به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، خودروهای شاسی بلند و کراس اوور چند سالی است که در بازار کشور محبوبیت بالایی پیدا کرده و طرفداران بسیاری دارند. بیشتر خودروهای کراس اوور و شاسی بلند موجود در بازار وارداتی بوده و غالبا چینی هستند.در این مقاله به بررسی تفاوت خودروهای شاسی بلند و کراس اوور می پردازیم، در ادامه با ما همراه باشید.
نزدیک به دو دهه است که خودروهای شاسی بلند یا suv و کراس اوور ها در بین مردم ایران محبوبیت بالایی پیدا کرده اند. خودروهایی که دارای شباهت بسیاری هستند و بسیاری از مردم این دو کلاس را با یکدیگر اشتباه می گیرند.
بیشتر افراد تمام خودروهایی که ارتفاعی بیشتری از زمین دارند را به عنوان شاسی بلند می شناسند. این درحالی است که کراس اوور و SUV دو سگمنت کاملا جداگانه هستند. کراس اوورها در مقایسه با خودروهای شاسی بلند دارای قابلیت های بیشتر و مصرف سوخت کمتر دارند. در ادامه خودروهای کراس اوور و شاسی بلند را کاملا بررسی می کنیم.
تفاوت خودرو شاسی بلند و کراس اوور در پلتفرم
اولین و مهم ترین تفاوت خودرو شاسی بلند و کراس اوور کلاس متاثر از پلتفرم های مورد استفاده در تولید آن ها است. در تولید شاسی بلندها از شاسی وانت پیکاپ ها و یا کامیونت ها استفاده می گردد چراکه در شاسی بلندها هدف، دستیابی به قدرت بالا، فضای زیاد و رانندگی های آفرود است. در حالیکه کراس اوورها عمدتا مبتنی بر شاسی خودروهای سدان بوده و این امر نیز به دلیل فراهم آوردن سواری راحت و رانندگی نرم است.
تفاوت خودرو شاسی بلند و کراس اوور در تولید
اگر صاحب یک خودرو سدان هستید قطع به یقین می دانید که خودروهای سدان از طراحی یکپارچه بهره می برند بدین معنی که بدنه خودرو و فریم اصلی به صورت یک تکه تولید می شوند؛ اما در خودروهای شاسی بلند فلسفه تولید متفاوت- بوده و بدنه و فریم به صورت جداگانه تولید شده و سپس عمل مونتاژ بر روی هم صورت می پذیرد که این امر به دلیل افزایش استحکام خودرو بوده و به هنگام عبور از مسیرهای صعب العبور بسیار به شما کمک می نماید. طراحی یکپارچه خودروهای کراس اوور منجر به کاهش مصرف سوخت آن ها نسبت به شاسی بلندها شده و همچنین رانندگی نرمیرا برای این خودروها به ارمغان می آورد.
ابعاد خودرو شاسی بلند و کراس اوور
شاسی بلندها به مراتب بزرگتر از کراس اوورها هستند که این امر در مورد کراس اوورهای کامپکت به وضوح قابل ملاحظه است از همین روی است که کراس اوورهای کامپکت برای رانندگی شهری مناسبتر هستند. یکی از محاسن این ابعاد بزرگتر، ارتفاع بالاتر این خودروها است که باعث افزایش تسلط راننده بر مسیر خواهد شد؛ همچنین فضای داخلی و بار بیشتر، از دیگر مزایایی است که ابعاد بزرگتر در پی دارد. البته ابعاد بزرگتر منجر به افزایش وزن خودرو و افزایش مصرف سوخت نیز می گردد موردی که بسیاری از افراد را مجاب به خرید کراس اوور می نماید.
رانندگی با خودروهای شاسی بلند و کراس اوور
لذت رانندگی با سدان ها یکی از مهم ترین مزایای سدان ها نسبت به سایر کلاس های خودرویی است. با وجود آنکه کراس اوورها به اندازه سدان ها راحت نیستند ولیکن از سواری نرم تری نسبت به شاسی بلندها برخوردارند. از سویی دیگر با توجه به آنکه شاسی بلندها برای رانندگی های آفرود طراحی می شوند سیستم تعلیق سفت تری دارند که این امر در رانندگی های شهری، تا حدی می تواند آزارنده باشد.
سیستم محرک ، تفاوتی در خودرو شاسی بلند و کراس اوور
شاسی بلندها عمدتا به صورت استاندارد به سیستم محور عقب مجهز هستند هرچند برخی از محصولات به صورت آپشنال، سیستم چهار چرخ محرک را نیز ارایه می دهند. برعکس خودروهای کراس اوورها به صورت سیستم محور جلو و سیستم تمام چرخ محرک (AWD) به بازار عرضه می شوند. شایان ذکر است که کراس اوورهای با چهار چرخ محرک، بیشتر برای مناطق کوهستانی مناسب است.
پیشرانه
کراس اوورها بیشتر با موتورهای چهار سیلندر در بازار دیده می شوند که برای دستیابی به شتاب های بالاتر در برخی از این خودروها، از توربوشارژر نیز استفاده می گردد. شاسی بلندها به دلیل وزن بالا و نیاز به تولید توان و گشتاوور بیشتر از موتورهای 6 سیلندر Vشکل استفاده می نمایند که در برخی خودرها، از توربوشارژر نیز در کنار این موتورها استفاده می گردد.
حال با وجود این تفاوت ها، شاید این سوال پیش بیاید که شاسی بلند بخریم یا کراس اوور؟ شاسی بلندها دارای ابعادی بزرگ، استحکام بالا، کشش مناسب، تسلط بیشتر راننده بر جاده، قدرت بالای موتور، فضای بیشتر و … بوده و این مزایا شاید شما را بر آن دارد که یک شاسی بلند بخرید ولیکن فارغ از این مزایا باید در ابتدا کاربری خودرو را تعیین نمایید. به عنوان مثال یک شاسی بلند بزرگ را به هنگام پارک دوبل در نظر بگیرید آن هم در شرایط شهرهای کشور ما که به مسایل این چنینی، به هنگام طراحی زیرساخت ها توجهی نمی شود. همچنین چالاک نبودن این خودروها به همراه مصرف سوخت بالا از دیگر معایب قابل تامل این خودروها به شمار می آید و به هنگام خرید باید به این نکته دقت نمود.
خودروهای کراس اوور نیز همانطور که ذکر گردید دارای رانندگی راحت، سواری نرم، ابعاد کوچکتر نسبت به شاسی بلندها و در نتیجه رانندگی شهری مناسب، مصرف سوخت کمتر و …بوده و به عبارتی می توان گفت ترکیبی از مزایای شاسی بلندها و سدان ها را با خود به همراه دارند و از همین روی است که در سال های اخیر شاهد خودنمایی این خودروها در خیابان های شهرها هستیم. کراس اوورهای نظیر نیسان جوک، رنو کپچر، پژو 2008 و … که هر یک برای خود، اسمیدست و پا کرده و فروش خوبی در بازار ایران داشته اند.
در نهایت باید اذعان داشت که تصمیم گیر اصلی جهت خرید خود شما بوده و این شما هستید که با توجه به علاقه، کاربری، تعداد نفرات خانواده، شهر محل سکونت و … باید یکی از این دو گزینه را انتخاب نمایید. البته باید به این نکته مهم توجه داشت که به هنگام خرید هر خودرویی اعم از سدان، شاسی بلند، کراس اوور و … باید به موارد مهمیدقت نمایید که در مقالات آتی به نکات خرید خودروهای کراس اوور و شاسی بلند خواهیم پرداخت تا علاوه بر شناخت این دوکلاس، به هنگام خرید نیز با دیدی باز نسبت به این امر اقدام نمایید.