اگر به دنیای مد و پوشاک علاقه مند هستید قطعا باید تا کنون نام برند دیور را بارها شنیده باشید. برندی لاکچری و محبوب فرانسوری که توسط آقای دیور در سال 1946 تاسیس شد و خیل زود توانست خود را به برندی محبوب افراد خاص تبدیل کند. نام برند دیور که الهام گرفته از نام فامیلی موسس و طراحی اصلی این برند یعنی کریستین دیور می باشد.
تاریخچه برند دیور
خانه مد دیور در تاریخ ۱۶ دسامبر ۱۹۴۶ در یک خانه شخصی در شهر پاریس تأسیس شد. اگرچه، سال ۱۹۴۷ که سال گشایش آن بوده است، به عنوان تاریخ تأسیس آن، به حساب می آید. دیور توسط تاجر ثروتمندی به نام مارسل بوساک حمایت مالی می شد. خیاطی جدید بخشی از فعالیت تجاری یکپارچه منسوجات شد که توسط بوساک اداره می شد. سرمایه اولیه آن مبلغ ۶ میلیون فرانک فرانسه بود و ۸۰ نفر کارمند داشت. این شرکت برای بوساک تنها جنبه سرگرمی داشت و همین مسئله به شخص دیور، این امکان را داد، تا بتواند از توانایی خود در طراحی استفاده نماید و حقوق دریافتی خود را افزایش دهد.
برند دیور (Dior) یعنی لوکس گرایی، دیور یعنی طراحی لباس های زنانه فوق العاده خاص. نام برند دیور برگرفته از نام موسس آن، کریستین دیور می باشد. کریستین دیور در سال 1946 به فکر تاسیس برند خود جامه عمل می پوشاند، اما این برند به صورت رسمی، یک سال آینده، شکل می گیرد. این برند تولید اولین محصول خود را به یک عطر بسیار خاص ارائه داد و به نام خواهرش نام گذاری شد. از دیگر بخش های اصلی برند دیور، تولید پوشاک و یا زنانه دوزی کریستین دیور می باشد. اما عطر و ادکلن بخش کوچکی از محصولات برند دیور می باشد و علاوه بر این ها وسایل لوکس، لباس های مردانه و جواهرات را نیز تولید می نماید. تاریخ تاسیس: ۱۹۴۶ بنیانگذاران: کریستین دیور، دفتر مرکزی: فرانسه پاریس، محدودهٔ فعالیت: جهانی، مدیر عامل فعلی: سیدنی تولدانو، رئیس هیئت مدیره: برنار آرنو، محصولات: پوشاک، عطر ، اکسسوری های لوکس و جواهرات.
زندگینامه موسس برند دیور
کریستین دیور یکی از طراحان معروف لباس های زنانه می باشد. او در یک شهر ساحلی در فرانسه به نام گرانویل به دنیا آمد. او در خانواده ای پنج نفره به دنیا آمد. او نه در شرایطی سخت و با فقر مالی رشد کرد و نه یتیم بود. بلکه او جز معدود پسران ثروتمندی بود که توانست از پدر ثروتمندشان، سرمایه بیشتری به دست بیاورند. پدر کریستین دیور، یعنی موریس دیور ، در حوزه تولید کود فعالیت می کرد و ثروت خوبی داشت. مادر دیور، ایزابل کاردامونه نام داشت. رشته تحصیلات کریستین دیور به تاسیس برند او ربطی نداشت زیرا او در رشته علوم سیاسی به تحصیل پرداخت و بعد از مدتی در ارتش فرانسه به خدمت پرداخت. دیور در سن ده سالگی به پایتخت فرانسه می رود. کریستین دیور تا سال 1935 وارد حوزه طراحی و مد نشده بود و به صورت متفرقه به این موضوع می پرداخت تا این که در همان سال یعنی سال 1935 به شهر پاریس برگشت. او بعد از بازگشت به پاریس اقدام به فروش طرح های اولیه از طراحی های خود کرد. طرح های اولیه او برای رابرت پیگرت بسیار جذا بود و باعث شد تا وی کریستین دیور را استخدام کند. بدین وسیله کریستین دیور در سال 1938 در یک مجموعه فعال در طراحی و مد استخدام می شود. پس از شروع جنگ جهانی دوم، دیور برای دفاع از کشورش به ارتش می رود و در نواحی جنوبی فرانسه به ارتش خدمت می کند. او در سال 1942 ارتش را ترک و به پاریس بر می گردد. این بار او با یک مجموعه معروف تری در حوزه طراحی و مد همکاری می کند و در سالنی به نام لوسین للونگ مشغول به کار می شود. و در نتیجه در سال 1946 ببا کمک های مارسل بوساک اقدام به تاسیس برند خود می کند.
عطر های معروف دیور
به گفته سازمان دیور، سال ۱۹۴۷ سالی بود که کریستین دیور، اولین عطر خود را، با نام میس دیور (Miss Dior) ارائه نمود. دیور صنعت عطرسازی را با عطر میس دیور، که به یاد خواهرش کاترین دیور نام گذاری شده بود، با یک حرکت انقلابی روبه رو کرد. شرکت کریستین دیور، دارای ۲۵٪ درصد از سهام، شرکت عطریات کاتی ۳۵٪ درصد از سهام و شرکت بوساک ۴۰٪ درصد از سهام تجارت عطر را، در دست داشتند. امروزه محصولات خوشبو کننده عطر های دیور نظیر عطر ها و ادکلن های بسیار مختلفی می باشد و سلیقه هر فردی را پوشش می دهد. قیمت بسیار بالای محصولات دیور باعث شده است تا این برند به یک برند لاکچری مبدل شود.
خانه مد دیور چیست؟
همناطور که گفتیم خانه مد دیور و تاسیس برند دیور توسط حمایت های مالی مارسل بوساک به سرعت انجام گرفت و در سال 1947 به صورت رسمی عرضه محصولات خود را آغاز کرد. مارسل بوساک فرد ثروتمندی بود و سرمایه ای که به کریستین دیور برای تاسیس خانه مد اش تخصیص داده بود، رقمی زیادی به حساب نمی آمد، و همین موضوع باعث شده بود تا او به چشم یک سرگرمی به این کسب و کار نگاه کند. و در تصمیمات دیور دخالت چندانی نداشته باشد. همین مسئله به شخص دیور، این امکان را داد، تا بتواند از توانایی خود در طراحی استفاده نماید و ایده های اش را بدون هرگونه مخالفتی در این شرکت اجرا کند. مارسل بوساک برای تاسیس برند دیور ن مبلغ ۶ میلیون فرانک فرانسه بود و ۸۰ نفر کارمند را در خدمت کریستین دیور قرار داده بود.
سهامدار اصلی برند دیور
عمده سهام برند دیور در سال 2011به شرکت ال و ام هاش برنار آرنو فروخته شد که معادل حدودد 70 درصد سهام دیور بود و این واگذاری، این شرکت به بزرگترین سهامدار دیور تبدیل کرد. همچنین این شرکت توانست حدود 82 درصد از سهام آرای شرکت دیور را نیز در اختیار خود بگیرد.
توسعه برند و طراحی های اختصاصی برند دیور
در سال ۱۹۵۰ میلادی جیکو روئیت ( Jaques Rouët ) اسم ” کریستین دیور ” را بر روی بسیاری ازکالاهای لوکس از جمله: گردنبند، جوراب، دستکش، شال گردن، کروات، کیف های دستی طراحی کرد.کریستین دیور برای بازیگر آلمانی_ آمریکایی مارلین دیتریش ( Marlene Dietrich ) در فیلم ” وحشت در صحنه ” آلفرد هیچکاک ( Alfred Hitchcock ) ، لباس های منحصر به فردی طراحی کرده است.
در مورد فش شو برند دیور معروف به "نیو لوک"
برند دیور نیز همانند دیگر برند های مطرح بین المللی دارای فشن شو و هفته های مد اختصصاصی خود برای معرفی محصولات اش می باشد. از معروف ترین فشن شوهای این برند، نیو لوک نام داردکه سهم بسیار زیادی در سرعت بخشیدن به موفقیت برند دیور داشته است. اولین شوی برند دیور تحت عنوان نیو لوک که به معنای نگاه جدید می باشد در سال 1947 ویژه پوشاک فصل های بهار و تابستان ارائه شد. کریستین دیور برای این فشن شو از 6 مانکن برای معرفی 90 مدل از طراحی های اش استفاده کرده بود. این فشن شو در یکی از سالن های دفتر مرکزی این برند، برگزار شد. به مرور زمان فشن شو نیو لوک به یکی از فشن شوهای برتر و بسیار مطرح دنیای مد و فشن شد که مخاطبان بسیاری را در طور سال به خود جذب می کرد. این فشن شو به خوبی به رشد برند دیور کمک کرد و چندین سال در مسیر پیشرفت این برند صرفه جویی شد. حال دیگر بازیگران معروف هالییود و هنرمندان دیگر، به یکی از مشتریان این برند لاکچری، پیوسته بودند. این فشن شو علاوه بر کمک به برند دیور به خوبی توانست جایگاه مد و فشن کشور فرانسه را که بعد از جنگ جهانی دوم آسیب دیده بود، ترمیم کند و به جایگاه اصلی اش بازگرداند.
درگذشت موسس برند دیور و بی نظمی های بعد از مرگ او
کریستین دیور بر اثر عارضه بیماری قلبی و پس از سومین حمله قلبی اش در سال 1957 در گذشت. مرگ کریستین دیور برای مدتی دنیای مد و فشت جهان را شوکه کرده بود. دنیای مد دیگر از طراحی ها و خلاقیت های بی بدیل اش بی نسیب بود. با مرگ وی بخش طراحی شرکت اش نیز برای مدتی دچار تشویش و سردرگمی بود. میزان سردرگمی آنقدر بود مه مدیریت وقت شرکت دیور تصمیم گرفت تا فعالیت برند دیور را متوقف کند. این تصمیم از سوی هیچ شخص دیگری به خصوص میسون دیور پذیرفته نشد. جیکوس روئیت، مدیر وقت برند دیور، پس از رد تصمیم اش مبنی بر منحل کردن این برند، به سراغ ترمیم این برند رفت . او در اولین اقدام شخصی به نام " ایو سن لوران " را به استخدام شرکت در آورد. ایوسن لوران جوانی 21 ساله بود که وطیفه مدیریت هنری شرکت دیور را به عهده داشت. لوران توانست با استفاده از پارچه و با توجه به چیزهایی که دیور طراحی کرده بود، لباس های جدیدی که پوشیدن آنها ساده تر و جنس آنها نیز لطیف تر بود را، طراحی نماید و با این کار او به یک قهرمان در تشکیلات دیور، تبدیل شد.