زندگینامه توماس ادیسون مهندس، مخترع و کارآفرین آمریکایی

  یکشنبه، 30 آبان 1400   زمان مطالعه 10 دقیقه
زندگینامه توماس ادیسون مهندس، مخترع و کارآفرین آمریکایی
توماس الوا ادیسون (۱۱ فوریه ۱۸۴۷ - ۱۸ اکتبر ۱۹۳۱) مخترع و بازرگانی آمریکایی بود. او وسایل متعددی را طراحی یا کامل کرد که مهم‌ترین و معروفترین آنها لامپ الکتریکی است.

توماس آلوا ادیسون (به انگلیسی: Thomas Alva Edison)‏ (۱۱ فوریهٔ ۱۸۴۷ – ۱۸ اکتبر ۱۹۳۱) مهندس، مخترع، و کارآفرین اهل ایالات متحده آمریکا بود که به عنوان بزرگترین مخترع تاریخ آمریکا توصیف شده است. او وسایل زیادی را در زمینه های مختلف مانند: تولید الکتریسیته، ارتباط جمعی، ضبط و بازتولید صدا و تصاویر متحرک توسعه داد. اختراعات او که شامل گرامافون، دوربین فیلمبرداری و نسخه های اولیه لامپ الکتریکی است، تأثیر گسترده ای بر جامعه صنعتی مدرن گذاشت. وی یکی از اولین مخترعانی بود که با همکاری بسیاری از محققان و کارمندان، اصول علم سازمان یافته و کار گروهی را در روند اختراع به کار گرفت. او نخستین بنیاد پژوهشی صنعتی را ایجاد کرد. ادیسون در ایالت های غرب میانه آمریکا بزرگ شد؛ در اوائل، به عنوان اپراتور تلگراف کار کرد که باعث الهام بخشیدن به اختراعات اولیه او شد. در سال ۱۸۷۶، او نخستین مرکز آزمایشگاهی خود را در منلو پارک، نیوجرسی، تأسیس کرد، جایی که بسیاری از اختراعات اولیه او در آنجا توسعه یافت. وی بعدها، با همکاری تاجران هنری فورد و هاروی فایرستون یک آزمایشگاه گیاه شناسی در فورت مایرز، فلوریدا تأسیس کرد. همچنین یک آزمایشگاه در اورنج غربی، نیوجرسی، که نخستین استودیو فیلم سازی جهان به نام بلاک ماریا را در خود جای داده است، تأسیس کرد. او یک مخترع پرکار بود، او دارای ۱۰۹۳ اختراع ثبت شده به نام خودش در آمریکا و کشورهای دیگر جهان است. ادیسون دو بار ازدواج کرد و صاحب شش فرزند شد. وی در سال ۱۹۳۱ بر اثر دیابت درگذشت.

