به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از همشهری آنلاین، سفیر ارمنستان گفت: موردی که باید به آن توجه داشت، مجاز بودن تزریق واکسن کرونا به افرادی است که بیش از ۱۰روز در ارمنستان اقامت داشته اند. این رویه از تاریخ ۱۵جولای اجرایی می شود که موجب واکسیناسیون افراد نیازمند و گروه های هدف می شود. به خصوص در مورد اتباع خارجی که حضور و اقامت آنها در ارمنستان ضروری باشد.
آرتاشس تومانیان، سفیر ارمنستان در ایران است. او در سابقه کاری خود نمایندگی تام الاختیار رئیس جمهوری ارمنستان در زمینه روابط با ایران، معاون اول وزیر خارجه، رئیس دفتر رئیس جمهوری ارمنستان، مشاور رئیس جمهوری، نمایندگی مجلس ملی ارمنستان و نایب رئیسی شورای عالی جمهوری ارمنستان را نیز در کارنامه دارد.
اما دلیل آنکه آرتاشس تومانیان مهمان این صفحه شده است، موضوع سفر ایرانی ها به ارمنستان برای دریافت واکسن رایگان کرونا در آن کشور است. موضوعی که در هفته های اخیر واکنش های متعدد از سوی مقامات وزارت بهداشت را برانگیخت و حتی کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در اظهاراتی از مردم ایران خواست برای تزریق واکسن به ارمنستان سفر نکنند.
او گفته بود مردم ارمنستان از واکسن انگلیسی آسترازنکا استقبال نکرده اند و ارمنستان از ترس اتمام تاریخ مصرف این واکسن ۲میلیون دوز از این واکسن را به گردشگران تزریق می کند. اما ماجرای تزریق رایگان واکسن به گردشگران ازجمله گردشگران ایرانی در ارمنستان چیست؟ سفیر ارمنستان در ایران برای نخستین بار در گفت وگو با همشهری به موضوع تزریق رایگان واکسن کرونا به گردشگران خارجی در آن کشور پرداخته است.
دولت ارمنستان در تزریق واکسن کرونا به شهروندان خود چگونه عمل کرده است؟
از ماه مارس سال جاری واکسیناسیون شهروندان در ارمنستان در حال انجام است و واکسیناسیون با ۳نوع واکسن اسپوتنیک وی، آسترازنکا و سینوواک به صورت رایگان و داوطلبانه صورت می گیرد. هیچ محدودیت سنی نیز برای کاربرد واکسن های اشاره شده وجود ندارد. البته وضعیت واکسیناسیون گسترده چندان مناسب نیست. اما دولت جمهوری ارمنستان اقداماتی برای سرعت بخشیدن به واکسیناسیون در دست اجرا دارد.
وضعیت جلوگیری از همه گیری کرونا هم اکنون در ارمنستان رضایت بخش است. البته غفلت از شدت همه گیری کرونا ممکن است عواقب نامطلوبی در پی داشته باشد. درچند هفته اخیر آمار افراد مبتلا و فوت شدگان ناشی از بیماری کرونا در ارمنستان سیر نزولی داشت و در ارزیابی همه گیری بیماری کرونا که از سوی اتحادیه اروپا صورت گرفته است، ارمنستان به عنوان «منطقه سبز» شناخته شده است.
در ایران اما برخی مقامات به مردم توصیه کرده اند برای دریافت واکسن کرونا به ارمنستان سفر نکنند.
من هم در شبکه های اجتماعی و رسانه های جمعی تحلیل های متفاوت برخی مقامات و افراد را مشاهده کرده ام. موضوعات خلاف واقعی نیز مطرح شده است. حتی اظهاراتی صورت گرفته است که من مایل نیستم به آنها اشاره کنم. چون طرح بی موقع موضوعات بی اهمیت و خلاف واقع مناسب و در شأن روابط سطح بالای ارمنستان و ایران نیست.
اما با توجه به برخی سوءبرداشت ها و سوءتفاهم ها ارائه برخی اطلاعات را لازم می دانم. بیست وسوم آوریل سال جاری، خانم آناهید آوانسیان، وزیر بهداشت جمهوری ارمنستان مجوز واکسیناسیون رایگان و داوطلبانه شهروندان خارجی مقیم ارمنستان را صادر کرد.
درخواست های متعدد دریافت واکسن از سوی کارکنان برخی نمایندگی های سیاسی خارجی و سازمان های بین المللی و افراد خارجی که به دلایل مختلف در ارمنستان اقامت دارند، پایه و اساس صدور این دستور بود.
اکثریت قاطع افراد واکسینه شده نیز شهروندان جمهوری ارمنستان و افرادی هستند که در ارمنستان اقامت دائم دارند. برخی شهروندان خارجی نیز از بخشی از خدمات واکسیناسیون بهره مند شده اند که شهروندان کشورهای مختلف از جمله شهروندان ایرانی نیز از این خدمات استفاده کرده اند.
تصمیم به واکسیناسیون اتباع خارجی در ارمنستان براساس تقاضای اتباع خارجی صورت گرفته است؟
پیش از هر چیز ابراز تمایل و انگیزه مردم مدنظر بود. علاوه بر آن ۲ امر دیگر نیز مورد توجه بود. یکی، نگاه و برخورد بشردوستانه در ارتباط با افراد خارجی بود و دیگر، واکسیناسیون افرادی بود که چندین هفته، ماه ها یا برای مدت طولانی تر در ارمنستان اقامت داشتند.
این موضوع تأثیر بسیار زیادی بر کاهش ابتلا به کرونا در ارمنستان داشت. مورد دیگر که باید به آن توجه داشت، مجاز بودن تزریق واکسن کرونا به افرادی است که بیش از ۱۰روز در ارمنستان اقامت داشته اند. این رویه از تاریخ ۱۵جولای اجرایی می شود که موجب واکسیناسیون افراد نیازمند و گروه های هدف می شود. به خصوص در مورد اتباع خارجی که حضور و اقامت آنها در ارمنستان ضروری باشد.
3 سال پیش