اگر متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور بوده اید برای مدارک مورد نیاز، موارد گوناگونی را باید تهیه کنید. یکی از این مدارک، SOP است که شاید تا به حال به گوشتان خورده باشد. ولی این SOP چیست . اهمیت نوشتن درست و دقیق آن در چیست؟ با ساعد نیوز در مقاله حاضر همراه باشید تا با SOP بیشتر آشنا شده و به اهمیت دقت در نوشتن آن پی ببرید.
معرفی SOP و چیستی آن!
Sop که مختصر شده عبارت Statement Of purpose می باشد به معنای انگیزه نامه است. Sop که در ادامه با عبارت انگیزه نامه از آن نام خواهیم برد، نامه ای است که توسط شما نوشته می شود و همانطور که از نامش بر می آید شما از انگیزه های خود برای تفاضای پذیرش در دانشگاه مورد تقاضا و برنامه های آینده خود می نویسید. با این نامه شما به عوامل گزینش دانشگاه مقصد مواردی همچون اینکه چه کسی هستید و چه ویژگی های شخصیتی شما را به این مرحله رسانده را نشان می دهید و برای آن ها علایق، مسیر فکری، اهداف خود از اپلای کردن و برنامه آینده خود را بیان می کنید.
انگیزه نامه، نام های دیگری نیز دارد مانند Cover Letter و یا LETTER OF INTENT اما رایج ترین نام آن همان SOP یا انگیزه نامه است. انگیزه نامه از مدارک مهم و تاثیر گذار در موفقیت پذیرش شما می باشد و باید با دقت نوشته شود و بهتر است که زمان کافی را برای تنظیم و نوشتن صحیح و موثر آن صرف کنید.
انگیزه نامه راه ارتباطی مستقیم هیئت انتخاب و گرینش دانشگاه مورد تقاضا می باشد. یادتان باشد که کلیه مدارکی که ارایه می دهید در رابطه با داشته ها و دست آوردهای گذشته شماست و تنها از طریق انگیزه نامه است که شما آینده کاری و تحصیلی خود را برای داوران ترسیم می کنید. آن ها تنها از طریق این مدرک است که با علایق و هدف اصلی شما از ادامه تحصیل آشنا می شوند و از طریق انگیزه نامه است که شما می توانید هیئت داوران دانشگاه مقصد را مجاب کنید که گزینه خوبی برای انتخاب شدن هستید. بدین دلایل طبیعی است که نوشتن انگیزه نامه ای تاثیر گذار در روند قبولی و گزینش شما تاثیر بالایی داشته باشد.
چرا این رشته و این دانشگاه را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کرده اید و برنامه آتی و آینده شما با تحصیل در این رشته و دانشگاه چه خواهد بود؟ این سوال هایی است که باید در نوشتن انگیزه نامه برای آن جواب های درست و قانع کننده ای داشته باشید تا بتوانید انگیزه نامه موثر و موفقی بنویسید. در درجه اول با شناخت دقیق از خود و اهدافتان باید بتوانید متنی را بنویسید که هیئت داوران را برای انتخاب شما قانع کند و این امر به دست نخواهد آمد مگر اینکه شما با خود صادق بوده باشید و با شناخت دقیق از توانایی های خود، بتوانید نقاط قوت و بارز خود را در قالب کلمات به مخاطب بفهمانید.
یادتان باشد انگیزه نامه تنها مدرکی است که در بین مدارک مختلفی که برای پذیرش دانشگاه آماده می کنید، در اختیار شما قرار دارد و اگر برای تنظیم آن وقت کافی بگذارید و آن را با دقت و اصولی بنویسید شانس شما در قبولی بسیار بالاتر خواهد رفت.