توماس ادیسون

دوران کودکی توماس ادیسون

توماس ادیسون در سال ۱۸۴۷ در میلان، اوهایو متولد شد، اما به دلیل مهاجرت خانواده اش به پورت هارون، میشیگان در سال ۱۸۵۴، آنجا بزرگ شد. او هفتمین و آخرین فرزند ساموئل اگدن ادیسون جونیور (۱۸۰۴–۱۸۹۶؛ متولد مارشالتاون، نووا اسکوتیا) و نانسی ماتیوس الیوت (۱۸۱۰–۱۸۷۱؛ متولد شهرستان چینانگو، نیویورک بود.خانواده پدری او اصالتاً هلندی تبار بود؛ نام خانوادگی وی در اصل اِدِسون بود. ادیسون خواندن، نوشتن و حساب را نزد مادرش، که قبلاً معلم مدرسه بود، آموخت. او فقط برای چندماه در مدرسه تحصیل کرد. با این حال، یک زندگینامه نویس او را کودکی بسیار کنجکاو توصیف کرد که بیشتر مطالب را با مطالعه خود آموخته بود. او از کودکی شیفته فناوری شد و ساعت ها به کار آزمایشی در خانه می پرداخت. ادیسون در سن ۱۲ سالگی دچار مشکلات شنوایی شد. علت ناشنوایی وی به دلیل بروز تب قرمز در دوران کودکی و عفونت های مکرر گوش میانی درمان نشده گزارش شده است. وی متعاقباً داستانهای ساختگی دربارهٔ علت ناشنوایی خود اختراع کرد. از آنجا که گوش او کاملاً ناشنوا بود و صدای دیگران را به سختی می شنوید، ادعا می شود که ادیسون با چسباندن دندان های خود به داخل چوب به یک پخش کننده موسیقی یا پیانو گوش می دهد تا امواج صوتی در جمجمه او جذب شود. هر چه بزرگتر می شد، ادیسون معتقد بود که کم شنوایی باعث جلوگیری از حواس پرتی و سبب ایجاد تمرکز روی کار می شود. مورخان مدرن و متخصصان پزشکی اظهار داشته اند که وی ممکن است اختلال کم توجهی - بیش فعالی داشته باشد. او در سال ۱۸۷۵، در سن ۲۸ سالگی، در یک دوره چهار ساله شیمی در اتحادیه کوپر برای پیشرفت علم و هنر ثبت نام کرد.

دوران نوجوانی توماس ادیسون

ادیسون در سنین نوجوانی با عود مشکل شنوایی روبرو شد. علت این ناشنوایی در ارتباط با تب تبختری بود که در دوران کودکی ایجاد شده بود. در اواسط دوران حرفه ای او، ادیسون ادعا کرد که این ناشنوایی به دلیل آسیب های شیمیایی ناشی از کار کردن در آزمایشگاه شیمی بوده است. این نابغه آمریکایی که در خانه آموزش می دید و کتاب های زیادی را مطالعه می کرد. در همین سن نوجوانی به فروش روزنامه و آب نبات در قطارهای پورت هوران مشغول شد. او همچنین سبزیجات نیز در خانه پرورش می داد و در ایستگاه های قطار به فروش می رساند. ادیسن در یکی از واگن های قطار که خالی بود، یک آزمایشگاه درست کرده بود تا به کارهایی که علاقه داشت، بپردازد. در همان واگن ادیسون موفق شد، وسیله ای درست کند که به صورت خودکار، زمانی که خوابیده، علائمی را مخابره کند که نشان می داد ادیسون در زمان پستش بیدار است. او بعد از سه سال دست فروشی در قطار، به عنوان اپراتور تلگراف مشغول به کار شد. اولین کار تلگرافی ادیسون دور از بندر هورن در استراتفورد جانسون، انتاریو، در خط راه آهن بزرگ بود. ادیسون همچنین حق انحصاری فروش روزنامه ها را در جاده ها به دست آورد و با کمک چهار نفر از دستیاران، روزنامه ها را به فروش می رساند. این کار یکی از اولین فعالیت های کارآفرینی ادیسون محسوب می شد. در این زمان او استعداد خود را به عنوان یک تاجر کشف کرده بود. در سال 1866، در سن 19 سالگی، ادیسون به لوییویل، کنتاکی نقل مکان کرد، جایی که به عنوان کارمند اتحادیه غربی خبرگزاری مطبوعاتی مشغول به کار شد. ادیسون درخواست کرده بود که در شیفت شبانه کار کند تا بتواند زمان زیادی را صرف خواندن و تجربه کردن دو سرگرمی مورد علاقه خود کند. یک شب در سال 1867، هنگامی که با یک باتری اسیدی کار می کرد، اسید سولفوریک را حین آزمایش به طور اتفاقی بر روی زمین ریخت؛ که باعث آسیب رساندن به میز و کف پوش اتاق رئیسش شد. صبح روز بعد ادیسون اخراج شد.

