ویژگی های یک کارفرمای خوب چیست؟ کارفرمای خوب بودن به معنای شکل دادن فرهنگی در سازمان است که در آن کارکنان احساس ارزشمندی کنند و بخواهند به او در موفقیت کمک کنند. انجام درست آن آسان تر از آن چیزی است که فکر می کنید. کارفرمای خوب بودن مستلزم تلاش کردن است اما در قالب روحیه بالاتر، گردش مالی کمتر و افزایش بهره وری نتیجه می دهد و به جای کارمندان معمولی، اعضای تیم متخصص خواهید داشت که برای کمک به موفقیت کسب و کار شما فراتر از وظایف خود عمل خواهند کرد.
ویژگی های یک کارفرمای خوب
کارفرمایان خوب محیط های کاری سالم و ایمن را برای کارمندان خود فراهم می کنند. یک کارفرمای خوب با ارزش گذاری برای کار شما در واقع به شما احترام می گذارد. اگر ویژگی های کارفرمای خوب را بشناسید و بتوانید شناسایی کنید می توانید برای شرکت هایی که برای اخلاق کاری و تعهد شما ارزش قائل هستند درخواست کار دهید. یک کارفرمای خوب صبور و فهمیده است. به عنوان مثال اگر توضیح دهید به دلیل ترافیک غیرمنتظره دیر به محل کار می رسید او درک می کند.وقتی توضیح منطقی می دهید یک کارفرمای خوب توضیح را می پذیرد و شیوه ای برای کم کردن استرس شما در نظر می گیرد. اولویت یک کارفرمای خوب ایجاد یک محیط کاری سالم برای کارکنان است.
سیلیکون ولی به خاطر دادن هدیه های مجلل به کارمندان خود مانند اختصاص ناهار لذیذ رایگان، مرخصی زایمان و مرخصی پدری، ماساژ در محل و حتی دیوارهای صخره نوردی شهرت دارد. اما کارفرمای خوب بودن به معنای چیزی بیش از ارائه غذای رایگان و پرداخت حقوق رقابتی است. به معنای ایجاد فرهنگی است که در آن کارکنان احساس ارزشمندی کنند و برای کمک به موفقیت کسب و کار شما با صرف وقت و انرژی خود سرمایه گذاری کنند. وقتی تلاش می کنید کارفرمای خوبی باشید استرس کارمندان را کاهش می دهید و کسب وکار و همچنین سودآوری بلندمدت آن را بهبود می بخشید.
1. ایجاد ارتباطات امن و مهارت در مدیریت کار تیمی
کارفرمایان خوب به کارمندان خود اطلاع می دهند که در کسب و کار آن ها چه می گذرد. ماموریت و هدف نهایی از راه اندازی این کسب و کار و اهداف کوتاه مدت و بلند مدت آن را توضیح می دهند. به طور منظم به کارمندان اطلاع می دهند که نتیجه تلاش ها به کجا رسیده است. این بازخوردها باعث می شود کارکنان احساس اعتماد و امنیت کنند و به آن ها کمک می شود تا با ماموریت و ارزش های شرکت آشنا شوند. کارفرمایی که عمیقاً به شرکت و اهداف آن اهمیت می دهد، الهام بخش کارکنان بوده و همین احساس تعهد و دلسوزی را منتقل می کند و محیط کار را برای همه دلپذیرتر می سازد. فراتر از آن کارفرمایان خوب، کارکنان خود را به عنوان اعضای مهمی از تیم می بینند که باید همه با هم کار کنند تا به پیشرفت شرکت کمک شود. آن ها فرهنگی را ایجاد می کنند که در آن کارکنان به شرکت افتخار می کنند و می خواهند آن شرکت موفق باشد.
2. انعطاف پذیر بودن
با تعیین یک سری قوانین سفت و سخت بدون توضیح چرایی رعایت آن ها از سوی کارمندان هیچ امتیازی به عنوان یک کارفرمای خوب دریافت نخواهید کرد. کارمندانی که بیشتر از همیشه می خواهند در خانه کار کنند یا ساعات کاری را طی بازه زمانی مشخصی نگه دارند به دنبال نوعی تعادل بین کار و زندگی هستند زیرا آن ها وظایف خود را بین شغل و خانواده تقسیم می کنند. در واقع بیست درصد از کارمندان می گویند که شعبده بازی با زندگی شخصی(وجود ابهام و عدم شفافیت در بخش های مختلف شغلی) پر استرس ترین بخش شغل آن ها به شمار می آید. یک کارفرمای خوب برای انجام ترتیبات جایگزین، مانند کار پاره وقت در خانه تا زمانی که کارمند کار خود را به درستی انجام دهد آمادگی و انعطاف پذیری دارد. پیامی که این شیوه می فرستد این است که می خواهید کارمندان زندگی کاملی داشته باشند و به آن ها اعتماد دارید که کار را انجام می دهند حتی وقتی حضور نداشته باشید.
با زندگی در عصر دیجیتال، بسیاری از کارمندان می توانند در ساعات غیراداری و به اشکال مختلف از جمله از خانه کار کنند. یک کارفرمای خوب با ارئه یک برنامه کاری منعطف به کارمندان اجازه تصمیم گیری درباره اینکه چه زمانی می خواهند کار کنند را می دهد. کارفرما باید قبل از شروع کار، برنامه ها یا الزامات ساعتی، روزانه و هفتگی شرکت را برای کارمند توضیح دهد. داشتن یک برنامه کاری منعطف آرامش و بهره وری شما را بهبود می بخشد. از جمله مزایای یک برنامه انعطاف پذیر می توان به داشتن زمان کافی برای رسیدگی به خانواده و سفر و شرکت در رویدادهای مهم زندگی و تعدیل برنامه های کاری اشاره کرد.
3. بازخورد دادن به کارمند تازه کار و شنونده خوب بودن
کارمندان جوان از کارفرمای خود بازخورد می خواهند تا بتوانند کار خود را بهتر انجام دهند و به طور حرفه ای رشد کنند. یک کارفرمای خوب به کارمندان می گوید که چه زمانی کار را خوب انجام می دهند اما همچنین به طور منظم به آن ها توصیه می کند که چگونه می توانند پیشرفت کنند. این نصایح غالبا در قالبی مثبت است نه به عنوان انتقاد. کارفرمای خوب می داند که برای تمام مشکلات پاسخ های آماده و روشنی ندارد. بنابراین از ایده ها و دیدگاه های کارمندان در مورد چگونگی بهتر کردن شرکت استقبال می کند. او به شکایات و نقدهای کارکنان گوش داده و پاسخ های خوب، همدلانه و واقعی ارائه می دهد. گوش دادن و پاسخ به بازخوردها یکی از راه هایی است که کارفرمایان می توانند توسط آن به کارمندان خود احساس قدرت بدهند. احترام گذاشتن به افکار و عقاید دیگران مستلزم خودآگاهی و فروتنی است. کارفرمایان خوب دیدگاه های متفاوت کارمندان را شنیده و به آن ها احترام می گذارند. به نظرات کارمندان بدون رد کردن سریع آن ها گوش می دهند و با تایید پاسخ می دهند. این رویه در ایجاد روابط مثبت و اعتماد بسیار موثر است زیرا کارمندان می خواهند شنیده شوند. داشتن کارفرمایی که پذیرای ایده ها باشد روحیه کاری را بهبود می بخشد که می تواند منجر به رشد شرکت شود.
4. تامین رفاه و امنیت
شرکت گوگل کافه های رایگان و غلاف های خواب برای کارمندان خود اختصاص داده است. برای تبدیل شدن به یک کارفرمای خوب لازم نیست در این حد پیش بروید اما باید ابزار و محیط مناسب را برای کارکنان فراهم کنید که می تواند به معنای مهیا کردن تمام امکانات ضروری باشد. از یک دستگاه اسپرسوساز و کتری چای در اتاق استراحت گرفته تا یک برنامه ویژه آموزشی و مربیگری تا صندلی های میز ارگونومیک تر. آنچه را که کارکنان شما می خواهند و نیاز دارند پیدا کنید و تمام تلاش خود را برای ارائه آن انجام دهید. کارفرمایان خوب همیشه محیط های کاری امن را برای کارمندان خود فراهم می کنند. این شرکت ها اقداماتی از قبیل ایجاد خط مشی های شرکتی که به حفظ امنیت کارکنان کمک می کند، داشتن برنامه های اضطراری و جعبه کمک های اولیه آموزش کارکنان در مواقع اضطراری مانند بلایای طبیعی و داشتن مشارکت با پزشکان حرفه ای که می توانند راه هایی را برای کمک به پیشگیری از آسیب ها و شناسایی مناطق بالقوه خطر در نظر می گیرند.
5. داشتن چشم انداز روشن و مهارت های ارتباطی
یک کارفرمای خوب به ایده های نوآورانه ای فکر می کند که می تواند شرکت را برای گسترش و رشد خود به جلو حرکت دهد. آن ها جلساتی را با کارمندان ترتیب می دهند تا پروژه های آینده شرکت را معرفی کنند و مشتریان بیشتری را به دست آورند. از جمله راه های شناسایی اینکه آیا یک شرکت دارای کارفرمایان رویایی است یا خیر می توان به ویژگی تحقیق در مورد اینکه چگونه کارفرما کارکنان را برای پیشرفت حرفه ای آماده می کند اشاره کرد و اینکه به دنبال گزارش هایی باشید که چگونگی تکامل شرکت را توضیح دهد. یک کارفرمای خوب باید یک ارتباط موثر برقرار کند. آن ها باید سخنرانان ماهری باشند که نظرات و دستورالعمل های خود را با لحنی معنی دار و محترمانه بیان کنند. ارتباط موثر می تواند شامل اطلاع رسانی به کارکنان از تغییرات یا اصلاحات آینده در پروژه یا گردش کار باشد. مهارت های ارتباطی عالی به جلوگیری از سوء تفاهم های جزئی یا نادرست ارتباطات در آینده کمک می کند. کارفرمایان خوب به جای فرضیات یا اظهارات مبهم، باید کارکنان را تشویق کنند تا نگرانی ها و پیشنهادات خود را به به راحتی به اشتراک بگذارند.
6. تامین منافع مالی کارکنان و حامی بودن
به غیر از دستمزدهای پایه، کارفرمایان برنامه های تشویقی ارائه می دهند که در صورتی که عملکرد کارکنان از انتظارات فراتر رود با مزایایی مانند افزایش حقوق یا پاداش تقویت مثبت دریافت کنند. ارائه مزایای مالی از بیمه درمانی گرفته تا افزایش حقوق بر اساس شایستگی به کارکنان احساس امنیت و رضایت شغلی می دهد. یک کارفرمای خوب وظایفی را به کارمندان محول می کند و می داند که ممکن است برای رسیدن به نتایج مورد نظر به راهنمایی و زمان نیاز داشته باشند. نقش کارفرما ارائه راهنمایی و مشاوره برای کارکنان است. آن ها ممکن است با به اشتراک گذاشتن دانش و تخصص خود به این هدف دست یابند تا زمانی که کارمندان به پتانسیل کامل خود دست یابند. نمونه های دیگر پشتیبانی عبارتند از تشویق گفتگو بین کارکنان، ترویج کار تیمی و ایجاد روابط با کارکنان است.
7. ترویج توانمندسازی کارمندان در راستای اهداف شرکت
ایجاد محیط های کاری که انگیزه و الهام بخش و محرک باشد از دیگر ویژگی های کارفرمایان خوب می باشد. آن ها با به اشتراک گذاشتن خطوط کلی استراتژیک شرکت مانند اهداف، ماموریت ها، چشم انداز و بازخورد شرکت، آن ها را توانمند می کنند. این رویکرد انگیزه کارکنان را برای حضور کارآمد، سازنده و متعهد می کند. کارفرمایان خوب همچنین به کارمندان فرصت هایی برای تصمیم گیری های حیاتی و یافتن راه حل هایی برای مشکلات احتمالی در اینده ارائه می دهند. می توانند مهارت های پیشرفته ای را برای پرورش در کارکنان خود شناسایی کنند. آن ها همچنین پروژه های بزرگی را در نظر می گیرند که اعتماد آن ها را به کارمندان نشان دهد و مشوقی باشد برای بهبود مهارت ها. کارفرمایان باید سعی کنند نقاط قوت کارمندان خود را نشان دهند.
8. اهمیت دادن به رشد شخصی کارمندان به عنوان یک فرد
یک کارفرمای خوب به کارکنان اجازه می دهد مهارت های فردی خود را برای مقابله موثر با استرس های کاری و مدیریت ناکامی های احتمالی توسعه دهند. کارفرمایان می توانند به کارکنانی که آموزش های اضافی را گذرانده اند یا ثابت کرده اند که می توانند مسئولیت ها را با فرصت های پیشرفت شغلی مدیریت کنند، فرصت رشد را فراهم کنند. راه هایی که کارفرمایان می توانند رشد شخصی و حرفه ای را در کارکنان پرورش دهند عبارتند از:
- بازخورد دادن به کارکنان با ترتیب دادن جلسات خصوصی با آن ها
- ارائه ارزیابی مثبت به کارکنان از عملکردهای آن ها
- انتشار دستاوردهای کارکنان در خبرنامه شرکت
- واگذاری پروژه های بزرگ به کارکنان
نکاتی برای یافتن یک کارفرمای خوب
- بررسی فرهنگ سازمانی: در طول فرآیند مصاحبه از مدیر استخدام سوالاتی در مورد فرهنگ شرکت بپرسید تا بتوانید تعیین کنید که آیا محیط کار برای شما مناسب است یا خیر.
- ارزش های شرکت: در مورد ارزش های شرکت تحقیق کنید تا دریابید که آیا با ارزش های شما مطابقت دارند یا خیر. اگر به اهداف و مأموریت یکسانی اعتقاد داشته باشید احتمال ایجاد رابطه مثبت با کارفرما بیشتر می شود.
- ثبات: همچنین در مورد عملکرد شرکت برای ارزیابی سودآوری و رشد آن تحقیق کنید. یک شرکت با وضعیت مالی خوب و رشد مثبت منابعی را دارد که می تواند محیطی را که برای موفقیت به آن نیاز دارید فراهم کند.
در واقع همه کارفرمایان قدردان کارمندان متعهد و با کیفیت خود نیستند و این بسیار غم انگیز است. اینجاست که کارمندان احساس می کنند که مورد قدردانی واقع نمی شوند بنابراین راه های جایگزین برای جستجوی چشم اندازهای بهتر برای کارمندان پیدا می شود. با این وجود بسیاری دیگر از کارفرمایان هستند که از کارکنان با کیفیت خوب خود قدردانی کرده و به آن ها اهمیت می دهند اما واقعاً نمی دانند که چگونه گاهی اوقات قدردانی خود را نشان دهند. قدردانی ممکن است از نظر پولی ضروری به نظر نرسد و به صورت تشویق یا توصیه برای ارتقای بهتر آن ها باشد. کارفرمایان خوب می توانند کاری کنند که کارمندان خوب در شرکت بمانند و این قطعا برای رشد شرکت در بلندمدت مفید خواهد بود. اگر شما هم در راستای این موضوع مسئله ای دارید، می توانید از مشاوران و روانشناسان در این مورد کمک بگیرید.