ساعدنیوز
ساعدنیوز

هر آنچه که درباره رسم سامورایی نمی دانید!

  چهارشنبه، 14 دی 1401   زمان مطالعه 6 دقیقه
هر آنچه که درباره رسم سامورایی نمی دانید!
سامورایی یا بوشی افرادی از گروه‌های حرفه‌ای جنگ‌جو بودند که نقش بسیار پررنگی در تاریخ قرون‌وسطایی ژاپن ایفا کرده بودند. در این مطلب می خواهیم با رسم سامورایی ها آشنا شویم. همراه ساعد نیوز باشید.

سامورایی یا سامورای نجیب زادگان نظامی و افسر کاست در قرون وسطی و عصر جدید نخستین ژاپن بودند. در ژاپن، به آنان معمولاً بوشی یا بوکه گفته می شود. در اواخر قرن دوازدهم، اصطلاح سامورایی به طور مترادف بوشی به کار می رفت و در ارتباط با جنگاوران رده های میانی و عالی استفاده می شد. سامورایی ها معمولاً به یک طایفه یا ارباب مشخص وابسته بودند. این افراد پیرو مجموعه ضوابطی بودند که بعدها بوشیدو نامیده شد. گرچه تعداد سامورایی ها کمتر از ۱۰٪ جمعیت ژاپن بود، اما آموزه های آنان را همچنان می توان هم در زندگی روزمرهٔ مردم ژاپن و هم در هنرهای رزمی ژاپنی امروز مشاهده کرد.

سامورایی

سامورایی یا بوشیی ها افرادی از گروه های بسیار حرفه ای جنگ جو بودند که نقش بسیار پررنگی در تاریخ قرون وسطایی ژاپن ایفا کرده بودند. ازآنجایی که آنها قدرت اجتماعی و اقتصادی بسیار بالایی داشتند، سریعاً در عرصه های مختلف نفوذ پیدا کرده و بسیاری از آثار هنری و هنرهای تزیینی ژاپن به سمت وسوی تفکرات آنها رفته و سعی می شد تا عناصری از فرهنگ سامورایی را به تصویر بکشند. شمشیر و زره به صورت نمادین نمایانگر قدرت نظامی آنها بودند، ولی پس ازآنکه آنها مراکز قدرتی را در طول تاریخ ژاپن به دست آوردند، حضور آن ها در انواع البسه ژاپنی و همچنین نقاشی ها نیز مشهود است که حاکی از آن است که سامورایی ها نه تنها جنگ جویانی قوی بودند، بلکه بسیار باهوش و بافرهنگ نیز بودند.

شجاعت سامورایی

جنجگویان سامورایی انسان هایی نترس و شجاع بودند که از خود گذشتی بسیار زیادی داشته و حاضر بودند در راه رسیدن به اهداف خود، زندگیشان را فدا نمایند. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که “یعنی سامورایی ها از هیچ چیزی نمی ترسیدند؟” در پاسخ باید بگوییم که چرا، مواردی وجود دارد که سامورایی ها از آن ها ترس بسیار زیادی داشتند که اولین مورد آن، ترس از رسوایی و دومین مورد، ترس از عدم وفاداری به پادشاه (ارباب) خود بوده است. سامورایی ها برای شرافت خود ارزش بسیار بالایی قائل بودند، به طوری که اگر یک سامورایی شرافت خود را از دست می داد و یا احساس می کرد در حال از دست دادن شرافت خود است، اقدام به خودکشی نموده و از طریق آن شرافت خود را به دست می آورد. این نوع خودکشی در بین ساموایی ها “هاراکیری” نامیده می شود که مرگی شرافت مندانه محسوب می شده است. هاراکیری، را می توان به نوعی یکی از آموزه های جنگجویان سامورایی در نظر گرفت.