آغاز فعالیت اجتماعی ادیسون

ادیسون از دوران جوانی شروع به کار کرد و کار خود را با فروختن آب نبات و ساندویچ در کنار ریل قطار به مسافرانی که در رفت و آمد بودند شروع کرد. او برای فروش اجناس خود مرتبا بین پورتهرون و دیترویت در رفت و آمد بود. کمی بعد با تلاش بیشتر توانست نمایندگی یک روزنامه دیترویتی را از راه آهن بگیرد و با پس انداز خود یک ماشین چاپ دست دوم برای روزنامه خود خرید و تمام کارهای روزنامه را خودش به تنهایی انجام می داد.

آشنایی توماس ادیسون با تلگراف

ادیسون در سال ۱۸۶۲ به صورت اتفاقی با تلگراف که وسیله ای جدید برای ارتباط بین شهری بود آشنا شد و با وجود کم شنوایی توانست به عنوان تلگراف چی شغل جدیدی به دست آورد.

فعالیتها و اختراعات توماس ادیسون

ادیسون در سن 21 سالگی اولین اختراع خود را با موفقیت به سرانجام رساند. این اختراع یک وسیله الکتریکی برای شمردن آرا بود ولی او هرگز موفق به فروش این وسیله نشد. در سال 1869 ادیسون در یک موسسه صرافی به عنوان مدیر فنی مشغول به کار شد. در همین زمان او موفق شد یک نوع تلگراف چاپی اختراع کند، که علائم مورس را به صورت خط و نقطه روی یک نوار کاغذی چاپ می کرد. ادیسون جوان، حق امتیاز این اختراع را به مبلغ 4000 دلار به صاحب صرافی واگذار کرد. ادیسون نه تنها یک مخترع بود، بلکه یک تاجر موفق نیز محسوب می شد. چرا که اختراعات خود را به شرکت های مختلف می فروخت. یکی از کارهای مهم و تاثیرگذار ادیسون، تاسیس یک آزمایشگاه در منلو پارک نیوجرسی بود. ادیسون چند مهندس و دستیار خبره را برای کار در این آزمایشگاه استخدام کرده بود. یکی از اختراعات مهم ادیسون، ساخت گرامافون بود که شهرتی جهانی برای ادیسون در پی داشت. مهم ترین اختراع ادیسون نیز لامپ رشته ای بود که برای همیشه نام وی را در تاریخ ماندگار کرد. البته اختراع گرامافون و لامپ رشته ای و سایر کارهای ادیسون، حاصل سال ها تلاش وی در آزمایشگاه مجهز شخصی اش بود. از دیگر کارهای او، ساخت تجهیزات استخراج معدن، ساخت باتری های آلکالاین، توسعه سیستم چهار زمانه برای تلگراف، افتتاح نیروگاه برق مرکزی پیرل استریت، تاسیس شرکت جنرال الکتریک ادیسون و ساخت دستگاه ضبط صدا را می توان نام برد.

توماس ادیسون

تاسیس اولین آزمایشگاه تحقیقاتی جهان

ادیسون دائما اختراعات جدیدی را ثبت و امتیاز فروش آن ها را به افرادی که در آن زمینه فعالیت می کردند با قیمت خیلی خوب می فروخت. این کار باعث می شد بتواند مدام پیشرفت کند و تجهیزاتش را افزایش و گروهش را بزرگ تر کند. او بالاخره توانست در سال ۱۸۷۶ آزمایشگاهی را در منظقه منلوپارک در نیوجرسی راه اندازی کند و در آن همه افراد لایق و مستعد را به همکاری دعوت کرد. تاسیس این آزمایشگاه یکی از بزرگترین ابتکارات مدیریتی و تجاری ادیسون بود و نخستین موسسه ای بود که ابداعات علمی را تکمیل کرده و به تولید می رساند. پس از آن تمام کارخانه های صنعتی مهم برای پیشرفت خود یک واحد آزمایشگاهی به فعالیت های خود اضافه کردند.

باور دینی توماس ادیسون

ادیسون گفته بود که به خدا، چنان که در الهیات مطرح می شود، باور ندارد و آنچه را که دیگران خدا می خوانند، طبیعت می نامد اما باورمند به یک هوش برتر (Supreme Intelligence) است. همچنین وی ادیان را پوچ و توهم خوانده بود.

