شغل خبرنگاری چیست؟
با توجه به تجربیات خودم، می توانم بگویم که شروع در هر حرفه ای سخت می باشد، چرا که به دلیل نداشتن تجربه و تخصص، انجام کارها برای هر مبتدی بسیار زمان بر وسخت خواهد بود اما پس از کسب تجربه وتخصص انجام کارها برایتان لذت بخش خواهد شد. پس قبل از شروع هر شغلی بهتر است اطلاعاتی در رابطه با مزایا و معایب آن و علایق شخصی خود اطلاعاتی کسب کنیم و بدانیم در صورت کسب تجربه و تخصص در مورد شغل مد نظر آیا از لحظ روحی و شخصیتی کشش لازم برای این شغل در وجودمان نهفته است یا خیر.شغل خبرنگاری مانند سایر حرفه ها نیازمند تلاش های بسیار برای رسیدن به نقطه اوج و درخشش می باشد. این شغل مزایا ومعایب هایی دارد که در این مقاله به شرح ان ها خواهیم پرداخت تا هرچه بیشتر با این شغل آشنا شوید.
خبرنگاری چیست؟
تهیه خبر در رابطه با رویداد های مهم که خبر تلقی می شوند و تصمیم در رابطه با اینکه چه بخشی از اطلاعات برای مخاطبین مهم می باشد و می توان آن ها را ارائه کرد تعریفی از شغل خبرنگاری می باشد. خبرنگاری از دو واژه خبر و نگارش تهیه شده است که قسمت نگارش آن به این علت می باشد که یک خبر نگار با تهیه انبوهی از اطلاعات باید به صورت تخصصی عمل کرده و تنها به ارائه گزیده خبر ها بپردازد زیرا که ارائه تمامی خبرها برا مخاطبین می تواند ابهام برانگیز باشد و در ضمن بعلت محدود بودن زمان مخاطبان وهمینطور رادیو و تلویزون و همچنین در روزنامه بعلت محدود بودن فضا نمی توان به بیان تمام اطلاعات پرداخت پس عملکرد تخصصی خبرنگاران یعنی نگارش خبر ها بسیار مهم می باشد.
خصوصیات شخصیتی خبرنگاران
شغل خبرنگاری بعلت رسالت نهفته در این شغل نیازمند افرادی با خصوصیات ویژه شخصیتی می باشد. چرا که به دلیل تاثیر عمیق خبر بر روی آگاهی وسطح بینش جامعه و نزدیکی بسیار زیاد بر روی زندگی شخصی و اجتماعی افراد از اهمیت به سزائی برخوردار است.
شجاعت : یکی از ویژگی های بسیار لازم در شغل خبرنگاری می باشد چرا که ممکن است به دلیل انتشار خبر صحیح، شما تهدید شوید ویا برای تهیه ی خبر به مناطق جنگی اعزام شوید
صداقت : خبرهای منتشر شده به دلیل اثر گذاری بالا باید از صحت برخوردار باشند تا به اعتماد مخاطبان ضربه وارد نشود در برخی موارد به دلایل امنیتی خبرنگاران از پخش برخی خبرها معذورند که این نوع از صلاح دیده ها با صداقت خبرنگاران هیچ مغایرتی ندارند.
دقت : خبرنگار باید در نگارش خبرها از دقت بسیار بالا برخوردار باشد چرا که نوشتن غلط اسامی ممکن است دردسرهای بساری به وجود آورد به طور مثال ذکر اشتباهی نام جنایت کاران در خبر.
صبر وتحمل: شغل خبرنگاری به دلیل ماهیت آن ممکن است به کار کردن در ساعت های طولانی بدون استراحت بیانجامد پس در این شغل صبر وتحمل یکی دیگر از ویژگی های شخصیتی یک خبرنگار باید باشد.
کنجکاوی: یک خبرنگار باید از حس کنجکاوی بسیار بالا برخوردار باشد تا بتواند وقایع حقیقی پشت ماجرا را برای جهان باز گو کند.
مزایا و معایب شغل خبرنگاران
ابتدا به مزایای این شغل می پردازیم، خبرنگاران قطعا جزء افراد باهوش وتیزبین جامعه محسوب می شوند وبه رغم تهیه خبر اطلاعات مفیدی در رابطه با سیاست، اقتصاد، ورزش، بهداشت و... به دست خواهند آورد که فعل دانستن آنها را ارضاء خواهد کرد، شما می توانید با کسب تجربه در شغل خبرنگاری وپس از چند سال فعالیت در یک بخش خبری ویژه مانند سیاست ویا اقتصاد و... به یک تحلیلگر عالی تبدیل شوید که می تواند نظرات راه گشائی ارائه دهد ویا از نظر شغلی می توانید سایت خبری ویا حتی روزنامه احداث کنید وبسیار فعال باشید. وهمچنین اگر علاقمند به کسب شهرت هستید در این شغل می توانید به شهرت برسید.خبرنگاران نقش بسیار بسیار پر اهمیتی در جهان دارند که شما با مراجعه به نمونه ای از تاریخ می توانید حقایق کشف شده از طریق خبرنگاران را که بسیار مهم می باشند را ردیابی کنید.معایب شغل خبرنگاری عبارت است از در آمد کم و سختی کار.