در زنان باردار ابتدا باید تصمیم گرفت که آیا تزریق واکسن برای آن فرد کار درستی است یا خیر. اگرچه خطر ابتلا به کرونای شدید در زنان باردار خیلی بالا نیست اما خانم های باردار در صورت ابتلا به کرونا بیشتر در بخش مراقبت های ویژه بستری شده و مجبور به استفاده از دستگاه ونتیلاتور می شود.
از 2/4 میلیون آمریکایی که دوز اول واکسن کووید را دریافت کرده اند، کارمندان باردار فعال در حوزه سلامت هم بوده اند که خطر تزریق واکسن را به قرار گرفتن در معرض ویروس ترجیح داده اند که نشان از بی خطر بودن واکسن برای زنان باردار دارد. درواقع، زنان باردار باید بین تزریق واکسن و ابتلا به کرونا یکی را انتخاب کنند.
شما می توانید در مورد تزریق واکسن خودتان تصمیم بگیرید. اما زمانی می توانید واکسن را تزریق کنید که یک پرستار یا پزشک دربخش مراقبت های بهداشتی باشید. هر دو واکسن در حال حاضر به مقدار بسیار محدود در دسترس هستند.
تحقیقات علمی درباره تزریق واکسن به زنان باردار
محققان ۱۲۲ زن باردار را که واکسن دریافت کرده بودند ارزیابی کردند. آنها همچنین خون بند ناف نوزادان این زنان را در زمان تولد مورد بررسی قرار دادند.
آنتی بادی های مفید در ۹۹٪ خون بند ناف نوزادانی که مادران آنها هر دو دوز واکسن را دریافت کرده بودند و در ۴۴٪ خون بند ناف نوزادانی که مادرشان فقط یک دوز دریافت کرده بود، یافت شد.
دکتر «مالاویکا پرابو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کورنل ویل نیویورک، در این باره می گوید: «دریافت دو دوز واکسن قبل از زایمان احتمال انتقال آنتی بادی به نوزاد را افزایش می دهد.»
وی در ادامه می افزاید: «این یافته برای زنان بارداری که می خواهند از خود و نوزاد خود در برابر کووید ۱۹ محافظت کنند، دلگرم کننده است.»
این مطالعه همچنین نشان داد که واکسن ها بلافاصله ۵ روز پس از اولین دوز تزریق باعث تولید آنتی بادی در زنان باردار می شوند، در حالی که انتقال آنتی بادی ها از طریق جفت به کودک بلافاصله ۱۶ روز پس از تزریق اولین دوز آغاز می شود.
هرچه میزان آنتی بادی مادر بیشتر باشد، میزان آنتی بادی نوزاد تازه متولد شده او نیز بالاتر می رود. همچنین، هرچه مدت زمان بیشتری از واکسیناسیون بگذرد، احتمال وجود آنتی بادی در مادران و نوزادان آنها بیشتر است.
محققان تاکید می کنند از آنجاکه هنوز مشخص نیست چه مدت نقش حفاظتی آنتی بادی ها در بدن نوزاد باقی می ماند از اینرو ایمن ترین راه برای حفاظت از نوزاد، حفظ بهداشت مداوم دست ها، فاصله گذاری اجتماعی، و استفاده از ماسک است.
اگر باردار و یا شیرده هستید تزریق واکسن کووید19خطر دارد؟
واکسن برای افرادی که باردار نیستند هیچ خطری ندارد بنابراین ، زنان باردار و شیرده از آزمایشات بالینی واکسن حذف شدند. پس هیچ تضمینی وجود ندارد که بتوان با اطمینان گفت که آیا این واکسن ها برای افراد باردار یا شیرده بی خطر است.
اگر شما یک پرستار و یا پزشک در بخش مراقبت های بهداشتی هستید و باردارید باید در رابطه با تزریق واکسن کووید19 با پزشک خود مشورت داشته باشید البته که تصمیم نهایی با خودتان است.
اگر هم پرستار و حتی پزشک نیستید، احتمالاً چند ماه طول می کشد تا واجد شرایط واکسن شوید. تا آن موقع ، ایمنی بدنتان را بیشتر و مقاوم کنید تا واکسن برای زنان باردار تزریق شود.
آیا به نوزادان و کودکان میتوان واکسن کووید را تزریق کرد؟
برخی از کارشناسان پیش بینی می کنند که نوجوانان به احتمال زیاد اولین گروه از کودکانی هستند که واکسن را زودتر از اواخر بهار یا اوایل تابستان تزریق نمیکنند.
آزمایشات بالینی در نوجوانان تازه آغاز شده است و تجزیه و تحلیل داده ها برای کارشناسان زمان می برد. اگر نتایج دلگرم کننده باشد، کودکان کم سن تر مورد مطالعه قرار می گیرند.
والدین چه چیز دیگری در مورد واکسن کووید باید بدانند؟
واکسیناسیون نوزادان و کودکان در برابر کووید19 احتمالاً مدت زیادی طول می کشد. اما ممکن است آنها به طور غیر مستقیم بتوانند از واکسن سرخک و آنفولانزا استفاده کنند.
اگرچه واکسن کووید19 نقش مهمی در پایان دادن به همه گیری جهانی دارد، اما ویروس را به طور کلی از بین نمی برد. برای آینده قابل پیش بینی است که همه باید به ماسک ، فاصله اجتماعی و شستن مرتب دست خود به زندگیشان ادامه دهند.