فیلر ،پر کننده یا حجم دهنده های پوستی به موادی گفته می شود که ساختار مشابه ژل دارند و برای جوان سازی پوست استفاده می شوند. سه نوع فیلر موقتی، نیمه دائمی و دائمی وجود دارد. از تزریق فیلر های پوستی در زیر پوست می توان برای جبران حجم از دست رفته ،رفع چین و چروک ها،بهبودشکل انتهای سطحی (کانتور)صورت و بدن استفاده کرد . از آن جایی که فیلر ها می توانند باعث حجم دهی خوب و نتایج قابل رویت در همان جلسه شوند و نیز هزینه و سختی کمتری از انجام جراحی های زیبایی دارند، لذا امروزه در جوان سازی پوست با استقبال بسیاری رو به رو گردیده اند .البته در امر جوانسازی پوست، استفاده توام از فیلرها همراه با تزریق توکسین بوتولونیم و لیزر در فواصل مختلف می تواند نتایج قابل قبول تری را ایجاد نماید.
کاربردهای استفاده از فیلر :
- استفاده از ژل برای حجم دهی و برجسته کردن و افزایش حجم لب،چانه، وگونه ها
- رفع چین وچروک هایی ماننده پیشانی ، خط اخم، خط خنده ،خطوط اطراف لب و بینی
- اصلاح فرم بینی بدون جراحی
- جوان سازی دست ها و افزایش حجم پشت دست ها
طی تزریق فیلر چه اتفاقاتی می افتد؟
ابتدا پزشک متخصص شما را معاینه و نواحی از پوست و صورت شما را که نیاز به بازسازی دارد ارزیابی کرده و با شما در میان می گذارد، سپس نقاط خاصی در صورت علامت گذاری می گردد، محل های تزریق توسط یک ماده ضد میکروبی پاک شده و با بی حس کننده موضعی بی حس می گردد. انجام تزریق در هر ناحیه فقط چند دقیقه طول می کشد، سپس نواحی علامت گذاری شده پاک و محل تزریق به کمک یخ سرد و توسط پزشک ماساژ داده می شود.چند ساعت بعد از انجام تزریق شما می توانید با ملایمت (بدون اعمال فشار در نواحی درمان شده) آرایش کنید. قابل ذکر است که اصلاح خطوط و چروک های عمیق و اسکار ها نیاز به تزریق های متعدد داشته و با یک جلسه و یا مقدار کم فیلر نتایج کاملا قابل قبول بدست نمی آید.
دوره نقاهت خاصی پس از تزریق فیلر های پوستی وجود ندارد، شما می توانید همان روز به اکثر فعالیت های خود باز گردید. به یاد داشته باشید که محل تزریق را نمالید، فشار ندهید و گرم نکنید تا ماده تزریق شده به درستی در زیر پوست توزیع گردد. پس از تزریق عوارضی معمولی مانند تورم، قرمزی و کبودی و ناراحتی خفیف در محل ممکن است ایجاد شود که ظرف چند ساعت تا چند روز از بین می رود و نیاز به درمان ندارد.عوارض جدی ناشی از تزریق فیلر ها که خوشبختانه ناشایع هستند شامل موارد زیر می باشند:
تشکیل آنتی بادی یا پس زدن مواد فیلر– خون ریزی– نکروز پوستی– خارش، قرمزی و تورم پایدار– عفونت محل تزریق– فلج موقت عضلات صورت– اصلاح زیاد یا کم– حرکت مواد فیلر به اطراف محل تزریق– در مورد فیلر هایی مثل کلسیم هیدروکسید آپاتیت که از مواد میکروسکوپیک گرانولر درست شده، ممکن است تجمعاتی از این ماده در نواحی پر حرکت صورت ایجاد شود.
موارد قابل انتظار حین درمان با فیلرهای پوست
تزریق فیلرهای پوست فرایندی غیر جراحی بوده و معمولا در یک جلسه ملاقات با پزشک انجام می شود. اولین جلسه درمانی با یک مشاوره شروع شده و در آن جلسه فرد اهداف و نگرانی های خود را با پزشک در میان می گذارد.
در حین جلسه مشاوره، جراح زیبایی ناحیه درمان را ارزیابی کرده و سابقه پزشکی فرد را بررسی می کند. در حالی که خطرات همراه با تزریق فیلر ها اندک هستند، اما باید قبل از انجام فرایند تمام سابقه پزشکی خود را با پزشک در میان گذاشت. برخی حساسیت ها، بیماری های پوستی و عصبی یا دارو ها می توانند ایمنی و کیفیت نتایج را دستخوش تغییر قرار دهند. برای مثال در صورت مصرف دارو های NSAID یا رقیق کننده های خون باید این موضوع را با جراح زیبایی خود در میان گذاشت. از جمله دارو های NSAID می توان به آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن اشاره کرد. دارو های رقیق کننده خون می توانند احتمال بروز کبودی را افزایش دهند.