مزه واقعی ماهی با عطر دلپذیر دودی چیزی است که تنها و تنها با خوردن ماهی کبابی به آن دست خواهید یافت. اگر به جنوب کشور، شمال و یا مناطقی که صید ماهی به صورت روزانه انجام می شود، سفر کرده باشید و تجربه پخت ماهی روی زغال در این مناطق را توسط محلی ها داشته باشید قطعا هنوز مزه آن ماهی را زیر دندانتان احساس می کنید! اگر چه در منزل همیشه از زعفران، سیر و سبزیجات معطر برای طعم دار کردن ماهی استفاده می کنیم، اما در این مناطق نمک و فلفل تنها چاشنی و طعم دهنده های ماهی کبابی محسوب می شوند و به جرات می توان گفت از تمام ماهی هایی که تا به حال نوش جان کرده اید، خوشمزه تر است. با این حال اگر همچنان تصور می کنید که اگر سیر، لیموترش، زعفران و سبزیجات معطر به ماهی اضافه کنید خوشمزه تر می شود.
مواد لازم
- ماهی قزل آلا: به مقدار نیاز (ترجیحا موقع خرید از فروشنده بخواهید ماهی را برایتان بدون تیغ تمیز کند)
- روغن زیتون: ۱/۴ پیمانه
- لیمو ترش: دو تا سه عدد
- پیاز: ۲ عدد
- زعفران دم کرده: ۴ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و ادویه مخصوص ماهی به میزان لازم
ماهی کبابی
مرحله اول
برای تهیه ماهی کباب ابتدا فیله های ماهی را بشویید و در یک ظرف بزرگ بگذارید. سپس لیموی تازه را روی ماهی بچکانید و روغن زیتون را هم به آن اضافه کنید.
مرحله دوم
در مرحله بعدی زردچوبه را روی ماهی بریزید. اینکار باعث می شود بوی ماهی گرفته شود. سپس فلفل، نمک و زعفران را روی آن بریزید و با استفاده از قلم موی آشپزی مواد را به ماهی آغشته کنید. در انتها نیز پیاز را به صورت حلقه شده روی ماهی قرار دهید.
مرحله سوم
روی ظرف را با پلاستیک (سلفون) بپوشانید و به مدت یک تا ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا طعم مایع به خورد ماهی ها برود.
مرحله چهارم
منقل را آماده کنید و ماهی ها را داخل توری قرار دهید و روی آتش بگذارید تا پشت و روی ماهی کاملا برشته شود. می توانید کمی کره هم روی ماهی ها قرار دهید.
می توانید در توری علاوه بر ماهی گوجه و پیاز هم بگذارید.
خواص ماهی
ماهی یکی از بهترین انواع گوشت و مواد پروتئینی است که چربی و کلسترول پائینی دارد و زمانی که سرخ می شود مقداری از استخوان ها و تیغ آن هم آب شده که دارای کلسیم بسیار بالایی است، همچنین مصرف ماهی برای کسانی که نمی توانند نمک مصرف کنند، منبع قوی ید محسوب می شود.
پروتئین موجود در ماهی یکی از بهترین پروتئین هاست و دارای امگا۳ بوده که مصرف آن جایگاه ویژه ای در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها از جمله آلزایمر و آرتروز و دردهای مفصلی و بیماری های قلبی و عروقی دارد.
ماهی فواید بسیار زیادی دارد و بایستی نحوه تهیه آن درست باشد و باید سعی شود کمتر به صورت سرخ شده مصرف شود و با مدت زمان کوتاهی سرخ شود و تهیه آن به صورت کبابی و آب پز و بخارپز ارجحیت دارد و نباید به آن نمک زیاد زد چرا که بسیاری از فواید آن از بین می رود و ماهی های نمک سود شده خواص کمتری دارند.