طراحان و صاحب نظران صنعت کابینت سازی، کابینت پولیشی و کابینت انزو را به شیوه های مختلف دسته بندی می کنند. عده ای این مدل ها را معادل هم می دانند و عده ای دیگر در طبقه های مجزا دسته بندی می کنند. در واقع به نسبت این که از چه زاویه ای به این مدل کابینت آشپزخانه نگاه کنیم، هر دو دسته بندی ها می توانند صحیح باشند. در ادامه توضیحات بیش تری راجع به آن ها و تفاوت بین کابینت پولیشی با کابینت انزو خدمتتان ارائه می گردد تا انتخاب برای شما راحت تر شود.
کابینت پولیشی چیست؟
جالب است بدانید که کابینت های پولیشی در بازار ایران، به اسم کابینت انزو هم شناخته می شوند اما در اصل انزو برندی از شرکت زنتیک (Zentique) ایتالیا است. اما از آنجایی که طراحی کابینت پولیشی شبیه این برند است، نام انزو هم رویشان خوش نشسته است! البته با توجه به اینکه در ایران هیچ کدام از این کابینت ها را شرکت زنتیک تولید نکرده، پس بهتر است به اسم خودشان یعنی کابینت پولیشی صدایشان بزنیم. اگر هم خیلی اصرار دارید که از یک نام خارجی استفاده کنید بهتر است بگویید کابینت طرح انزو. هرچند این عبارت هم خیلی نمی تواند دقیق باشد، چون انزو کابینت های دیگری هم دارد که به جای پولیش دارای روکش وکیوم اند! البته زیاد درگیر این موضوع نشین، چون در انتهای مقاله به بررسی دقیق مقایسه کابینت های مشابه با کابینت پولیشی پرداختیم.
پولیش نام ماده ای است که در حالت های مختلف خمیری شکل، اسپری و مایع وجود دارد و سطوح مختلف از جمله پلاستیکی، شیشه ای، چوبی و فلزی را می توان با استفاده از بعد از پولیش داده شدن با رنگ های پلی اورتان، شفاف و درخشنده کرد.
کابینت انزو
انزو در اصل نام یک برند تجاری آمریکایی تولید کننده نوع خاص از کابینت و سیستم و تجهیزات آشپزخانه می باشد و این نام در ایران بر روی این سبک کابینت باقی مانده است. آن چه در ایران به اسم کابینت انزو می شناسیم در در واقع نوعی از کابینت آشپزخانه وکیوم است که همانند کابینت وکیوم مغزی آن از جنس ورق MDF بوده و توسط دستگاه پرس وکیوم، روکش مورد نظر روی آن ها پرس می گردد. اما آن چه در این قسمت مطرح می گردد تفاوت بین کابینت انزو و کابینت وکیوم است:
- قطر ورق MDF بکار رفته در کابینت انزو از قطر ورق MDF به کار رفته در کابینت وکیوم بیشتر است.
- قطر روکش به کار رفته در کابینت انزو نیز نسبت به قطر روکش کابینت وکیوم بیشتر است.
- چهار طرف درب کابینت انزو توسط دستگاه سی ان سی، تراش می خورد و به همین دلیل قطر لبه های کابینت انزو تا ۸ میلی متر کمتر از قطر لبه ها در کابینت وکیوم است.
- کابینت های انزو در همه حال به شکل سفید براق هستند در حالیکه کابینت آشپزخانه وکیوم تنوع رنگ گسترده تری دارد.
- به دلیل جنس و میزان متریال به کار رفته قیمت کابینت انزو به مراتب بیشتر از کابینت وکیوم است.
مزایا و معایب کابینت انزو
- ضخامت درب کابینت انزو بیست و پنج میلیمتر است که قطر زیاد آن به جهت عمق زیاد ابزارها و حکاکی هایی است که روی درب ها زده می شود.
- لبه های درب ها سی ان سی کار شده تا زیبایی هرچه بیشتری را به فضای آشپزخانه القا کند. توجه داشته باشید زیبایی این سبک دکوراسیون آشپزخانه به حکاکی ها و ابزاری است که توسط سی ان سی روی درب ها زده می شود.
- ما قبل این استفاده از رنگ براق در کابینتی غیر از هایگلاس دیده نشده بود اما با استفاده از رنگ پولیشی در کابینت انزو این امکان در کابینت های سی ان سی شده نیز فراهم شده است.
- به جهت وزن بالای درب های انزو بهتر است از یراق آلات بلوم یا فانتونی استفاده کنید.
- جنس ورق ام دی اف مصرف شده در این سبک بسیار مهم است زیرا ضخامت ورق ها بیست و پنج میلیمتر است و عمق حکاکی در این سبک کابینت زیاد است و اگر جنس مرغوبیت لازم را نداشته باشد ممکن است دچار شکستگی و ترک خوردگی شود.
تفاوت کابینت انزو و پولیشی در چیست؟
بطورکلی، شاید بتوان گفت که کابینت پولیشی زیرمجموعه کابینت انزو بوده که درواقع یکی از دو نوع کابینت انزو است. انزو در اصل نام یک برند تجاری آمریکایی تولید کننده نوع خاص از کابینت و سیستم و تجهیزات آشپزخانه می باشد و این نام در ایران بر روی این سبک کابینت باقی مانده است. توجه داشته باشید، آن چه در ایران به اسم کابینت انزو می شناسیم در در واقع نوعی از کابینت آشپزخانه وکیوم بوده که همانند کابینت وکیوم مغزی آن از جنس ورق MDF بوده و توسط دستگاه پرس وکیوم، روکش مورد نظر روی آن ها پرس می گردد. با این حال در این قسمت در خصوص تفاوت کابینت انزو و پولیشی مواردی را ذکر کرده ایم:
- قطر ورق MDF بکار رفته در کابینت انزو از قطر ورق MDF به کار رفته در کابینت وکیوم بیشتر می باشد.
- قطر روکش به کار رفته در کابینت انزو نیز نسبت به قطر روکش کابینت وکیوم بیشتر می باشد.
- چهار طرف درب کابینت انزو توسط دستگاه سی ان سی، تراش خواهد خورد و به همین دلیل قطر لبه های کابینت انزو تا ۸ میلی متر کمتر از قطر لبه ها در کابینت وکیوم می باشد.
- کابینت های انزو در همه حال به شکل سفید براق می باشند، در حالیکه کابینت آشپزخانه وکیوم دارای تنوع رنگ گسترده تری است.
- به دلیل جنس و میزان متریال به کار رفته قیمت کابینت انزو به مراتب بیشتر از کابینت وکیوم می باشد.