ازدواج توماس ادیسون

ادیسون دو بار ازدواج کرد. در 25 دسامبر 1871، در سن بیست و چهار سالگی، ادیسون با مری ستیلول 16 ساله (1855-1884)، که دو ماه پیش از آن او را ملاقات کرده بود، ازدواج کرد. او یک کارمند در یکی از مغازه هایش بود. آنها سه فرزند داشتند. مری ستیلول در سن 29 سالگی به دلیل یک بیماری ناشناخته جان خود را از دست داد. محققان بر این باورند که علائم آن نشان می دهند که علت مرگ، ممکن است که از مسمومیت مورفین باشد. در آن زمان پزشکان برای درمان اغلب بیماری ها زنان از مورفین استفاده می کردند. در سال 1886 ادیسون در سن 39 سالگی با مین میلر 20 ساله ازدواج کرد. او دختر لوئیس میلر، مخترع و کارآفرین بزرگ بود. آن ها دارای سه فرزند شدند. مین میلر در سال 1947 در گذشت.

فرزندان توماس ادیسون

ادیسون در مجموع شش فرزند داشت. یکی از فرزندان او به نام چارلز، بعدها فرماندار نیوجرسی شد. تیئودور فرزند دیگرش نیز، بیش از 80 اختراع ثبت کرده است. دختر دیگرش مادلین نیز با جان ایر اسلان ازدواج کرد. فرزندان دیگر او نیز به نام های ماریون، توماس و ویلیام بودند.

جوایز و افتخارات توماس ادیسون

  • در سال 1881 رئیس جمهور فرانسه، نشان لژیون دونور را به توماس ادیسون اهدا کرد.
  • مدال ماتئوچی، مدال جان اسکات، مدال ادوارد لانگرست و عضویت در انجمن سلطنتی علوم سوئد، از دیگر جوایز و افتخارات این دانشمند بزرگ آمریکایی است.
  • او به عنوان مهندس مشاور افتخاری در نمایشگاه جهانی خرید لوئیزیانا در سال 1904 انتخاب شد.
  • در سال 1908، ادیسون، مدال John Fritz، انجمن انجمن صنایع آمریکایی را دریافت کرد.
  • در سال 1915، ادیسون مدال فرانکلین مؤسسه فرانکلین را برای کشف هایی که به پایه گذاری صنایع و رفاه نژاد بشر کمک می کرد، دریافت کرد.
  • در سال 1920، نیروی دریایی ایالات متحده مدال خدمات برجسته نیروی دریایی را به او اختصاص داد.
  • در سال 1923، موسسه مهندسان برق آمریکا “مدال ادیسون” را ایجاد کرد و اولین گیرنده آن خود ادیسون بود.

سال های پایانی عمر توماس ادیسون

در اول فوریه ۱۸۹۳ ادیسون ساختمان «بلک ماریا» نخستین استودیوی تصاویر متحرک را در اورنج غربی، نیوجرسی به پایان برد. او کوشید تا اختراع دوربین فیلم برداری را تماماً به خود نسبت دهد و حق استفادهٔ انحصاری از آن را به دست آورد اما در ۱۰ مارس ۱۹۰۲ ادعای او در یک دادگاه استیناف ایالات متحده رد شد. در ۱۸۹۴ او در ترکیب فیلم و صدا تحقیقاتی کرد که به اختراع کینه توفون انجامید. این دستگاه که ترکیب ناجوری از کینه توسکوپ و گرامافون استوانه ای بود با استقبال مردم روبرو نشد. در ۶ ژانویه ۱۹۳۱ ادیسون درخواست ثبت آخرین اختراع خود «وسیلهٔ نگه دارندهٔ اشیاء هنگام آب کاری الکتریکی» را به ادارهٔ ثبت اختراعات فرستاد، اما پیش از دریافت پاسخ، در همان سال و در ۸۴ سالگی درگذشت.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها