وای فای دایرکت چیست؟
وقتی اسم وای فای می آید بیشتر مردم خیال می کنند منظور اتصال به اینترنت می باشد. ولی داستان چیزی فراتر از اتصال صرف به اینترنت است. Wi-Fi Direct تاییدیه ای از جانب Wi-Fi Alliance است که بیش از 600 عضو مثل اپل، الجی، اینتل، ماکروسافت و دل دارد.
تعدادی از دستگاه ها و بیشتر از همه تبلت ها، لپ تاپ ها و دوربین های دیجیتال، امروزه مجهز به قابلیت وای فای دایرکت هستند. گوشی Galaxy S سامسونگ که سال 2010 عرضه شد جزء اولین گوشی هایی بود که این قابلیت را داشت. بعد از ارتقای اندروید به نسخه بستنی ساندویچی (اندروید 4) همه دستگاه های اندرویدی، به طور بالقوه این امکان را پیدا کردند.
وای فای دایرکت مربوط به نسل دوم وای فای می باشد. این امکان را به کاربر می دهد تا با دستگاهی که قابلیت برقرای ارتباط با اینترنت را دارد (مثل انواع مودم، روتر و هات اسپات ها) اتصال برقرار کند. به لطف Wi-Fi Direct شما می توانید اتصالی بی سیم بین چند دستگاه با هم برقرار کنید. شما می توانید از وای فای دایرکت با استاندارد میراکست صفحه گوشی خود را روی نمایشگر یا تلویزیون نمایش دهید. جدیدترین نسخه وای فای دایرکت همچنین در نسل جدیدش به فناوری NFC نیز مجهز شده است.
چرا باید از وای فای دایرکت استفاده کنیم؟
همانطور که اشاره شد با وای فای دایرکت می شود از دستگاهی که دسترسی به اینترنت ندارد به دستگاه دیگری که متصل به اینترنت می باشد، وصل شد. اگر هر دو دستگاه شما اندرویدی باشند می توانید به سرعت آنها را با وای فای دایرکت به هم متصل کرده و بین شان فایل رد و بدل کنید بدون نیاز به اینکه درگیر کابل شوید.
آیا وای فای دایرکت نسخه ارتقا یافته بلوتوث می باشد؟
هم بله هم خیر. مزیت وای فای دایرکت نسبت به بلوتوث این است که وای فای محدوده و سرعت انتقال بیشتری را پوشش می دهد پس لازم نیست برای انتقال مثلا یک فیلم 700 مگابایتی از بلوتوث استفاده کنید چرا که در این صورت باید صبری مثل صبر ایوب داشته باشید! بنابراین به جای این کار به راحتی با وای فای دایرکت و با سرعتی به مراتب بالاتر فایل های خود را بین دستگاه های اندرویدی می توانید جا به جا کنید.
Wi-Fi direct روی آی فون ها و آی پادها
قابلیت Wi-Fi Direct همراه با سیستم عامل iOS7 به بعد در اختیار کاربران آی فون، آی پاد و آی پاد لمسی قرار گرفت. این قابلیت روی سیستم عامل iOS به نام AirDrop شناخته می شود. همراه با عرضه iOS8 قابلیت AirDrop توسعه پیدا کرد و کامپیوترهای مک نیز از آن پشتیبانی کردند. AirDrop که به شکل داخلی از wi-Fi Direct (همراه با بلوتوث) استفاده می کند به کاربران اجازه می دهد با سرعت بالایی به شکل بی سیم با سایر دستگاه های مبتنی بر سیستم عامل iOS و سازگار با آن به تبادل اطلاعات بپردازند.
Wi-Fi Direct روی گوشی های اندرویدی
برای آن که بتوانید از قابلیت یاد شده روی دستگاه های اندرویدی استفاده کنید برنامه های کاربری مختلفی در اختیارتان قرار دارد. توجه داشته باشید که روی دستگاه های اندرویدی شما با محدودیت های سیستم عامل iOS سروکار ندارید. برنامه هایی که برای مدیریت فایل ها (File Manager) مورد استفاده قرار می گیرند به شما اجازه می دهند از قابلیت WiFi Direct به منظور تبادل اطلاعات میان دستگاه های مختلف استفاده کنید. اما اگر به دلایل مختلفی دستگاهی که از آن استفاده می کنید از قابلیت WiFi Direct پشتیبانی نمی کند، در چنین حالتی می توانید از برنامه SHAREit استفاده کنید. این برنامه با اتکا بر قابلیت WiFi Hotspot یک شبکه بی سیم قدرتمند به وجود می آورد. در ادامه دستگاه مقصد که قادر به پشتیبانی از wiFi Direct نیست به این شبکه هات اسپات متصل شده و به این شکل برنامه SHAREit فایل ها را میان دو دستگاه انتقال می دهد. اما چطور می توانیم قابلیت WiFi Hotspot را روی دستگاه اندرویدی مبدا فعال کنیم؟ برای این منظور مراحل زیر را انجام دهید.
گام اول، ابتدا به بخش تنظیمات دستگاه اندرویدی که در نظر دارید قابلیت هات اسپات روی آن فعال شود وارد شوید.
گام دوم، در گوشی اندرویدی خود گزینه Connections را لمس کنید. صفحه را به سمت پایین پیمایش کرده و سپس گزینهand Terhering را انتخاب کرده و سپس Mobile Hotspot را فعال کنید.
گام سوم، اکنون فیلد Password را لمس کرده و گذرواژه ای را برای شبکه ای که ایجاد کرده اید انتخاب کنید. در فیلد نام نیز می توانید به جای نام پیش فرض نامی را برای شبکه خود مشخص کنید.
اکنون می توانید یک اتصال وای فای میان دستگاه های وای فای بر مبنای هات اسپاتی که ایجاد کرده اید به وجود آورده و داده ها را میان دستگاه ها به اشتراک قرار دهید. البته توجه داشته باشید در این حالت تنها دستگاه هایی قادر به ارسال اطلاعات هستند که گذرواژه و نام کاربری را در اختیار داشته باشند. SuperBeam برنامه کاربردی قدرتمند دیگری است که از فناوری wi-Fi Direct برای انتقال فایل ها میان دستگاه هایی که با این فناوری سازگاری دارند استفاده می کند. برای برنامه هایی که با چنین قابلیتی سازگاری ندارند برنامه یاد شده به شکل خودکار یک هات اسپات پورتابل را بر مبنای شبکه وای فای میزبان به وجود می آورد.