خورش جعفری یکی از انواع غذا های سنتی استان گیلان می باشد که طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است و دارای طعم بسیار خوبی است که با ذائقه های مختلف سازگار است و به راحتی می توانید آن را در منزل تهیه و نوش جان کنید، در ادامه مطلب به شما عزیزان نحوه ساخت خورش جعفری را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم
- گوشت گوساله چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
- جعفری و تره شسته و ساطوری شده: ۲۵۰ گرم
- بادمجان قلمی: ۴ عدد
- پیاز: یک عدد متوسط رنده شده
- آبغوره: یک فنجان
- روغن: به میزان دلخواه
- نمک: به میزان دلخواه
- فلفل: به میزان دلخواه
دستور تهیه
1. پیش از هر چیز بادمجان ها را پوست بگیرید. روی آن ها نمک بپاشید تا تلخی آنها گرفته شود. اینکار حدود نیم ساعت زمان نیاز دارد. سپس بادمجان ها را بشویید و خشک کنید.
2. برای شروع کار تره و جعفری که از قبل ساطوری شده را با مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و با شعله متوسط تفت دهید. پس از حدود ۸ دقیقه، ۲ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید به مدت نیم ساعت بجوشد.
3. پیاز رنده شده و گوشت چرخ کرده را داخل ظرفی بریزید و نمک و فلفل را نیز به آن ها اضافه کنید. مواد را با دست ورز دهید تا کاملا مخلوط و یک دست شوند.
4. سپس با استفاده از مواد به دست آمده، گلوله هایی به اندازه یک گردوی کوچک درست کنید و با مقداری روغن داخل تابه تفت دهید. شعله گاز را طوری تنظیم کنید که کوفته ها کمی سرخ شوند. در حین انجام این کار، کوفته ها را با قاشق جابجا کنید تا همه طرف آن ها یکنواخت سرخ شده و طلایی شود.
5. پس از طلایی شدن کوفته ها، آنها را به خورش اضافه کنید، سپس زیر قابلمه را روشن کنید تا محتویات آن با شعله متوسط بپزد.
6. در این فاصله بادمجان ها را داخل تابه با مقدار کمی روغن سرخ کنید و پس از اتمام فرآیند سرخ شدن، روغن آن ها را بگیرید و کنار بگذارید.
7. در ۱۰ دقیقه آخر پخت خورش، چاشنی و ادویه ها یعنی نمک، فلفل و آبغوره را به اندازه دلخواه اضافه کنید. در حین اضافه کردن چاشنی چند بار خورش را بچشید تا از اندازه بودن مقدار طعم دهنده ها اطمینان حاصل کنید.
8. پس از اینکه پخت خورش کامل شد و اصطلاحا به روغن افتاد، آن را برای سرو به ظرف مناسبی انتقال دهید. بادمجان های سرخ شده را روی خورش قرار دهید تا غذای شما کامل شود و نیز جلوه زیبایی داشته باشد.
خواص جعفری
توجه به این نکته ارزش دارد که پختن جعفری می تواند مفیدترین مواد مغذی موجود در آنرا بکشد. بنابراین، هر روز یک قاشق چایخوری جعفری خام بخورید. اپی ژنین موجود در جعفری، خواص ضد التهابی دارد؛ و فلاونوئید های موجود در جعفری، بعضی از خوب ترین مواد طبیعی برای مقابله با التهاب می باشند.
جعفری برای معالجه التهاب کلیه ها و مثانه که محتمل هست به ایجاد سنگ منتج گردد به کار می رود. سطح بالای ویتامین C. در مقابله با التهاب نقش دارد. جعفری دارای کوئرستین نیز هست، آنتی اکسیدانی که با التهاب مقابله می کند. مهم تر این که، سلول هایی که هیستامین (ترکیبی که در تصویر العمل به جراحت آزاد می شود) آزاد می کنند را تثبیت می کنند و این کار را با متوقف کردن التهاب انجام می دهند.
از قلب محافظت می کند موجود در جعفری، آنرا به غذایی برای تقویت سامانه امنیت مبدل می کند. روغن های معطر می توانند واکنش های امنیت که زیاد تحریک شده اند را سرکوب کنند. این خواص تقویت کننده سامانه امنیت به معالجه فوری زخم ها نیز مساعدت می کند. جعفری می تواند یک افزودنی کم نمک خوب برای ترکیبات طعم دهنده باشد مخصوصا اگر از آن ها برای غذای دریایی استفاده می کنید.