به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از شهر خبر: «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در گفت وگو با خبرگزاری «اسپوتنیک» در ارتباط با موضوعات مختلفی از جمله نامزدی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای جایزه صلح نوبل صحبت کرد.
نامزدی دونالد ترامپ برای دریافت جایزه صلح
بشار اسد در واکنش به نامزد شدن دونالد ترامپ برای دریافت جایزه صلح گفت که ترامپ کاری انجام نداده است تا استحقاق دریافت این جایزه را داشته باشد.
رئیس جمهور سوریه در ادامه گفت که «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا این جایزه را در سال های اول ریاست جمهوری خود دریافت کرد در حالی که کاری انجام نداده بود
بشار اسد ادامه داد، شاید تنها دستاورد اوباما رفتن از خانه به کاخ سفید باشد در نتیجه شاید این جایزه را به ترامپ نیز بدهند آن هم به خاطر انجام اقدامی مشابه «ماهیت این اقدام را نمی دانم؛ اما مطمئنا صلح نیست».
اسد در ادامه با تأکید بر اینکه صلح در واقع پایبندی به قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل متحد است، در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا نتیجه انتخابات آمریکا منجر به بازبینی سیاست های واشنگتن در قبال سوریه خواهد شد یا خیر، گفت: «ما معمولا حضور رئیس جمهور را در انتخابات آمریکا انتظار داریم بلکه تنها [حضور] مدیران اجرایی [مورد انتظار ماست] زیرا پارلمانی وجود دارد و این پارلمان متشکل از گروه های فشار، شرکت های بزرگ مثل بانک ها، صنایع تسلیحاتی، نفت و... است در نتیجه یک مدیر اجرایی وجود دارد؛ مدیری که حق و قدرت بازبینی ندارد و تنها کارش محدود به اجراست. این همان چیزی است که در ارتباط با ترامپ هم اتفاق افتاد هنگامی که رئیس جمهور شد».
تکیه ارتش سوریه به تسلیحات روسی
رئیس جمهور سوریه در ادامه با تأکید بر اینکه ارتش این کشور بر تسلیحات روسی تکیه کرده است، گفت که قرار است ارتش سوریه با همکاری وزارت دفاع روسیه نو سازی شود.
اسد در این خصوص گفت: «دو سال است که طرحی را برای نو سازی ارتش مان آغاز کرده ایم و واضح است که ما این به روز رسانی را با همکاری وزارت دفاع روسیه انجام خواهیم داد زیرا ارتش ما چندین دهه است که کاملا متکی بر تسلیحات روسی است».
بشار اسد همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا دمشق تمایل به دست یابی به سامانه های اس-۳۰۰ و اس-۴۰۰ دارد یا خیر، گفت: «ما اولویت هایی داریم. لزوما درباره موشک ها صحبت نمی کنیم. در حال حاضر ممکن است اولویت های دیگری در ارتباط با جنگ بر روی زمین وجود داشته باشد. ما یک طرح کامل داریم؛ اما باید مطابق اولویت ها اقدام کنیم».
جنگ در سوریه تمام نشده است!
اسد در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا می توان گفت جنگ در سوریه پایان یافته است، گفت: «مطمئنا نه! تا زمانی که تروریست ها هستند و برخی مناطق کشور ما را اشغال می کنند و [از طرفی دیگر] مرتکب انواع جنایت ها، ترورها و دیگر جنایت ها می شوند، جنگ به پایان نرسیده است! بر این باورم کسانی که تروریست ها را به میدان آورده اند بر ادامه طولانی مدت جنگ پافشاری دارند..ما بر این باوریم».
بشار اسد ادامه داد: «نقطه های عطف بسیاری وجود دارد که می توانم ذکر کنم نه یک نقطه! نقطه عطف نخست در سال ۲۰۱۳ بود هنگامی که بسیاری از مناطق را، به ویژه در مرکز سوریه، از چنگ "جبهه النصره" آزاد کردیم سپس در سال ۲۰۱۴، نقطه عطف دیگری بود، هنگامی که داعش ناگهان ظهور کرد -آن هم با حمایت آمریکا- و بخش بسیار مهمی از سوریه و عراق را در یک زمان به اشغال خود در آورد».
رئیس جمهور سوریه همچنین افزود که نقطه تحول دیگر حضور نیروهای روسیه بود که در سال ۲۰۱۵ به کمک نیروهای سوریه شتافتد و همراه با آنها بخش های زیادی از خاک سوریه را آزاد کردند.
«کلاه سفیدها» ابزار هستند و حامیان آنها باید محاکمه شوند
بشار اسد در بخشی از اظهارات خود تأکید کرد که مسئله محاکمه «کلاه سفیدها» با محاکمه طرف های حامی آن ها آغاز می شود و این سازمان تنها ابزاری است در دست چند کشور.
اسد در این خصوص گفت: «هنگامی که جنایتی در کار باشد، شما برای محاکمه با خود سلاح و چاقو نمی آورید بلکه جنایت کار را به دادگاه می فرستید. در آن مورد، کلاه سفیدها تنها یک ابزار یا وسیله بودند. آنها تنها یک سلاح هستند که تروریسم از آنها استفاده کرد. بریتانیا آنها را تأسیس کرد و آمریکا از آنها حمایت کرد و البته فرانسه و دیگر کشورهای غربی. ترکیه هم به صورت مستقیم از آنها استفاده کرد. تمام این رژیم ها پدر و مادر واقعی کلاه سفیدها هستند».
رئیس جمهور سوریه ادامه داد: «در نتیجه، این، آنها هستند که باید پیش از کلاه سفیدها مورد بازجویی قرار گیرند. اکنون سؤال اینجاست که ما برای پیگری چنین اقداماتی یک حقوق بین الملل داریم؟! نه! چنین چیزی وجود ندارد در غیر این صورت، آمریکا، به عنوان مثال، از جنایت های خود در عراق نمی گریخت یا در یمن و دیگر مناطق».
بشار اسد افزود: «نه تنها آمریکا بلکه فرانسه و بریتانیا و دیگر کشورها از جمله حضور آمریکا در سوریه، نمی توانستند از زیر جنایت های خود شانه خالی کنند. این نهادهایی که قابلیت اجرای قانون را دارند، همانطور که پیشتر گفتم وجود ندارند در نتیجه ما باید بیشتر بر عاملان و ناظران حقیقی متمرکز شویم که همان کشورهای غربی هستند و عروسک هایی که این کشورها آن ها را در منطقه به حرکت در میاورند».
مذاکره با تل آویو
طبق گزارش اسپوتنیک، بشار اسد در ارتباط با توافق با تل آویو گفت: «موضع ما از زمان آغاز گفت وگوهای صلح در دهه نَوَد واضح است یعنی قبل از سه دهه پیش آنگاه که گفتیم صلح برای سوریه مرتبط با حقوق است و حق ما سرزمین مان است. می توان با اسرائیل روابط عادی برقرار کرد تنها زمانی که سرزمین مان را پس بگیریم. این مسئله بسیار ساده است».
طبق این گزارش، بشار اسد در ادامه گفت که برگزاری گفت وگو با تل آویو امکان پذیر است «هنگامی که اسرائیل برای بازگرداندن خاک اشغالی سوریه آماده باشد-در حالی که اینگونه نیست و [تل آویو] ابدا آماده نبوده.هیچ مقامی را در رژیم اسرائیل ندیده ایم که آماده باشد یک گام به سمت صلح بردارد در نتیجه از نظری تئوری بله؛ اما عملا پاسخ تا به این لحظه نه است».
بشار اسد همچنین تأکید کرد که در حال حاضر هیچ گونه مذاکره ای با تل آویو در کار نیست. او در این خصوص گفت: «نه، مطلقا مذاکره ای در کار نیست. مطلقا هیچ چیز».