شجاعت سامورایی

قدرت جنگی بالا

سامورایی ها نه تنها جنگجویانی بسیار توانمند بودند، بلکه افرادی بسیار بافرهنگ و تحصیل کرده نیز بودند که به یادگیری بهای بسیار زیاد می دادند. تا جایی که در ضرب المثل های آن ها ذکر شده است که شمشیر و قلم را باید در کنار یکدیگر داشت. شاید با تصورات شما از یک جنگجو سازگار نباشد، ولی تفریحات سامورایی ها شامل خطاطی، مهمانی چای، شعر سرایی، موسیقی و مطالعه بود. درواقع همین ایده های بسیار پخته به کمال گرایانه بود که توانست این جنگجویان بافرهنگ و ادب را به قدرت بسیار زیادی برساند که درنهایت قادر باشند. تمامی سرزمین و دولت ژاپن را تحت سلطه خود بگیرد. در سال ۱۱۶۰، اولین دولت سامورایی در ژاپن تأسیس شد. تا آن زمان سامورایی ها عموما در خدمت نخبگان جامعه بودند و زمین ها و یا ثروت آنها قدرت می گردند.

ذهن آرام سامورایی

از حدود قرن سیزدهم بود اصول رفتاری سامورایی ها تا حد بسیار زیادی تحت تأثیر فلسفه ذن ژاپن و مکتب بودایی قرار گرفت. در این زمان بود که تعالیم و ورزش های فلسفه ذن این قدرت را به سامورایی ها بخشیده بود تا با شمشیر خود یکسان شده و ذهن خود را در زمان نبرد از هر چیز دیگری خالی کنند. این امر درواقع نوعی مزیت و برتری را به جنگجویان سامورایی می بخشید. فلسفه ذن درواقع نوعی مدیتیشن خاص و آرام بخش ذهن را به سامورایی ها آموخته بود که این جنگجویان به واسطه آن قدرت فلسفی خاصی را به دست می آوردند تا با ماهیت اجتناب ناپذیر مرگ مقابله کنند. برای حدود چهار قرن فلسفه ذن در ژاپن و همچنین جنگجویان سامورایی در خدمت یکدیگر بودند. تعالیم این فلسفه قدرت ذهنی و همچنین فیزیکی خاصی به سامورایی ها بخشیده بود و آنها نیز در عوض شرایط را برای شکوفا شدن این فلسفه فراهم کرده بودند. تمرین های جسمانی فلسفه ذن، فرهنگ مهمانی های چای خوری در ژاپن، نقاشی جوهر تک رنگ، باغ های سنگی و بسیاری از اشعار قدیمی ژاپنی همگی حاصل این دوران طلایی هستند. تعالیم بودایی تا جایی در ذهن و باور جنگجویان سامورایی نفوذ پیدا کرده بود که بسیاری از آنها زندگی انسان برای خود را فراموش کرده، شمشیرهایشان را کنار گذاشته اند و راه و روش راهبان دینی را پیش گرفتند.

ذهن آرام سامورایی

راه و رسم سامورایی

قوانین سامورایی ها در واقع ترکیبی از اصول سه دین: شینتویسم، بودیسم و کنفوسیانیسم می باشد. به عبارتی می توان گفت سامواریی ها نکات مثبت این سه دین را استخراج کرده و تحت عنوان “بوشیدو” به آن پایبند شده اند، که در ادامه به بررسی این آموزه های جنجگویان سامورایی می پردازیم:

  • کنترل نفس (سامورایی ها از نمایان کردن ناراحتی و رنج بر روی چهره خود خودداری می کردند، چرا که معتقد بودند، با این کار آرامش دیگران برهم می خورد)
  • وفاداری (یکی از اصول اساسی برای سامورایی ها وفاداری به ارباب بود، تا جایی که اکثر سامورایی ها تا پایان عمر، به ارباب خود متعهد باقی می ماندند)
  • آبرومندی (آبرومندی برای سامورایی ها بسیار اهمیت داشته است، به طوری که حاظر بودند برای بدست آوردن آن (همان طور که در قسمت های قبلی نیز به آن اشاره شد) حتی خودکشی کنند)
  • صدافت (سامورایی ها اعتقاد داشتند، بدون اخلاص و صداقت، هیچ چیزی وجود نخواهد داشت)
  • ادب (سامورایی ها ادب را به نوعی توانایی همدلی و هم دردی با افراد مختلف تعبیر می کردند)
  • خیر خواهی (سامورایی ها تنها جنگجو نبودند بلکه؛ بخشش، عشق و محبت به دیگران را سرلوحه کار خود قرار می دادند)
  • شجاعت (سامورایی ها شجاعت را جرات برای انجام کارهای درست تلقی می کردند)
  • درستی اخلاق (به نوعی می توان این راه و رسم سامورایی ها را، مترادف با درست کاری در نظر گرفت)
  • تقوای فرزندی (احترام به پدر، مادر و اجداد نیز از جمله آموزه های جنگجویان سامورایی است)
  • کوچک شماری زندگی (همین آموزه، باعث می شد سامورایی ها حتی در راه اهداف خود جان بدهند)
  • خونسردی در برابر حوادث ( به عبارتی سامورایی ها در هر لحظه و تحت هر شریطی بر خود تسلط داشتند)
  • عشق به میهن (دوست داشتن میهن و دفاع از آن نیز از جمله راه و رسم سامورایی ها بوده است)

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم قوانین و آموزه هایی مهم از جنگجویان سامورایی ها را برای شما بیان کنیم، در صورتی که فکر می کنید اضافه شدن نکته ای به مطالب فوق می تواند به تکمیل تر شدن آن کمک کند، خوشحال می شویم در قسمت زیر آن را برای ما کامنت کنید.


1 دیدگاه


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر) نوستالژی روز/ به بهانه روز مادر، شعرخوانی دلنشین و بی نظیر استاد شهریار از قطعه مشهور «خان‌ننه»/ به همراه زیرنویس فارسی/خان ننه ، هایاندا قالدین بئله باشیوا دولانیم نئجه من سنی ایتیردیم (10 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / مار، قورباغه، رتیل سیاه، هزار پا (10 نظر) فریبا نادری: کسایی که پول دارند همه چیز دارند / پولدارها رو آدما بیشتر قبول دارند+فیلم (8 نظر) مازیار لرستانی: هورمون تراپی نکردم چون اجاره نشینم/بازیگران زن مثل خواهرم هستند، حرمت و حریمشون مشخصه+ویدئو (7 نظر) شقایق دهقان: من و بهاره نزدیک 15 سال فامیل بودیم، ازدواج دوم بهاره جسورانه بود/خیلی از همکارای ما ازدواجشونو قایم میکنن، بهاره از اول اومد ماجرا رو علنی کرد و خیال خودش و بقیه رو راحت کرد (5 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست به احسان علیخانی: یه مرد باید درست‌و حسابی بره خواستگاری و بره سر خونه زندگیش🤣/ خودشو سرگرم برنامه های الکی مثل جوکر نکنه (5 نظر) دانلود آهنگ شاد و جذاب شب یلدایی جوکر برای احسان علیخانی، نعیمه نظام‌دوست، بهنوش بختیاری و گلوریا هاردی/ هدیه ویژه ساعد نیوز برای ستاره‌های درخشان جوکر (4 نظر) ویژه‌ روز مادر/ عاشقانه‌های هنرمندان ایرانی با مادرانشان+ شعر معروف و خاطره‌انگیز استاد شهریار برای مادربزرگش/ از احسان علیخانی و بازیگران جوکر2 تا همایون شجریان و سحر دولتشاهی (4 نظر) اشعار خواندنی؛ شاهنامه فردوسی: ضحاک - بخش 6؛ فریدون به خورشید بر برد سر/ متن صوتی و معنی اشعار + تصاویر نسخه های کهن (4 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
مدارس و ادارات این شهرها چهارشنبه 5 دی ماه 1403 به کل تعطیل شدند
پشت پرده فیلم سینمایی اکران شده در پیکانشهر؛ رحمتی، چیپِ چیپ خداداد را گرفت! + فیلم
علی پروین: باقری دو بازی را برد کاری می کنیم سرمربیگری را دوست داشته باشد!/ خودم هم مربی موقت بودم!
از دست رفتن اعتماد در اقتصاد؛ اول باید تورم را کنترل کنیم بعد صفر‌های ریال را!
محسن هاشمی‌رفسنجانی: اگر امروز آیت‌الله‌ هاشمی زنده بود حتماً به مسئولان سه قوه و سایر ارکان کشور توصیه می‌کرد به نظرات مردم برای اداره کشور توجه شود
مدارس تبریز فردا تعطیل شد
فوری/ واتس آپ و گوگل پلی رفع فیلتر شد
فال قهوه با نشان روز چهارشنبه 5 دی ماه 1403،/ اردیبهشتی های نازنین مژده بدین که امروز پر از اتفاقات خوبه واستون
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 5 دی ماه 1403/ مرداد ماهی های عزیز هر روز درخشانتر از دیروز👌
فال ابجد روزانه چهارشنبه 5 دی 1403 / بهمن ماهی ها توجه کنید این کاری که در پیش دارید هیچ منفعتی برای شما ندارد
فال روزانه امروز چهارشنبه 5 دی ماه 1403/ تیر ماهی‌ها امروز کمی بیشتر حواستون باشید
ظریف: در خانه از فیبر نوری استفاده می‌کنم؛ پزشکیان فیلترینگ را در شان مردم ایران نمی‌داند
فال انبیاء روزانه چهارشنبه 5 دی 1403 / مردادی ها امسال سال شماست به مراد دل خواهید رسید
بیوگرافی و زندگی خصوصی ساغر عزیزی بازیگر نقش فرح پهلوی و شهین سریال سوجان+عکس های دیدنی
جزییاتی هولناک از پرونده چای دبش: توقیف 500 میلیارد تومان طلا!
منتخب روز   
(ویدئو) افشاگری سمانه پاکدل، همسر هادی کاظمی از شرط عجیب صاحب خانه اش: داخل خونه عکاسی نکنید و کمک کنید دختر و پسرمون بازیگر بشن! (عکس) رونمایی نعیمه نظام‌دوست از ورژن انیمیشنی دختر و پسراش/ چقدرم شبیه خودشن😍 رونمایی گلوریا هاردی؛ بازیگر جوکر از پسرای خوش‌تیپیش در سفر به یزد/ یکیش مثل باباش ساعد سهیلی، چشم‌ابرو مشکیه؛ یکیشم مثل خودش بور و چشم رنگیه😍 ویدیو/ پیمان قاسم‌خانی: موقعی که من درس میخوندم برادرم، محراب مشغول لات بازی و کثافت‌کاری بود/ دوستای من مودب و استعداد درخشان بودن، دوستای اون یه مشت ارازل‌اوباش نگاهی به حال‌و‌هوای کریسمسی خونه شاهرخ استخری، بازیگر جوکر و همسرش، سپیده بزمی‌پور در بلژیک/ چیدمان شاهانه میز یلدا مزین شده با درخت کریسمس نورانی +کادوهای لاکچری (ویدئو) نعیمه نظام دوست به احسان علیخانی: بداخلاق خشن😂/ پیک نیک که نیومدی! (ویدئو) نگاهی به چیدمان سنتی و شیک منزل ستاره‌سادات قطبی و شهرام شکیبا/ از تابلوی قرآنی فاخر گرفته تا گل‌های برزگ چشمگیر/ ترکیبی از هنر، معنویت و زیبایی نوستالژی روز/ سکانس احساسی ژاله علو با پسرش، فریبرز عرب‌نیا در سریال «مختارنامه»/ گریه کن پسرم، گریه کردن در خلوت، خصلت مردان خداست، علی(ع) سر در چاه میکرد و گریه میکرد، از بس که تنها بود (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / شیر شجاعی که برادرش را از چنگال 10 ها کفتار نجات داد صحبتهای جالب و متفاوت حدیث میرامینی، بازیگر جوکر 2، درباره احترام به خانواده همسرش/ چقدر خانوم و باشخصیت!👌 رسم شوکه کننده قبیله‌ای که زنان باید در سوگ عزیزان خود انگشتان خود را ببرند / حاوی تصاویر تکان دهنده "برای افراد حساس توصیه نمی شود" عکس عجیب مرد 66 ساله‌ای که در یکسال 10 بار ازدواج کرد، به همراه همسران و فرزندانش/ عجب خونه ای هم داره!