بیش تر وان های کودک کوچک، قابل حمل و از جنس پلاستیک سبک هستند، در نتیجه می توانید آن را هر جایی بگذارید. برخی از آن ها طوری طراحی شده اند رو یا داخل سینک قرار بگیرند، در حالی که بقیه داخل وان بزرگ سال استفاده می شوند.
چندین وان متفاوت در بازار وجود دارد، یک وان خوب و ابتدایی باید گوشه ها و لبه های گرد داشته باشد، و باید کودکتان را به نحوی ایمن در بر بگیرد.
فارغ از اینکه وان را کجا نصب می کنید، مهم ترین چیزی که باید به یاد داشته باشید ماندن کنار کودک و دائم مراقب او باشید تا زیر آب نغلتد. مایع شوینده ارگانیک کودک دم دست تان نیست؟ حوله ها را در اتاق دیگر فراموش کرده اید؟ وقتی سراغ چیزهایی که نیاز دارید می روید، کودک را همراه خود ببرید. هیچ وقت کودک را تنها در وان نگذارید. هیچ وقت وان قابل حمل را در حالی که کودک در آن است بلند نکنید.
برای کودک زیر شش ماه، که کنترل اندکی بر سر و گردن خود دارد، وانی بخرید که طراحی اش به کودک اجازه دهد در موقعیت نشسته آرام بماند. بسیاری از مدل ها قلاب هایی داخلی دارند که نوزاد را در وان نگه می دارند. یک گهواره بافتنی یا پارچه ای باعث می شود کودک نتواند زیاد این ور و آن ور حرکت کند و او را امن نگه می دارد تا بتوانید به آسانی بشوییدش. یک لایه اسفنجی ضدکپک هم معمولاً در وان وجود دارد. این لایه برای سر و بدن بچه نرم تر از پلاستیک سخت است. برای جلوگیری از کپک و جمع شدن خرده صابون در وان، پس از هر بار استحمام آن را بشویید و خشک کنید.
در حوالی شش ماهگی، وقتی کودکتان توانست خودش بنشیند، احتمالاً برای وان نوزادی بزرگ است و می توانید او را به یک وان پلاستیکی بزرگ تر که در وان متعارف خودتان جا شود، منتقل کنید. (توصیه می کنیم برای جلوگیری از حرکت یا لیز خوردن وان کودک، زیر آن یک زیرانداز پلاستیکی بیندازید.)
در بازار، وان های «تبدیل پذیر» هستند که برای سنین نوزادی تا نوپایی (تا حدود 13 کیلوگرم) طراحی شده اند. برخی مدل های تبدیل پذیر شامل بندها و قلاب های قابل تعویض هم هستند، که وقتی کودکتان توانست خودش بنشیند می توانید آن را بردارید.
اگر فضای کافی ندارید، می توانید یک وان تاشو بخرید. اما در نظر داشته باشید که تنها شش ماه از آن استفاده خواهید کرد. برخی مدل ها در بازار هستند که قطعاتشان کاملاً از هم جدا می شوند و برای سفر مناسب اند. اگر یکی از آن ها مدنظرتان است، پیش از قرار دادن کودک در آن، از استحکامش مطمئن شوید.
باید منتظر باشید در چند دفعه اول شست وشو، بچه شاکی شود. پس از آن، احتمالاً آنقدر بزرگ می شود که از زمان حمام لذت ببرد – و شما هم همین طور. اما به یاد داشته باشید، وقتی کودک در حمام است، حواس تان به او باشد.
بهترین ویژگی های وان حمام نوزاد
اگرچه برخی از ویژگی ها چندان مهم نیستند، آنها می توانند استحمام نوزادان را آسان و راحت تر کنند. درباره برخی از این ویژگی ها در ادامه توضیح داده شده است.
سنجش دمای آب
بسیاری از وان های حمام مجهز به نوارهایی هستند که رنگ شان وقتی آب وان بسیار داغ باشد، تغییر می کند. برخی از وان ها هم ابزارهای سنجش دیجیتالی دما دارند. بنابه گفته متخصصان ایمنی کودک، دمای آب حدود ۳۷ درجه سلسیوس، برای نوزادان مناسب است. البته می توان ابزار سنجش دما را روی حدود ۴۸ درجه هم تنظیم کرد که آب خیلی داغ نشود.
