دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / پوست و مو /

استرس و رشد مو ! 

شنبه، 19 مهر 1399
حدود ۹۰ درصد موهای روی پوست سر در هر زمان، در این مرحله رشد قرار دارند و نزدیک به ۱۰ درصد از موهای سر در هر زمان در مرحله استراحت قرار دارند.بعد از ۲ تا ۳ ماه موهایی که در مرحله استراحت قرار دارند، می‌ریزند و موهای جدید شروع به رشد می‌کنند

حدود ۹۰ درصد موهای روی پوست سر در هر زمان، در این مرحله رشد قرار دارند و نزدیک به ۱۰ درصد از موهای سر در هر زمان در مرحله استراحت قرار دارند.بعد از ۲ تا ۳ ماه موهایی که در مرحله استراحت قرار دارند، می ریزند و موهای جدید شروع به رشد می کنند.ریزش مو یک مشکل مشترک است که بسیاری از مردم از آن رنج می برند؛ هر فردی در هر سنی می تواند ریزش موی شدید را در هر مرحله از زندگی خود تجربه کند.در حالی که ریزش مو معمولاً با روند پیری طبیعی مرتبط است، نیاز نیست که دلیل همیشگی باشد.البته دلایل مختلفی برای ریزش مو در سن جوانی وجود دارد؛ در بسیاری از موارد جوانان از موهای خود به خوبی مراقبت مناسب نمی کنندو همین مسئله اغلب به شکنندگی مو منجر و در نهایت مو خرد می شود.استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی و دستگاه های گرمایشی می تواند تاثیر استرس بر ریزش مو یکی از دلایل ریزش موی زنان یا مردان باشد.۸۰ درصد نوجوانان و جوانان عقب نشینی ناحیه پیشانی را تجربه می کنندمتخصص بیماری های پوست و مو در گفتگو با خبرنگار ایمنا مهمترین و استرس ضد رشد مو میباشد شایع ترین علت ریزش مو در آقایان را زمینه ارثی و در خانم ها به دلیل ارث و استرس می داند.

دکتر ذبیح الله شاهمرادی با بیان اینکه نحوه ریزش موی ارثی در خانم ها نسبت به آقایان متفاوت است، می افزاید: هنگام ریزش مو در خانم ها انتظار نمی رود کنار پیشانی عقب نشینی کند یا وسط سر خالی شود چرا که بیشتر به صورت نازک شدن موها خود را نشان می دهد.دانشیار گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح می کند:

اینکه گفته می شود روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو از سر انسان ریزش می کند، طبیعی است، چرا که در ناحیه سر انسان ۱۰۰ هزار تار مو وجود دارد که فاز رشد مو حدود ۱۰۰۰ روز است، از این رو ۱۰۰ تارمو ۱۰۰۰ روز یکبار عوض می شوند که همان عدد ۱۰۰ تار مو را شامل می شود.وی با بیان اینکه حدود ۲۰ بیماری وجود دارد که عامل ریزش مو به شمار می رود، اضافه می کند: مهمترین عامل، زمینه ارثی است، ارث مثل یک بیماری داخلی در افراد به خصوص آقایان محسوب می شود اما در خانم ها علاوه بر عامل ارث، استرس ها و زایمان در ریزش موی خانم ها مؤثر است.

متخصص بیماری های پوست و مو تصریح می کند: ۷۰ تا ۸۰ درصد نوجوانان در اوایل سنین نوجوانی و جوانی، عقب نشینی ناحیه پیشانی را تجربه خواهند کردتاثیر استرس بر ریزش مو استرس ضد رشد مو میباشد اما در آنهایی که زمینه ارثی دارند، این روند ادامه خواهد داشت.

آیا سلامت روان می تواند بر ریزش مو موثر باشد ؟

همواره از چند فاکتور اصلی در مسئله ریزش مو نام برده می شود ، اما قطعا بخش های مختلفی از زندگی شما بر سلامت موهایتان تاثیر می گذارد. همانطور که بعضی از مشخصه های سبک زندگی مثل رژیم غذایی ، استعمال دخانیات و ورزش بر ریزش مو تاثیر می گذارد، سلامت روان هم می تواند به همان اندازه موثر باشد .چیزی که همه ما شنیدیم این است که استرس باعث ریزش مو می شود و این کاملا درست است که استرس ذهنی و فیزیکی موجب ریزش مو می شود . اما نکته امیدوار کننده این است که این نوع ریزش مو موقتی است .

اگر بدن تحت استرس قرار بگیرد فاز رشد در چرخه رشد مو ممکن است متوقف شود، و این می تواند فولیکول های مو را وارد فاز استراحت کند . فاز استراحت طولانی می تواند از رشد مو جلوگیری کرده و فولیکول های مو می توانند تا سه ماه پیش از تخریب ، به اصطلاح ” خاموش ” بمانند . این نشان میدهد که شما ممکن است چند ماه پس از تجربه ای پرتنش ، دچار ریزش شدید مو شوید. هنگامی که استرس پایان یابد ، چرخه رشد مو دوباره از سر گرفته شده و ریزش مو متوقف می شود .استرس نتیجه ی بیماری های روحی متفاوت مثل افسردگی ، اضطراب ، مشکلات خواب و … می تواند باشد .

وقتي فردي در محیط های پرتنش باشد و از فشارهای عصبی رنج ببرد، تغييرات بيوشيميايي و فيزيكي در بدن رخ مي دهد كه بعد از مدتی ممکن است منجر به ریختن موها شود. به طور معمول ریزش 70 تا 100 فولیکول مو در روز طبیعی است ولی اگر میزان ریزش مو بیش از این مقدار باشد باید حتما این مساله را پیگیری کنید چراکه نیازمند بررسی است. معمولا بر حسب اینکه چه مدت از زمان شروع ریختن موها گذشته، ریزش مو به دو نوع حاد و مزمن تقسیم بندی می شود.

ريزش موي حاد

اگر زمان ریزش موها کمتر از 6 ماه طول بکشد، فرد دچار ریزش موی حاد است. در نوع حاد ریزش مو، در بررسی عامل موثر در ریختن موها، باید اتفاقاتی که طی سه ماه قبل از ریزش مو رخ داده، مورد توجه قرار بگیرد. علت آن هم این است که از زمانی که عامل ریزش مو وارد بدن می شود تا وقتی که مو به فاز ریزش راه پیدا کند، یک بازه زمانی سه ماهه وجود دارد. در این بازه زمانی سه ماهه، مو در ابتدا از فاز رشد به استراحت وارد می شود و سپس با بروز این مرحله موها می ریزند.

ريزش موي مزمن

اگر بیش از 6 ماه است که درگیر از دست دادن موهای خود هستید، دچار ریزش موی مزمن شده اید. درمان این فرم از ریزش مو، به دلیل اینکه در برخی موارد با وجود همه بررسی هایی که انجام می شود، علتی برای آن یافت نمی شود، كمي سخت تر است. در صورتی که عوامل ایجادکننده یا تشدیدکننده ریزش مو تکرار شود، (بیش از 6 ماه) ریزش مو به صورت مزمن در می آید. این نوع از ریزش مو در اثر اختلالات هورمونی، نامنظم بودن عادت ماهیانه نامنظم، وجود موی زائد، کمبود فقر آهن شدید، اختلالات کم کاری یا پرکاری تیروئید و همچنین مصرف برخی از داروها مثل داروهای ضداضطراب براي درمان افسردگي و آکوتان برای بهبود آکنه دیده می شود.

وقتي مو «سكه اي» مي ريزد!

روبروي آينه ايستاده ايد و زيبايي تان را برانداز مي كنيد كه به يكباره متوجه مي شويد بخشي از موهاي ابرويتان ريخته. مدتي با داروهاي گياهي درصدد درمان هستيد اما جوابي نمي گيريد تا اينكه به متخصص پوست و مو مواجعه مي كنيد و بعد از گرفتن شرح حال و بررسي ها مشخص مي شود، شوك روحي كه مدت ها پيش تجربه کرده اید، نقشي در ريختن ابرويتان داشته است. جاي تعجب نيست! در بسیاری از مواقع با آنکه علت شناخته شده ای برای ریزش مو به شکل موضعی (سکه ای یا گرد) در یک ناحیه از موهای بدن نیست، اما استرس می تواند نقش مهمی در آن داشته باشد. این نوع ریزش مو در واقع به دنبال یک عامل استرس زای شدید رخ می دهد و قسمت هایی از موهای سر، ابرو، مژه و در آقايان همچنين موهاي ریش و سبیل به صورت سکه ای می ریزد. شايد در اغلب موارد هم به صورت تصادفی توسط فرد یا همراهان او کشف شود. ریزش موی سکه ای یا آلوپسی آره آتا غیرقابل پیش بینی است و می تواند استرس روانی زیادی را برای فرد به همراه داشته باشد اما در اغلب در عرض چند ماه بهبود می یابد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 13 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
گام به گام مراحل چاپ کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی