حلوا یکی از دسرهای مقوی و ساده ای است که به روش های مختلفی تهیه می شود. مواد اولیه اصلی در طرز تهیه حلوای خرمایی، آرد و شکر هستند و در نهایت با اضافه شدن ترکیبات دیگری مانند آب، شیر، زعفران، دارچین، هل، خرما، کدو حلوایی، ارده و شیره خرما و یا شیره انگور دسر جدیدی خلق خواهد شد. طرز تهیه حلوای خرما بسیار ساده است اما آنچه که در نهایت آماده می شود بسیار مغذی و مقوی خواهد بود. در ادامه می توانید با دستور پخت انواع حلوا با خرما آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه حلوا خرمایی با آرد
- آرد گندم ۱۵۰ گرم
- خرما ۳۰۰ گرم
- روغن مایع ۱۵۰ گرم
- پودر دارچین ۱/۲ ق غذا خوری
- زنجبیل ۱/۴ ق چای خوری
- پودر نارگیل و پودر پسته برای تزئین به مقدار لازم
طرز تهیه حلوای خرمایی ساده و مجلسی
ابتدا خرما را بهتر است بشورید سپس هسته آن را جدا می کنید و به دلخواه می توانید پوست خرما را نیز بگیرید سپس داخل یک کاسه ریخته و با پشت چنگال یا گوشتکوب برقی خرما را خوب له کنید تا یکدست شود.
ابتدا آرد را دوبار الک کنید تا سبک شود سپس داخل تابه ریخته و خوب آرد تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهد سپس از تابه خارج کنید و مجدد الک کنید و به تابه برگردانید.
روغن مایع را به آرد اضافه کنید و با حرارت ملایم خوب تفت دهید تا حلوا کاملا تغییر رنگ دهد و به رنگ قهوه ای روشن در بیاد باید سریع و مدام هم بزنید تا نسوزد.
در ادامه پوره خرما را به مواد بالا اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا یکدست شود سپس دارچین و زنجبیل را اضافه کنید و تفت دهید حرارت را بسیار کم کنید تا حلوا به قوام کافی برسد سپس از روی حرارت بردارید و داخل سینی ریخته و با پودر پسته و نارگیل تزئین کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه حلوا خرمایی مجلسی
- می توانید مواد حلوا را داخل قالب سیلیکونی ریخته و قالبی این حلوا تهیه کنید.
- افزودن زنجبیل اختیاری می باشد.
- اگر دوست دارید حلوای یکدستی داشته باشید خرما را چرخ کنید تا نرم و لطیف شود.
- در صورت تمایل کمی از گلاب استفاده کنید.
- می توانید به جای روغن از کره استفاده کنید.
خواص حلوای خرمایی
حلوا خرما یک میان وعده خوشمزه از استان کهکیلویه و بویر احمد است. این میان وعده مقوی را می توان در زمره شیرینی و دسر قرار داد. همان طور که در صفحات گذشته هم گفته شد با خرما میان وعده های مقوی می توان تهیه کرد که هم برای اعضای خانوده خوشایند باشد و هم میتوان در مهمانی ها به عنوان دسر از آنها استفاده کرد و با دست پخت خودتان یک شیرینی خوشمزه برای مهمان هایتان فراهم کنید. از جمله غذاهای که میتوان در آن از خرما استفاده کرد و نقش پررنگی در تهیه غذا دارند چنگمال کرمان و خاخرما کرمانشاه را می توان نام برد. حلوا خرما یک میان وعده خوشمزه و استثنایی است که با مصرف آن در کنار چای طعم لذیذی را می توانید تجربه کنید علاوه بر آن می توانید برای سفرهای افطار در ماه رمضان نیز از خوراکی خوشمزه بهره مند شوید. در صفحات قبل تعدادی از خواص خرما گفته شد حال در اینجا شما را با تعدادی دیگر از خواص این ماده مغذی آشنا می کنیم. خرما منبع بسیار خوبی برای تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن مانند عناصر ضروری پتاسیم، منگنز، آهن، روی است و همچنین تامین کننده ویتامین های (آ)، (ای)، (ب) و (ث) است. پلی فنولها، مشتقات پیپرین، فیبر گیاهی، آنتی اکسیدانها و استرول از دیگر مواد موثر موجود در میوه خرما است. مزاج خرما گرم و تر است. خرمای رطب رطوبتش از حرارتش بیشتر است؛ بنابراین کسانی که مزاج گرم دارند بهتر است از نوع تازه آن استفاده کنند تا خرمای رسیده که قدری خشک شده باشد. یکی از مهمترین خواص خرما خاصیت خون سازی است. خرما غنی از آهن، فولات و اسید فولیک است که برای خونسازی بسیار مفید بوده و درمان مناسبی برای کم خونی ناشی از فقر آهن است. فولات موجود در خرما به عنوان یک ماده غذایی خون ساز معرفی شده است. خوردن خرما برای همه افراد به ویژه زنان باردار به دلیل سرشار بودن از فولیک اسید مفید است.