزار و ۳۲۵ تن در سطح آب و ۳ هزار و ۷۶ تا ۳ هزار و ۹۵۰ تن در زیر سطح آب

سرعت: ۱۲ گره دریایی یا ۱۹ کیلومتر در سطح آب و ۲۵ گره دریایی یا ۳۲ کیلومتر در زیر سطح آب

طول: ۷۲/۶ متر

عرض: ۹/۹ متر

آبخور: ۶/۵ متر

حداکثر عمق: ۳۰۰ متر

حداکثر برد: ۶ هزار مایل با سرعت ۷ گره دریایی در زیر سطح آب

مدوامت عملیاتی: ۴۵ روز با سوخت گیری کامل.

تسلیحات: ۶ لوله پرتاب اژدر ۵۳۳ میلی متری و ۱۸ اژدر سنگین همواره آماده پرتاب، جایگاه مخصوص مین ریزی برای ۲۴ مین دریایی، ۸ فروند موشک سطح به هوای کوچک

موتور: ۲ دیزل ژنراتور هر یک به توان ۱۰۰۰ کیلووات و یک موتور قدرت ۵ هزار تا ۶ هزار و ۸۰۰ اسب بخار با یک پروانه ۷ تیغه

تعداد نفرات حاضر در زیردریایی: ۵۲ نفر.

ویژگی های خاص: سیستم سونار اکتیو و راهنمای تلویزیونی، هدایت آنلاین و لحظه ای اژدر تا هنگام اصابت، سیستم سونار برای دریافت امواج منعکس شده از شناور های دشمن و پنهانکار بودن با صدای کم.

توان اورهال کامل بیش از ۲۰۰ سیستم حساس در کارخانجات منطقه یکم نیروی دریایی ارتش. با این توضیحاتی که در مورد توان زیرسطحی جمهوری اسلامی ایران داده شد؛ به راحتی به این نتیجه می رسیم که هر جنبنده ای که وارد آبهای سرزمینی ایران شود، چه در زیر آب و چه در روی آب، رصد شده و در صورت لزوم با آنها برخورد می شود.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر) نوستالژی روز/ به بهانه روز مادر، شعرخوانی دلنشین و بی نظیر استاد شهریار از قطعه مشهور «خان‌ننه»/ به همراه زیرنویس فارسی/خان ننه ، هایاندا قالدین بئله باشیوا دولانیم نئجه من سنی ایتیردیم (10 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / مار، قورباغه، رتیل سیاه، هزار پا (10 نظر) فریبا نادری: کسایی که پول دارند همه چیز دارند / پولدارها رو آدما بیشتر قبول دارند+فیلم (8 نظر) مازیار لرستانی: هورمون تراپی نکردم چون اجاره نشینم/بازیگران زن مثل خواهرم هستند، حرمت و حریمشون مشخصه+ویدئو (7 نظر) شقایق دهقان: من و بهاره نزدیک 15 سال فامیل بودیم، ازدواج دوم بهاره جسورانه بود/خیلی از همکارای ما ازدواجشونو قایم میکنن، بهاره از اول اومد ماجرا رو علنی کرد و خیال خودش و بقیه رو راحت کرد (5 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست به احسان علیخانی: یه مرد باید درست‌و حسابی بره خواستگاری و بره سر خونه زندگیش🤣/ خودشو سرگرم برنامه های الکی مثل جوکر نکنه (5 نظر) دانلود آهنگ شاد و جذاب شب یلدایی جوکر برای احسان علیخانی، نعیمه نظام‌دوست، بهنوش بختیاری و گلوریا هاردی/ هدیه ویژه ساعد نیوز برای ستاره‌های درخشان جوکر (4 نظر) ویژه‌ روز مادر/ عاشقانه‌های هنرمندان ایرانی با مادرانشان+ شعر معروف و خاطره‌انگیز استاد شهریار برای مادربزرگش/ از احسان علیخانی و بازیگران جوکر2 تا همایون شجریان و سحر دولتشاهی (4 نظر) اشعار خواندنی؛ شاهنامه فردوسی: ضحاک - بخش 6؛ فریدون به خورشید بر برد سر/ متن صوتی و معنی اشعار + تصاویر نسخه های کهن (4 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 6 دی ماه 1403/ شهریورماهی ها منتظر تغییرات جذاب هستین؟
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 6 دی 1403/ مژده به اردیبهشت ماهی‌های خوش شانس
فال روزانه امروز پنجشنبه 6 دی ماه 1403/ مرداد ماهی ها آماده برآورده شدن آرزوهاتون هستین؟
فال ابجد روزانه پنج شنبه 6 دی 1403 / تیر ماهی ها اگر قصد کاری دارید فعلا صبر کنید و نگران نباشید
فال انبیاء روزانه پنج شنبه 6 دی 1403 / شهریور ماهی ها بدانید که راه سختی در پیش دارید
شام ایرانی و غذاهایی که خورده نمی‌شوند/ بی احترامی السا فیروزآذر به بهانه بوی شنبلیله در خانه متین ستوده تا بهانه معده درد شدید پژمان بازغی در هر شب مهمانی
دشمنان محمد جواد ظریف در مجلس ول کن ماجرا نیستند!
فال حافظ با تفسیر روز پنج شنبه 6 دی 1403 + فیلم / اگر کاری در پیش دارید نا امید نشوید و نگاهی به فال حافظ خود بیاندازید
حسن خمینی: خدا نکند پرچم بیفتد! آنگاه رفقای دیروز هم سنگ می‌زنند
واکنش محسن تنابنده به اظهارات حدادیان درباره تماس گوگوش؛ من اصلا نگفته‌ام که گوگوش به من زنگ زده!
مائده طهماسبی، پیر پسر رضا رویگری، حامد بهداد و.../ امسال منتظر این فیلم ها در جشنواره فیلم فجر باشید
چربی های شکمتون آب نمی شن ؟ زود بیا اینجا بگم مشکلت از چیه
حال پرسپولیسی های معروف و دو آتیشه سینمای ایران این روزها خوب نیست/ از رضا گلزار تا امین حیایی، نفیسه روشن و بهنوش بختیاری+عکس
هشدار مهاجری: یک جریان تندرو کم عقل در حال مقابله سخت با دولت پزشکیان است
نرخ دلار در پایان 1403؛ پاسخ هوش مصنوعی به یک پرسش بزرگ
منتخب روز   
عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بُهت‌آور ملیکا زارعی و علیرضا جعفری بازیگران سریال «متهم گریخت» بعد از 20 سال در 38 سالگی و 31 سالگی (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / کفتارها و تمساح (ویدئو) نعیمه نظام دوست: همه رژیم‌ها رو واسه لاغر شدن امتحان کردم ، بالن معده گذاشتم و معدمو گشادتر کرد و شدم 150 کیلو/ فک کنم بمیرم لاغر میشم! آدم‌کُشانی با لباس رسمی: نگاهی به 3 تروریست‌ کت شلواریِ اتوکشیده! +عکس 8 تا از برترین فیلم های زنده یاد ژاله علو که همیشه در خاطره ها باقی ماند + عکس (ویدئو) بهزاد فراهانی در مراسم تشییع ژاله علو در تالار وحدت: نیازی به سخنرانی نیست، کسایی که با ایشون کار کردن و کنار میز آموزش ایشون نشستن میدونن چه عزیزی رو از دست دادیم! نگاهی به کریسمس سلبریتی‌های خارجی، از جنیفر لوپز گرفته تا ستاره‌های موسیقی ترکیه، سیبل جان و حادیثه/ از روی استیج تا مسافرت و خونه‌نشینی سیدمحمد خاتمی: همه ما ریشه زرتشتی داریم +ویدیو (ویدئو) صحبت‎‌های جنجالی رامبد جوان: اخراجی‌ها از نظر من بسیار فیلم‌های بدی هستند، ممکنه ساختار بلد نباشه، بسته‌بندی بلد نباشه ولی مردم دیدنش، نمیتونم بگم مردم بدسلیقه هستند! (ویدئو) چشم سینمای ترکیه به جمال، سوپراستار ایرانی، بهرام رادان روشن شد/ وقتی شازدمون از خارجیا خوش‌تیپ‌تر و جذاب‌تره پیشخوان روزنامه‌ها؛ مهم‌ترین عناوین ورزشی چهارشنبه 5 دی 1403 در یک نگاه! /اصرار از علی پروین انکار از کریم باقری (ویدئو) میکسی جذاب از لحظه عقد شهرزاد ترکیه‌ای و ایرانی/کدام عاشقانه اجباری هیجان‌انگیزتر است؟ ایرانی یا ترکیه‌ای؟