شاید رئیس‌جمهور آینده بین اسامی مطرح شده نباشد

  یکشنبه، 06 خرداد 1403 ID  کد خبر 390148
شاید رئیس‌جمهور آینده بین اسامی مطرح شده نباشد
ساعد نیوز: حمیدرضا ترقی گفت: احزابی که همراستای با خواست و اراده و ذائقه مردم حرکت کنند، میدان فعالیت کافی خواهند داشت./منبع:فرارو

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد نیوز به نقل از فرارو، حمیدرضا ترقی گفت: احزابی که همراستای با خواست و اراده و ذائقه مردم حرکت کنند، میدان فعالیت کافی خواهند داشت. اما احزابی که با نظام و رهبری تعارض و با منافع عمومی کشور زاویه دارند، نباید انتظار داشته باشند که دوباره میدانی داشته باشند که سالها، کشور را درگیر مسائل حاشیه‌ای و غربگرایی و امثالهم کنند و ملت منتظر باشند که شاید خارج از کشوری‌ها کاری برایشان انجام دهند؛ بنابراین طبیعیست که افرادی که سال‌ها کشور را به خاطر غربگرایی و متکی به غرب بودن در انتظار ساختن کشور با دست بیگانگان قرار داده بودند، نباید انتظار داشته باشند که دوباره گوی و میدان را به دست بگیرند.

با گذشت کمتر یک یک هفته از اعلام خبر شهادت رئیس جمهور کشور و همراهانش، بر اساس قانون اساسی کشور، ستاد برگزاری انتخابات و شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری آماده شده اند.

با توجه به این که زمان ثبت نام کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری از روز 10 خرداد آغاز می‌شود، گمانه‌زنی‌های متعددی درباره افرادی که قرار است به شکل مستقل یا به نمایندگی از احزاب و گروه‌های سیاسی در انتخابات شرکت کنند وجود دارد و فهرست نام این افراد هر لحظه بزرگ‌تر می‌شود.

در فهرست افرادی که احتمالا در انتخابات حضور دارند از اصلاح طلبان تا اصولگرایان دیده می‌شوند، اما هنوز نمی‌توان با قطعیت درباره حضور همه این افراد در ستاد انتخابات کشور صحبت کرد. حتی برخی کاندیدا‌های احتمالی حضور خود را تکذیب کرده اند. همچنین با توجه به همزمان شدن وقایع اخیر با انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، خبر‌های تایید نشده‌ای از انصراف برخی مجلسی‌ها از ریاست مجلس و تمایل آن‌ها برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری شنیده می‌شود که این موضوع نیز در برخی موارد تکذیب شده است.

منوچهر متکی به عنوان یکی از اصلی‌ترین گزینه‌های ریاست مجلس مطرح است. دفتر متکی طی اطلاعیه‌ای اخبار مربوط به انصراف منوچهر متکی از داوطلبی برای ریاست مجلس را تکذیب کرد. آیت الله علیرضا اعرافی، عضو شورای نگهبان و امام جمعه قم نیز اعلام کرده است قصد کاندیداتوری در انتخابات را ندارد.

در کنار افراد تکذیب کننده، برخی دیگر واکنش خاصی به مطرح شدن نام خود نشان نداده اند و یا واکنش‌های خنثی نشان داده اند. با این وجود عده‌ای از کارشناسان سیاست داخلی کشور معتقدند اگرچه روند ثبت نام در انتخابات و برگزاری آن با دور تند پیش می‌رود، اما هنوز هم می‌توان منتظر شگفتی‌هایی بود که ناگهان رخ می‌دهند و نمی‌توان درباره کاندیدا‌های احتمالی اطمینان داشت.

با توجه به این شرایط پرسش‌هایی مطرح است از جمله این که رئیس جمهور احتمالی بعدی از کدام حزب خواهد بود و چه ویژگی‌هایی باعث می‌شود مورد اقبال مردم و شورای نگهبان باشد؟ حمیدرضا ترقی، قائم مقام حزب موتلفه و نماینده دوره پنجم مجلس شورای اسلامی به بررسی این موضوعات پرداخته است:

با غربگرایی نمی‌شود کشور را ساخت

حمیدرضا ترقی گفت: «بر اساس تجربه، می‌دانیم که مردم پس از حادثه‌ای مثل سانحه منجر به شهادت آیت الله رئیسی، عزمی جدی را برای ورود در انتخابات و شرکت در آن از خود نشان می‌دهند و برای این که نظام آسیبی نبیند و تزلزلی در نظام اجرایی آن رخ ندهد و در نهایت مشکلات گریبانگیر مردم نشود، مشارکت قابل توجهی را در انتخابات خواهند داشت و امیدواریم با بصیرت و درایت کامل، فردی را که بتواند راه شهدای خدمت را دنبال کند، انتخاب کنند. مردم در تشییع جنازه‌ای که برگزار شد، نشان دادند که چه نوع رفتاری و چه نوع سبک حکمرانی را می‌پسندند. مردم نشان دادند شیوه‌های حکمرانی و مدیریت کشور از سوی آقای رئیسی، قطعا با نقاط مثبت متعددی همراه بود که چنین اقبالی نسبت به آن نشان داده اند. حتی آن‌هایی که تصورات دیگری داشتند نسبت به مواضع خود، اظهار پشیمانی کردند. مردم به شخصی رای می‌دهند که ویژگی‌های مردمی بودن، جهادی بودن و انقلابی بودن را داشته باشند و درواقع وحدت بخش باشند.»

وی افزود: «طبیعتا احزابی که همراستای با خواست و اراده و ذائقه مردم حرکت کنند، میدان فعالیت کافی خواهند داشت. اما احزابی که با نظام و رهبری تعارض و با منافع عمومی کشور زاویه دارند، نباید انتظار داشته باشند که دوباره میدانی داشته باشند که سال‌ها، کشور را درگیر مسائل حاشیه‌ای و غرب‌گرایی و امثالهم کنند و ملت منتظر باشند که شاید خارج از کشوری‌ها کاری برایشان انجام دهند؛ بنابراین طبیعیست که افرادی که سال‌ها کشور را به خاطر غربگرایی و متکی به غرب بودن در انتظار ساختن کشور با دست بیگانگان قرار داده بودند، نباید انتظار داشته باشند که دوباره گوی و میدان را به دست بگیرند. کشور باید در دست افرادی قرار گیرد که با روحیه جهادی و انقلابی، عقب ماندگی‌های کشور را در زمینه‌های گوناگون برطرف کنند و حرکت به سمت آرمان‌های انقلاب را سرعت ببخشند.»

عیار کاندیدا‌ها و برنامه هایشان مهم است

قائم مقام حزب موتلفه در ادامه گفت: «حزب موتلفه بررسی‌های خود درباره کاندیدا‌های احتمالی را از امشب (5 خرداد ماه) آغاز می‌کند و هنوز تصمیمی در حزب ما گرفته نشده که سیاست هایمان چگونه باشد و از چه فردی حمایت کنیم. این اطلاعاتی نیز که درباره کاندیدا‌ها مطرح می‌شود، همه در حد حدس و گمان است و لزوما واقعیت بیرونی ندارد. حتی برخی افرادی که به عنوان کاندیدا مطرح می‌شدند، تکذیبیه داده اند؛ بنابراین روی حدس و گمان‌ها نمی‌توان گفت فلان شخص کاندیدای مهمتری است یا حتی سلیقه مردم را تشخیص داد که چه شخصی را انتخاب خواهند کرد. همه چیز در تاریخ 10 خرداد که ثبت نام‌ها شروع می‌شود بر اساس واقعیت‌ها قابل بررسی خواهد بود. آن چه که مسلم است، این است که مردم به شخصی رای می‌دهند که در حد آقای رئیسی و نزدیک به وی باشد و از او پایین‌تر یا متفاوت نباشد. این‌ها ملاک‌هایی است که حدس زده می‌شود مردم به آن‌ها پایبندی دارند و سعی خواهند کرد فردی را انتخاب کنند که مورد تایید رهبری نیز باشد. مجلس نیز باید با ریل گذاری درست، رئیس جمهور آتی را در مسیر منافع مردم سوق دهد.»

وی افزود: «بعید است جمع بندی حزب موتلفه خیلی زود اعلام شود و ارزیابی و بررسی‌های ما شتاب زده نخواهد بود. برخی از افراد از قبل خود را آماده کرده بودند که برای انتخابات ریاست جمهور کاندید شوند و بنابراین باید به سرعت آماده شوند. اما به طور کلی عرف و شیوه حاکم بر انتخابات، به این شکل است که برخی تشکل ها، گروه‌ها و احزاب از فرصت انتخابات برای طرح دیدگاه‌های خودشان، برای افکار عمومی جامعه استفاده می‌کنند، حتی اگر رای هم نیاورند و کاندیدای آن‌ها کنار برود، همین که موفق شده اند دیدگاه‌های خود را برای حل مشکلات کشور و اداره کشور ارائه دهند، برای آنان کافی به نظر می‌رسد. البته ممکن است برخی از این افراد زمینه رای هم داشته باشند، اما ممکن است حتی زمینه رای هم نداشته باشند. اما اصل هدف این است که ما به جهان نشان دهیم برای این مسئولیت، نیروی مناسب تربیت کرده ایم یا نه و نیروی متناسب با عیار انقلاب داریم که اگر مسئله‌ای رخ داد، جایگزین کنیم یا خیر. نکته دیگر این است که آیا احزاب و گروه‌های سیاسی، برنامه قابل قبول و با کیفیتی برای اداره کشور دارند یا خیر. برای مثال حل مشکل گرانی، حفظ ارزش پول ملی و موارد این‌چنینی از مهمترین چالش‌هایی است که باید مورد توجه کاندیدا قرار داشته باشد

