به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از فارس، حدود ساعت 2 بامداد گزارشی مبنی از واژگونی یک دستگاه لودر در کارخانه قند شهرستان شیروان استان خراسان شمالی و گیر افتادن راننده آن در خودرو به مرکز ارتباطات 115 این استان اعلام میشود.
پس از اعلام این گزارش، کارشناسان اورژانس فوراً خود را به محل حادثه میرسانند؛ به محض رسیدن متوجه میشوند که راننده لودر فاقد علائم حیاتی بوده و باید برای انجام ادامه اقدامات درمانی منتظر باشند تا عوامل آتش نشانی و هلال احمر عملیات رهاسازی را انجام دهند.
اما متأسفانه همراهان و آشنایان فرد متوفی کارشناسان اورژانس را در زمان انجام اقدامات لازم مورد ضرب و شتم قرار داده و بعدار آن صحنه را ترک کردهاند. اما چرا؟ مگر کارشناسان اورژانس راننده لودر را به قتل رساندهاند؟ یا کاری خارج از وظایفی که دارند انجام دادهاند؟
ضرب و شتم کارشناسان اورژانس و فحاشی به آنها زخمی کهنه است که همواره این پزشکان در مأموریتهای مختلف متحمل میشوند.
بابک یکتاپرست سخنگوی سازمان اورژانس کشور در گفت و گو با فارس در خصوص ضرب و شتم نیروهای اورژانس میگوید: در ماه حداقل 2 نفر از کارشناسان اورژانس در مأموریتی که اعزام میشوند توسط همراهان بیماران مورد ضرب و شتم قرار گرفته و تا حد نابودی کتک میخورند.
وی در ادامه میگوید: نیروهای اورژانس به مأموریتهای مختلفی اعزام میشوند که در هر کدام جان خود را کف دستشان گذاشته و به مردم خدمت میکنند. چند روز پیش کارشناسان اورژانس استان زنجان به مأموریتی اعزام شدند که فرد به دلیل استفاده از روانگردانها از حالت طبیعی خارج شده و با مشت بینی کارشناس اورژانس را شکسته است. در این مسئله چه کسی پاسخگو است؟
وی در خصوص پروندههای مربوط به شکایات سازمان اورژانس و کارشناسان آن در قوه قضائیه میگوید: در بخش قضائی پروندههایی ویژه شکایات سازمان اورژانس وجود دارد، که یکی از آنها به ضرب و شتم تکنسینها مربوط میشود.
اما متأسفانه این شکایات جزء پروندههای عمومی قرار گرفته و فرآیند رسیدگی به این پروندهها بسیار طولانی است؛ بنابراین کارشناس اورژانس باید مدت طولانی صبر کرده و بارها در جلسات دادگاه شرکت کند.
یکی دیگر از مشکلاتی که کارشناسان اورژانس با آن مواجه هستند، مزاحمتهای تلفنی است.
وی در خصوص آزار و اذیت کارشناسان اورژانس توسط مزاحمهای تلفنی میگوید: مزاحم تلفنی داریم که در 24 ساعت شبانه روز 480 بار با 115 تماس گرفته است. این فرد تلفن را اشغال و از ارائه خدمت به فردی که یکی از عزیزانش در حال مرگ است جلوگیری میکند. اگر اسم این کار قتل غیر عمد نیست، پس چیست؟
گفتنی است که براساس آمار در سال گذشته نزدیک به 200 هزار تماس مزاحمت با 115 برقرار شده است، که ما باید برای رسیدگی قانونی به هر کدام از این مزاحمتها یک پرونده جدا تشکیل دهیم؛ این موضوع اصلاً برای ما امکانپذیر نیست.
از همین جهت رئیس سازمان اورژانس یک نامهای برای دادستان کل کشور نوشتند و در خواست کردند تا یک نگاه ویژهای به پروندههای اورژانس داشته باشند.
معاون دادستانی به سازمان اورژانس آمدند و ما ادله و مستندات را ارائه کردیم. معاون دادستانی قول دادند تا یک دادگاه ویژهای مبنی بر اینکه پروندههای اورژانس خارج از نوبت «خارج از فرآیند دادگاههای عمومی» پیگیری و رسیدگی شود، تشکیل دهند.
یکتاپرست در خصوص درخواست ویژه این سازمان از دادستانی میگوید: یک درخواست دیگر ما از دادستانی این است که مسئله مزاحمهای تلفنی اورژانس را به صورت مدعیالعموم پیگیری کنند؛ زیرا ظرفیت منابع انسانی سازمان اورژانس در بخش حقوقی این اجازه را نمیدهد که برای تک تک این مزاحمتها پرونده تشکیل داده و پیگیری کند.
وی در ادامه توضیح میدهد: مزاحمت تلفنی برای اورژانس یک مسئلهای است که به کل جامعه آسیب میرساند و سلامت کل شهروندان را به خطر میاندازد.
سخنگوی سازمان اورژانس با طرح این پرسش که چرا باید یک فرد به خودش اجازه دهد تا با تکنسین اورژانس برخورد فیزیکی برقرار کند؟، میگوید: یک قول دیگری که دادستانی به سازمان اورژانس داده بودند، عامل بازدارند بود؛ یعنی زمانی که یک فرد میخواهد تکنسین اورژانس را کتک بزند، جرأت این کار را نداشته باشد؛ مانند سایر ارگانهای دیگر که یک حمایت و امنیتی دارند و هرکسی جرأت نمیکند با آنها برخورد فیزیکی داشته باشد.
وی در ادامه میگوید: یکی دیگر از درخواستهای ما رسانهای کردن این ضاربان و مزاحمان است. ما از دادستانی کل کشور خواهش کردیم تا همانطور که سارق مسلح یا متخلفی که از خط ویژه عبور میکند را به صورت شطرنجی در تلویزیون و شبکه خبر نمایش میدهند، تعدادی از این متخلفان و ضاربانی که به کارشناسان اورژانس فحاشی یا دست درازی کردهاند به صورت شطرنجی نشان دهند، تا مردم متوجه شوند برخورد با تکنسین اورژانس پیگرد قانونی دارد .
وی در خصوص مجازاتهای در نظر گرفته شده برای مزاحمهای اورژانس میگویند: ما به دنبال بگیر و ببند افراد نیستیم. به عنوان مثال یکی از مجازاتهای خوبی که برای یکی از مزاحمهای تلفنی شهر مشهد در نظر گرفته شد، نظافت و ارائه کار خدماتی به اورژانس است. این حکم بسیار خوب است. با چنین مجازاتی فرد متوجه میشود که برای چه جایی و چه افرادی مزاحمت ایجاد کرده است.
وی در آخر با تأکید بر حمایت قانونی از کارشناسان اورژانس، توضیح میدهد: کارشناسان حق دارد که بداند زمانی
که جانش را کف دستش گذاشته و در آتش سوزی، سیل و... به مأموریت میرود، یک ارگان یا سازمانی هست که از آنها حمایت کند. خواهش ما از دستگاه قضائی و دادستانی کل کشور این است که از اورژانس حمایت کنند. زیرا منابع و ظرفیتهای اورژانس دیگر پاسخگوی این بارهای اضافه نیست.