به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از فارس، فریدون بابایی اقدم در یکصد و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تبریز طی تذکری اظهار کرد: اخیرا تحرکاتی مبنی بر جدایی بخشی از حریم تبریز به گوش می رسد که می خواهند با تصمیات سیاسی قسمتی از این شهر گرفته شود.
وی در ادامه سخنان خود افزود: بنده چند روز پیش در خصوص این موضوع اعلام موضع کرده و هشداری نسبت به هرگونه تغییرات در حریم شهر تبریز دادم، بعضا شاید برای یک تعداد از عزیزان سوال بود و حتی در این باره یکی از اصحاب رسانه با بنده تماس گرفته بودند و می گفتند که مسؤولان گفته اند که موضوع تقسیم سیاسی به شورا ربطی ندارد و شورا در این باره هیچ گونه دخل و تصرفی نمی تواند داشته باشد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز در بخش دیگری از سخنانش اذعان داشت: چند قانونی که در راستای این امر وجود دارد را بازگو خواهم کرد؛ ظاهرا این موضوع در قالب طرح از طرف یکی از نمایندگان و تأیید دیگر نمایندگان پیش می رود، اولا در قانون شوراها در بحث ماده ۸۰ که بارها هم تاکید شده که مطابق قانون نباید تداخلی داخل حریم و تقسیمات سیاسی نباید باشد.
بابایی اقدم گفت: مرجع حل اختلاف در بحث تداخل مطابق قانون، شورای عالی شهرسازی و معماری است و در ماده ۱۳ هم در خصوص تخلف جرم انگاری شده و در آن جا جرائمی را برای متخلفان این امر لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه محدوده و حریم شهر تبریز بارها در صحن شورا مطرح شده است و اکنون نقشه ای که آن را مشاهده می کنید همه امورات را می توانید ملاحظه کنید، در این نقشه محدوده شهر تبریز و حریم آن در سال ۱۳۹۵ دیده می شود.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، تصریح کرد: سه شهرستان های بستان آباد با ۵ هزار هکتار، شبستر ۷ هزار هکتار و ۱۳۰۰ هکتار با شهرستان هریس تداخل حریم با شهرما دارند، موضوع دیگر هم مربوط به تداخل با بخش ها بوده که اولا تداخل با بخش خسروشاه ۵ هزار هکتار تداخل داریم که در نقشه هم علامت گذاری شده است.
بابایی اقدم ادامه داد: یک بخش قابل توجه هم بالغ بر ۲۶ هزار هکتار هم داریم که بعد از تشکیل باسمنج آن را شاهد شده ایم، عملا ۱۰۰۱ هزار هکتار از وسعت حریم شهر تبریز تداخل حریم با بخش ها را داریم، در حالیکه صراحت هایی در این راستا در قانون داریم به طوریکه در طرح سوم جامع شهر تبریز اتفاقاتی در این خصوص رخ داده است.
وی با بیان اینکه علاوه بر این قوانین ما یک سری محدودیت هایی را هم داریم، ادامه داد: شهرک های صنعتی در بخشی مستثنی از قانون شهرداری ها بوده و یک سری کاربری های نظامی که گسترده هستند نیز جز محدودیت ها به شمار می روند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: شورای شهر و شهرداری باید نسبت به هرگونه تغییر حریم حساسیت نشان دهند و مانع از اتفاقات در این راستا شوند، تجربه تلخی در بخش باسمنج داشتیم، گاها ادله هایی مطرح می شود که اشکالی ندارد ولی عین تهران باشد.
بابایی اقدم یادآور شد: تا به امروز در مورد ۲۶ هزار هکتار جدا شده تحت عنوان بخش باسمنج، علی رغم هشدار شورا اتفاقی نیافتاده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز در بخش دیگری از سخنان خود ابراز کرد: از شهرداری نیز گلایه داریم. مطابق قانون باید هشتاد درصد درآمد شهرداری ها باید در حریم هزینه شود، چرا با وجود اولویت هایی که مطرح شده است، نمایندگان مجلس دنبال چنین مسائلی هستند؟
وی ادامه داد: مقرر گردیده بود تا ۲۰۰ هزار واحد مسکونی اجرا شود که خواستیم چهار هزار آن در تبریز باشد ولی تاکنون اتفاقی در این راستا نیفتاده است.
بابایی اقدم خاطرنشان کرد: در بحث افزایش کرسی های نمایندگان تنها جایی که به آن اختصاص نیافت تبریز بود، چراکه روز به روز رتبه جمعیتی تبریز، جایگاه تبریز سقوط می کند، سکوت شورای شهر در این حوزه منجر به شهر شدن و بخش شدن روستاهای اطراف می شود.