به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، استخراج یا همان ماینینگ (mining) مستلزم داشتن سیستم سخت افزاری قدرتمند و برق است. روی کاغذ، با کامپیوترهای خانگی یا لپ تاپ هم می توان این کار را انجام داد، اما به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد و به صرفه نیست.
این روزها عمده استخراج اتریوم با استفاده از کارت گرافیک (GPU) انجام می شود. البته دستگاه استخراج مخصوص یا همان ای سیک (ASIC) هم برای اتریوم به بازار عرضه شده، اما همچنان کارت گرافیک اصلی ترین سخت افزار استخراج اتر است. با کارت های گرافیک، به جز اتریوم می توان چندین و چند ارز دیجیتال دیگر را استخراج کرد. این در حالی است که برخی از ارزهای دیجیتال بزرگ ازجمله بیت کوین، بیت کوین کش و لایت کوین را فقط می توان با دستگاه های مخصوص ای سیک (ASIC) استخراج کرد و ماینینگ ارزهای نام برده با کارت گرافیک به صرفه نیست. در ادامه بیشتر در مورد ای سیک ها توضیح داده ایم.
بنابراین، با توجه به این که استخراج اتریوم بیشتر با کارت گرافیک انجام می شود، در این مقاله استخراج اتریوم با کارت گرافیک را آموزش می دهیم و نیم نگاهی هم به استخراج با دستگاه های ای سیک می اندازیم.
برای استخراج اتریوم با GPU، باید یک «ریگ استخراج کارت گرافیک» تهیه کنید. ریگ (rig) به معنای یک پک از سخت افزارها است. ریگ کارت گرافیک درواقع مشابه با کیس کامپیوترهای خانگی است، با این تفاوت که تعداد زیادی کارت گرافیک روی آن نصب شده است.
ریگ های استخراج را می توانید به صورت آماده خریداری کنید و یا خودتان قطعات را جمع آوری و مثل کامپیوترهای معمولی سرهم کنید.
اگرچه سخت افزارها و قطعات ریز و درشت زیادی می توانند در کار ماینینگ مورد استفاده قرار بگیرند، یک ریگ استخراج قطعاً شامل قطعات زیر خواهد بود:
۱. کارت گرافیک قدرتمند
اصلی ترین بخش ریگ استخراج اتریوم، کارت های گرافیک آن است. برای استخراج اتریوم به کارت گرافیک های قدرتمند نیاز دارید. مدل های خاصی از گرافیک های AMD و Nvidia برای این کار مناسب هستند. فراموش نکنید همه GPU ها برای استخراج کارایی لازم را ندارند و بهتر است مدلی را انتخاب کنید که ماینرهای زیادی از آن استفاده می کنند و به نوعی امتحان خود را پس داده است.
در حال حاضر، مطرح ترین کارت های گرافیکی که برای استخراج مورد استفاده قرار می گیرند، مدل های زیر هستند:
بهترین کارت های گرافیک AMD برای ماینینگ:
- کارت گرافیک AMD Radeon RX 380 – قدرت هش: Mh/s 19
- کارت گرافیک AMD Radeon RX 470 – قدرت هش: Mh/s 26
- کارت گرافیک AMD Radeon RX 570 – قدرت هش: Mh/s 27
- کارت گرافیک AMD Radeon RX 580 – قدرت هش: Mh/s 30
- کارت گرافیک AMD Radeon RX FURY – قدرت هش: Mh/s 29
- کارت گرافیک AMD Radeon RX Vega 56 – قدرت هش: Mh/s 36
- کارت گرافیک AMD Radeon RX Vega 64 – قدرت هش: Mh/s 40
- کارت گرافیک AMD Radeon VII – قدرت هش: Mh/s 78
- کارت گرافیک AMD Radeon RX 5700 XT – قدرت هش: 51 Mh/s
بهترین کارت های گرافیک Nvidia برای ماینینگ:
- کارت گرافیک Nvidia GTX 1050 Ti – قدرت هش: Mh/s 13.90
- کارت گرافیک Nvidia GTX 1060 – قدرت هش: Mh/s 22
- کارت گرافیک Nvidia GTX 1070 – قدرت هش: Mh/s 30
- کارت گرافیک Nvidia GTX 1070 Ti – قدرت هش: Mh/s 30.5
- کارت گرافیک Nvidia GTX 1080 – قدرت هش: Mh/s 34
- کارت گرافیک Nvidia GTX 1080 Ti – قدرت هش: Mh/s 49
- کارت گرافیک Nvidia GTX 1660 – قدرت هش: Mh/s 20
- کارت گرافیک Nvidia GTX 1660 Ti – قدرت هش: Mh/s 25
- کارت گرافیک Nvidia RTX 2060 – قدرت هش: Mh/s 27
- کارت گرافیک Nvidia RTX 2070 – قدرت هش: Mh/s 36
- کارت گرافیک Nvidia RTX 2080 – قدرت هش: Mh/s 36
- کارت گرافیک Nvidia RTX 2080 Ti – قدرت هش: Mh/s 52
توجه داشته باشید که قدرت یا نرخ هش یا هش ریت (hash rate) هر کارت گرافیک در الگوریتم های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال، ریون کوین (Ravencoin) روی KawPow استخراج می شود. قدرت هش کارت گرافیک RX580 در الگوریتم KawPow حدود ۹.۴۰Mh/s و در الگوریتم اتریوم (Ethash)، حدود ۲۳Mh/s است. به این موضوع در هنگام محاسبه سودآوری دقت داشته باشید.
قدرت هر کارت گرافیک روی هر الگوریتم ثابت است، مگر اینکه تیم توسعه دهنده تغییراتی روی الگوریتم اعمال کند که باعث شود نرخ هش تغییر کند.
کارت های گرافیک دمای زیادی تولید می کنند، بنابراین حتماً استخراج را در یک اتاق خنک و با فن های مناسب انجام دهید، دمای دستگاهتان را هر چند دقیقه چک کنید یا از سیستم های هشدار گرما استفاده کنید.
همچنین، به یاد داشته باشید مصرف برق کارت های گرافیک بسیار بالا است، پس بخش بزرگی از مبلغ ارزهای استخراج شده صرف هزینه برق خواهد شد. حتماً قبلا از شروع استخراج هزینه برق خود را محاسبه کنید تا از به صرفه بودن ماینینگ مطمئن شوید.
۲. شاسی ریگ
۳. منبع تغذیه (پاور) مناسب
برای جلوگیری از آسیب دیدن قطعات، این بخش را بسیار جدی بگیرید. برای سیستم های خانگی یک منبع تغذیه 300-500 وات کفایت می کند. اما برای چند کارت گرافیک نیاز به پاور یا پاورهای قدرتمند دارید. مثلاً برای شش گرافیک، پاوری بالای ۱۲۰۰ وات در نسخه PlusGold به بالا نیاز است. در هنگام جمع آوری ریگ برای انتخاب پاور مناسب حساس باشید و با کارشناسان مجرب مشورت کنید.
۴- RAM
استخراج به رم زیادی نیاز ندارد. برای استخراج با ۶ کارت گرافیک، یک رم 4GB DDR3 کافی است. اگر می خواهید با کارت گرافیک های بیشتری استخراج کنید یا به جز ماینینگ، در فعالیت های دیگری هم از سیستم خود کار بکشید، می توانید یک رم ۸ یا ۱۶ گیگابایتی تهیه کنید.
۵. پردازنده مرکزی (CPU)
برای استخراج با کارت های گرافیک نیاز به CPU خیلی قدرتمندی نیست. برای هر ریگ با تعداد انگشت شماری کارت گرافیک یک پردازنده مرکزی کاملاً معمولی با قدرت متوسط که به مادربرد شما سازگار باشد کافی است. برای راحتی بیشتر در هنگام اجرای نرم افزارها می توانید پردازنده ای با ظرفیت بیشتر از میزان مورد نیاز تهیه کنید. به عنوان نمونه، پردازنده اینتل سری Skylake مدل Pentium G4400 برای یک ریگ ماینینگ گزینه مناسبی است.
۶. درایو SSD
برای نصب سیستم عامل و اجرای نرم افزارهای استخراج به یک حافظه نیاز دارید. یک درایو ۱۲۰ گیگابایتی SSD مناسب است.
۷. کابل های مورد نیاز
برای اتصالات مختلف در ریگ به کابل های مناسب نیاز دارید که در بازار فراوان است. کابل های PCI Express USB برای ایجاد اتصال بین گرافیک ها و مادربرد حتماً مورد نیاز است.
۸. مادربرد
و در آخر به یک مادربرد مناسب برای اتصال قطعات نیاز دارید. برای اتصال چند کارت گرافیک باید از مادربردی با تعداد بالای اسلات های PCI Express استفاده کنید. مادربرد ASUS B250 MINING EXPERT در حال حاضر بهترین گزینه برای ماینرها محسوب می شود. این مادربرد از ۱۹ کارت گرافیک پشتیبانی می کند. بااین حال، نسبت به نیاز خود می توانید گزینه های ارزان تری را انتخاب کنید.
۹. اینترنت ثابت و مودم
استخراج به اینترنت خیلی پرسرعتی نیاز ندارد، اما پایدار بودن و عدم قطعی مداوم آن مهم است. بهترین نوع اینترنت برای استخراج، اینترنت ثابت ADSL و یا TD-LTE است. فرایند ماینینگ حجم اینترنت زیادی را مصرف نمی کند و حداکثر مصرف یک ماینر معمولی به ۴ گیگ در ماه هم نمی رسد.
4 سال پیش