طرز تهیه میوه خشک روی شوفاژ و داخل فر/ چطور میوههای پاییزی را روی شوفاژ و یا داخل فرخشک کنیم بدون اینکه میوه سیاه بشه
به گزارش سرویس آشپزی و خانه داری ساعد نیوز، کی از مشکلات یا چالشهایی که در هنگام خشک کردن میوه با آن مواجه میشوید، تغییر رنگ ناگهانی و سیاه شدن میوه است. مخصوصاً میوههایی مانند سیب، گلابی و موز از دسته میوههایی هستند که به دلیل وجود آهن و پتاسیم بسیار در بافت خود به سرعت سیاه میشوند. بنابراین چطوری میوه خشک کنیم سیاه نشه؟
روش پیشنهادی:
میوهها را در محیطی خشک کنید که میزان اکسیژن موجود در هوا کمتر باشد تا میوهها رنگ طبیعی خود را حفظ کنند.
میوهها را به قطعات و اسلایسهای هماندازه و یک شکل برش بزنید. اگر میوهها ضخامت یکسانی نداشته باشند، قطعاً قسمت نازکتر نسبت به قسمت ضخیمتر سریعتر خشک میشود و در نهایت رنگ و کیفیت محصول نهایی بد میشود.
قبل از آمادهسازی میوهها برای خشک شدن میتوانید به آنها آبلیمو یا آب دیگر مرکبات بزنید تا میوهها سیاه نشوند.
یک لایه شهد روی میوههای اسلایسی بزنید تا هم میوهها خوشمزهتر شوند و هم مواد معدنی موجود درآنها با اکسیژن هوا ترکیب نشوند. (شهد از ترکیب آب، شکر و هل تشکیل میشود).
به این موضوع توجه داشته باشید که میزان کمی تغییر رنگ در هنگام خشک کردن میوه کاملاً طبیعی است. اما روشهای ذکرشده در بالا به شما در جلوگیری از ترکیب یون آهن موجود در میوهها با اکسیژن هوا کمک و در نهایت میوه رنگ طبیعی خود را حفظ میکند.
خشک کردن میوه در فر
در حالت کلی، دما و زمان مناسب برای خشک شدن هر میوه در فر با دیگری متفاوت است. اما همیشه به این موضوع توجه داشته باشید که دمای فر نباید خیلی زیاد باشد، زیرا میوهها میسوزند. فرآیند خشک کردن میوه با فر با توجه به نوع میوه و دمای فر معمولاً بین 4 تا 8 ساعت طول میکشد.
همیشه از شیشه فر به میوهها نگاه کنید و زمانی که میوهها به صورت کامل چروک شدند سپس آنها را از فر خارج کنید.
خشک کردن میوه روی شوفاژ
اگر شما عاشق میوه خشک هستید، طرز تهیه میوه خشک در فصل تابستان به این صورت است که میوهها را در فضای باز زیر نور آفتاب قرار دهید تا خشک شوند. در فصل پاییز و زمستان نیز میتوانید میوههای موجود در این فصل را روی بخاری یا شوفاژ خشک کنید. طرز تهیه میوه خشک روی شوفاژ به این صورت است که در ابتدا باید یک لایه فویل نسوز روی سطح بخاری یا شوفاژ قرار دهید و سپس میوههای برشخورده را روی پارچه یا فویل بچینید.
توجه داشته باشید که میوهها نباید روی هم قرار بگیرند و پس از گذشت حدود دو ساعت باید میوههای اسلایسی را پشت و رو کنید تا هر دو طرف میوهها کاملاً خشک شوند. روش خشک کردن میوهها روی بخاری نیز به همین صورت است.
روشهای خشک کردن پرتقال، سیب و موز
استفاده از فر
میوه های سالم را پس از شستشو به صورت حلقه حلقه برش بزنید. برشهای میوه نباید نازک و یا کلفت باشد. حلقه های میوه را در کنار هم در سینی فر بچینید. دمای فر را روی حرارت کم تنظیم کنید.
خشک شدن میوه ها بستگی به ضخامت آنها دارد و بین یک تا سه ساعت زمان برای خشک شدن لازم است.در این مدت میوه ها را مرتب چک کنید و آنها را پشت و رو کنید. میوه هایی که خشک شده بودند ر از فر خارج کنید.
استفاده از شوفاژ یا بخاری
روش دیگر برای خشک کردن میوه ها، استفاده از شوفاژ یا بخاری است. میوه ها را روی یک ورقه آلومینیومی قرار داده و سپس روی شوفاژ بگذارید. پس از یک یا دو روز، میوه های خشک شده ر جمع کنید.
نکته ها:
سیب و موز پس از برش به مروز سیه می شوند. پرتقال نیز پس از خشک شدن تلخ می شود. بنابراین بهتر است آنها را قبل از قرار دادن روی سینی فر در ترکیبی از آبلیمو و عسل یا شکر قرار دهید. این شهر موجب براق شدن آنها نیز خواهد شد.
برای مزه دار کردن سیب ها می توانید مقداری دارچین روی آنها بریزید.
هر نوع میوه را به طور جداگانه در فر قرار دهید زیرا زمان خشک شدن آنها با یکدیگر متفاوت است.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید تا میوه ها به سینی نچسبند.
دمای فر را روی کمترین درجه تنظیم کنید.
خشک کردن کیوی با استفاده از فر
روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و برش های کیوی را روی آن قرار دهید. دمای فر را روی درجه حرارت 130 تا 140 درجه فارنهایت تنظیم کنید. دهر دو ساعت یکبار سینی فر را بچرخانید تا کیوی ها به طور یکنواخت خشک شوند.
هنگامی که ورقه های کیوی تا حدی منعطف بوده و بافت چرمی داشتند فر را خاموش کنید تا کیوی ها خنک شوند.
چیپس های کیوی را در ظرف در دار ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. اگر بافت کیوی ها منعطف باشد یعنی مقداری رطوبت دارند، بنابراین باید در یخچال نگه داری کنید.
خشک کردن به
برای تهیه چیپس به باید میوه های تازه، سالم و بدون لک را انتخاب کنید تا پس از خشک شدن، طعم دلپذیری داشته باشند.
روش صحیح خشک کردن به وسیله فر
میوه های به را به خوبی شسته و به صورت ورقه های نازک 3 الی 6 میلی متری و یا خلال های باریک برش بزنید.
کف سینی را ورق آلومینیوم یا کاغذ روغنی بپوشانید و ورقه های به را با فاصله مناسب روی سینی قرار دهید.
دمای فر را روی کمترین حالت ممکن در حدود 50 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
پس از مدتی، تکه های به را زیر و رو کنید تا هر دو طرف آنها خشک شوند.
دقت کنید که برش های به بیش از حد خشک یا سوخته نشوند.
مدت زمان لازم برای خشک کردن به در فر حدود 6 الی 8 ساعت است.
پس از خارج کردن سینی، اجازه دهید تا به خشک شده، خنک شود.
خشک کردن خرمالو
به طور کلی خرمالوها در دو نوع ژاپنی (بلوطی شکل) و فویو دسته بندی می شوند. خرمالوهای ژاپنی زمانی برای خشک شدن مناسبتر هستند که بافت آنها مانند گوجه نرم شده باشد.
از سوی دیگر خرمالوهای فویا اندازه کوچکتری دارند و در حالت سخت هم قابل استفاده برای تهیه چیپس هستند. خرمالوهایی که برای خشک کردن انتخاب می کنید باید دارای یک رنگ نارنجی غلیظ و پر رنگ باشد.
خرمالوها را شسته و به صورت حلقه ای در اندازه نیم سانت برش بزنید. برای طعم دار کردن چیپس خرمالو می توانید قبل از خشک کردن، آن ها را متناسب با سلیقه خود، در موادی مانند آب لیمو، شکر نارگیل، دارچین، جوز هندی و نمک دریایی بخیسانید.
خشک کردن خرمالو با استفاده از شوفاژ یا بخاری
برای خشک کردن خرمالو روی شوفاژ یا بخاری، از ورقه های آلومینیومی استفاده کنید. این ورقه ها را روی رادیاتور یا بخاری گذاشته و حلقه های خرمالو را روی آن بچینید تا با حرارت کم خشک شوند.
خشک کردن خرمالو در فر
در این روش، حلقه های خرمالو را روی کاغذ روغنی یا ورقه های فویل در سینی فر چیده و به مدت یک ساعت در فر قرار دهید. پس از یک ساعت، خرمالو ها پشت و رو کرده و به مدت یک ساعت دیگر در فر قرار دهید تا به حالت طلایی قهوه ای و ترد برسند.
چیپس های خرمالو را پس از خنک شدن در یک ظرف دربسته قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.