ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی کشور تونس

  یکشنبه، 18 مهر 1400   زمان مطالعه 8 دقیقه
معرفی کشور تونس
پایتخت تونس یکی از ساده‌ترین شهر‌های آفریقای شمالی ولی در عین حال پر از جذابیت‌های منحصر به فرد است. اکثر مناطق دیدنی در «مدینه» یا بافت قدیمی شهر قرار دارند که خود به تنهایی یک جاذبه گردشگری به شمار می‌رود.

تونِس با نام رسمی جمهوری تونس (به عربی: الجمهورية التونسية) کشوری که از باختر با الجزایر و از جنوب خاوری با لیبی و از خاور و شمال خاوری و همچنین شمال به دریای مدیترانه پیوند می خورد. این کشور نزدیک ۱۱٬۸۳۹٬۰۰۰ نفر جمعیت دارد. واحد پول تونس، دینار تونس و زبان رسمی آن عربی است. پایتخت این کشور شهر تونس است که ۶۹۳ هزار نفر جمعیت دارد.

تاریخچه کشور تونس

پیشینهٔ زیستن انسان در تونس به عصر سنگ در حدود دویست هزار سال پیش بازمی گردد.در حدود هشت هزار سال پیش، مردمانی از سوی شرق به سرزمین تونس کوچ کردند که شناخته شده ترین آنان کاپسی ها بودند. شیمی-کربن استخوان ها و ابزارهایی که در کندوکاوهای باستان شناسی شهر قفصه (کاپسای باستانی) یافته شده اند، نشان می دهند که این مردم تا هزارِهٔ پنجم پیش از میلاد مسیح در جنوب تونس زیسته اند.تا هزاره سوم پیش از میلاد، اقوامی از تیره های گوناگون، از جنوب اروپا به این سرزمین کوچیدند. گمان می رود بربر (آمازیغ)ها از نوادگان ایشان باشند.پیشینه اسلام در تونس به قرن اول هجری بازمی گردد. حدود ۵۲ سال (از ۲۷ تا ۷۹هـ) طول کشید تا مغرب، تماماً جزو قلمرو اسلامی شد. در زمان خلافت عثمان، عبداللّه بن سعدبن ابی سَرْح از جانب وی والی مصر گردید. او در سال ۲۷، در نبردی با پاتریارک گریگوریوس ، حاکم رومی افریقیه، آنجا را تصرف نمود. در سال ۴۵ معاویة بن حُدیج فتوحات مسلمانان را در این نواحی گسترش داد و با حضور عُقْبة بن نافع در مغرب در سال ۵۰ق حملات منظم مسلمانان آغاز شد. او با ساخت شهر قَیْروان در ۱۶۰ کیلومتری جنوب کارتاژ و مسجدی در آن ـ که تا اکنون موجود و معروف است ـ تا مدت ها قیروان، را به عنوان مرکز فعالیت حکومت های مسلمان در تونس و سرزمین های اطراف آن درآورد. در سال ۷۹ق، حَسّان بن نعمان این منطقه را به طور کامل فتح کرد. وی بعد از غلبه بر کارتاژ، نفوذ رومی ها را در سواحل شمال افریقا برای همیشه از بین برد، شورش بربرها را آرام کرد، و با اعزام فقیهان به نقاط مختلف افریقیه، به نشر اسلام و گسترش زبان عربی پرداخت. بعدها ابراهیم بن اغلب، موافقت هارون الرشید را در تأسیس امارتی مستقل در این منطقه جلب کرد و در ۱۸۴ق به امارت افریقیه رسید. وی دولت اغالبه را تأسیس نمود که ۱۱۰ سال به صورت موروثی حکومت کردند.

جاذبه های گردشگری کشور تونس

کشور تونس، بیشتر به عنوان یک مقصد ساحلی زیبا شناخته می شود. ولی این کشور برای آن دسته افرادی که خارج از سواحلش به دنبال دیدنی ها هستند، شگفتی های زیادی دارد. این کشور که در شمال آفریقا قرار گرفته است، با بناهای باستانی، بازارهای سنتی و شهرهای شگفت انگیزی احاطه شده است که قطعا شما را به سفری فراموش نشدنی مهمان می کند. گذشته ی غنی این کشور را می توانید در ترکیب متفاوت و جالب فرهنگ رومی و امپراتوری های عربی ببینید، که آثارشان در جای جای این کشور قابل مشاهده است.

آمفی تئاتر ال جم ( El Djem)

این بنای زیبای رومی، یکی از بهترین نمونه های معماری تئاتر در دنیا است که در زمان حکومت رومی ها در این کشور ساخته شد. در اینجا می توانید درست مثل گلادیاتورها در دالان های این بنا راه بروید، یا به سمت بالا و صندلی تماشاچی ها بروید و میدان اصلی و صحنه نمایش این تئاتر را از بالا ببینید.

 آمفی تئاتر ال جم تونس

جربا (Djerba)

اگر به دنبال یک مقصد ساحلی با مناظر شگفت انگیز هستید، جزیره جربا بهترین انتخاب است. در بخش قدیمی جزیره اصلی شهرک هومت سوک، بیشتر افراد سفید پوست را می بینید که در آن اقامت دارند. از آنجایی که این منطقه با مغازه ها و فروشگاه های مختلفی احاطه شده است، برای کسانی که می خواهند تفریحات غیر ساحلی را تجربه کنند مقصد خوبی به شمار می آید. سواحل آرامش بخش این جزیره با مناظری طبیعی و نخل های خرما، سفری لذت بخش را به شما هدیه می کنند.

جربا تونس

سیدی بو سعید (Sidi Bou Said)

این روستای کوچک و هنرمندانه، روستایی صخره ای با ساختمان های کوچک و زیبا است که درست مثل یک اثر هنری به نظر می آید. تعجبی ندارد که این روستا برای دهه ها از مناطق پرطرفدار در بین هنرمندان بوده است. ساختمان های سفید، رنگ های آبی چشم نواز و پنجره های آهنی، نمونه کامل معماری خاص تونسی هستند که در این جزیره زیبا می توانید شاهد آن باشید.

سیدی بو سعید تونس

کوت ال جرید (Chott el Djerid)

منظره عجیب و دیدنی کوت ال جرید، درست مثل صحرایی رویایی و افسانه ای است که از دل داستان ها بیرون آمده باشد. صحرایی با مناظری شبیه به سطح ماه، سراب های سحرآمیز و زمین های نمکی دیدنی. این زمین های نمکی یکی از زیباترین مناظر طبیعی است که می توانید در سفر به تونس از آن ها بازدید کنید. بازدید از این منطقه، ثابت می کند طبیعت همچنان شگفتی های زیادی دارد و هر بار می تواند ما را غافلگیر کند.

کوت ال جرید تونس

موناستیر رباط (Monastir Ribat)

یکی از دیدنی ترین بناهای تونسی با دیوارهای آجری، قلعه رباط است که باید در سفرتان به موناستیر تونس حتما از آن بازدید کنید. این قلعه که بخشی از قلعه ساحلی رباط به شمار می آید، تنها بخشی است که تاکنون سالم باقی مانده است. این قلعه در مقابل بندرگاه موناستیر قرار گرفته است .این قلعه که زمانی به عنوان دژ دفاعی کاربرد داشت است، امروزه یک جاذبه ی توریستی مهم به شمار می آید.

موناستیر رباط تونس

موزه ملی باردو

باردو مشهورترین مجموعه موزائیک های جهان را در یک کاخ باشکوه در تونس به نمایش می گذارد. در کنار موزه مصری قاهره، موزه باردو یکی از دو تجربه بی بدیل موزه گردی در آفریقای شمالی به شمار می رود. در تک تک اتاق ها، موزائیک کاری های دقیق و سرزنده ای که از دل محوطه های کاوشی در سرتاسر تونس بیرون کشیده شده اند به نمایش درآمده و در کنار هم گنجینه ای بی قیمت را تشکیل می دهند. در طبقه همکف می توانید نمایشگاه هایی از دوران نئو کارتاژی، مسیحی و اسلامی را تماشا کنید.

موزه ملی باردو تونس

مدینه

اینجا پر از ساختمان های قدیمی است که حین گشت و گذار از کوچه های باریک و در هم تنیده اش با آن ها روبه رو می شوید. مدینه یا بافت قدیمی شهر تونس، قلب تاریخی آن به حساب می آید. دروازه ورودی اصلی، انتهای شهر جدید و شروع شهر قدیم را مشخص می کند. این دروازه «باب البحر» نام دارد و در سال ۱۸۴۸ ساخته شده است. در دوران استعمار فرانسه به سازه مذکور «دروازه فرانسه» می گفتند. هر چند دیوارهای شهر فرو ریخته اند اما در گذشته در دل خود مدرسه ها، مساجد و مقبره هایی با کاشی کاری های باشکوه داشتند. غرق شدن در میان کوچه های باریک اینجا خود یک تفریح جالب خواهد بود.

مدینه تونس

مسجد درخت زیتون

مسجد بزرگ مدینه محلی دیدنی برای برخی از بهترین نمونه های معماری مذهبی کشور است. این مسجد در سال ۷۳۲ میلادی ساخته شد و در قرون بعدی توسط امپراطوری هایی که شهر را فتح می کردند مورد اصلاح و تغییر واقع می شد. هر چند غیر مسلمانان نمی توانند وارد تالار مسجد شوند اما دیدن این شکوه معماری حتی از بیرون نیز بیننده را بی نصیب نمی گذارد. از روی پشت بام مسجد درخت زیتون مناظری ۳۶۰ درجه از کل منطقه قدیمی قابل رویت است.

مسجد درخت زیتون تونس

کلیسای جامع سن ونسان دو پل

کلیسای با ابهت «سن ونسان دو پل» (St Vincent de Paul) در قسمت جدید شهر قرار داشته و بزرگ ترین ساختمان باقی مانده دوران استعمار فرانسه در تونس است. سر در ورودی این سازه عظیم نئو رمانِسکی با شکوه خاصی انتهای شمالی میدان «استقلال» را اشغال کرده و در زمان ساختش در سال ۱۸۹۳ یادمانی از اقتدار فرانسه در این کشور بود. در داخل این کلیسا یک مقبره سرباز گمنام وجود دارد.

کلیسای جامع سن ونسان دو پل تونس

لا گولِت، بندر تونس

بندر «لا گولت» (La Goulette)، در حومه پایتخت قرار داشته و از اهمیت استراتژیک خاصی برخوردار بوده است. در زمان حکومت امپراطور کارلوس پنجم، اینجا از مهم ترین دارایی های اسپانیا در شرق مغرب به شمار می رفت. از سال ۱۵۷۴ به بعد، حاکمان عثمانی دژی که توسط اسپانیا ساخته شده بود را گسترش داده و تقویت کردند. برای گردش می توانید دژهای اسپانیایی و عثمانی را کاوش کرده و یا به دروازه «آرسنال قدیمی» بروید. اگر بیشتر به دنبال نسیم دریایی هستید، جاده ساحلی «فرانکلین روزولت» را به شما پیشنهاد می کنیم.

لا گولِت تونس

پارک بِلوِدِر و موزه هنر مدرن

این مکان سر سبز، جایی عالی برای تجدید قوا و فاصله گرفتن از شلوغی های شهر است. در شیب تپه درختان کاخ، زیتون، انجیر و نخل، فضای سبز دلنشینی را ایجاد کرده اند و کسانی که به خود زحمت بالا رفتن از آن را بدهند، مناظری بی بدیل از کل شهر را هدیه می گیرند. در ضلع شرقی پارک، موزه هنر مدرن قرار دارد که برخی از بهترین مجموعه های هنرمندان تونسی در آن گردآوری شده است.

پارک بِلوِدِر و موزه هنر مدرن تونس

و در پایان...

پایتخت تونس یکی از ساده ترین شهر های آفریقای شمالی ولی در عین حال پر از جذابیت های منحصر به فرد است. اکثر مناطق دیدنی در «مدینه» یا بافت قدیمی شهر قرار دارند که خود به تنهایی یک جاذبه گردشگری به شمار می رود.در بیرون هزارتوی کوچه های پیچ در پیچ مدینه، قسمت جدید شهر به سبک اروپایی دیده می شود که فرهنگ کافه های فرانسوی و معماری شیک و مجلل آن چشم را به خود خیره می کند. در خارج از مرکز شهر دو مقصد مهم گردشگری وجود دارند؛ اولی مجموعه ای بی نظیر از موزائیک کاری های موزه «باردو» (Bardo) با شهرتی جهانی و دیگری بقایای «کارتاژ» باشکوه هستند.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: برای صبحانه مهمان داشتیم و پنیری در خانه نداشتیم مجبور شدم از دوستان یک مقدار پنیر بخواهم+ویدیو (507 نظر) (فیلم) استاد تحصیلکرده در آمریکا: اگر در مورد حجاب سخت گیری نشود، ایران تبدیل به سوریه می‌شود! (250 نظر) (ویدئو) مازیار لرستانی: کارِ من شرعی و قانونی و عُرفیه، من کشورمو ترک نمی‌کنم، کار من فرهنگ‌سازیه/ با مازیار خانوم گفتن لج من درنمیاد! (84 نظر) اشعار فارسی استاد شهریار؛ قسمت 1- پیرم و گاهی دلم یاد جوانی می کند+ متن صوتی با صدای اشکبار و پراحساس استاد (51 نظر) (ویدئو) مازیار لرستانی:حتما به وقتش قصد ازدواج دارم، با اینکه 56 سالمه ولی هورمون‌هام اندازه پسر 15 سالست/ بیشتر از جمع‌های زنونه دوست دارم تو جمع‌های مردونه باشم (50 نظر) (ویدئو) سردار تنگسیری: پهپاد جدید ما دنیا را متعجب می‌کند (45 نظر) نفیسه روشن: کل سال برق نداریم من نمیدونم لوازم خانگی ما بسوزه کی میخواد جواب بده (44 نظر) گلوریا هاردی: ساعد وقتی گرسنه هست اصلا تحمل نداره باید سریع غذا بخوره/ من غذاهای فرنگی بلدم اما الان بیشتر غذاهای ایرانی درست می کنم (35 نظر) عاملی از موافقان فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی: دو پسرم در خارج هستند، همسر یکی از آن‌ها ایرانی نیست! (34 نظر) مریم امیرجلالی خطاب به مازیار لرستانی: برای ادب و شخصیت تو خیلی ها ارزش قائلند خودتو درگیر حرف های احمقانه نکن+عکس (33 نظر) (عکس) بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری استان آذربایجان شرقی در دانشگاه تبریز (33 نظر) تعریف تمجید ساعد سهیلی از چهره همسرش: فتبارک الله احسن الخالقین/ بزرگ و پر برکت است خدایى که بهترین خلق‌کنندگان است+عکس (31 نظر) فریبا نادری: تعرض و پیشنهادهای بی‌شرمانه در بین بازیگران سینما وجود دارد اما هرچیزی دو طرفه است/ دخترم تا پیش از سن قانونی حق ورود به سینما ندارد (31 نظر) رضا رویگری، بهنوش بختیاری، کمند امیرسلیمانی و سایر بازیگران و هنرمندانی که در مراسم افتتاحیه کلینیک زیبایی نیوشا ضیغمی حضور داشتند/ مبارکا باشه (30 نظر) (عکس) نگاهی به باکسِ گل فوق لاکچری و منحصربه‌فرد شب یلدای بهرام رادان و همسرش مینا مختاری/ باکسِ گل با مینا خانوم هم‌قدوقوارست/ چه کرده بهرام خان (30 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
