ساعدنیوز
ساعدنیوز

ترفندهایی برای ترغیب افراد به شنیدن حرف هایمان

  پنجشنبه، 08 اردیبهشت 1401   زمان مطالعه 8 دقیقه
ترفندهایی برای ترغیب افراد به شنیدن حرف هایمان
همه دوست دارند که حرف‌هایشان شنیده شود، دیده شوند و توجه دیگران را به خود جلب کنند. گاهی‌ اوقات در محل کار، منزل یا موقعیت‌های دیگر این اتفاق نمی‌افتد. شما هم باید طوری رفتار کنید که مخاطبانتان به حرف‌هایتان گوش بدهند و بعد با دیدن علاقه آنها به شنیدن، پرشورتر به حرف‌زدن ادامه دهید. در این مقاله برایتان توصیه‌هایی داریم.

حتما همه شما تا به حال صداهایی را شنیده اید که خوشامدگو و گرم، نرم و لطیف، یا حتی دروغین و وانمودی هستند. صحبت کردن برخی از مردم آنچنان نا مطبوع است که شنونده به کل چیزی از حرف های آن ها متوجه نمی شود. خیلی زود دست به کار شوید و یاد بگیرید چطور دیگران را به شنیدن حرف هایتان علاقه مند کنید. مهم نیست چه نقشی در محیط کار دارید، گاهی اوقات واقعا باید رساتر صحبت کنید. شیوه های برقراری ارتباط مؤثر، معرفی ایده ها و فهماندن منظورتان به دیگران در جلسات کاری، روش هایی هستند که با عمل به آنها می توانید به راحتی حرف تان را بزنید و عقایدتان را ابراز کنید. سنجیده سخن بگویید و دقت کنید چگونه می توانید ایده تان را به دیگران انتقال دهید. در این صورت می توانید مطمئن باشید آنها به شما گوش می دهند. در این مطلب نکاتی به شما ارائه می کنیم که با عمل به آنها می توانید در برقراری ارتباط با دیگران مهارت بیابید و کاری کنید به حرف هایتان گوش بدهند.

1. شنونده خوبی باشید

بیشتر آدم ها به قصد شنیدن حرف های دیگران به آنها گوش نمی دهند و فقط دنبال این هستند که زودتر جواب حرف طرف مقابل را بدهند. شما این طور نباشید و دقیق گوش کنید. کسی که شنونده خوبی است، علاقه دیگران به شنیدن حرف های خود را هم جلب می کند. برای تبدیل شدن به شنونده ای خوب به توصیه های زیر دقت کنید:

  • از قضاوت دیگران بپرهیزید؛
  • بکوشید دیگران را درک کنید تا آنها هم شما را درک کنند؛
  • با تمرکز و توجه کامل به حرف های طرف مقابل گوش کنید؛
  • میان حرف دیگران نپرید و فقط در صورت ضرورت حرفشان را قطع کنید.
صحبت کردن زن ومرد

۲. مدام درباره خودتان حرف نزنید

زیادی درباره خودتان صحبت نکنید. معمولا دیگران چندان مایل نیستند که درباره شما بشنوند، پس سعی کنید همیشه اطلاعاتی بدهید که دقیق و مختصر باشند. این مسئله در محیط های کاری و حرفه ای مهم تر هم هست. در این زمینه پیشنهادهایی داریم:

  • حاشیه نروید و اصل کلام را بگویید. اگر در محل کار صحبت می کنید، از بخش های مهم ایده و راهکارتان حرف بزنید و تمام.
  • صحبت ها و پاسخ هایتان نباید بیشتر از یک جمله باشند. پاسخ هایی کوتاه بدهید و از پیچیده کردن جملات خودداری کنید.
  • حرف هایتان را واضح بگویید و جمع بندی داشته باشید. نگذارید مخاطب برای تحلیل منظورتان به دردسر بیفتد.

۳. از زبان بدن استفاده کنید

ارتباط فراتر از کلماتی است که بر زبانتان جاری می شود. برای برقرارکردن ارتباط سازنده باید از زبان بدن هم کمک بگیرید. حالت های چهره و بدنتان پیام هایی دارند که مکمل کلمات می شوند. اگر دوست دارید دیگران را به شنیدن حرف هایتان ترغیب کنید، باید به زبان بدنتان هم توجه داشته باشید، مثلا:

  • لحنی استوار و محکم داشته باشید؛
  • از تکرارکردن حرف هایتان بپرهیزید؛
  • ارتباط چشمی با دیگران را فراموش نکنید؛
  • صاف و بااعتمادبه نفس بایستید؛
  • سرتان را بالا بگیرید و حالت خمیده و خجول نداشته باشید.

به زبان بدن مخاطب هم دقت کنید:

  • مخاطبی که دست به سینه می نشیند به احتمال زیاد حالت دفاعی گرفته یا با شما همدل و همراه نشده است.
  • نگاه نکردن مخاطب به شما هم نشان می دهد که یا حرف هایتان برایش جالب نیست یا به شما گوش نمی دهد.
  • چرخاندن سر و بازیگوشی مخاطب در طول صحبت هایتان هم نشانه چندان خوبی نیست و بی علاقگی او به شما را نشان می دهد.

۴. ارتباطات و دوستان بیشتری پیدا کنید

آدم ها بیشتر به حرف کسانی گوش می کنند که اعتماد و احترامشان را جلب کرده اند. سعی کنید با آدم های بیشتری در ارتباط باشید و دوستی های بیشتری شکل بدهید. وسیع بودن دایره ارتباطات باعث می شود آدم هایی را در زندگی تان داشته باشید که به دلیل حس آشنایی و دوستی بیشتر به حرفتان گوش می دهند. وقتی مخاطب را بهتر می شناسید و از اشتراک هایتان مطلع هستید، ترغیب کردن او به گوش دادن به حرف هایتان هم ساده تر می شود.

۵. مخاطبان خود را بشناسید

در بخش قبلی گفتیم که بهتر است که دوستان و آشنایان زیادی داشته باشید. در این صورت، حلقه ارتباطی تان از آدم هایی تشکیل می شود که شما را می شناسند و بیشتر به شما توجه می کنند. باید قبول کرد که در بسیاری از موقعیت ها هم آدم هایی جدید را ملاقات می کنیم و باید آنها را هم ترغیب به شنیدن کنیم. در چنین شرایطی چه باید کرد؟ سعی کنید که مخاطب خود را بشناسید. اگر متوجه شوید که مخاطبان جدیدتان بیشتر به چه چیزهایی علاقه دارند، توجهشان را بهتر به خود جلب خواهید کرد مثلا:

  • اگر درباره مشکل یا مسئله ای حرف می زنید، ببینید مخاطبتان هم قبلا چنین تجربه ای داشته است یا خیر و دنبال اشتراک هایتان بگردید.
  • با درنظرگرفتن روحیه و شخصیت طرف مقابل حرف بزنید تا درک بهتری از شما پیدا کند و با شما همراه شود.

۶. نفس کشیدن را فراموش نکنید

دقت کرده اید که وقتی اضطراب دارید، تندتر نفس می کشید؟ برای اینکه مسلط تر حرف بزنید و دیگران را با خود همراه کنید، حواستان به نفس هایتان باشد. سعی کنید نفس هایتان آرام و عمیق باشند. این روند باعث می شود از نظر روحی هم آرام تر شوید. آرامش به شما کمک می کند بهتر صحبت کنید و دیگران با شما همراه تر شوند.

۷. با مخاطب تعامل داشته باشید

هیچ کس دوست ندارد که ساکت بنشیند و دیگری مدام برایش حرف بزند. پس حواستان به تعامل با مخاطب باشد. او را هم هنگام حرف زدن با خود همراه کنید. نظر مخاطب را بپرسید و ببینید که نگاهش به ایده و نظرتان چیست. با گفت وگو می توانید متوجه نظر مخاطبان درباره خود شوید. تعامل راهی برای جلب کردن نظر دیگران به حرف هایتان است و نباید اهمیتش را دست کم بگیرید.

تعامل با مخاطب

۸. منفی باف و منفی گو نباشید

این پیشنهادمان به کمی توضیح نیاز دارد. منظور از منفی گویی چیست؟ یعنی صحبت کردن درباره چیزهای ناخوشایند. نمونه ای از منفی گویی غیبت کردن است. زمانی که پشت سر دیگران حرف می زنید، ارزشتان مستقیم و غیرمستقیم در نگاه دیگران کم می شود و دیگر زیاد به شما اعتماد نمی کنند. وقتی هم که پای اعتماد از روابط بیرون کشیده شود، دیگران کمتر به حرف شما توجه می کنند. داستان منفی بافی هم از این قرار است که شما مدام شرایط را بد می بینید و از زمین و زمان گلایه دارید. یادتان باشد که آدم ها از معاشرت با چنین افرادی لذت نمی برند.

به جای غرزدن مداوم، سعی کنید خوش بین و مثبت حرف بزنید، راهکار بدهید و شکایت درباره مسائل مختلف را کنار بگذارید. یکی دیگر از ابعاد منفی نگری در کلام، تعصب است. کسانی که روی حرفشان تعصب دارند هم دیگران را به شنیدن جلب نمی کنند. البته گاهی صحبت کردن درباره بعضی موضوعات که ذاتی منفی دارند (مثل فقر، مشکلات اجتماعی و سیاسی) هم لازم است. اینها در دسته منفی گویی قرار نمی گیرند، اما بهتر است زمان و مکان مناسب برای صحبت کردن درباره شان را بدانید.

۹. مراقب لحن خود باشید

برای ترغیب دیگران به شنیدن حرف هایتان هم باید به کلمات دقت کنید و هم به لحنتان. نه زیاد از حد بلند حرف بزنید و نه خیلی آرام. لحنتان باید ضمن محکم بودن از حالت تهاجمی هم دور باشد. با درنظرگرفتن اینها، اعتماد به نفس در کلامتان جاری می شود. حواستان به این موارد هم باشد:

  • شمرده حرف بزنید. کلمات باید مشخص و واضح ادا شوند. از زیرلبی حرف زدن و سریع گفتن جملات بپرهیزید.
  • اگر در حال درس دادن و سخنرانی هستید هم که دیگر رعایت لحنی محکم و صدایی رسا بسیار مهم می شود.

۱۰. اغراق نکنید

اگر اغراق کنید، دیگران میل چندانی به شنیدن حرف هایتان نخواهند داشت. اغراق نوعی ابراز تعصب در حرف زدن است و آدم های متعصب چندان جذاب نیستند و حرف هایشان هم شنیده نمی شود. دور کلماتی مانند «هرگز» یا «همیشه» را خط بکشید. هم هنگام تعریف کردن وقایع و هم موقع ابراز نظرتان مراقب باشید که از اغراق دوری کنید. مثلا به دوست تان نگویید که همیشه دیر سر قرار می آید. چنین جملاتی باعث عصبانیت و ناراحت شدن دیگران می شوند و اعتبار کلامتان را از بین می برند. اغراق نکنید تا معتبرتر به نظر بیایید و دیگران بدانند که بیهوده و متعصبانه صحبت نمی کنید.

۱۱. متنوع و جالب صحبت کنید

یکی دیگر از کارهایی که دیگران را به شنیدن حرف هایتان ترغیب می کند، استفاده از روش های مختلف صحبت کردن است. لحنتان را از یکنواختی خارج کنید یا اگر درباره موضوعی جدی حرف می زنید، کمی هم شوخی کنید تا فضا خشک و خشن نشود. استفاده از طنز و شوخی خیلی خوب است البته اگر بتوانید از پس آن برآیید. یادتان باشد اگر چندان شوخ طبع نیستید یا سخت تان است که از طنز بهره ببرید، نتیجه کارتان خوب نخواهد شد. تنها در صورتی شوخی کنید که واقعا طناز هستید.

صحبت کردن

همراه کردن دیگران با خود هنگام حرف زدن جذاب است. همه دوست دارند که شیرین سخن باشند و توجه آدم ها را به خود جلب کنند، نه؟ روش هایی را که گفتیم امتحان کنید. یادتان باشد که همه ما انسان هستیم و با کمی تلاش می توانیم به خوبی با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم و حرف بزنیم. اگر هم پیشنهادی در این زمینه دارید، حتما با ما در میان بگذارید. دوست داریم بدانیم که شگردتان برای ترغیب دیگران به گوش دادن به حرف هایتان چیست.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (535 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (258 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (234 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (107 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (99 نظر) عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (67 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (66 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (62 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (54 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (52 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (44 نظر) هانده ارچل؟ مرسی ما خودمون نرگس محمدی داریم/ نگاهی به استایل پوشیده نرگس محمدی در پاییز و زمستان (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (36 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
مشاغل جذاب و پرطرفدار در بین زنان ایرانی؛ شما برای ما بنویسید خانه‌دار هستید یا شاغل؟
ادعای قابل توجه رئیس فدراسیون فوتبال؛ ایران رتبه اول را از ژاپن پس گرفت/آیا ایران در رتبه اول تیم های آسیایی قرار گرفت؟!
مشاور ارشد رهبر معظم انقلاب: ایران در حال آماده‌سازی پاسخ به اسرائیل است
فال شمع روزانه امروز دوشنبه 5 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز دوشنبه 5 آذر ماه 1403
استقلال با اسم رونالدو مهاجم می‌گیرد/النصر فرصتی استثنایی برای نیم فصل
فال روزانه امروز دوشنبه 5 آذر ماه 1403
فال ابجد روزانه دوشنبه 5 آذر 1403
به بهانه رشد انفجاری بیت کوین؛ آیا الان زمان سرمایه‌گذاری در ملکه ارزهای دیجیتال است؟
فال انبیاء روزانه دوشنبه 5 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز دوشنبه 5 آذر 1403 + فیلم
گوشت شترمرغ ارزانترین گوشت قرمز گرم در بازار: کیلویی 397 هزار تومان!
روش جدید کلاهبرداری با ترفند مهاجرت به کانادا
در گوشی غرق می‌شوید و کنترل زمان را از دست می‌دهید؟ اندروید به کمک شما می‌آید
آمار رسمی ضرر و زیان فیلترینگ به کسب و کارها بالاخره اعلام شد/ ضرر و زیان به 50 هزار میلیارد تومان رسید
منتخب روز   
حضور بی شرمانه احسان کرمی و برزو ارجمند در عروسی مختلط ساسی مانکن به بهانه پاشیدن نمک روی زخم آبادانی ها+عکس واضح وام 680 میلیارد تومانی آقای مدیرعامل از بانک خودش! نگاهی به چیدمان سنتی و شیک اتاق پذیرایی مسعود کیمیایی، کارگردان خائن‌کشی و برنده تندیس حافظ/ خودنمایی مبلمان چرمی و تابلوهای زیبای نقاشی ایده ست کردن ست چهارخانه‌ پاییزی با این بازیگران مشهور ایرانی / از الناز شاکردوست تا پریناز ایزدیار و سمیرا حسن پور + عکس (فیلم) توضیح قالیباف درباره توئیت عضو دفتر رهبر انقلاب / من از قبل در جریان بودم ... نگاهی به استایل پاییزی 4 زوج‌ جذاب سینمای ایران در جشن حافظ 1403/ از ست چرمی المیرا دهقانی و همسرش تا کت بته جقه‌ی سمانه پاکدل و استایل همیشه ترند سحر ولدبیگی اگر این کار را انجام دهید، 50 میلیون تومان پاداش نقدی از دولت می‌گیرید! جریمه سنگین قهرمان سرشناس به خاطر دست درازی به یک زن 5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