معماری پارامتریک سبک جدیدی از معماری شمرده می شود. در این سبک از معماری هندسه نقش مهمی را ایفا میکند. کاملا بدیهی ست که زیبایی شناسی در معماری جهان و ایران بسیار مهم و کاربردی ست. همین امر سبب شده که معماران برتر جهان سبک جدیدی از معماری را به نام معماری پارامتریک با استفاده از هندسه و ریاضیات خلق کنند و زیبایی سازه های ساخته شده را دوچندان کنند. معمولا سازه های پارامتریک دارای ابعاد بزرگ و قابل توجهی هستند (مانند نمای ساختمان و ...) اما با این وجود می توان از تکنیک و روش های طراحی و اجرای سازه های پارامتریک حجیم برای ساخت سازه های پارامتریک کوچک مانند مبلمان پارامتریک، میز بار پارامتریک و به صورت کلی المان های پارامتریک استفاده نمود.
معماری پارامتریک و اوریگامی چیست؟
پارامتریک سبک جدیدی از طراحی و اجرای معماری هست که در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از علاقه مندان به دکوراسیون داخلی و خارجی قرار گرفته است. این سبک از دکوراسیون قابل اجرا برای تمامی قسمت های کاربری در محیط های اداری و تجاری و منازل می باشد.
دیوارپوش چرمی و پارچه ای
دیوارپوش چرم و پارچه از جمله متریال دکوراتیو در صنعت دکوراسیون داخلی به شمار میرود. از این رو اجرای این سبک از دیوارپوش در ابعاد و اندازه های سفارشی و رنگ بندی های سفارشی یکی از گزینه هایی است که استفاده از آن را بیش از هر متریال دیگری به عنوان پوشش دیواری متمایز میگرداند. اجرای این سبک از دیوارپوش که در اصطلاحات مختلف(لمسه,لمسه تایل,تایل پارچه ای,دیوارکوب پارچه ای,....) جایگزین مناسبی برای پوشش های دیواری شما می باشد.
درباره دکوراسیون پارامتریک و ویژگی های آن چه می دانید؟
شاید تاکنون اجسامی با شکل های سیال و منحنی را دیده باشید که به نظر می رسد از قوانین رایج طراحی، تبعیت نمی کنند. این سازه ها، به سبک پارامتریک طراحی شده اند. سبک طراحی پارامتریک، بر خلاف دیگر سبک های مدرن که مرز مشخصی از اشکال منظم در میان آن ها وجود دارد، بیش تر از فرم های آزاد و پیوسته تشکیل یافته اند که در عین تکرار، در حال تغییر فرم است. مفهوم کلمه پارامتریک در حال شکستن پیش فرض های معماری در دنیای واقعی است؛ سبک پارامتریک مرزهای پر از محدودیت را در هم شکسته و از نو تعریف می کند. این مرز آزادی های بیشتری را در اختیار معماران و طراحان قرار می دهد. سازه های پارامتریک، یکی از سبک هایی نوین طراحی است که نیازمند دقت بالایی است. در ایران نیز مدتی است به کاربردن طراحی پارامتریک و دکوراسیون پارامتریک رواج یافته است. امروزه استفاده از این سبک دکوراسیون در منازل در حال گسترش است و دلیل عمده آن زیبایی و ظرافت و ارگانیک بودن آن ها است. در این روش، ابتدا ایده کلی در نرم افزار مدلینگ مخصوص طراحی پارامتریک، مدل سازی شده، با توجه به محدودیت های اجرایی، لایه لایه می شود. در مرحله آخر، پس از تایید نهایی فرم سازه، جزییات اتصالی روی آن تعریف می شود. در مرحله ساخت، پس از انتخاب متریال، سازه توسط دستگاه تراش CNC ساخته می شود. از طراحی پارامتریک می توان برای ساخت طیف وسیعی از سازه ها استفاده کرد؛ از نمای ساختمان گرفته تا المان های طراحی داخلی، همه و همه می توانند محصول طراحی پارامتریک باشند.
مزایای روش پارامتریک
- دقت و سرعت ساخت، بسیار بالا است.
- امکان ساخت فرم های پیچیده وجود دارد؛ بنابراین به راحتی می توان عناصر دکوراسیون پارامتریک را طراحی و پیاده سازی کرد.
- خطای ساخت بسیار پایین است. در حدود یک میلی متر در هر سه متر طول می باشد (سه دهم درصد)
- در صورت نیاز، می توان پس از تراش فرم های طراحی شده، به کمک روکش فایبرگلاس یا بتن سطح طرح را سخت نموده و جهت استفاده در فضاهای پر رفت و آماد یا فضاهای بیرونی استفاده کرد.
- طراحی پارامتریک به بهینه سازی رفتارهای فیزیکی ساختمان ها کمک می کند.
مشخصات روش طراحی پارامتریک
معماری پارامتریک از ریاضیات نشات رفته است و بر مبنای هندسه و اشکال هندسی می باشد. هندسه، نقش مهمی در این نوع معماری ایفا می کند. از متغیرها و پارامترهای خاصی برای دستکاری یا تغییر نتیجه نهایی یک معادله یا سیستم ویرایش، استفاده می شود. این نوع معماری، بر پایه الگوریتم بوده و پارامترها و قوانینی داردکه موجب می شود هدف و نتیجه ی یک طراحی بخوبی تعریف و مشخص شود. با توجه به این که ذات بشر همواره به دنبال تغییر بوده است. با گذشت زمان و گسترش اکتشافات جدید و پیشرفت تکنولوژی این نیاز به تغییر، بسیار زیاد احساس می شود. معماری پارامتریک، توانسته خلاقیت و نوآوری را به نمای ساختمان ها و دکوراسیون داخلی، اضافه کند. متریال های استفاده شده در طراحی داخلی و دکوراسیون پارامتریک عبارتند از فرآورده های چوبی، کناف، ترمو وود، دیوار سبز، چرم و…
مشخصات روش طراحی پارامتریک را موارد زیر تشکیل می دهد:
- طول سیم ها، وزنه های آویزان، نقاط تکیه گاهی بخش ورودی های مستقل را شکل می دهند.
- موقعیت نقاط روی سیم ها به عنوان خروجی سیستم می باشد.
- فرم نهایی توسط معادلات صریح به دست آمده است که در این مورد بخصوص ثقل و قوانین نیوتن می باشند.
دکوراسیون پارامتریک و عناصر آن
دنیای طراحی پارامتریک بسیار عجیب است. طرح های پیچیده ای که تا پیش از این طراحی و ساخت آن ها امکان پذیر نبود، به وسیله معماری پارامتریک و ترکیب آن با طراحی و ساخت دیجیتال، به عینیت درآمده اند و به این صورت، بسیاری از سازه ها و عناصر دکوراسیون پارامتریک تولید می شوند. به این خاطر همه چیز در دکوراسیون پارامتریک، نو و خلاقانه است. سازه های پارامتریک، معمولا ابعاد بزرگی مانند نمای ساختمان و … دارند. با این وجود، می توان از تکنیک ها و روش های طراحی، برای ساخت سازه های کوچک مربوط به این دکوراسیون مانند مبلمان پارامتریک، جلومبلی پارامتریک و سایر المان های پارامتریک استفاده کرد.
میزهای جلومبلی پارامتریک
یکی از عناصر دکوراسیون پارامتریک، میزهای جلومبلی با طراحی پارامتریک است. این نوع دکوراسیون بسیار زیبا و خیره کننده است و در عین سادگی، معمولا جزییات زیادی دارد.
ساعت دیواری پارامتریک
اگر نمی خواهید مبلمان پارامتریک داشته باشید، لوازم دکوری با طراحی پارامتریک می تواند زیبایی شگفت انگیزی به خانه شما بیاورد. ساعت دیواری یکی دیگر از عناصر دکوراسیون پارامتریک است.
صندلی های دکوراسیون پارامتریک
این صندلی ها هم مانند میزهای پارامتریک، مختص این دکوراسیون است. این یک صندلی خاص برای افرادی با سلیقه های خاص است. اگر میزهای جلومبلی پارامتریک دارید، بهتر است صندلی هایی با این سبک نیز انتخاب کنید.
لوسترها و آباژورهای دکوراسیون پارامتریک
لوسترها و آباژورها نیز یکی از وسیله هایی هستند که می توانید برای ایجاد دکوراسیون پارامتریک از آن ها بهره بگیرید. طراحی پارامتریک اجسامی که منبع نور هستند، می تواند نحوه انتشار نور در فضا را تغییر دهد.
میز و صندلی در دکوراسیون پارامتریک
یکی از عناصر دکوراسیون های پارامتریک که می توانید در دکوراسیون خانه خود بگنجانید، میز و صندلی های غذاخوری است که به سبک پارامتریک دیزاین شده اند. این میز و صندلی ها، مهمانان شما را شگفت زده خواهند کرد.
دیوارهای پارامتریک
دیوارهای پارامتریک یکی از عناصر دکوراسیون پارامتریک به شمار می روند. این دیوارها، در عین حال می توانند صندلی و نشیمن هایی را برای شما ایجاد کنند و امکان حذف برخی از مبلمان جاگیر را به شما بدهند. علاوه بر آن، دیوارهای محیط هم از ظاهر خشک بیرون آمده و به دکوراسیون داخلی حالت سیال می دهند.
ویژگی و مزایای دیوارهای پارامتریک:
- طراحی زیبا و مدرن
- استفاده از متریال جی اف آر سی در تولید
- استحکام و پایداری بالا
- شکل پذیر و متنوع
- قابل شست و شو
- ضخامت نازک
- سبک وزن
- قابل نصب به صورت خشک و تر
کانترهای پارامتریک
یکی از عناصر دکوراسیون پارامتریک، کانترهایی با طراحی پارامتریک هستند که نقش زیادی در ایجاد انعطاف و زیبایی در فضا دارند. اگر لابی محل کارتان خسته کننده شده است، می توانید یک کانتر پارامتریک به آن بیافزایید، تا خشکی فضا را برطرف کرده و حالت سیال به محیط بدهد.
معماری دکوراسیون پارامتریک
طراحی پارامتریک، روشی وابسته به نرم افزارهای کامپیوتری و الگویابی های هندسی و بر پایه الگوریتم پیچیده اشکال و الهام از طبیعت است. در این روش، روند طراحی با کمک ماتریس ها، روش ها و توابع ریاضی و با استفاده از قدرت نرم افزارها انجام می شود و خروجی، اثری بدیع، سیال و چشم نواز است که با سلیقه زیبایی شناسی عموم مردم جهان همسو است. علاوه بر دکوراسیون پارامتریک، معماری پارامتریک نیز در دنیای امروزی در حال توسعه و پیشرفت است. با وجود نوین و نوپا بودن این سبک، قریب به ۱۰ سال است که این روش از اصول سنتی معماری پیشی گرفته، ولی مبانی فکری آن در معماری گذشته، قابل بازشناسی است. به بیانی دیگر معماری پارامتریک، نوعی معماری دیجیتال است که تمام قوانین و چارچوب های معماری سنتی را در هم می شکند و به خلق ایده های جذاب و تخیلی که در هیچ کجا وجود ندارد، می پردازد. طراحی پارامتریک، استانداردی در طراحی است که منجر به ایجاد طرحی نو، زیبا، منحصربه فرد که مطابق با علاقه و سلیقه بسیاری از مردم جهان می شود. یکی از دلایل ظهور معماری پارامتریک این است که روش های پیشین معماری، دیگر جوابگوی حجم عظیم سلیقه های امروزی نبود و تنها چاره، یافتن راهی برای ایجاد تنوع و خلاقیت در معماری و نمای ساختمان و دکوراسیون بود. با ظهور کامپیوتر و گسترش استفاده از آن در علوم مختلف، معماری پارامتریک و دکوراسیون پارامتریک پدید آمدند که باعث ایجاد تنوع بسیار بالا در سازه ها و دکوراسیون شد.