عمر زمین چقدر است و چگونه نابود خواهد شد؟
گوشی‌های شیائومی 2024 که حتما باید بشناسید: مشخصات، قیمت و هر چیزی که قبل از خرید نیاز دارید!
معرفی دو گوشی اقتصادی هواوی: هواوی نوا 10 SE و هواوی نوا 11i
نوه رهبر معظم انقلاب در مهدکودک و مادرش مربیِ مهربان مهد؛ روایت حیرت‌انگیز از سادگی خانواده آقا
دیپلمات‌های انگلیسی به دیدار جولانی رفتند +تصویر
رشیدی کوچی: به تلگرام گفتیم کانال روح‌الله زم را ببند، گفت باشد
آموزش 3 روش ساده برای از بین بردن یخ شیشه ماشین / یخ زدایی شیشه خودرو
عارف: ناترازی انرژی سامان می‌یابد/دولت برای تولید30 هزار مگاوات برق خورشیدی برنامه‌ گسترده دارد
رئیس جمهور و وزیر امور خارجه در نشست دی هشت در قاهره شرکت می‌کنند
5 ساعت هوشمند برتر سال 2024 با امکانات فوق‌العاده که ارزش خرید دارند+ قیمت
نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم
شهرزاد ترکیه ای؟ نه ممنون به گرد پای شهرزاد ما نمی‌رسه/ دلبری شهرزاد ایرانی؛ «شهرزاد» موفق‌تر از «گریه نکن استانبول»
یکی از ژنرال های معروف پوتین ترور شد
تمدید مهلت استفاده از بخشودگی ارزش افزوده تا 28 آذر
پوتین: رهبران غربی خودشان را نمایندگان خدا بر روی زمین تصور می‌کنند
منتخب روز   
گوشی‌های شیائومی 2024 که حتما باید بشناسید: مشخصات، قیمت و هر چیزی که قبل از خرید نیاز دارید! (ویدئو) نوستالژی طوری: سفری نوستالژیک به دهه 70 با کلاه قرمزی و پسرخاله/ وقتی که اومدی نفهمیدم کی اومده! حالا که همه جارو به هم ریختی فهمیدم کی اومده! نکات خانه‌داری/ نحوه ی تمیز کردن و طرز تهیه پای مرغ بارداری سوم گلوریا هاردی؛ بازیگر فرانسوی جوکر + عکس وعده‌های مادرانه بهنوش بختیاری برای دخترش: قول میدم 18 سالگی موهاتو قرمز کنم، یعنی خدا تو رو برام نگه میداره؟ کنایه عضو دفتر رئیس جمهور به دولت قبل به خاطر قطعی برق / پزشکیان نقشی نداشته ولی عذرخواهی می‌کند ... آموزش ثبت نام و نحوه انتقال پول در سامانه بام بانک ملی ایران / لینک دانلود برنامه بام + دریافت شماره شبا + ویدئو حکایت های خواندنی/ 2 حکایت شیری که سلطنت جنگل را به الاغ داد( از داستان‌ های کلیله و دمنه)+ ویدیو نگاهی به خونه زندگی لوکس و اعیانی عایشه گل جوشکون و همسر ارومیه ای اش در جشن سال نو میلادی/ درخت کریسمس، بابانوئل و... خبر فوری/ مدارس و ادارات این استان‌ها فردا (27 آذر) تعطیل شد/ اسامی در حال تکمیل است (ویدیو) الناز ملک، سیمای زخم کاری: بدون اجازه بابام میرفتم تئاتر، ترس عجیبی داشتم جلوی مالک بازی کنم/ من خودم کارگردان بودم بازیگر جوون نمیاوردم وسط سمیرا و مالک تسلط هوش پران مرد ترک زبان بازاری برای توصیف زیبایی های شهر تبریز به یک توریست بلغارستانی همه رو متعجب کرد/ شگفتا!