فرش دورو ابریشم
فرش دورو ابریشم دویدوخ، در بخش رازوجرگلان از توابع خراسان شمالی بافت مي شود.
این فرش دوروی تمام ابریشمی ترکمنی، کاری فوق العاده و منحصر به فرد است.
ضخامت آن کم و زیبایی بی نظیر دارد. و از زیباترین صنایع دستی کشور محسوب می شود.
بافندگان اين فرش نفيس در روستاي «دويدوخ» ساکن هستند.
خالص بودن و ابریشمی بودن، ارزش این دست بافته ها را دو چندان کرده است. بطوریکه قالی دورو دویدوخ و پشتی های ترکمن به ثبت ملی رسیده است.
جاذبه های این هنر زیبا باعث جذب گردشگران خارجی به این منطقه و خرید فرش ترکمن بصورت مستقیم شده است.
روستای دویدوخ راز و جرگلان؛ خاستگاه فرش دو روی ابریشم
روستای دویدوخ راز و جرگلان خراسان شمالی با وجود سابقه طولانی در تولید صنایع دستی از جمله فرش دو روی ابریشم که در این زمینه شهره جهانی شده به یکی از جذابیت های گردشگری این منطقه تبدیل شده است.
این روستا دارای بافت معماری سنتی بسیار زیبایی است و مهم ترین مرکز بافت قالی دو روی ابریشمین و نیز پارچه های ابریشمی و سوزن دوزی های سنتی و… بوده که حفظ لباس سنتی و اصیل ترکمنی و فرهنگ و آیین های سنتی از ویژگی های این روستای هدف گردشگری است.
اقامتگاه های بوم گردی در منطقه راز و جرگلان که با هدف آشنایی گردشگران داخلی و خارجی با اقوام، مراسم و آیین های خاص این منطقه ایجاد شده است با ظرفیت های ویژه و ارائه غذاهای محلی قُرمه، بیشمه، چکدرمه، قایش، قتلمه، قطاب و… پذیرای میهمانان و گردشگران هستند.
قیمت فرش دورو ابریشم
قیمت فرش دورو ابریشم یکی از مهم ترین و موثرترین مواردی است که بر انتخاب و تصمیم خریداران جهت می دهد. فرش دورو ابریشم همانطور که از اسمش پیداس تماما از ابریشم کاملا طبیعی بافته شده همچنین این نوع فرش دستباف نیز می باشد از این رو قیمت بیشتری نسبت به سایر فرش ها خواهد داشت. ولی عوامل دیگری هم بر قیمت فرش دورو ابریشم تاثیر گذار خواهند بود از مهم ترین عوامل موثر بر قیمت می توان به زمانی که صرف بافت فرش شده، برند طراح و بافنده فرش، سایز فرش همچنین نوسانات و تغییرات مداوم قیمت مواد اولیه مورد نیاز اشاره کرد.
چله کشی فرش دورو ابریشم
چله کشی فرش دورو ابریشم نیازمند وسایل خاص خود می باشد. تعدادی از این وسایل نخ چله، سیخ پود کشی، دار قالی و ... می باشند. انجام چله کشی به یکی از دو روش ترکی و یا فارسی صورت می گیرد. چله کشی به روش ترکی برای کیفیت نهایی کار انجام شده، نیازمند دو نیروی انسانی می باشد. از تفاوت های چله کشی به روش ترکی با روش فارسی این است چله کشی ترکی به طور مستقیم بر روی دار انجام می شود، ولی در چله کشی فارسی ابتدا چله در جای دیگری آماده و سپس به دار انتقال می باید. حالت زیگزاگی بین زهوارها در چله کشی ترکی نشان دهنده درست انجام شدن این عملیات می باشد.