دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / فرهنگ و هنر / سبک ها و آلات موسیقی /

تکنیک تنفس در خوانندگی چیست؟ 

یکشنبه، 26 اردیبهشت 1400
در شروع آواز خواندن و خوانندگی دانستن یک سری تکنیک ها بسیار مهم است که تکنیک تنفس در آواز از جمله ی آنها می باشد. در ابتدا باید با تکنیک تنفس در آواز آشنا شویم. تکنیک تنفس در آواز چیست؟ تکنیک تنفس در آواز چه اهمیتی دارد؟

مهمترین موضوع دررابطه با تکنیک آواز مبحث تنفس است. فراگیری تنفس صحیح نه تنها برای کسانی که به نوعی با صدا سر و کاردارند، بلکه برای تمام کسانی که به سلامتی جسمی و روحی خود علاقمند می باشند قابل اهمیت است. تنفس صحیح با سلامتی بدن نسبت مستقیم دارد. پرداختن و تمرکز بر تنفس و تلاش برای اصلاح کردن آن در مجموع، تاثیری شفادهنده و آرامش بخش بر جسم و روان دارد. نه تنها سرچشمۀ بسیاری از بیماری ها را بایستی در تنفس اشتباه، سطحی و ناکافی جستجو کرد، بلکه بیشتر بیماری های جسمی و روحی نیز نشانه های خود را در درجۀ نخست با دگرگونی شیوۀ تنفس نمایان می سازند.

تکنیک تنفس در آواز خواندن چیست؟

در حقیقت این تکنیک فنی تر از آنچه که به نظر می رسد، است. تکنیک تنفس در آواز، روش های ساده ای برای کنترل دم و بازدم برای گرم کردن ریه ها می باشد. گرم شدن ریه ها قبل از آواز خواندن این اجازه را می دهد تا بدن با نفس های کامل و عمیق، صدا را پشتیبانی کند. آواز خواندن می تواند تا 90% از ظرفیت ریه ی خواننده را استفاده کند و فعالیت را از نظر جسمی برای بیشتر خوانندگان مبتدی سخت کند. انجام دادن تکنیک تنفس در آواز را می توان مثل ورزش های بدنی، مانند دویدن و یوگا در نظر گرفت، چرا که همان مزایا و قدرت را در آواز خواندن ارائه می دهد.

چه کسانی تکنیک تنفس در آواز را باید انجام دهند؟

تمامی خوانندگان! خوانندگان با هر سطح مهارتی، چه مبتدی و چه حرفه ای، باید از انجام این تکنیک ها بهره مند شوند تا عملکرد و اجرای هر چه بهتری داشته باشند.

چه زمانی تکنیک تنفس در آواز را باید انجام داد؟

به طور معمول، خواننده لازم است یک یا دو تمرین تنفس قبل از گرم کرد صدا انجام دهد. انجام دادن تکنیک تنفس در آواز موجب می شود تا احساس تنفس سالم، کامل و کارآمد حاصل از تمرینات تنفسی به گرم کننده های صوتی منتقل شود و از آواز خواندن در حالات مختلف برای جلسه تمرین، کلاس درس و یا اجرا پشتیبانی کند.

در کجا تکنیک نفس کشیدن در آواز باید انجام شود؟

تمرینات تنفسی همیشه برای استفاده در هر مکانی که آواز خوانده می شود، قبل از یک درس صدا، اجرا یا تمرین شخصی، مناسب است. در واقع، تمرینات تنفسی می توانند در بسیاری از موارد غیر از موسیقی نیز مفید باشند. به عنوان مثال، در مواردی که باعث عصبی شدن یا اضطراب شما می شود، یک تمرین تنفسی را انجام دهید، مانند سخنرانی در جمع یا مناسبت ها.

چرا تنفس در آواز مهم است؟

تنفس مهم ترین مولفه در آواز خواندن قبل از هر تکنیک آوازی و مهارت هایی است که تا کنون از تکنیک های صوتی خود یاد گرفته اید.اکثر خواننده ها می دانند که تنفس از اساسی ترین مهارت هایی است که آنها نیاز به آموزش دارند ؛ اما متاسفانه بسیاری از آنها این موضوع را نادیده می گیرند و تلاش کافی برای آموزش خود و برای ایجاد یک روش تنفسی مناسب انجام نمی دهند.

در این مسیر هم در معرض آموزش های غیرعلمی توسط افراد غیر علمی و غیر متخصص قرار می گیرند که نه تنها از مسیر درست دور می شوند بلکه با آموزش های اشتباه زمینه را برای ایجاد آسیب به حنجره و تارهای صوتی فراهم می کنند.

واضح است که بخش یادگیری تنفس آوازی برای اکثر خواننده ها خیلی خسته کننده است ؛ بیشتر خواننده های مبتدی نیز تمایل به تمرکز بیشتر بر روی مهارت های آواز پیشرفته و فانتزی مانند صدای میکس ، جایگاه صدا و دیگر مهارت هایی دارند که بسیار مهم اما برای مراحل بعدی است و به جای تمرکز بر مهارت های ابتدایی و اساسی آواز خواندن ،تمرکز خود را بر مسائلی می گذارند ک فعلا به آن ها نیازی ندارند.

در واقع، مهارت تنفس ستون فقرات دیگر مهارت های آوازی است زیرا آنها نیاز به پشتیبانی مناسب و حمایت تنفسی برای انجام تمام تکنیک های آواز دارند . تنفس ، مادر تمام تکنیک ها و مهارت های آوازی و صداسازی است. زیرا اکثر آنها نیاز به تنفس مناسب برای تسهیل اجرا دارند.

این امر برای شما مهم است که تنفس خود را به درستی کنترل کنید زیرا دارای امتیاز قابل توجهی در کیفیت آواز شماست. جالب است بدانید به طور غیر منتظره ای، از سوی دیگر، بسیاری از خوانندگان حرفه ای از ابزارهایی که با استفاده از آن ها برای کنترل تنفس خود از نظر حرفه ای استفاده می کنند آگاه نیستند و بدلیل آگاه نبودن از چگونگی سلامت نگه داشتن حنجره ، حتی همین تنفس صحیحشان سبب آسیب نیز می گردد.

پیامدهای استفاده نابه جا روش های تنفسی در خواندن (آواز):

  • ناجل (ندول)

تنفس نامناسب حتی می تواند ناجل های صوتی را بر تارهای صوتی ایجاد کند. و اصلاح این وضعیت می تواند از جراحی برای درمان ناجل ها جلوگیری کند.

  • درد حنجره در حال خواندن (آواز)

تنفس نامناسب و یا ناصحیح در طولانی مدت به درد حنجره هنگام تمرین و اجرا نیز منجر می شود. این عملا بدان معنی است که شما در حال تحمیل فشار بیش از حد بر تارهای صوتی خود هستید.

استفاده پر تنش و پرفشار از حنجره نیز قدرت صدای شما را کاهش و موجب افزایش تنش در عضلات حنجره می شود.

  • سایر عواقب و اثرات تنش و فشار طولانی بر حنجره:
  1. التهاب ، پرخونی و خونریزی تارهای صوتی
  2. عدم دسترسی به نت های بالاتر
  3. ضعف در صدا
  4. ناتوانی در گسترده کردن صدا
  5. کاهش کیفیت در اجرا

مراحل یا تفکیک تنفس در خوانندگی

تکنیک تنفس شامل سه مرحله است :

  • گرفتن نفس
  • مهار نفس
  • مصرف نفس

تمریناتي براي دستيابي به مهارت کافی اولیه در این سه مرحله پیش از آغاز تمرین بدن شما کاملاً راحت و حواس شما کاملاً متمرکز به عملی که انجام می دهید باشد . بايد ظرفیت شش ها باید پر شود، بی آنکه تلاش خسته کننده یا فشاری در پی داشته باشد . این مهمترین و اساسی ترین قسمت پرورش بیان است .

تمرین یکم تنفس صحیح در گويندگي و آواز: در حالت قائم بایستید . هوا را از راه بینی، به آخر قسمت شش ها بفرستید. در بازدم ، هوا از راه دهان تخلیه می شود . تخلیه تا درصد بالا خود به خود و غیر ارادی است .

تمرین دوم تنفس صحیح در گويندگي و آواز: همان تمرین است در حالیکه دستها را به سمت سقف بالا برده اید .

تمرین سوم تنفس صحیح در گويندگي و آواز: همان تمرین در حالیکه دستها را به طرفین کشیده اید . در این حالت قفسه سینه باز شده و شما احساس می کنید که هوا بدون توقف در سینه به قائده مثلث شش ها وارد می شود .

تمرین چهارم تنفس صحیح در گويندگي و آواز: همان تمرین در حالیکه دستها را به پشت برده و پشت پنجه ها را بر کمر قرار داده اید . و استخوان های دو کتف به هم چسبیده اند . در این حالت نیز قفسه سینه باز شده ، هوا بدون توقف در سینه به انتهای شش­ها وارد می شود .

تمرین پنجم تنفس صحیح در گويندگي و آواز: همان تمرین در حالیکه به جلو خم شده اید و سر ، دست ها و تنه آویزان و راحت است . می بینید که هوا در سینه توقف ندارد و یکسره به انتهای شش ها وارد می شود .

تمرین ششم تنفس صحیح در گويندگي و آواز: بنشینید، راحت باشید و همان تمرین را انجام دهید .

تمرین هفتم تنفس صحیح در گويندگي و آواز: به حالت طاق باز بخوابید و همان تمرین را انجام دهید.

تمرین هشتم تنفس صحیح در گويندگي و آواز: روی شکم بخوابید و تمرین را تکرار کنید .

تمرین نهم تنفس صحیح در گويندگي و آواز: اکنون تمرینات را به همان شکل انجام دهید با این تفاوت که تخلیه ارادی است . یعنی اینکه تخلیه کاملاً بر عهده عکس العمل دیافراگم و عضلات و احشاء شکم گذارده نمی شود .

انواع تکنیک تنفس در خوانندگی

  • تکنیک آزاد کردن عضلات دیافراگم از تنش: این بزرگترین مسئله تنفس از دیافراگم است. هدف این تمرین این است که این تنش را در اطراف عضلات دیافراگم از بین ببرد و آن را دوباره به شکل صحیح درآورد، به طریقی که خیلی سخت نباشد. به سمت دست ها و زانوها پایین بیایید تا شکم شما بر خلاف بیرون آمدن از بدن آویزان شود. نیروی جاذبه به شما کمک می کند تا در حالی که شانه ها در سطح هم قرار دارند، از شکم نفس بکشید. قدرت اضافی مورد نیاز برای کاهش تنش عضلات شکم و کشیدن شکم به سمت بالا هنگام بازدم نیز یک روش موثر برای ورزش عضلات کم کار است. توجه داشته باشید که آهسته تر از بازدم، استنشاق کنید زیرا تنفس آرام عضلات شکم را درگیر کرده و ریه های شما را پر می کند. ریه های کامل تر کنترل بیشتری بر صدای شما دارند و در نتیجه باعث می شود که آواز خواندن و خوانندگی شما قوی تر و بهتر شود.
  • تکنیک تنفس آرام برای نفس های عمیق تر: با خواندن این مطلب، دلیل اهمیت تکنیک تنفس در آواز و تنفس آرام را بهتر درک خواهید کرد. تنفس سریع فقط از عضلات قفسه سینه استفاده می کند و تمایل به کم عمق بودن دارد و در نهایت صدای شما را خسته می کند، چیزی که هنگام آواز خواندن نباید اتفاق بیافتد. تنفس آهسته عمیق تر است و به شما امکان می دهد تا مقدار مناسب هوا را از طریق تارهای صوتی خود هدایت کنید تا صداهای مورد نظر را تولید کنید. از آنجا که عضلات مناسب را درگیر می کند، در حین تمرین تنفس آرام احساس طبیعی و خستگی بیشتری خواهید کرد. برای انجام مهم ترین تکنیک تنفس در آواز در حالت ایستاده قرار بگیرید، در حالی که پاها کمی باز شده اند. ابتدا سوراخ بینی خود را با انگشت اشاره راست ببندید و به آرامی از سوراخ بینی دیگر دم و بازدم انجام دهید. پس از چند بار تکرار تغییر مسیر دهید تا سوراخ بینی دیگر به همین ترتیب کار کند. وقتی یکی از سوراخ های بینی ما مسدود شود، تمایل داریم دیافراگم خود را درگیر کنیم. روش دیگر آهسته فشار دادن لب ها به یکدیگر و تلاش برای دم و بازدم فقط با استفاده از دهان است. این روش به همان روشی است که شما اسپاگتی را می مکید یا از نی می نوشید. سعی کنید با زور استنشاق کنید، به طوری که صدایی تو خالی تولید کنید. اما در حین بازدم سرعت خود را کاهش دهید. این تمرین به قدرت و انعطاف پذیری نیاز دارد و فقط دیافراگم و عضلات شکم می توانند پاسخگوی آن باشند.

  • تکنیک آموزش بدن برای وضعیت صحیح آواز خواندن و استقامت صدا: این تکنیک تنفس در آواز وضعیت شما را تصحیح می کند، عضلات بالاتنه را سرکوب می کند و صدای شما را برای استقامت بیشتر هنگام آواز تمرین می دهد. این ورزش از نظر جسمی کمی سخت و طاقت فرسا است اما تمرین خوبی برای عضلات دیافراگم و شکم است.برای انجام این تکنیک به حالت ایستاده قرار بگیرید. بازوها را به سمت خارج و به شکل T باز کنید و بدن را آرام نگه دارید. در همین حالت، آرام نفس بکشید. سرعت نفس کشیدن خود را بالا و پایین کنید و متوجه شوید که هنگام تنفس بالا بردن قفسه سینه و بازوها دشوارتر می شود. با بلند کردن دو جسم با وزن مشابه تا شانه های خود توسط دو دست تمرین را یک درجه سخت تر کنید. پشت خود را صاف نگه دارید و تمرین فوق را دوباره انجام دهید. در ابتدا به آرامی، و سپس با تکرارهای سریع تر تا زمانی که بدن شما تحمل دارد، آن را انجام دهید. این ورزش از نظر جسمی طاقت فرسا است اما باید تمایل طبیعی به نفس کشیدن با عضلات گردن، قفسه سینه و شانه را بسیار سریعتر کاهش دهد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
مراحل سابمیت مقاله
دارالترجمه رسمی فوری ترکی استانبولی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی