به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، سال هاست که ارزهای دیجیتال سعی دارند خود را به عنوان واحد پول جدید سیستم های مالی و اقتصادی به همه معرفی کنند. معروف ترین ارز دیجیتال بیت کوین نام دارد که در سال 2009 توسط فردی نا شناس با نام ساتوشی ناکاموتو ابداع شد. ارز دیجیتال به زبان ساده پولی است که به صورت مجازی و در کیف پول های مجازی نگهداری می شود و افراد می توانند تراکنش های خود را از طریق این رمزارز دیجیتالی انجام دهند.
بلاک چین ارز دیجیتال به زبان ساده
پیش از این که بخواهیم به طور کامل تری به مبحث ارزهای دیجیتال بپردازیم ابتدا باید بدانیم بلاک چین چیست و چه ارتباطی با ارز دیجیتال دارد. بلاک چین را می توان یک سیستم ثبت اطلاعات معرفی کرد. مانند یک دفتر بزرگ که همه ی اطلاعات مربوط به تراکنش هارا در خود نگهداری می کند. تفاوتی که بلاک چین با دیگر سیستم های ثبت اطلاعات دارد این است که امکان حذف و دستکاری اطلاعات ثبت شده در آن وجود ندارد. کارکرد این شبکه به گونه ای است که هر اطلاعاتی در بلاک مختص به خودش ذخیره می شود و نمی تواند به بلاک دیگری تجاوز کند. این بلاک ها ماند حلقه های یک زنجیر به هم متصل می شوند و شبکه ی بزرگ بلاک چین را می سازند. امروزه اکثر ارزهای دیجیتال در بستر بلاک چین توسعه می یابند.
ویژگی های اصلی یک رمز ارز
رمزارز یا همان کریپتوکارنسی (CryptoCurrency) پولی دیجیتالی است که شما هیچ گاه نمی توانید آن را مثل پول های رایج لمس کنید زیرا اصلا ماهیت فیزیکی ندارند. این ارزها یک سری کد صفر و یک هستند که در دنیای مجازی و کامپیوترها قابل دسترس اند. اما اگر بخواهیم دلیلی برای محبوبیت ارز دیجیتال به زبان ساده را بیان کنم باید اشاره ای داشته باشیم به ویژگی های اساسی این رمزارزها که پایه و بنای تاسیس آن ها بوده است. مهم ترین ویژگی کریپتو کارنسی غیر متمرکز بودن آن است. این غیرمتمرکز بودن به این معنی است که هیچ نهاد ، سازمان یادولتی آن را کنترل نمی کند. مبادلات با ارزهای دیجیتال بدون هیچ واسطه ای صورت می گیرد و دیگر سیستمی همانند بانک در این میان وجود ندارد. در معاملات رایج با ارزهای سنتی اگر شما قصد حواله ی پول به یک کشور دیگر را داشتید نیاز بود تا از ارزهایی استفاده کنید که مورد تایید کشور مقصد باشند اما با روی کار آمدن ارزهای رمزنگاری شده تمام مردم جهان فارغ از ملیتشان می توانند به معاملات همتا به همتا بپردازند. رمزارزها با کدهای پیچیده ای که بر روی آن ها پیاده شده امنیت بالایی را برای دارایی های شما فراهم می کنند. باید بدانید اکثر ارزهای دیجیتال مانند ارزهای فیات (ارزهای بدون پشتوانه ) پشتوانه ای مانند طلا ندارند و پشتوانه ی آن ها به نوعی تقاضا ، پذیرش و اعتماد مردم است.
آیا رمزارز و ارزدیجیتال تفاوت دارند؟
به شکل عامیانه این دو واژه خیلی به جای هم به کار می روند اما در توضیح ارز دیجیتال به زبان ساده باید گفت که این کلمه به طور کلی به همه ی دارایی های پولی گفته می شود که به شکل دیجیتالی وجود دارند. رمزارزها نوعی ارز دیجیتال به شمار می روند. برای مثال بانک مرکزی می توانند شکلی دیجیتالی از اسکناس های ارزی خودرا تولید کند اما این رمزارز به شمار نمی رود زیرا همچنان تحت کنترل بانک مربوطه است. رمزارزها تحت کنترل هیچ دولت یا شخصی نیستند و برای امنیت خود از علم رمزنگاری استفاده می کنند.
ذخیره و نگهداری رمزارزها
برای ذخیره و نگهداری ارزهای رمزنگاری شده از تکنولوژی به نام کیف پول ارزدیجیتال استفاده می شود که در دو نوع سخت افزاری و نرم افزاری یافت می شوند. شما با نگهداری رمزارز خود روی این کیف پول ها می توانید اقدام به پرداخت های خود برای هر فرد یا سازمانی که این ارزهارا می پذیرد بکنید. امنیت کیف پول های سخت افزاری بیشتر از انواع نرم افزاری آن می باشد.
تعدادی از رمزارزهای معتبر
از هنگام پیدایش رمزارزها تا کنون تعداد بسیار زیادی از آن ها وارد بازار شده اند و سعی در مطرح کردن خود داشته اند. بعضی از آن ها پس از مدت کوتاهی از این چرخه حذف شده و بعضی ماندگار شدند تا به رقابت ادامه دهند. حتی افراد سودجوی زیادی نیز سعی کردند سوء استفاده هایی در این حرفه انجام دهند. پس باید با اطلاعات کافی وارد این حوزه شوید تعدادی از ارزهای رمزنگاری شده ی محبوب که می توانید روی آن ها سرمایه گذاری کنید عبارت اند از: بیت کوین ، اتریوم ، لایت کوین ، زی کش ، دش ، ریپل ، مونرو و…