اختلال نعوظ در مردان مبتلا به دیابت شایع تر است. بر اساس تحقیقات انجام شده، بیش از 70 درصد از مردان مبتلا به دیابت، از اختلال نعوظ (ED) رنج می برند. همچنین، خطر ابتلا به اختلال نعوظ در مردان مبتلا به دیابت بالای 50 سال، به طور چشمگیری افزایش می یابد.
اختلال نعوظ در میان مردان با دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 معمول است. مطالعه ای در سال 2017 در دیابت پزشکی نشان داد که بیش از نیمی از مردان مبتلا به دیابت، اختلال نعوظ را تجربه می کنند که دلیل آن این است: افزایش سطح قند خون ناشی از دیابت ، موجب آسیب عروق خونی و اعصاب در سراسر بدن، از جمله در آلت تناسلی مرد می شود.
هر چه انسان سطح بالاتری از دیابت داشته باشد احتمال بیشتری دارد که او اختلال نعوظ را توسعه دهد، به ویژه اگر سطح قند خون خود را کنترل نکند. عوارض جانبی همراه با بیماری های قلبی مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا همچنین می تواند نقش مهمی در ناتوانی جنسی ایفا کند. یک مرد مبتلا به دیابت که همچنین سیگار می کشد خطر ابتلا به اختلال نعوظ را افزایش می دهد.
هنوز دلیل ارتباط موجود میان ناتوانی جنسی و دیابت، به صورت دقیق مشخص نشده است؛ اما می توان گفت اختلال عروقی و اختلال عصبی، مهم ترین دلایل ایجاد ناتوانی جنسی در این افراد است. افزایش قند خون سبب تخریب فیبرهای عصبی میلینه و غیر میلینه می شود؛ علاوه بر آن، بازسازی فیبرهای عصبی نیز تضعیف می شود. مراحل نهایی بیماری دیابت می تواند سبب تصلب شرایین شود. در نهایت می توان گفت که دیابت می تواند جریان عصبی و جریان خون عروق را کاهش دهد و به دنبال آن اختلال نعوظ و ناتوانی جنسی رخ می دهد.
استرس اکسیداتیو مرتبط با دیابت نیز می تواند سبب مختل شدن عملکرد عروق شود؛ چرا که فعالیت آنتی اکسیدانی سلول ها از بین می رود و در نتیجه تخریب سلولی رخ می دهد.
بسیاری از افرادی که ناتوانی جنسی دارند، از صحبت با پزشک خودداری می کنند. باید توجه کرد که کمک گرفتن از پزشک، برای درمان این مشکلات بسیار مفید خواهد بود. پس بهتر است که بدون خجل شدن، در سریع ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کرد.