روستا و تنگه زرانگوش در کدام استان قرار داد و زیبایی های دیدنی آن چیست؟

  شنبه، 01 آذر 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
روستا و تنگه زرانگوش در کدام استان قرار داد و زیبایی های دیدنی آن چیست؟
این منطقه از زرانگوش در دل خود میراث تاریخی فراوانی دارد و در کنار طبیعت بی‌نظیر ایلام، منظره‌ای زیبا ایجاد کرده است.«تنگه زرانگوش» یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری در این منطقه محسوب می‌شود.در فصل‌های مختلف آبی زلال در میان این تنگ جاری است و همین برای گردشگران جذاب است.

زرانگوش

تصویر

یکی از روستاهای استان ایلام است که در بخش مرکزی شهرستان دره شهر واقع شده است.

روستای زرانگوش (۳۳ درجه شمالی و ۴۷ درجه شرقی) در۲۴ کیلومتری روستای بدره و ۱۹ کیلومتری شهرستان دره شهر دراستان ایلام واقع شده است و در سال ۱۳۹۳ به عنوان مرکز دهستان زرانگوش به ثبت رسید. این روستا جمعیتی بالغ بر ۳هزار نفر دارد و اولین روستای بزرگ شهرستان دره شهر می باشد. مردم روستای زرانگوش به زبان لری حرف می زنند و شغل اغلب مردم این روستا کشاورزی و دامپروری می باشد. عمده ترین محصولات کشاورزی زرانگوش خیار، گوجه، گندم و جو می باشد.

در مورد اصالت مردم این روستا دو نظر وجود دارد. گروهی معتقدند اصالت مردم این روستا از ایوان و طایفه کلهر بوده است و گروهی آنان را از طایفه متش که یکی از طوایف معروف بیرانوند می باشد، می دانند.زبان مردم روستای زرانگوش و تمام منطقه هندمینی لری مینجایی می باشد. این گویش بسیار شبیه به گویش مردمان طایفه متش می باشد و با توجه به اینکه در اطراف هندمینی گویش های متفاوتی از جمله کردی و لکی وجود دارد، نمی توان گویش مردم این منطقه را اقتباسی از شهرها و روستاهای اطراف دانست بلکه این خود بیانگر اصالت این روستا یعنی طایفه متش واقع در استان لرستان دارد.

تنگه زرانگوش

تصویر

این روستا دارای تنگه ای به همین نام است ، جاذبه های تاریخی و طبیعی واقع در تنگه زرانگوش از طریق جاده ای خاکی در روستا قابل دسترسی است و گردشگران می توانند این آثار را مشاهده کنند. در همان آغاز جاده تنگه ای پر رمز و راز شروع می شود و تا آخر آن پر از عجایب طبیعی است که آثاری تاریخی نیز در آن قرار گرفته است. تنگه زارنگوش که حدود دو کیلومتر است با ارتفاع بسیار زیاد دارای بیش از ۱۲ آثار تاریخی و طبیعی است که بسیاری از آثار تاریخی آن از بین رفته است و زیر تخت سنگهای بزرگ دفن شده اند. تنگه زرانگوش از نظر طبیعی و تاریخی منطقه ای کم نظیر است که طبق گفته کارشناسان در این تنگه آثار تاریخی با قدمت پیش از تاریخ وجود دارد که هم اکنون از بین رفته اند و این تنگه مجموعه ای کامل از آثار تاریخی و طبیعی است که حتی باید در سطح جهانی معرفی شوند. ارتفاع این تنگه بالغ بر ۵۰۰ متر است و در تمام فصلها آب در درون تنگه جاری است و سالهای قبل در داخل تنگه بیشه زارها و درختان سر به فلک کشیده بوده و مناظر زیبایی داشته است. کوه و دره های عمیق و شگفت انگیز، آب و انوع سنگ به اشکال مختلف باعث شده این تنگه بسیار زیبا به یکی از آثار و مجموعه های تاریخی و طبیعی استان ایلام تبدیل شود. در تنگه زرانگوش به دلیل وجود دره های بسیار زیبا در ایام پاییز و زمستان آبشارهای بی نظیری خلق می شود که دیدن آن خالی از لطف نیست. از نظر تاریخی این تنگه دارای دو غار دو قلو است که یک مجموعه کامل از آثار تاریخی دوره قبل از اسلام را در خو جای داده است. با مشاهده آثار به جا مانده واضح است که این غارها به صورت قلعه هایی بوده اند که از گچ و ساروچ ساخته شده و ساکنان آن را از دشمنان و بلایای طبیعی حفظ کرده است. تنگه “باج گیران” یکی دیگر از آثار در این تنگه بسیار بزرگ است که در زمانهای بسیار دور محل باج گیری بوده است و توسط سازمان میراث فرهنگی ثبت شده است. در این تنگه تخت سنگهای بزرگ به اشکال مختلف زیبایی های منحصر به فردی را خلق کرده که حتی یکی از سنگها به نماد روستای زرانگوش تبدیل شده است. این سنگ به نام “بردبل” معروف است در وسط تنگه قرار دارد که خود می توان حتی در سطح جهانی معرفی شود. مردم روستای زرانگوش به زبان لری حرف میزنند و شغل اغلب مردم این روستا کشاورزی و دامپروری می باشد. عمده ترین محصولات کشاورزی زرانگوش خیار، گوجه، گندم و جو می باشد. در مورد اصالت مردم این روستا دو نظر وجود دارد. گروهی معتقدند اصالت مردم این روستا از ایوان و طایفه کلهر بوده است و گروهی آنان را از طایفه متش میدانند که یکی از طوایف معروف بیرانوند می باشد.

4 دیدگاه

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها