سیری در زیبایی های روستای آتشگاه کرج!

  سه شنبه، 26 اردیبهشت 1402   زمان مطالعه 4 دقیقه
سیری در زیبایی های روستای آتشگاه کرج!
روستای آتشگاه تابع دهستان کمال آباد از بخش مرکزی کرج قرار گرفته‌است و یک جادهٔ کوهستانی دارد که تا جاده چالوس ادامه دارد. مساحت این روستا که یکی از روستاهای گردشگری شهر کرج قلمداد می‌شود نزدیک به 2500 هکتار دربرگیرندهٔ خانه‌های مسکونی، زمین‌های کشاورزی، باغ، چراگاه، کوه و... است که ویژگی کوهستانی این روستا چشم‌اندازهای زیبا را پدید آورده است.

با شنیدن نام آتشگاه شاید تصور کنید که با یک بنای تاریخی روبه‌رو هستید ولی آتشگاه کرج یکی از روستاهایی است که در نزدیکی تهران قرار دارد و به دلیل داشتن آب و هوای خنک در تابستان و جاذبه‌های دیدنی مختلف حسابی معروف شده است. روستایی که برای گشت و گذار آخر هفته و رفتن به دل طبیعت می‌توانید روی آن حساب کنید.ضمن اینکه باغ رستوران‌ها و کافه‌های اینجا برای تفریح نیم روزه در آب و هوای خنک هم مناسب است.نزدیکی این روستا به کرج و تهران آن را به یکی از مقاصد طبیعت‌گردی و گشت‌وگذارهای آخر هفته تبدیل کرده است.

تاریخچه آتشگاه کرج

آتشگاه کرج از دوره اشکانیان و ساسانیان محل سکونت زرتشتیان بود. این روستا به نام‌های آتش‌کوه و آتشکده نیز شناخته می‌شد. تل مهدیخانی و نشانه‌های آتشکده روی این تپه، دژ دو برار (دو برادر) از یادگارهای دوران ساسانی، گورستان قدیمی، سنگ‌های سرخ آتش‌زنه، آرامگاه پیر پیران و درخت کهن‌سال و سرسبز سماگاد با عمر دو تا سه هزار ساله از نشانه‌های قدمت و دیرینگی این روستا است؛ به‌ همین‌دلیل، آتشگاه در نزد اهالی منطقه از اهمیت و توجه بسیاری برخوردار است و افراد برای حفط آن می‌کوشند. مردم آتشگاه به زبان تاتی صحبت می‌کنند.

 روستای آتشگاه

مسیر دسترسی به روستای آتشگاه

برای رسیدن به روستا دو مسیر پیش رو دارید. مسیر اول از سمت کرج و مسیر دوم از جاده چالوس می‌گذرد. مسیر دوم شما را به دل جاده‌ای می‌برد که از زیبایی‌های آن شگفت‌زده خواهید شد. چرا که جاده این روستا با وجود سرسبزی و طبیعت بسیار زیبا یکی از جاده‌های دیدنی است. جاده پرپیچ و خم، پس از طی مسیری از نقاشی و شگفتی‌های طبیعت به‌ویژه در فصل پاییز شما را به روستای آتشگاه می‌رساند. در واقع مسیر آتشگاه کرج یکی از تماشایی‌ترین مسیرهای اطراف تهران است.

  • مسیر اول؛ از شمال کرج وارد بلوار امام خمینی شده تا به شهرک بهارستان برسید. در قسمت شمال این شهرک جاده آتشگاه است که شما را در انتهای جاده شما را به این روستا می‌رساند.

  • مسیر دوم؛ پس از گذشتن از روستای وینه جاده چالوس و قبل از روستای آدران، در سمت چپ خروجی جاده آتشگاه را می‌بینید. مسیر خود را در این جاده ادامه بدهید تا بعد از عبور از روستای نوجان به روستای آتشگاه برسید.

 روستای آتشگاه

ریشهٔ نام روستای آتشگاه

آتشگاه از کهن زمان به انگیزه آن که جایگاه زندگی زرتشتیان بوده «آتش کوه» یا «آتشکده» خوانده می‌شده‌است و نشانه‌های تاریخی بر جای مانده از دوران ساسانیان و اشکانیان که در گوشه و کنار آن دیده می‌شود نشانگر وجود سنگ‌های چخماق و سنگ‌های آتش زن دیگری است که اهمیت باستان‌شناسی بالای آن را می‌رساند.

در شمالی‌ترین بخش روستای آتشگاه، تپه‌ای باستانی قرار دارد که سفال‌های آجری شبیه به سفال‌های دوران تاریخی پیرامون آن دیده می‌شود. این تپه، هم‌اکنون با نام تپه مهدیخان (تل مهدیخان) خوانده می‌شود. برخی بر این باورند که پیشترها در تل مهدیخان، آتشکدهٔ بزرگی وجود داشته که نام آتشگاه نیز از آن برگرفته شده‌است و برخی دیگر آن را به وجود سنگ‌های آتش‌زنه که در این منطقه یافت می‌شود پیوند داده‌اند و بر آنند که روستا به آن دلیل به آتشگاه یا جای سنگ‌های آتش‌زنه شناخته گردد.

جاهای دیدنی آتشگاه کرج

آتشگاه کرج ترکیبی از طبیعت و تاریخ است. روستایی که علاوه بر جاذبه‌های طبیعی، آثار تاریخی هم در آن به چشم می‌خورد. با گشتن در دل روستا سری به جاهای دیدنی آن خواهیم زد.

تل مهدیخانی

یکی از جاذبه‌های روستا که در قسمت شمالی آن قرار دارد، تل مهدی‌خانی است. تپه‌ای که در اطراف آن سنگ‌های سرخ و آتشزنه زیادی وجود دارد و به گفته افراد محلی در گذشته هم آتشکده‌ای برای زرتشتیان وجود داشته و یکی از مکان‌های مقدس برای آن‌ها به شمار می‌رفته است. به اعتقاد برخی‌ها، این روستا نام خود را از همین‌جا وام گرفته است.

قله دو برادر

در سمت شرق روستا هم کوهی به چشم می‌خورد که به اسم کوه دو برادر معروف است. وجود دو تپه شبیه به هم که اندازه و شکلی شبیه به هم دارند، باعث انتخاب این نام شده است.

در زمان‌های قدیم یک قلعه برای نگهبانی و دیدبانی از منطقه وجود داشت. زمانی که به بالای کوه بروید، حفره‌هایی را می‌بینید که با دست کنده شده‌اند. به اعتقاد برخی‌ها این حفره‌ها در گذشته برای دود و علامت استفاده می‌شدند. اما بعضی‌ها هم اینجا را محل گنج آتشگاه کرج می‌دانند که در گذشته افرادی به جستجوی آن بودند و به همین دلیل حفاری شده است.

امامزاده پیر پیران

در این روستای خوش آب و هوا، یک امامزاده کوچک در دل یک باغ کوچک و دیوارکشی قرار دارد. امامزاده پیر پیران در بوته‌ای طاق شکل به همراه ساختمانی برای عبادت قرار گرفته است. به گفته محلی‌ها پیر پیران نام عابدی در این منطقه بوده که در بین اهالی بسیار مورد احترام است.در کنار امامزاده هم یک درخت کهن‌سال قرار دارد که برای محلی‌ها ارزش و اهمیت زیادی دارد.

جاده آتشگاه

یکی دیگر از جذابیت‌های آتشگاه جاده آن است که دارای یک پیست موتورسواری کوهستان است که علاقه‌مندان به موتورسواری و همچنین کسانی که به تماشای آن علاقه دارند را به این منطقه می‌کشاند.

خلاصه

آثار باقی‌مانده از عهد باستان، دوره هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان در بسیاری از شهرهای بزرگ مانند تهران و کرج، بر وجود یک تمدن پیشرفته در این مناطق دلالت می‌کنند؛ از این‌رو، جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوانی در داخل و حومه این شهرها وجود دارند که مقصد مناسبی برای سفرهای یک‌روزه و گردش در دل طبیعت محسوب می‌شوند.یکی از این مناطق تاریخی، روستایی خوش‌آب‌وهوا در استان البرز است که «آتشگاه کرج» نام دارد. این روستا از دوره اشکانیان و ساسانیان محل سکونت زرتشتیان بوده است. آتشگاه با طبیعت بکر و زیبا، آب‌وهوای مطبوع کوهستانی، امکانات رفاهی و آثار تاریخی خود، از جاهای دیدنی کرج برای گذران اوقات فراغت گردشگران در روزهای آخر هفته به شمار می‌رود.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر