به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، این روزها شاهد فراگیر شدن سیستم هایی هستیم که نقش کلید خودرو را بسیار کمرنگ می کنند، سیستم هایی که در غیاب سوئیچ به شما این امکان را می دهند تا درب های خودرو را باز کنید و موتور را استارت بزنید.
سیستم کی لس (Keyless Entry) در کنترل درب خودرو، استارت موتور، شیشه ها، درب صندوف عقب و قسمت هایی که در امنیت خودرو دخیلند نقش مهمی ایفا می کند و در گروه تکنولوژی های امنیتی خودرو جای می گیرد. با وجود کی لس دیگر نیازی نیست برای باز کردن درب خودرو، کلید به همراه داشته باشید حتی موتور را هم می شود بدون کلید استارت زد. جایگزین سوئیچ در سیستم های کی لس یک ریموت کنترلی است.
سیستم کی لس استارتر در سال 1982 برای اولین بار در خودروهای فرانسوی رنو فیوگو مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن خودروهای شرکت جنرال موتورز نیز از این تکنولوژی استفاده کردند.
سیستم کی لس استارتر با استفاده از امواج رادیویی، یک سری امواج را با کد های مشخص از سوئیچ خودرو به سنسور ایموبلایزر (دزدگیر) خودرو می فرستد. عملکرد این سیستم قفل کننده الکترونیکی طوری است که راننده با به همراه داشتن سوئیچ یا کارت هوشمند وقتی به فاصله یک متری خودرو برسد ، قفل در ها به صورت اتوماتیک باز شده و بعد وارد شدن به خودرو راننده می تواند با فشاردادن دکمه استارت و نگه داشتن پدال ترمز خودرو خود را روشن کند.
سیستم کیلس استارتر در سال 1982 برای اولین بار در خودروهای فرانسوی رنو فیوگو مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن خودروهای شرکت جنرال موتورز نیز از این تکنولوژی استفاده کردند. یکی از امکانات جدید خودروهای امروزی سیستم استارت بدون کلید (Keyless Entry) است که که امکان قفل یا باز کردن در های خودرو و همچنین استارت موتور را بدون نیاز به استفاده از کلید، فراهم می کند.
سیستم کیلس استارتر با استفاده از امواج رادیویی، یک سری امواج را با کد های مشخص از سوئیچ خودرو به سنسور ایموبلایزر ( دزدگیر) خودرو می فرستد. عملکرد این سیستم قفل کننده الکترونیکی طوری است که راننده با به همراه داشتن سوئیچ یا کارت هوشمند وقتی به فاصله یک متری خودرو برسد ، قفل در ها به صورت اتوماتیک باز شده و بعد وارد شدن به خودرو راننده می تواند با فشاردادن دکمه استارت و نگه داشتن پدال ترمز خودرو خود را روشن کند.
با وجود مزیت ها و سهولت کار راننده با سیستم کیلس استارتراز معایب این سیستم می توان به هک شدن کد سوئیچ، تمام شدن باتری ریموت و هزینه ی بالای تعمیر آن اشاره کرد.
در چند سال اخیر خودروسازان برای افزایش ایمنی این سیستم از چندین روش مختلف استفاده کرده اند. مثلا در برخی از خودرو ها جدید از چند کد استفاده می شود به طوری که سوئیچ این خودرو ها به صورت میانگین هربار بین ۳ تا ۸ کد را برای سنسور ایموبلایزر خودروارسال می کند که همین امر باعث افزایش ایمنی این سیستم شده است.
همچنین استفاده از الگو های قطب نما نیز باعث افزایش ایمنی این سیستم می شود به صورتی که با نزدیک شدن به خودرو و تغییر زاویه سوئیچ کد دستوری ایموبلایزر تغییر کرده و کد های مختلفی ارسال می شود.