سیستم نایت ویژن یا دید در شب چگونه کار می کند؟

  شنبه، 29 شهریور 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
سیستم نایت ویژن یا دید در شب چگونه کار می کند؟
غول خودروساز آلمانی با به‌روز‌‌رسانی‌های دقیق و موثر سیستم دید‌در‌شب bmw، توانسته است آن را به‌عنوان یک ابزار مهم در پیش‌گیری از تصادف در شب مطرح‌ کند. سیستم پسیو دید‌در‌شب بی ام و، به‌همراه تمام ویژگی‌های خوبی که دارد، نسبت ‌به بقیه خاص‌تر است.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، امروزه سرعت پیشرفت تکنولوژی در خودرو سازی به قدری بالا رفته که اگر خودروی بروزی را خریداری کنید، به سال نمی کشد که یک نمونه­ ی بهتر از خودروی شما به بازار عرضه می­ شود. یکی از پر سرو صداترین تکنولوژی ها در صنعت خودرو سازی، سیستم نایت ویژن (Night Vision) یا همان دید در شب است. این سیستم دارای یک دوربین و سیستم مادون قرمز است که در شب رانندگی را آسان تر می سازد.

این سیستم مسیر رانندگی را به شما نشان می دهد. به طوری که جاده را در صفحه نمایش یا روی صفحه کیلومتر نشان می­دهد و اگر جسمی در پیش روی شما قرار داشته باشد به شما اخطار می­دهد. سیستم دید در شب برای اولین بار توسط کمپانی کادیلاک معرفی شد و در خودروی Deville این شرکت قرار داده شد. بعد از کادیلاک دومین شرکتی که خودروهای خود را مجهز به این سیستم کرد، تویوتا بود. تویوتا در سال 2002 از این سیستم بر روی خودروی لندکروزر و لکسوس LX470 از این سیستم استفاده کرد. سپس در سال 2003 مرسدس بنز از این سیستم برای اولین بار در کانسپت خود یعنی F500 استفاده کرد. مرسدس بنز نسخه ­ی S کلاس 2005 را مجهز به این سیستم کرد.

سیستم نایت ویژن، در واقع مانند یک دوربین حرارتی از نوع thermographic camera عمل می کند. با چنین سازوکاری، راننده در کنار قدرت چراغ ها، توانایی تشخیص موجودات زنده را خواهد داشت. این تکنولوژی برای نخستین بار در خودروهای خاص به عنوان یک آپشن ویژه معرفی شد. Cadillac Deville اولین نسل از خودروهای مجهز به سیستم نایت ویژن بوده است. برند خودروساز کادیلاک در سال 2000، خودروی فوق را به سیستم دید در شب تجهیز کرد.

دید در شب، با تکیه بر دستگاه هایی به نام NVD طراحی شده است که کلاً در سه حالت مختلف استفاده می شوند:

  1. بهبود کیفیت تصویر
  2. تصویربرداری حرارتی
  3. روشنایی فعال

سیستم نایت ویژن bmw و سایر خودروهای پیشرفته امروزی، ترکیبی از دستگاه های NVD مانند دوربین مادون قرمز، جی پی اس، Lidar و سیستم راداری برای شناسایی و تشخیص حیوانات، انسان و اجسام است.

نمایش دید در شب برای راننده

جدیدترین نوع نمایش سیستم دید در شب برای آگاهی راننده، مانیتور LCD کریستال مایع با رزولوشن بالا در قسمت نمایش گر سرعت است؛ البته در خودروهای شرکت bmw و بنز کلاس W212 E، از سیستم ناوبری و صفحه نمایش اطلاعات خودرو برای نمایش نتایج تحلیلی سیستم دید در شب استفاده می شود. این روش، کم هزینه تر از گذاشتن مانیتور مخصوص در صفحه سرعت داشبورد رو به روی چشم راننده است، اما فاصله نسبتاً زیادی با دید مستقیم راننده دارد.

نوع دیگری از نمایش سیستم نایت ویژن، در قسمت HUD شیشه جلو است. در نوع سوم، دستگیره دیمر خودرو می تواند روشنایی را کاهش دهد و نزدیک ترین خط دید اجسام را در اختیار راننده قرار دهد.

انواع سیستم های نایت ویژن

به طورکلی، دو نوع سیستم در فناوری دید در شب خودروها طراحی شده است. سیستم های پسیو و سیستم های اکتیو که هر کدام دارای ویژگی های خاص و مزایای مخصوص به خود هستند. سیستم نایت ویژن بی ام و از نوع غیرفعال یا پسیو است.

در سیستم نایت ویژن پسیو، به کمک تشعشات حرارتی ساطع شده از اشیا، حیوانات و انسان، راننده قادر به تشخیص آن ها خواهد بود؛ اما در سیستم اکتیو یا فعال، این عمل با استفاده از اشعه مادون قرمز انجام می شود. البته سیستم دید در شب اکتیو توانایی پوشش فاصله های بالا را دارد.

هرکدام از برندهای بزرگ خودروساز، معمولاً یک نوع از سیستم نایت ویژن را در تمام خودروهای رده بالای خود به کار می برند. نوع سیستم دید در شب مورد استفاده تعدادی از غول های مشهور خودروساز جهان در جدول زیر آمده است:

سیستم نایت ویژن اکتیو

سیستم نایت ویژن پسیو

لکسوس

مرسدس بنز

تویوتا

بی ام و

آئودی

کادیلاک

هوندا

دی اس

سیستم نایت ویژن بی ام و

سیستم دید در شب مورد استفاده در خودروهای bmw نیز از نوع پسیو است. در این خودروها، سیستم با استفاده از دوربین، تابش های حرارتی اجسام ثابت و متحرک را ثبت می کند.

ویژگی مثبت این نوع از نایت ویژن، پوشش فاصله بیش از 300 متری با کنتراست بالا برای موجودات زنده است. ضعف این سیستم نیز در آب و هوای گرم پدیدار می شود. همچنین رزولوشن و وضوح تصاویر در این سیستم، مقداری پایین تر است. دوربین نایت ویژن بی ام و معمولاً در پشت شبکه های جلوپنجره خودرو در سمت راست خودرو از روبه رو قرار دارد.

تغییرات سیستم دید در شب بی ام و

اولین سیستم نایت ویژن بی ام و در سال 2005 در بی ام و سری7 E65 رونمایی شد. امتیاز خاص این سیستم در بی ام و، این است که با پردازش اشعه مادون قرمز، اطلاعات اضافی خروجی مانیتور را با تاکید بر عابران پیاده و حیوانات محدود می کند؛ همچنین تا فاصله بیش از 300 متری، سیستم نایت ویژن بی ام و می تواند خیرگی نور چراغ ها، علائم نوری جاده ای و هر منبع نوری در جاده را کاهش دهد.

در آپدیت سال 2008 سیستم دید در شب برند فوق در خودروی بی ام و سری 7 F01، سیستم تشخیص عابر پیاده نیز اضافه شد. در این به روزرسانی، پس از تشخیص عابر، علامت هشدار روی صفحه ناوبری اطلاعات و صفحه اتوماتیک HUD روی شیشه جلو ظاهر می شود.

در سال 2013، نسخه جدید سیستم نایت ویژن بی ام و با Dynamic Light Spot رونمایی شد. در این نسخه، قابلیت تشخیص مستقل حیوانات نیز افزوده شد. این سیستم، در لحظه، اجسام، اشیا و حیوانات را در محدوده پرتو نور و خارج از آن نشان می دهد. برخورد احتمالی با هر حیوان، عابر یا جسمی پس از تشخیص روی صفحه کنترل، هشدار داده می شود.

نکته جالب این است که پس از تشخیص توسط سیستم نایت ویژن بی ام و ، ترمزها در حالت حداکثر قدرت قرار می گیرند و هشداردهنده صوتی نیز به صدا درخواهد آمد؛ البته این ویژگی برای سیستم نایت ویژن با به روز رسانی Dynamic Light Spot است. چنین ویژگی هایی در بی ام و سری 5 مدل 2014 نیز دیده می شود.

تعدادی از خودروهای bmw مجهز به سیستم نایت ویژن را در این قسمت آورده ایم:

  1. بی ام و سری 5 مدل 2017 و 2018
  2. بی ام و سری 7 مدل 2016 تا 2018
  3. بی ام و سری 6 گرن کوپه مدل 2012 تا 2014

در تمامی مدل های یادشده، خروجی سیستم نایت ویژن بی ام و روی صفحه ناوبری قرار دارد. همچنین غیر از موارد اول و سوم، سایر خودروها مجهز به سیستم تشخیص عابر پیاده و حیوانات هستند.ی کشاند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها