رییس دفتر رئیس جمهور در توئیتی تاکید کرد: جهان واقعیت غیرقابل اعتماد بودن امریکا را پذیرفته است.محمود واعظی در این توئیت افزوده است: یکجانبه گرایی و دکترین خروج واشنگتن، پیش از آنکه معاهدات بین المللی را تضعیف کرده باشد، رهبری جهانی آمریکا را به چالش کشیده؛ جهان واقعیت غیرقابل اعتماد بودن امریکا را پذیرفته است.
نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی گزارش دوره ای دبیرکل این سازمان درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ مربوط به توافق هسته ای ایران، امروز سه شنبه برگزار شد.
در این نشست که به دلیل همه گیری ویروس کرونا و تعلیق شدن اجتماعات در نیویورک، به صورت مجازی برگزار شد ابتدا نهمین گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره وضعیت اجرای این قطعنامه قرائت شد.
پس از آن، نماینده بلژیک به عنوان تسهیلگر قطعنامه ۲۲۳۱ گزارشی از اقدامات انجام شده را به اعضای شورای امنیت ارائه کرد و به دنبال آن، اعضای شورای امنیت اعم از دائم و غیردائم به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
قرار است در نشست امروز مایک پمپئو وزیر خارجه ترامپ از طرف آمریکا و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه از طرف ایران، سخنرانی کنند.
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بین ایران و اعضای دائم شورای امنیت، اتحادیه اروپا وآلمان در تیرماه ۱۳۹۴ با قطعنامه اجماعی شورای امنیت سازمان ملل به شماره ۲۲۳۱ به امضا رسید و موجب شد تا تحریم های یکجانبه آمریکا علیه مردم ایران لغو یا تعلیق شوند و ۶ قطعنامه پیشین شورای امنیت که از جهات مختلف، ایران را در تنگنای سخت تحریم قرار داده بود هم برداشته شدند.
به موجب سازوکار تعریف شده در این قطعنامه، دبیرکل سازمان ملل متحد موظف شد هر ۶ ماه گزارشی از نحوه اجرای این قطعنامه به شورای امنیت ارائه دهد و بر این اساس، امروز این گزارش به طور رسمی در شورا قرائت شد و سایر اعضا نیز درباره آن تبادل کردند.
واشنگتن ماه هاست که برای جلوگیری از پایان ممنوعیت تسلیحاتی ایران با کشورهای همفکر خود مشغول رایزنی است و کارزارهای دیپلماتیک را در پایتخت های منطقه پیگیری کرده است اعضای باقی مانده برجام به ویژه روسیه و چین با قطعنامه پیشنهادی آمریکا که در تضاد کامل قطعنامه ۲۲۳۱ است، مخالفت کرده اند.