تاثیر شیمی درمانی بر رابطه جنسی
تأثیر شیمی درمانی بر رابطه جنسی و باروری در افراد مختلف و با توجه به نوع و دوز داروی شیمی درمانی که دریافت میکنند میتواند متفاوت باشد. بسیاری از افراد در حین دریافت شیمی درمانی متوجه کاهش علاقه خود به روابط جنسی میشوند. معمولاً این عدم علاقه به صورت موقت و گذرا است و پس از پایان دوره درمان مجدد به حالت طبیعی باز میگردند. بعلاوه برخی از داروهای شیمی درمانی، قدرت باروری در افراد را به طور موقت و گاهاً به صورت دائم کاهش میدهند.
تغییر در رابطه جنسی بر اثر شیمی درمانی
طیف گسترده ای از مسائل باعث میشود تا در حین معالجه، افراد علاقه خود را به رابطه جنسی از دست بدهند. گذشته از احساس خستگی و کسالت، ممکن است تغییرات ظاهری بر عزت نفس و متعاقباً بر تمایلات جنسی تان تأثیر بگذارد.
همچنین این امکان وجود دارد که یک دلیل جسمانی برای عدم توانایی یا بی علاقگی به رابطه جنسی وجود داشته باشد. برای مثال، خشکی واژن و یا مشکلات نعوظ. خشکی بافت واژن باعث میشود عمل مقاربت دردناک بوده و احتمال ابتلا به عفونتهای واژن نیز افزایش یابد.
با وجود این که علائمی مانند خستگی شدید، اضطراب و نوسانات هورمونی ممکن است در انجام فعالیت جنسی هم در مردان و هم در زنان اختلال ایجاد کند، اما بسیاری از افراد نیز در حین دریافت شیمی درمانی همچنان قادر به داشتن یک زندگی جنسی فعال هستند.
اگر شریک جنسی دارید، تلاش کنید درمورد تغییر میل جنسیتان و این که زندگی جنسی شما پس از سرطان پرتحرک خواهد بود برای او توضیح دهید. البته اغلب درک این مسئله به زمان نیاز دارد. برخی از شرکای جنسی همچنین ممکن است از داشتن رابطه جنسی احساس نگرانی کنند- ممکن است از صدمه زدن به فرد مبتلا به سرطان بترسند و یا از تغییرات در همسر خود احساس ناراحتی کنند. اگر بعد از دریافت شیمی درمانی، رابطه جنسی دارید، توصیههای پیشگیری از بارداری را جدی بگیرید.
مقاربت ممکن است همیشه امکانپذیر نباشد، اما صمیمیت و نزدیکی میتواند هنوز هم بخشی از رابطهتان باشد. در مورد این که چه احساسی دارید، با شریک زندگی خود صحبت کنید. انطباق پیدا کردن با هر گونه تغییر نیازمند گذر زمان است. تلاش کنید به جای تمرکز کردن بر روی آن چه تغییر کرده است خودتان را (جسم، ذهن و شخصیت) به عنوان یک فرد کامل ببینید. اگر نگران تغییر در روابط عاطفی و یا عملکرد جنسی خود هستید با یک روانشناس یا مشاور در این زمینه صحبت کنید.
سخن پایانی
تمایلات جنسی فراتر از رابطه جنسی بوده و شامل جنبه های فیزیکی، روانی، عاطفی و اجتماعی ارتباط جنسی می شود. در دنیای واقعی این گفته به معنای نحوه مشاهده خود، تصویر شریک جنسی از فرد، چگونگی رابطه عاطفی پس از سرطان، نحوه تامین روابط جنسی پس از سرطان و موارد دیگر می شوند.
نحوه تاثیر گذاری سرطان بر تمایلات جنسی در هر زن متفاوت است. برخی افراد حمایت مورد نیاز خود را از تیم درمان، شریک زندگی، دوستان و افرادی به دست می آورند که این بیماری را شکست داده اند. برخی ممکن است با کمک یک گروه حمایتی یا یک دوست صمیمی، دوباره با تمایلات جنسی خود ارتباط گیرند.