این نماینده مجلس پنجم شورای اسلامی گفت: «این که آیا هم اکنون شخصی مثل شهید ابراهیم رئیسی را در کشور داریم یا نه، نیاز به بررسی و تحقیق دارد. بسیاری از افرادی که منش و شخصیت مثل آقای رئیسی دارند، را باید مورد خواهش قرار داد تا راضی به ورود به صحنه انتخابات شوند و اینگونه نیست که این افراد، خیلی اهل عرض اندام در رقابت‌های انتخاباتی باشند، بلکه باید به دنبال این افراد برویم و پیدایشان کنیم تا قبول مسئولیت کرده و وارد میدان رقابت شوند. این نوع افرادتکلیف گرا هستند و خود به دنبال کسب قدرت نیستند بلکه مردم و قدرت باید به دنبال این افراد باشند. حتی ممکن است چنین فردی بین اسامی که تا کنون مطرح شده، حضور نداشته باشد


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
ساده زیستی مثال زدنی رهبر انقلاب ؛ از عینک شکسته و کفش قدیمی تا مبل ساده و عبای نخ کش شده +عکس (114 نظر) شعری که استاد شهریار با خواندن آن اشک ریخت و تا آخر به صورت گریان ادامه داد/ طفل بودم دزدکی پیر و علیلم ساختند (72 نظر) نگاهی به سبک دکوراسیون و سلیقه ساده پسندِ خانه علیرضا زاکانی+عکس/ خانه ای با فرش ماشینی و لوازم در حد شهروند عادی (45 نظر) نگاهی به خونه زندگی مجلل کاظم نوربخش، سلمان سریال نون خ+ویدیو/ چه چیدمانی، خوش سلیقگی از در و دیوار میباره (23 نظر) پیام توئیتری علی دایی درباره حمایت از کاندیداهای ریاست جمهوری+عکس (21 نظر) آشتی کردن آشا محرابی، فروغ سریال هشت‌ونیم دقیقه با پدرش بعد از 40 سال (16 نظر) مراسم تشییع پدر محسن تنابنده، شوهر همای پایتخت با حضور چهره های سرشناس و بازیگران/ روحش شاد و یادش گرامی +عکس (15 نظر) نگاهی به کیک تولد چند طبقه و هزار رنگ رضا داوودنژاد/ لبخندهای از ته دل آقای بازیگر کنار همسرش غزل بانو (14 نظر) رونمایی از خواهر باکلاس فاطمه گودرزی، توران سریال لحظه گرگ و میش/ مگه داریم انقد شباهت+عکس (9 نظر) نگاهی به سلیقه خاص و متفاوت علی انصاریان در چیدمان میز تنقلات و میز شام در میزبانی از بازیگران+عکس/ باقالی پلو و سالادالویه و... (9 نظر) خلاقیت منحصربفرد مادر ایرانی برای ترک سیگار فرزندش حماسه آفرید/ دست همه سازمان های ترک اعتیاد رو از پشت بست😂 (8 نظر) ثبت عکس عاشقانه آیسان آقاخانی از رضا گلزار در طبیعت گردی آخر هفته شان (8 نظر) رستوران گردی دو نفره حامد آهنگی با مادر شاد و خوش پوشَش+عکس/ خلوت مادر و پسری به سبک مجری خوش خنده😍 (8 نظر) میز غذای خوشمزه و مفصل سپیده بزمی پور برای مهمانانش/ خوش به حال آقا شاهرخ با این خانوم کدبانو (8 نظر) نگاهی به کیک تولد شیک و 3 طبقه نعیمه نظام دوست با طرح بال فرشته/ جذاب و لاکچری+عکس (7 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
سرگردانی دختر 21 ساله در شهر به جرم دختر بودن / پدر و مادرم فقط پسر می‌خواستند ؛ از خانه بیرونم کردند!
برای جلوگیری از نیش «پشه» چه چیزی روی پوستمان بمالیم؟
پسران و دختران رهبر معظم انقلاب داماد و عروس چه کسانی هستند؟+عکس
خاطره رهبر انقلاب از روزی که پدرشان فوت کرد
دانلود آهنگ جدید "آخر بهار" آرش و مسیح+فیلم/ دیدی آخر بهاره هنوز نیومدی تو سر قرارت ...
حادثه هولناک برای دختر 13 ساله در بند فریمان
لب مرز پاکستان خبری است؟ / پشت پرده فراوانی انبه در وانت‌های میوه فروشان خیابانی
زنان در کجای برنامه‌های انتخاباتی ایستاده‌اند؟
پسر کنکوری که عاشق دختر بی بند و بار شد و به کشیدن گل روی آورد!
حلوای نذری بهانه ورود به خانه ی مرد ثروتمند/جنایت 24 میلیارد تومانی...
مریم رجوی دچار حمله شد | سرکرده منافقین را با دز بالای دارو زنده نگه داشته اند
رهبر انقلاب: مشارکت مردم در ذات جمهوری اسلامی است
ملاک های دختر سردار سلیمانی برای انتخاب رئیس جمهور+عکس
اعلام نتایج مرحلۀ اول فراخوان «دکتر‌معلمی» دانشگاه فرهنگیان‌
از تکاپوی نامزدهای انتخاباتی تا جشن ده کیلومتری عید غدیر در حواشی داغ امروز چهارشنبه 6 تیر 1403