برای پیشگیری از سوختگی، حتی اگر وان به دماسنج مجهز است، قبل از قرار دادن نوزاد در آب، با استفاده از آرنج یا مچ دست تان، دمای آب را بسنجید تا به اشتباه نوزاد را در آب داغ قرار ندهید. اگر وان حمام نوزاد دماسنج ندارد می توانید یک دماسنج بخرید و دمای آب وان را با آن کنترل کنید.
وان حمام لبه دار
در وان هایی که لبه دار هستند، نوزاد را راحت تر می توان نگه داشت. البته مراقب باشید وان حمامی تهیه کنید که لبه های آن صاف باشد تا پوست بدن نوزادتان را نخراشد. در ضمن وقتی نوزاد درون وان است، وان را حرکت ندهید.
سطح نسبتا زبر
وقتی بدن نوزاد کف آلود است، خیلی راحت از دست تان سر می خورد. بنابراین برای او وان حمامی بخرید که لیز نباشد. البته هرگز از کفپوش های فوم برای وان حمام نوزاد استفاده نکنید. زیرا نوزادتان ممکن است فوم را پاره کند یا گاز گرفته و تکه ای از آن را ببلعد.
خط نشان دهنده مقدار آب وان
بسیاری از متخصصان معتقدند که بهتر است وان حمام نوزاد را کاملا پر از آب نکنید و حدود ۵ تا ۱۰ سانتی متری وان، درون آن آب بریزید. برخی از وان ها خط چاپ شده روی بخش داخلی دیواره وان خود دارند و حداکثر آبی را که درون وان باید بریزید نشان می دهند.
درپوش تخلیه:
از دیگر نکات مهم در خرید وان حمام کودک وجود درپوش تخلیه آب است. تصور کنید مراحل انجام حمام کودکتان به پایان رسیده است و او را از آب خارج کرده اید؛ حال شما هستید و یک وان پر از آب که یقینا بلند کردن و خالی کردن آن فشار زیاد را متحمل بدن شما خواهد کرد! در چنین حالتی اگر وان شما از یک درپوش تخلیه ای برخوردار باشد، به راحتی می توانید آن را برداشته و آب داخل وان را خالی نمایید.
خط سطح آب:
برخی از وان ها دارای خط سطح آب در بخش داخلی خود هستند که سبب می شود شما بدانید هر بار بایستی آب تا کجا در داخل وان بالا بیایید تا نوزاد شما بتواند با راحتی بیشتری به امر استحمام خود بپردازد.
شستشوی آسان وان:
از دیگر موارد حائز اهمیت در خصوص خرید وان حمام کودک توجه به سطح بیرونی و داخلی آن جهت شستشوی هرچه راحت تر محصول است که برای این منظور هرچه ظاهر وان شما ساده تر باشد و از منافذ و سوراخ های کمتری نیز برخوردار باشد، یقینا تمیز کردن آن برایتان آسان تر خواهد بود.
قیمت وان حمام کودک:
بی اغراق ما در این مطلب به معرفی تمامی مواردی که بر روی قیمت وان حمام کودک تاثیر گذار خواهند بود، پرداختیم و اکنون این شما هستید که باید با توجه به میزان بودجه و همچنین کوچک و بزرگ بودن فضای خود اقدام به خرید یک وان ایده آل برای نوزاد دلبندتان نمایید.
تا اینجا با چند نکته درباره انتخاب و خرید وان حمام کودک و نوزاد مناسب آشنا شدیم. همه این وان های حمام کودک و نوزاد از کیفیت بالا و قیمت مناسبی برخوردار هستند. فراموش نکنید که با کلیک روی تصویر یا دکمه هر آیتم، می توانید تصاویر و اطلاعات بیشتری را درباره محصول به دست بیاورید.
تمیز کردن وان
هنگام خرید وان، به روش های تمیز نگهداشتن آن هم توجه کنید. اگر وان حمامی که می خرید، درز و شکاف های متعددی داشته باشد، هنگام تمیز کردن آن، وقت بیشتری از شما می گیرد و حتی ممکن است نقطه ای از آن، کثیف باقی بماند. بنابراین اگر برای تمیز کردن وان وقت کافی ندارید، نوع نسبتا ساده تر آن را بخرید.