دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / بیماری ها و راههای درمان /

در مورد شکستگی استخوان چه می دانید؟ 

پنجشنبه، 16 اردیبهشت 1400
شکستگی استخوان و انواع آن ، نوعی اختلال است که در آن دوام و بافت استخوان، از بین رفته و شکسته می شود. درصد قابل توجهی از شکستگی استخوان به دلیل برخورد نیرو یا فشار زیاد رخ می دهد.

شکستگی استخوان از جمله مهمترین آسیب های بدن است که معمولا بدنبال ضربه وارده به آن ایجاد میشود. هر گونه تغییر شکل استخوان بدنبال ضربه، شکستگی نامیده میشود. به زبان دیگر اگر نیرویی که به استخوان وارد میشود بیش از حد تحمل آن بوده و بتواند شکل استخوان را تغییر دهد میگوییم شکستگی ایجاد شده است.این تغییر شکل همیشه به شکل سنتی که در ذهن شکل گرفته نیست و ممکن است به اشکال متفاوتی ظاهر شده و با شدت و ضعف همراه باشد.

  • گاهی شکستگی بسیار واضح است. در این حال ضربه موجب میشود استخوان به دو و یا حتی چند تکه کاملا جدا از هم تبدیل شود.
  • گاهی شدت ضربه وارده به حدی است که موجب خرد شدن استخوان میشود.
  • گاهی هم ممکن است شدت ضربه کمتر بوده و فقط یک ترک مویی در استخوان ایجاد کند.

پس با اینکه نام شکستگی طیف وسیعی از حالات را در بر میگیرد با این حال مشخصه مشترک تمامی آنها در این نکته است که بر اثر نیرویی که به استخوان وارد شده، تداوم توده استخوانی در طول آن به هم خورده و شکل استخوان تغییر کرده است.

تعریف شکستگی استخوان

شکستگی می تواند در هر استخوان بدن ایجاد شود. کلمه “شکستن” معمولاً توسط افراد غیر غیرحرفه ای استفاده می شود.

در میان پزشکان، به ویژه متخصصان استخوان، مانند جراحان ارتوپدی، “شکستن” هنگام صحبت در مورد استخوان ها کمتر استفاده می شود. ترک (نه تنها شکستگی) در استخوان به عنوان شکستگی نیز شناخته می شود. شکستگی می تواند در هر استخوانی در بدن رخ دهد.

چندین روش مختلف برای دسته بندی انواع شکستگی استخوان وجود دارد. به عنوان مثال، شکستگی استخوان که به بافت اطراف آسیب نرساند یا از طریق پوست پاره نشود، به عنوان شکستگی بسته شناخته می شود.

از طرف دیگر، مواردی که به پوست اطراف آسیب می رساند و به پوست نفوذ می کند به عنوان شکستگی ترکیبی یا شکستگی باز شناخته می شود. شکستگی های مرکب به طور کلی جدی تر از شکستگی های ساده هستند، زیرا، طبق تعریف، آنها عفونی می شوند.

اکثر استخوان های انسان به طرز شگفت آوری قوی هستند و به طور کلی می توانند در برابر ضربه ها یا نیروهای نسبتاً قوی مقاومت کنند. با این حال، اگر این نیرو بیش از حد توان استخوان باشد، یا مشکلی در استخوان وجود داشته باشد، می تواند منجر به شکستگی شود.

با افزایش سن، استخوان ها نیروی کمتری را تحمل می کنند. از آنجا که استخوان های کودکان کشش بیشتری دارند، شکستگی در آنها می تواند نسبت به بزرگسالان متفاوت تر باشد. کودکان همچنین در انتهای استخوان های خود – مناطق رشد استخوان – صفحات رشد دارند که ممکن است گاهی آسیب ببینند.

انواع شکستگی استخوان

انواع مختلفی از شکستگی وجود دارد، از جمله:

  • شکستگی طولی. شکستگی در طول استخوان است.
  • شکستگی مورب. شکستگی مورب با محور طولانی استخوان است.
  • شکستگی داخل مفصلی. نوعی از شکستگی است که به سطح مفصل انتشار می یابد.

    شکستگی ابولسیون. در این وضعیت عضله یا رباط، منجر به شکستگی استخوان می شود.

  • شکستگی فشرده سازی (خرد کردن). به طور کلی در استخوان اسفنجی ستون فقرات رخ می دهد. به عنوان مثال، قسمت جلوی مهره ای در ستون فقرات ممکن است به دلیل پوکی استخوان فرو بریزد.
  • دررفتگی شکستگی. در این وضعیت مفصل دررفته می شود و یکی از استخوان های مفصل دچار شکستگی می شود.
  • شکستگی گرین استیک. استخوان تا حدی در یک طرف شکسته می شود، اما کاملاً نمی شکند زیرا بقیه استخوان می تواند خم شود. این مورد بیشتر در بین کودکانی مشاهده می شود که استخوان های آنها نرم و کشسانی است.
  • شکستگی خط مو یا شکستگی جزئی استخوان. بعضی اوقات تشخیص این نوع شکستگی با عکس برداری صورت می گیرد.
  • شکستگی تحت تأثیر. در این وضعیت وقتی استخوان شکسته می شود، یک قطعه استخوان به سمت قسمت دیگر می رود.
  • شکستگی پاتولوژیک. وقتی بیماری یا بیماری زمینه ای قبلاً استخوان را ضعیف کرده و منجر به شکستگی شده باشد به آن پاتولوژیک گفته می شود.
  • شکستگی مارپیچی. شکستگی در جایی که حداقل یک قسمت از استخوان پیچ خورده باشد.
  • شکستگی ناشی از فشار. بیشتر در بین ورزشکاران دیده می شود. استخوان به دلیل فشارهای مکرر می شکند.
  • شکستگی توروس (سگک). در این وضعیت استخوان تغییر شکل می دهد اما ترک نمی خورد و بیشتر در کودکان مشاهده می شود. دردناک اما پایدار است.
  • شکستگی عرضی. شکستگی مستقیم از روی استخوان.

علائم شکستگی استخوان چیست؟

علائم و نشانه های ایجاد شکستگی در استخوان عبارت اند از:

  • تورم یا کبودی در پوست بالای استخوان
  • تغییر شکل بازو یا پا
  • احساس درد در نواحی آسیب دیده که بر اثر حرکت دادن یا فشار دادن، درد هم تشدید می شود
  • عدم توانایی در تحمل وزن روی بخش آسیب دیده
  • از دست دادن عملکرد عضو آسیب دیده
  • در شکستگی های باز، بیرون زدن استخوان از زخم

شکستگی ها معمولا بر اثر افتادن، صربه خوردن یا حوادث مختلف ایجاد می شود.

شکستگی های پاتولوژیک شکستگی هایی هستند که بر اثر یک بیماری ایجاد می شوند. مثلا بیماری هایی مثل سرطان که باعث ایجاد ضعف در استخوان ها می شود و بدون آسیب یا با کوچک ترین ضربه ای، استخوان با شکستگی مواجه می شود. پوکی استخوان، بیماری است که در آن استخوان بافت سالم خود را از دست می دهد و با بالا رفتن سن، احتمال آن افزایش پیدا می کند.

اگر فکر می کنید که علائم بالا را مشاهده کرده اید، حتما به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید. شکستگی استخوان یک فوریت پزشکی است که اگر زود و درست درمان نشود، عواقب خطرناکی به دنبال دارد.

چطور شکستگی استخوان تشخیص داده می شود؟

پزشکان، شکستگی استخوان را معمولا با معاینه، تست فیزیکی و عکس برداری تشخیص می دهند. گاهی اوقات عکاسی با اشعه ایکس، شکستگی را نشان نمی دهد. به خصوص در مواردی مثل شکستگی مچ، شکستگی لگن به خصوص در سالمندان و شکستگی های تنشی. در این شرایط، پزشک تست های دیگری برای تشخیص شکستگی انجام می دهد. مثلا روش هایی مثل سی تی اسکن، ام آر آی یا اسکن استخوان برای تشخیص این شکستگی ها وجود دارد.

در بعضی از موارد مثلا احتمال شکستگی مچ که در عکس برداری نشان داده نمی شود، ممکن است پزشک مچ را آتل بندی کند تا آن را ثابت نگه دارد و ۱۰ تا ۱۴ روز بعد، یک بار دیگر عکسبرداری کند. ترمیم شدن ممکن است سبب بروز نشانه های شکستگی شود.

گاهی حتی بعد از تشخیص دادن شکستگی، ممکن است به تست های بیشتری مثلا سی تی اسکن یا ام آر آی نیاز داشته باشید تا مشخص شود که آیا به بافت های اطراف استخوان نیز آسیب رسیده یا خیر.

اگر پزشک احتمال شکستگی جمجمه بدهد، احتمالا از مرحله عکسبرداری با اشعه ایکس صرف نظر می کند و مستقیما از سی تی اسکن استفاده می کند. با سی تی اسکن، هر نوع شکستگی و آسیب های ناشی از آن و آسیب های ثانویه درون جمجمه مثلا خون ریزی در اطراف مغز، تشخیص داده می شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
مراحل اکسپت مقاله