به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از مثلث آنلاین، انتخابات ریاست جمهوری هفته گذشته آمریکا نیز نشان داد برداشت برنشتاین از تحولات داخلی این کشور درست بود. در همین راستا«ریچارد هاس»، رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا، نیز در یادداشتی، از تعبیر «یک آمریکا، دو ملت» برای اشاره به تفرقه های عمیق ریشه کرده در ساختار جامعه آمریکا اشاره کرده است. طی سه روز گذشته و به دنبال اعلام پیروزی بایدن از سوی رسانه ها، این تفرقه عمیق تر نیز شده است. بایدن مشغول برنامه ریزی برای تشکیل دولت خود است و طرفدارانش نیز همچنان سرمست از پیروزی در خیابان ها به جشن و شادی می پردازند اما در اردوگاه ترامپ نه تنها خبری از پذیرش شکست نیست. بلکه بر اساس گزارش رویترز ترامپ به دنبال برنامه ریزی جهت برگزاری تجمعات اعتراضی در ایالت های کلیدی این کشور است. به گفته مشاوران ترامپ، او که شکست در انتخابات را نپذیرفته، قصد دارد در ادامه تلاش برای وارد آوردن فشار به منظور موافقت با بازشماری آرا در چند ایالت کلیدی، در آنها تجمعاتی برگزار کند. به گزارش «اسپوتنیک»، در این تجمعات قرار است، تیم های بازشماری آرا تصاویری از آگهی های فوت افرادی را که ادعا می شود با نام آنها در انتخابات شرکت شده است، نشان دهند. پیشتر رسانه های آمریکایی گزارش داده بودند که با نام چند فرد فوت شده در انتخابات رای داده شده است.
از سوی دیگر، ترامپ همچنان مصّر است که اعلام پیروزی بایدن از سوی رسانه ها اشتباه بوده است.
وی در همین زمینه در توئیتی نوشت: «از کی تا حالا، رسانه های جانبدار، می گویند رئیس جمهور بعدی چه کسی است؟ ».
همزمان «رودی جولیانی» وکیل شخصی رئیس جمهور آمریکا نیز گفته، شواهد محکمی برای وقوع تقلب در انتخابات وجود دارد. در همین حال «استیو بنن» استراتژیست ارشد سابق کاخ سفید، با اشاره به اعلام پیروزی نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری هشدار داد، آمریکا با شتاب در حال حرکت به سمت بحران قانون اساسی است.
بازداشت 646 نفر
رسانه های آمریکایی همچنین گزارش داده اند کاخ سفید در مسیر انتقال قدرت سنگ اندازی می کند و «امیلی مورفی» نماینده اداره خدمات عمومی دولت ترامپ، تاکنون برای انتقال قدرت هیچ واکنشی نشان نداده و هیچ جدول زمانی را برای انجام این کار اعلام نکرده است. این اداره همسو با عدم پذیرش شکست از سوی ترامپ، برنامه ای فوری برای انجام این کار ندارد که به معنای اولین مورد تاخیر در انتقال قدرت در تاریخ مدرن آمریکا به استثنای انتخابات سال ۲۰۰۰ محسوب می شود. در آن سال به دلیل دستور دیوان عالی برای بازشماری آرا به منظور حل اختلاف بین «جورج بوش» و «ال گور» این روند با تاخیر مواجه شد. کمپین بایدن نیز در بیانیه ای نوشته دولت آمریکا باید به صورت صلح آمیز انتقال ریاست جمهوری را انجام دهد و رای مردم را به رسمیت بشناسد. بایدن با اعمال فشار به اداره خدمات عمومی ، انتقال ریاست جمهوری را خواستار شده ترامپ اما هیچ واکنشی برای انتقال قدرت نشان نداده است. همزمان گزارش ها از ادامه درگیری های انتخاباتی بین طرفداران و مخالفان ترامپ حکایت دارد. بر اساس گزارش ها نیروهای پلیس تنها در شهر مینیاپولیس 646 معترض انتخاباتی را بازداشت کردند. آنها فریاد می زدند به ترامپ اجازه نمی دهند آرای آنها را بدزدد.تظاهرات کنندگان قصد داشتند چند کیلومتر در مرکز شهر مینیاپولیس تظاهرات کنند اما نیروهای پلیس به آنها اجازه این کار را ندادند. در فیلادلفیا نیز«اَل اشمیت»، کمیسر جمهوری خواه این شهر در مصاحبه با برنامه ۶۰ دقیقه شبکه تلویزیونی سی بی اس اعلام کرد حامیان دونالد ترامپ، برای او و سایر کارکنان بخش شمارش آرا پیام تهدید به مرگ ارسال می کنند.ال اشمیت و کادر شمارش آراء انتخابات او و حدود ۲۰۰ کارمند این شهر سرگرم شمارش آراء هستند. آنها دست کم یک هفته دیگر به شمارش آرا ادامه می دهند.
دعوت بایدن به اسرائیل
با پیروزی بایدن تمام توجه ها به سیاست خارجی تیم وی جلب شده است. کارشناسان آمریکایی و صهیونیست اذعان دارند که تغییری در سیاست های کلیدی آمریکا در منطقه غرب آسیا و به خصوص در حمایت از رژیم صهیونیستی ایجاد نخواهد شد. به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل»، «رووین ریولین» رئیس صهیونیست ها روز یکشنبه جو بایدن را برای دیدار از قدس اشغالی و فلسطین اشغالی دعوت کرد و وی را دوست دیرینه صهیونیست ها خواند.
ریولین در پستی که به زبان انگلیسی در یک شبکه اجتماعی منتشر کرده با یادآوری میزبانی از جو بایدن در سال 2016 گفت: «آقای رئیس جمهور منتخب، من خوشحال بودم که از شما به عنوان معاون رئیس جمهور در اورشلیم(قدس شریف) استقبال کردم و مشتاقانه منتظر استقبال شما در همین شهر به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده هستم. پیوند ما فراتر از دوستی و بر اساس ارزش ها و تعهد مشترک به آزادی و دموکراسی است».چند مقام ارشد نظامی صهیونیست روز یکشنبه مدعی شدند که «رژیم) اسرائیل قصد دارد رایزنی با «جو بایدن» را درباره یک برنامه کمک نظامی بلندمدت برای ارتش خود آغاز کند.
«استفان والت» استاد دانشگاه و تئوریسین مشهور روابط بین الملل در واکنش به اعلام پیروزی جو بایدن نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سوی رسانه ها در حساب توئیتری خود نوشت: «چه تعداد از پستهای مربوط به سیاست خارجی دولت بایدن-هریس به افراد مخالفِ جنگ عراق، افغانستان، توسعه نظامی بی پایان ناتو، مداخله در لیبی و سوریه، جنگ عربستان سعودی علیه یمن و روسیه هراسی خواهد رسید؟ حاضرم شرط ببندم تقریبا هیچ کدام.»
هشدار درباره جنگ افروزی بایدن
معاون سابق سازمان امنیت و همکاری اروپا نیز با توجه به سابقه حزب دموکرات هشدار داد، بسیار محتمل است که آمریکا تحت هدایت بایدن به سیاست به راه انداختن جنگ های خارجی بازگردد.
«ویلی ویمر» به شبکه روسی «آرتی» گفت: دلیل اصلی اینکه آمریکایی ها چهار سال پیش به «دونالد ترامپ» رای دادند این بود که از جنگ های مداوم کشورشان و همچنین اقتصاد و زیرساختهای در حال سقوط ایالات متحده خسته شده بودند. ترامپ به قول خود عمل کرد و درگیری خارجی جدیدی را شروع نکرد، اما اگر عضوی از حزب دموکرات در کاخ سفید باشد، شاید این اوضاع تغییر کند.مقام سابق سازمان امنیت و همکاری اروپا افزود: جو بایدن یک ورق خالی سفید نیست-او نماینده حزب دموکرات است که در دهه ۱۹۹۰ منشور سازمان ملل را نابود کرد.
این سیاستمدار کهنه کار آلمانی در ادامه به بمباران یوگسلاوی از سوی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی تحت هدایت آمریکای در کنترل دموکرات ها در دوران «بیل کلینتون» در سال ۱۹۹۹ اشاره کرد و افزود: در دوران ریاست جمهوری اوباما، بایدن معاون رئیس جمهور بود و کاملاً موافق با جنگ های پهپادی اوباما و جنگ های او در خاورمیانه بود؛ بنابراین احتمال زیادی وجود دارد که جو بایدن به روش حزب دموکرات در دهه ۱۹۹۰ و تحت دولت اوباما تا قبل از سال ۲۰۱۶، ادامه دهد.