شرایط نگهداری و پرورش گیاه بامبو چتری

  چهارشنبه، 25 اسفند 1400   زمان مطالعه 7 دقیقه
شرایط نگهداری و پرورش گیاه بامبو چتری
کاشت و پرورش بامبو چتری چندان سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی با اصول کاشت و نگهداری این گیاه زیبا آشنا شوید. در ادامه مطلب با ما همراه شوید.

گیاه بامبو چتری متعلق به کوه پایه های چین بوده و تحمل بالایی در برابر تغییرات آب و هوایی دارد به گونه ای که تحمل هوای متغیر انگلستان برایش تقریبا هیچ است. برگ های این گیاه اغلب به رنگ سبز و زرد هستند و در تمام طول سال نیز یادآور زیبایی پاییز خواهند بود. این برگ ها معمولا تا حدود پنج متر به خوبی رشد می کنند و مانند سایر بامبوها، بامبو چتری نیز نماد خوش شانسی و ثروت بی شمار است.

جالب است بدانید که در برخی از مناطق آسیایی از برگ این گیاه به منظور تولید کاغذ و سایر وسایل مشابه استفاده می شود. بامبوی چتری را در اصل می توان متعلق به آسیا دانست که بخشی از رژیم غذایی پانداها نیز خواهد بود. در حال حاضر ساقه های قائم و برگ های باریک آن را به گیاهی مناسب برای پوشاندن دیوارها تبدیل کرده است.تمامی گونه های این گیاه دارای ریشه های زیر زمینی هستند که اغلب با عنوان ریزوم شناخته خواهند شد. در واقع ریزوم ها نیز بخش ذخیره مواد غذایی بامبو ها محسوب می شوند که از طریق پخش شدن دانه و گرده تکثیر نشده و می توانید با خیالی راحت آن را در فضای باغچه خود کشت نمایید.

روش نگهداری بامبو چتری

پس از معرفی گیاه بامبو چتری نوبت به روش نگهداری بامبو چتری ، این گیاه زیبا می رسد؛ در ادامه جزئیاتی در مورد خاک، نور، کود دهی، هرس کردن و تکثیر این گیاه در اختیار شما قرار خواهیم داد.

 بامبو چتری

آبیاری بامبو چتری

اگر بامبو را به تازگی کاشته اید، در یکی دو هفته اول آن را به خوبی آبیاری کنید. این آبیاری زیاد شرایطی دلچسب برای ریشه فراهم می کند و سبب تقویت رشد گیاه می شود. پس آن در فصل های گرم هفته ای سه الی پنج بار آب دهی و در فصل های سرد هر هفت الی ده روز یک بار آب دهی برای این گیاه کافی است. بهتر است این کار را در عصر و وقتی هوا کمی خنک تر است انجام دهید. در مجموع خاک بامبوی چتری باید همیشه مرطوب باشد و اجازه ندهید که خاک گیاه خشک شود.اگر از بامبو چتری به صورت کاشته شده در گلدان نگهداری می کنید، آن را نیز مرتبا آبیاری کنید. بهترین زمان از روز برای آبیاری بامبو، بعدازظهر است.به طور کلی بامبو گیاهی است که آب زیادی جذب می کند، بخصوص در روزهای نخستین زندگی.

نور مناسب برای بامبو چتری

بامبوها عاشق نور خورشید هستند و به هوای سرد و شرایط کوهپایه ای عادت داشته و سایه را به نور زیاد ترجیح می دهد. نور مستقیم و طولانی مدت می تواند باعث سوختن برگ های گیاه شود بنابراین باید مراقب محل قرارگیری گیاه خود باشید. نور کم نیز می تواند باعث آهسته شدن رشد گیاه شود.

خاک مناسب برای بامبو چتری

بامبو چتری تقریبا در همه نوع خاکی رشد می کنند، البته بجز خاک خشک!بامبو عاشق رطوبت است، بنابراین اگر قصد دارید گلدان آن را عوض کنید، از خاک اسیدی به اضافه کود مناسب استفاده کرده و خاک آن را همیشه مرطوب نگه دارید.اگر می خواهید بامبو را در گلدان بکارید، گلدانی را انتخاب کنید به اندازه کافی برای بامبو بزرگ باشد. اضافه کردن مقداری مالچ بر سطح خاک، به مرطوب ماندن آن کمک می کند. بامبو را مرتبا آبیاری کنید.

کوددهی بامبو چتری

اضافه کردن کود به بامبو، هم باعث تقویت رشد می شود و هم برگهای زیباتری تولید می کند. هر زمان که متوجه شدید برگها در حال کمرنگ شدن (حتی زرد شدن) هستند، باید به بامبو کود بدهید.بامبو عضوی از خانواده گیاهان علفی است، به همین دلیل به کودی با میزان بالای نیتروژن نیاز دارد. کودهای غنی از نیتروژن برای بامبو مفید هستند، اما می توانید از کودهای مخصوص گیاهان علفی نیز استفاده کنید.بهترین زمان برای کوددهی بامبو، فصل رشد است : برای اغلب گونه های بامبو چتری، این زمان مصادف با اواخر بهار است.

هرس کردن بامبو چتری

اگر تشخیص دادید که بامبو به هرس کردن نیاز دارد، می توانید به راحتی و بدون نگرانی ارتفاع آن را کوتاه کنید. این کار نه تنها سبب رسیدن آسیب به استقامت گیاه نمی شود، بلکه به آن کمک می کند تا ضخیم تر و قوی تر رشد کند.قبل از هرس کردن باید یک نکته را بدانید :

  • ساقه های بامبو (نی ها) پس از یک بار کوتاه شدن، دیگر رشد نخواهند کرد. اگر چه ممکن است ساقه ها در رشدهای بعدی مجدد بلند شوند و یا ساقه های جدید تولید کنند، اما دیگر هرگز به اندازه ساقه اصلی نخواهند رسید.
  • البته جای نگرانی نیست، چون ساقه های جوان و جدید، ریزوم های جدیدی نیز تولید می کنند!
  • اگر تمایل دارید بامبو چتری خود را هرس کنید، در بهار اقدام به جدا کردن برگ های قهوه ای و آسیب آن دیده کنید.

تعویض گلدان بامبو چتری

اگر تمایل دارید بامبو را به گلدان بزرگتری منتقل کنید، باید در فصل بهار این کار را انجام دهید. با یک بیلچه تمیز و تیز باغبانی یک چاله در خاک ایجاد کنید و ریزوم های بامبو را با دقت خارج کنید. فراموش نکنید که بامبویی که برای تکثیر و یا تغییر گلدان انتخاب کردید، باید حداقل 2 سال عمر کرده باشد.

تکثیر بامبو چتری

توجه داشته باشید که معمولا تکثیر این گیاه زیبا از دو طریق کاشت قلمه و برش قلمه صورت می گیرد که در ادامه سعی داریم به بیان مراحل هر کدام به صورت کامل بپردازیم.

کاشت قلمه بامبو چتری

به طور کلی در صورتی که قصد دارید گیاهتان را هرس کنید می توانید به راحتی از هر جایی که می خواهید ساقه ی بامبو را کوتاه نمایید. اما اگر قصد دارید بامبو را تکثیر نمایید در ابتدا بایستی قلمه ای را از ۲ الی ۵ سانتی متری زیر گره ساقه برش دهید.این برش از زیر گره به این خاطر است که بند یا گره اولین جایی است که جوانه از آنجا رشد خواهد کرد پس حتما باید دست نخورده باقی بماند و چاقو یا برش نخورد. در واقع برش قلمه به این صورت است که از قسمت پایین ساقه یعنی بالای ریشه ۳ بند را انتخاب کرده و از وسط بند چهارم به بعد می توانید آن را برش دهید.در این روند دقت داشته باشید که قلمه باید دارای حداقل ۳ بند باشد زیرا در صورت داشتن بند کمتر چندان نتیجه ای نخواهید گرفت.

قلمه زنی بامبو چتری

بهتر است بدانید که در مورد برش برخی از پرورش دهندگان گل و گیاه اصرار دارند که حتما آن را اریب یعنی زاویه دار برش دهید. که با این حال نوع آن چندان فرقی ندارد و می توانید قلمه ها را به صورت صاف نیز برش دهید.دقت داشته باشید که برش را حتما به وسیله یک چاقوی تیز و یا قیچی باغبانی انجام دهید تا به آوندهای گیاهتان آسیبی وارد نشود.

آفات و بیماری های بامبو چتری

انواع مختلفی از شته ها، شپشک ها ( مانند شپشک آردی ) و کنه ها ممکن است بامبو را مورد هجوم خود قرار دهند.شته های بامبو کوچک هستند و رنگ سبز روشن دارند، ظاهر آنها شبیه به یک گلابی ریز است و از سطح زیرین برگها تغذیه می کنند. حضور و فعالیت شته ها در نهایت به زرد شدن و ریختن برگهای بامبو منجر خواهد شد.شپشک هایی که به سراغ بامبو می آیند، ظاهری بیضی مانند دارند و به رنگ مشکی هستند. آنها مانند برآمدگی هایی در سطح برگها و ساقه پدیدار می شوند، اما معمولا آسیب خاصی به گیاه نمی رسانند.گاهی هم بامبو مورد توجه شپشک های آردی قرار می گیرد! شپشک آردی کوچک، بیضی مانند، صورتی رنگ و دارای پوششی مومی و سفید است.

کنه تار عنکبوتی بامبو، پوششی حصیری مانند در زیر برگها ایجاد می کند، این کنه از برگ تغذیه کرده و در ضمن زرد کردن رنگ برگها، سبب شکستگی آنها نیز می شود.حضور کفشدوزک و پروانه می تواند از ابتلای گیاه به بیماری های جدی و حمله آفات جلوگیری کند. در صورت ابتلای گیاه، می توانید آب را با فشار زیاد به برگها اسپری کنید. اگر عمق آسیب زیاد بود، بهتر است قسمت درگیر را از گیاه جدا کنید. اسپری کردن مخلوط آب و صابون و یا استفاده از روغنهای مخصوص نیز بسیار موثر هستند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها