یاکوزا نام گروهی از تبهکاران ژاپنی است. این گروه هم اکنون در سراسر جهان پراکنده اند و به نام «مافیای ژاپن» هم شناخته می شوند. اعضای گروه یاکوزا دست به کارهای زیادی می زنند که مهم ترینشان پخش مواد مخدر، اسلحه و زد و خوردهای خیابانی است. تعداد شناخته شده آنها در دنیا ۱۰۳۰۰۰ نفر تخمین زده می شود. دنیای تبهکاران ژاپنی دنیای جالبی است که در آن 21 گروه تبهکار منتظر هستند ببیند باد، از کدام جهت می وزد و آن ها با کدام گروه ها باید همکاری کنند. تجزیه گروه یاماگوچی گومی از سال 1984 شروع شد و آخرین مورد آن به چندین ترور و بمب گذاری و تیراندازی در سطح ملی منجر شد که مردم ژاپن را وحشت زده کرده بود.
تاریخ یاکوزاها
پیشینه یاکوزا به قرن ۱۷ بر می گردد. پس از پایان یافتن جنگ داخلی و اتحاد ژاپن توسط شوگون توکوگاوا ایاسو در سال ۱۶۰۳، برنامه های اقتصادی و اجتماعی حکومت شوگونی توکوگاوا تا حد زیادی زمینه ساز پیدایش این جامعهٔ تبهکاری شد. در این سال ها، سیاست بیرون کردن خارجی ها، حذف و مبارزه با نفوذ مسیحیت و ممنوعیت سفر به خارج (با مجازات مرگ) اجرا شد. در نتیجه این سیاست، حدود نیم میلیون نفر از سامورایی ها و نیروهای نظامی که به عنوان جنگجو در حال کار در زمین های زمینداران فئودال بودند، بیکار شدند و در نتیجه از آن پس، تحت عنوان رونین یا ساموراییِ بی ارباب و دوره گرد، زندگی سخت و طاقت فرسا ولی آزاد و بدون محدودیت های اخلاقیِ طبقه جنگجویان را سپری می کردند. این پیشینه از سامورایی های بی ارباب (رونین) و نیز گروه های حاشیه نشین قماربازها، دستفروشان و تبهکاران جزء محلی، سنگ بنای تشکیل جوامع کوچک ولی سازمان یافته و منسجمِ یاکوزا در ژاپن قرن هفدهم بودند.
بریدن انگشت
از گذشته تا به امروز در گروه های یاکوزا، همیشه با تنبیه های خشن همراه بوده است برای مثال اگر عضوی از این گروه رفتار یا عمل اشتباهی را مرتکب شود، طی مراسمی انگشت کوچک دست او قطع می شود و برای رهبر او برده می شود اینگونه گناه او پاک شده و می تواند مجدد به فعالیتش ادامه دهد. البته در سالهای گذشته با پخش خبرهایی مبنی بر این مراسم و برای جلوگیری از شناسایی اعضا و مخفی بودن فعالیت این روش تنبیه شکل دیگری را بخود گرفت. ادعا می شود امروزه انگشت قطع شده پس از رویت رهبر گروه، دوباره بر روی دست فرد پیوند داده می شود. قطع بند انگشت به گذشته های بسیار دور بر میگردد، طبق این افسانه با قطع بند انگشت فرد مورد نظر دیگر نمی توانست مانند گذشته شمشیر را به درستی در دست بگیرد البته این تبصره فقط دو بار می تواند مورد استفاده قرار گیرد اگر برای سومین بار مرتکب اشتباه یا خیانتی به گروه شود این بار جزای او مرگ و مصادره اموالش خواهد بود.
خالکوبی
ایرِزومی رسم خالکوبی تمام بدن است، که نشانگر قدرت، شهامت و مردانگی مردی است که آن را تحمل می کند. در فرهنگ ۴۰۰ ساله یاکوزا ،یکی از مهمترین ویژگی های آن خالکوبی است. در قدیمی ترین اسناد مربوط به فرهنگ کشور ژاپن خالکوبی یکی از روش های مجازات و نشان دادن آن می باشد .طبق قانونی که به سال های ۱۷۲۰ باز می گردد جرایمی مانند سرقت، تهدید،و... را با خالکوبی بر روی بدن فرد مجرم نشان داده می شد و به نحوی نقش پرونده سابقه این افراد را تشکیل می داد و در طول این سال ها اعضای یاکوزا به صورت سمبول کارها و فعالیت های غیرقانونی که انجام داده اند راه بر روی بدن خود شروع به ثبت کردند.هر خالکوبی معنی و داستانی را در پس خود داشت و حتی رنگ های مورد استفاده در آن نیز زمینه فعالیت را نشان می دهد.
سخن آخر
اعضای گروه های یاکوزا از کسانی هستند که در جامعه سنتی ژاپن طرد شده بودند: دورگه های ژاپنی-کره ای که پدر یا اجداد پدری شان به عنوان برده به ژاپن برده شده بودند. نسل قدیمی یاکوزاها به خالکوبی علاقه داشتند، اما از آنجایی که پلیس از آن برای شناسایی یاکوزاها استفاده می کرد دیگر از مد افتاده است. از طرف دیگر، در قدیم خالکوبی سه مشخصه اصلی داشت: درد زیاد (که نشان از شجاعت طرف داشت)، پول زیاد (چون خالکوبی گران بود) و طرد شدن از جامعه (زیرا خالکوبی چنین مفهومی را در جامعه آن روز ژاپن می رساند).