به گزارش سایت خبری ساعدنیوز، بخش عمده ای از کم شدن نمرات بچه ها به علت بی دقتی و کاهش تمرکز است. البته باید بدانید که برای تقویت تمرکز در کودک باید به طور اصولی و در یک دوره طولانی مدت کار شود تا به تدریج بهبود مورد انتظار رخ دهد. والدینی که دوست دارند فرزندشان کمتر با این مشکل روبه رو شود، باید راهکارهای تمرکزی را از دوران نوزادی فرزند خود آغاز کنند تا در دوران مدرسه و بزرگسالی کمتر به مشکل بر بخورند. بخش عمده آموزش های ویژه افزایش تمرکز در نوزادان و نوپایان از طریق موسیقی های خاص، بازی ها و کتابخوانی های هدفمند صورت می پذیرد. برای اینکه بتوانیم بهترین نتیجه ممکن را در یک امتحان بگیریم، لازم است که قبل از آن با انجام تمریناتی فارغ از مطالب درسی ذهن خود را آماده شرکت در آن آزمون کنیم. این کار به مغز کمک می کند تا در حین امتحان متمرکز باقی بماند.
در اینجا با چند راهکار ساده برای افزایش تمرکز در جلسه امتحان آشنا می شویم:
۱٫ به خوبی با تمام بخش های امتحان آشنا شوید
آشنا شدن با ساختار امتحان و بخش های مختلفی که قرار است سوالات از آنجاطرح شود می تواند به شما برای داشتن تمرکز بهتر هنگام امتحان کمک کند.
برای اینکار بهتر است که نمونه سوالات سالهای گذشته را مطالعه کنید و آنها را تمرین کنید.
این کار علاوه بر اینکه شما را با مطالب و سوالات احتمالی آشنا می کند، ذهن شما رابرای سوالاتی که ممکن است با آنها مواجه شوید آماده می کند. اینگونه شما در هنگامامتحان آشنایی با نحوه سوالات دارید و بدین ترتیب کمتر با سوالاتی روبرو خواهید شدکه اولین بار است آنها را می بینید. برای نتیجه گیری بهتر توصیه می کنیم که تعدادینمونه سوال را در فضایی مانند فضای امتحان حل کنید و خود را بسنجید. اگر می خواهیمیاد بگیریم که چگونه در امتحان موفق شویم ، بهتر است این تکنیک را حتما استفاده کنیم.
۳٫ فضای امتحان را تجسم و تصویرسازی کنید
قبلا در مقاله آموزش تصویر سازی به تفصیل در مورد اهمیت تصویر سازی و نقش آن در افزایش تمرکز و حافظه صحبت کرده ایم. اما شما می توانید علاوه بر کمک گرفتن از تصویرسازی در هنگام مطالعه و بخاطر سپردن دروس، برای افزایش تمرکز در هنگام امتحانات هم بهره ببرید. برای این کار از یک هفته قبل از امتحان روزانه بین ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه از وقت خود را به این اختصاص دهید که خودتان رادر جلسه متحان تصور کنید. قدم زدن، نشستن، نفس کشیدن و فضای کلی امتحان را تجسم کنید و تصور کنید که واقعا در جلسه امتحان حضور دارید. در ذهن خود برگه امتحان را در دست بگیرید و سوالات را مرور کنید.
رواشناسان دریافته اند که فکر کردن به فرآیند انجام کاری، قبل از انجام دادن آن به ما کمک می کندکه از لحاظ ذهنی برای آن آماده شویم و نتیجه بهتری در آن بگیریم. این کار موجب افزایش تمرکز و اعتماد به نفس ما موقع انجام دادن آن عمل می گردد.
۳٫ چگونه در امتحان موفق شویم ، از عقل کل ها دوری کنید!
قطعا همه شما می دانید که منظورم چه کسانی است! عقل کل ها همیشه قبل از امتحاناتبه سراغ شما می آیند و با دادن اطلاعات غلط یا گفتن مطالبی که خارج از مباحث امتحان استسعی دارند که تمرکز شما را برهم بزنند. این افراد معمولا به این دلیل به سراغ شما می آیند کهخودشان به اندازه کافی مطالعه نکرده اند و دوست دارند با گفتن مطالبی که به نظر عجیب و سختمی آیند اعتماد به نفس شما را پایین یاورند. بهتر است قبل از شروع شدن امتحان به طور کلی ازاین افراد دوری کنید تا تمرکزتان در حین امتحان برهم نخورد.
۴٫ عمیق نفس بکشید
تنفس عمیق معمولا راهی است که ما از آن برای کاهش استرس و آرام تر شدن استفاده می کنیم. اما به کمک تکنیک تنفس عمیق شما می توانید تمرکز خود را نیز در حین امتحان افزایش دهید. برای استفاده از این تکنیک لازم است که ریه های خود را کامل پر کنید( تنفس با سینه) و آنرا نگه دارید. سپس بعد از چند ثانیه یکباره آنرا رها کنید. این عمل را دوبار دیگر نیز تکرار کنید. این تکنیک تنها ۱۰ ثانیه از زمان شما را میگیرد و ما می توانیم برای اینکه یاد بگیریم چگونه در امتحان موفق شویم از آن بهره ببریم.
۵٫ بر روی مطالبی که مطالعه کرده اید تمرکز کنید
آخرین راهکار برای یادگرفتن این که چگونه سر جلسه امتحان تمرکز داشته باشیم این است که در هنگام امتحان بیشتر بروی چیزهایی تمرکز کنیم که آنها را مطالعه کرده ایم و یا به اصطلاح آنها را بلد هستیم. تمرکز و توجه به مطالبی که آنها را کاملا یاد گرفته اید می تواند موجب افزایش اعتماد به نفس در شما شده و به شما کمک کند که در هنگام امتحان راحتتر تمرکز کنید.
این راهکار حتی می تواند قبل از امتحان هم به کار گرفته شود و ما می توانیم از آن بعنوان یکی از راههای که به ما کمک می کند که چگونه در امتحان موفق شویم استفاده کنیم. بارها و بارها خودمان یا دوستانمان صبح قبل از امتحان سعی کرده ایم مطالبی را که روز یا روزهای گذشته وقت نکرده ایم مطالعه کنیم، درست ساعاتی قبل از امتحان بخوانیم. این کار نه تنها کمکی به ما نخواهد کرد، بلکه با یادآوری اینکه چه حجمی از مطالب را هنوز نخوانده ایم و یاد نگرفته ایم، بدتر اعتماد به نفس خودمان را پایین می آوریم.
سعی کنید قبل و در هنگام امتحان مدام به خودتان یادآوری کنید که کداممطالب را بلد هستید و چه چیزهایی را می دانید.