تاثیر هندوانه بر سلامتی کودک چیست؟

  شنبه، 23 مرداد 1400   زمان مطالعه 4 دقیقه
تاثیر هندوانه بر سلامتی کودک چیست؟
بتاکاروتن موجود در هندوانه پس از ورود به بدن به ویتامین A تبدیل می شود. این باعث می شود کودک در برابر اختلالات چشم وابسته به سن محافظت شود.تغذیه در ماه های اول زندگی، تاثیر مستقیمی بر آینده کودک دارد. بنابراین، والدین باید دقت کنند، بهترین مواد غذایی را برای فرزند خود مهیا کنند تا از رشد مناسب و سالم او مطمئن شوند.

هندوانه ای آبدار ، مغذی و سرشار از ویتامین های گوناگون است یکی از ویژگی های فرهنگی این میوه جلوه گری آن در شب یلداست. محققان عقیده دارند که مصرف هندوانه به دلیل دارا بودن انواع ویتامین ها و املاح معدنی نیاز بدن را به این مواد تامین و مایعات هدر رفته را جبران میکند.هندوانه حاوی اسید آمینه ای به نام سیترولین و رنگدانه هایی به نام کاروتن و لیکوپن و نوعی قند به نام مانیتول است. تحقیقات جدید نشان داده است که هندوانه در حفظ سلامت معده و کلیه نقش مهمی دارد. این میوه عطش را کم کرده و پوست را مرطوب نگه میدارد از نظر کالری نیز میوه مناسبی در رژیم های غذایی کاهش وزن به شمار می آید.این میوه عناصر معدنی زیادی دارد و باعث میشود انسان با استفاده از آن و طی روز به ویژه در تابستان از آب و ویتامین های مختلف بهره مند شود. 92 درصد هندوانه آب است که به آن خواص مدری می دهد و در مواردی که عفونت های کلیوی و مجاری ادرار وجود دارد نافع است ، باقی آن را مواد زلال و روغنی تشکیل میدهد.
میزان قند هندوانه 8 درصد بوده و سرشار از ویتامین های آ و ث است حتی هندوانه برای معالجه بیماری های کلیه ، نقرس و بواسیر کارآمد است.هندوانه سرشار از پیش ساز ویتامین آ به نام بتاکاروتن بوده که سبب حفظ سلامت و شادابی پوست می شود همچنین برای تقویت بینایی کار آمد است.

مزایای هندوانه برای سلامتی کودک

هندوانه مزایای زیادی برای سلامتی کودکان و بزرگسالان دارد. برخی از فواید هندوانه در ادامه معرفی شده است:

  • هیدراته شدن بدن: به خصوص در طول تابستان بسیار مهم است که آب کافی به بدن کودک شما برسد. دادن هندوانه به کودک یک روش عالی برای هیدراته شدن (تامین آب مورد نیاز بدن) است، زیرا ۹۳ درصد آن از آب تشکیل شده است.
  • سرشار از ویتامین C: ویتامین C، برای رشد کودک ضروری است و نقش مهم و بزرگی در رشد کودک در سال های اولیه شکل گیری او ایفا می کند. هندوانه دارای مقادیر بالایی از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و جذب آهن در بدن کودک کمک می کند.
  • سرشار از ویتامین A: ویتامین A به بهبود بینایی، سلامت دندان و پوست کمک می کند و هم چنین رشد بافت نرم و غشاء مخاطی را بهبود می بخشد. هندوانه سرشار از ویتامین A است.
  • تقویت استخوان: هندوانه مقادیر خوبی از منیزیم و کلسیم دارد که نقش مهمی در ارتقای رشد و استحکام و تقویت استخوان های کودک دارد. هم چنین وجود کلسیم برای ترشح مناسب هورمون در بدن نوزاد مهم و ضروری است.
  • مجموعه ای از ویتامین B: مجموعه ویتامین B، حاوی مجموعه ای از ویتامین ها است که همگی نقش بسیار موثر و مفیدی در ارتقای رشد و توسعه سیستم های مختلف بدن کودک دارند. که شامل تشکیل گلبول های قرمز خون، رشد سیستم عصبی، تقویت سیستم ایمنی و افزایش متابولیسم کودک می شود.
  • مناسب برای قلب: مقدار لیکوپن در هندوانه های رسیده، افزایش می یابد. لیکوپن یک آنتی اکسیدان است که برای قلب خوب است و نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و عروق در کودک بازی می کند.
  • کمک به هضم غذا: هندوانه سرشار از فیبر رژیمی است که به جلوگیری از یبوست کمک می کند و گوارش کودک را بهبود می بخشد.

چگونه هندوانه را به کودک بدهیم؟

چند نکته مهم وجود دارد که در هنگام دادن هندوانه به کودک باید به آن توجه داشته باشید:

  • هندوانه را در تکه های کوچک برش دهید.
  • تمام دانه های آن را جدا کنید تا مانع از خفگی کودک شود.
  • کودک را صاف روی زمین بنشانید.
  • قبل از دادن هندوانه به کودک آن را پوره کنید و سپس با قاشق، کودک خود را با هندوانه تغذیه کنید.
  • اگر کودک شما به اندازه کافی بزرگ شده باشد، می توانید هندوانه خرد شده را در اختیار کودک خود قرار دهید.

نوزادان از چه سنی می توانند هندوانه بخورند؟

لازم است بدانید که میوه هندوانه باید بین 8 تا 10 ماهگی کودکان به برنامه غذایی آن ها معرفی شود، زیرا دستگاه گوارش یک کودک شش ماهه نمی تواند روند هضم بافت های این میوه را مدیریت کند.
همچنین، در مورد نوزادانی که دارای دستگاه گوارش حساسی هستند، ممکن است به علت ماهیت اسیدی این میوه، مری آن ها گشاد شده و مشکلاتی را در بدن آن ها ایجاد کند.
نشانه های آلرژیکی که در بدن کودکان با مصرف میوه هندوانه ممکن است مشاهده شود، نیز عبارتند از بروز بثورات جلدی، مشکل اسهال، آبریزش بینی و حالت استفراغ. البته گاهی اوقات نیز مصرف این میوه حالت اسیدی را در بدن کودک ایجاد می کند، زیرا فروکتوز موجود در آن ممکن است به طور کامل توسط سیستم گوارش نوزاد جذب نشود.
بر اساس این توضیحات، قبل از معرفی هر ماده غذایی جدید به برنامه روزانه کودک خود بهتر است با یک پزشک متخصص اطفال مشورت نمایید.


دیدگاه ها

آخرین ویدیو ها